Προς το περιεχόμενο

Τι τρώμε;;;


papoys1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ας πουμε η ντοματα ειναι ουσιαστικα αδυνατο να βρεις καλη ποιοτητα (ανεξαρτητα την εποχη) χωρις να χρειαστει να αγορασεις βιολογικη(και παλι χρειαζεται προσοχη πολλα βιολογικα ειναι αγευστα) 'η να καταφυγεις στην σχεδον παντα σιγουρη λυση που ειναι τα ντοματινια cherry.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, Shadows είπε

Ας πουμε η ντοματα ειναι ουσιαστικα αδυνατο να βρεις καλη ποιοτητα (ανεξαρτητα την εποχη) χωρις να χρειαστει να αγορασεις βιολογικη(και παλι χρειαζεται προσοχη πολλα βιολογικα ειναι αγευστα) 'η να καταφυγεις στην σχεδον παντα σιγουρη λυση που ειναι τα ντοματινια cherry.

Πρωτευοντα ρολο στην γευση παιζει τι ποικιλια ειναι,ειναι 3-4 που ειναι αξιοπιστια αλλα και παντα ειναι πιο ακριβες.Αυτες επιλεγω εγω τουλαχιστων,σημερα αγορασα τοματα που την ειδα στην λαχαναγορα που ξεφορτωνω.Απο περυσι εχω να φαω και να αγορασω εκτος της πρωτοχρονιας που ψωνισα λιγες απο σουπερ μαρκετ κα ιπραγματικα απορω πως ο κοσμος της τρωει αυτες.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Μάπα το πεπόνι που λένε και στο χωριό μου 

Από ποιό χωριό είσαι παρεμπιπτόντως; Γιατί συνήθως λένε "μάπα το καρπούζι". Εκτός και αν το μπερδεύεις με το "βαρύ πεπόνι".

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ποιότητα των λαχανικών/φρούτων τα τελευταία χρόνια έχει πέσει κατακόρυφα. Προσπάθεια για μεγιστοποίηση παραγωγής και συμπίεσης του κόστους των λειτουργικών εξόδων έχει οδηγήσει πολλούς παραγωγούς σε λύσεις αδιανόητες μεχρι πρίν μερικά χρόνια. Υβριδικοί σπόροι, υπερβολική χρήση λιπασμάτων, έλλειψη αγρανάπαυσης, ανταγωνισμός τιμών από σούπερ μάρκετ έχουν δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα στην αγορά. Παράγωντας κάμποσα είδη για κατανάλωση από εμένα και την οικογένεια μου (τομάτες, αγγούρια, πατάτες, λάχανα, μαρούλια,πεπόνια,φράουλες κ.α.), διαπιστώνω πλέον πρόβλημα και στην εύρεση καλών σπόρων με αποτέλεσμα αλλεπάλληλες αποτυχίες τα τελευταία χρόνια. Ελπίζω (αλλά αμφιβάλω) για βελτίωση των πραγμάτων κάποια στιγμή στο μέλλον.

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, d3v4st4tor είπε

Η ποιότητα των λαχανικών/φρούτων τα τελευταία χρόνια έχει πέσει κατακόρυφα. Προσπάθεια για μεγιστοποίηση παραγωγής και συμπίεσης του κόστους των λειτουργικών εξόδων έχει οδηγήσει πολλούς παραγωγούς σε λύσεις αδιανόητες μεχρι πρίν μερικά χρόνια. Υβριδικοί σπόροι, υπερβολική χρήση λιπασμάτων, έλλειψη αγρανάπαυσης, ανταγωνισμός τιμών από σούπερ μάρκετ έχουν δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα στην αγορά. Παράγωντας κάμποσα είδη για κατανάλωση από εμένα και την οικογένεια μου (τομάτες, αγγούρια, πατάτες, λάχανα, μαρούλια,πεπόνια,φράουλες κ.α.), διαπιστώνω πλέον πρόβλημα και στην εύρεση καλών σπόρων με αποτέλεσμα αλλεπάλληλες αποτυχίες τα τελευταία χρόνια. Ελπίζω (αλλά αμφιβάλω) για βελτίωση των πραγμάτων κάποια στιγμή στο μέλλον.

Απο τη υπερβολικη χρηση λιαπασματων αποδιδω και εγω το ξεκινημα καθε προσβολης και αποτυχιας γενικα της παραγωγης,το φυτο τρεχει με 1000 στην αναπτηξυ και δε νριχνει βαρος στο σωστο χτισιμο των κυτταρων του.Με λιγα λογια 'ξεχειλωνει' και γινεται ευαλωτο,απο εκει ξεκιναει και η προβληματικη παραγωγη απο την ευπαθεια του.Αγραναπαυση δεν υφιστατε ειδικα στα θερμοκηπια,σωστη λιπανση με οσο γινετε λιγοτερη υπολειματικοτητα και εμπλουτισμπο με ωφελιμους μικροροτγανισμους -ιχνοστοιχεια.Οταν δινεις το φυτο να φαει χωρις να στερηθει αυτο φαινετε στο αποτελεσμα.Η δικια μου προσεγγιση και εφαρμογη ειναι οχι λιπασματα για μεγιστοποιηση παραγωγης αλλα για σωστη παραγωγη που πιανεις και το τοναζ και στην τιμη γιατι την παραγωγ ητην βλεπεις και γυαλιζει απο υγεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αχ..αμα δεν έχεις τον δικό σου κήπο κλάφτα..ούτε ξέρεις τι τρως..ειδικά ντομάτα 100% βιολογική από τον κήπο σου...γεύση ζουμι μυρωδια τι να λέμε..πιπεριες,κολογκυθακια για τηγάνι...ολοφρεσκος μαιντανος και άλλα μυρωδικά...Ζούσα κάποτε αθήνα έχει τα πάντα κτλ. ναι..αλλά είναι για να μένεις λίγο...σαν την επαρχία δεν την αλλάζω με τίποτα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

Τι τρώμε;;;

Πιτσες, μακαροναδες, σουβλακια - round robin

Επεξ/σία από tritonas00
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγκεκριμένα για τις ντομάτες. Βλέπω παραγωγό σε θερμοκήπιο να ραντίζει ορμόνη καρπόδεσης υβριδιες ντοματιές ύψους περίπου 1.5-2 μέτρα. Τον ρωτάω τι κάνει και μου λέει ότι είναι ορμόνη καρποδεσης. Πραγματικά οι ντοματες που έβγαλαν αυτά τα φυτά ήταν αμετρητες. Στον κήπο μου τυχαίνει το κάθε φυτό να παράξει απο δυο μέχρι 15 Ντομάτες. Όλες οι δικές μου σαν μια δικιά του. Βέβαια όλες οι υβρίδιες πικοιλίες είναι άγευστες έως άνοστες

Επεξ/σία από doctor2014
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, papoys1 είπε

Αιτία έγινε κάποια είδη διατροφής που αγόρασα από διαφορετικά σημεία.

Είχα κατέβει προχτές Αθήνα κέντρο αγορά και πήρα κάτι ντομάτες μικρές τσαμπί. Φτιάχνουμε το μεσημέρι σαλάτα πάμε να φάμε και έβγαζαν μία γεύση σαν να έχεις κλείσει ένα τρόφιμο πολύ καιρό σε μια αποθήκη και έχει πάρει μία μυρωδιά σαν μούχλα. Φυσικά τις πετάξαμε.

Δεν θα το έκανα θέμα αλλά πάω χτες Σάββατο σε μια Λαική που γίνεται στην περιοχή μου στο Γέρακα παίρνω κάποια πράγματα και ένα πεπόνι. Πριν λίγο κόβουμε το πεπόνι και έβγαζε ακριβώς την ίδια άσχημη γεύση - μυρωδιά. Με λίγα λόγια δεν τρώγονταν και φυσικά το πετάξαμε. Μου λέει η σύζυγος πάρτο να το πας σε κάποια Υπηρεσία τροφίμων.. Γέλασα 🤣🤣

Τι διάολο μας ταίζουν;;;; Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο κάτι παρόμοιο;;;;

Αμα ήξερες τι μας ταΐζουν θα έμενες νηστικός χωρίς πλάκα.Και στα κρέατα αυτό αλλά ειδικά στα είδη μαναβικής είναι να κλαις αλλά δυστυχώς στις πόλεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις κάτι που να είναι κάπως αξιόλογο

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, tritonas00 είπε

Πιτσες, μακαροναδες, σουβλακια - round robin

Ναι, μακαροναδες ολικης. Με προσοχη στη σαλτσα, χωρις αλατι, και τυρι light, εννοειται.

Η πιτσα που κανω σπιτι ειναι απο ζυμη με μαυρο αλευρι, σαλτσα πουμαρο, τυρι arla 5%, κρεμμυδια, μανιταρια, πιπεριες 😀

Επεξ/σία από rus
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω τι γίνεται στου Ρέντη αλλά έχω ακούσει ότι η αγορά έχει γίνει μονοπωλιακή.

2-3 άτομα λέει ελέγχουν όλη τη διακίνηση φρούτων και κρεάτων για τη λιανική αγορά και ιδιαίτερα για καταστήματα και πωλητές λαικών με αποτέλεσμα η ίδια σαβούρα να φτάνει σε όλα τα πιάτα ειδικά των Αθηνών. Δυστυχώς δεν υπάρχει διέξοδος για μας τους Αθηναίους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μη σου πω ότι από φρούτα και λαχανικά με όλα τα δηλητήρια που έχουν μέσα, τα έχω κόψει τελείως. Αγγούρια, πεπόνια τεράστια βρώμα. Ντομάτες όχι και τόσο στη βρώμα. Μήλα τίποτε. Άντε κάνα πορτοκάλι, μανταρίνι χειμώνα. Εξωτερικό σε ημιτροπικό που βρίσκομαι για μερικούς μήνες το χρόνο, mango, μικρές μπανάνες και τίποτε άλλο από φρούτα. Φάε για φρούτο δαμάσκηνα, σταφίδες και πρωτίστως χουρμάδες. Και ανάλατους ξηρούς καρπούς, αμύγδαλα και τα σχετικά….

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...