Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Θέλω να αργοψήσω αρνάκι στη γάστρα αύριο, ποια θερμοκρασία πιστεύετε είναι η καλύτερη για βέλτιστο αποτέλεσμα;

Την προηγούμενη φορά το είχα στους 150°C και έγινε πολύ καλό, μπορώ να τη ρίξω κι άλλο;

Σαν ποσότητα δε θα είναι πολύ, γύρω στα δύο κιλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Εγώ ψήνω και 120°C, αλλά μπορεί να διαφέρει από φούρνο σε φούρνο.
Αν σε παίρνει και δεν έχεις πολύ χρόνο, βάλε το στους 200°C για 30' χωρίς καπάκι και μετά βάλε καπάκι και χαμήλωσε.
Κερδίζεις πολύ σε χρόνο έτσι.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα σας. Ποια η διαφορά του σοταρίσματος από το τσιγάρισμα;

Επίσης, οι σκάλες των ματιών της κουζίνας μου (εκτός από εκείνη για το μπρίκι) είναι 1- 1,5-  2 -  2,5  -3.

Όταν λένε χαμηλή, μέτρια ή δυνατή φωτιά, πόσο να ανάψω το μάτι;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 λεπτά πριν, episkeptis100 είπε

Καλησπερα σας. Ποια η διαφορά του σοταρίσματος από το τσιγάρισμα;

Επίσης, οι σκάλες των ματιών της κουζίνας μου (εκτός από εκείνη για το μπρίκι) είναι 1- 1,5-  2 -  2,5  -3.

Όταν λένε χαμηλή, μέτρια ή δυνατή φωτιά, πόσο να ανάψω το μάτι;;

Oσο πιο μεγάλο το νούμερο τοσο πιο δυνατή η φωτιά.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, episkeptis100 είπε

Καλησπερα σας. Ποια η διαφορά του σοταρίσματος από το τσιγάρισμα;

Επίσης, οι σκάλες των ματιών της κουζίνας μου (εκτός από εκείνη για το μπρίκι) είναι 1- 1,5-  2 -  2,5  -3.

Όταν λένε χαμηλή, μέτρια ή δυνατή φωτιά, πόσο να ανάψω το μάτι;;

Περίπου το ίδιο είναι το τσιγάρισμα με το σοτάρισμα, το δεύτερο εκ του γαλλικού sauter που σημαίνει αναπηδώ, περιλαμβάνει και την χαρακτηριστική κίνηση του τηγανιού μπρος-πίσω. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, episkeptis100 είπε

Καλησπερα σας. Ποια η διαφορά του σοταρίσματος από το τσιγάρισμα;

Και τα δύο γίνονται με λάδι ή/και βούτυρο στην αρχή του μαγειρέματος.

Το τσιγάρισμα γίνεται σε δυνατή φωτιά και τα υλικά παίρνουν ένα ξανθό χρώμα και αποκτούν κρούστα, όπως όταν τηγανίζονται και θεωρείται πιο βαρύ και ανθυγιεινό.

Το σωτάρισμα γίνεται σε μέτρια φωτιά και τα υλικά μαλακώνουν χωρίς να "τηγανιστούν", και θεωρείται πιο ελαφρύ και υγιεινό.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπακαλιάρος που έχει τηγανιστεί ήδη αλλά δεν έχει ξαλμυριστεί καλά αν τον βάλω στο φούρνο μικροκυμάτων δεν μειώνω την αλμύρα;

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

24 λεπτά πριν, skiabox είπε

Μπακαλιάρος που έχει τηγανιστεί ήδη αλλά δεν έχει ξαλμυριστεί καλά αν τον βάλω στο φούρνο μικροκυμάτων δεν μειώνω την αλμύρα;

Ευχαριστώ.

Η αλμύρα δεν φεύγει με τίποτε. Η θερμότητα δεν μειώνει το αλάτι, αντίθετα επειδή θα "αφυδατωθεί" και άλλο με το ζέσταμα θα γίνει πιο αλμυρός!

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Η αλμύρα δεν φεύγει με τίποτε. Η θερμότητα δεν μειώνει το αλάτι, αντίθετα επειδή θα "αφυδατωθεί" και άλλο με το ζέσταμα θα γίνει πιο αλμυρός!

 

Το τρώω με κέτσαπ για να ισοροπήσει κάπως!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους! Ψάχνω για καλή γάστρα γύρω στα 42-44 cm, ελαφριά και χωρίς αντικολλητική επικάλυψη tefal, για ηλεκτρικό φούρνο και το "ψαχτήρι" με έστειλε στο νήμα σας. Το skroutz έχει διάφορες μάρκες και ως best seller εμφανίζει μια venus με πολύ καλές κριτικές. Επειδή όμως έχω διαβάσει διάφορα για τις μεθοδεύσεις τους, είπα να συμβουλευτώ τους ειδήμονες. Ευχαριστώ πάρα πολύ! 

Επεξ/σία από marva
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 λεπτά πριν, marva είπε

Καλησπέρα σε όλους! Ψάχνω για καλή γάστρα γύρω στα 42-44 cm, ελαφριά και χωρίς αντικολλητική επικάλυψη tefal, για ηλεκτρικό φούρνο και το "ψαχτήρι" με έστειλε στο νήμα σας. Το skroutz έχει διάφορες μάρκες και ως best seller εμφανίζει μια venus με πολύ καλές κριτικές. Επειδή όμως έχω διαβάσει διάφορα για τις μεθοδεύσεις τους, είπα να συμβουλευτώ τους ειδήμονες. Ευχαριστώ πάρα πολύ! 

Εγω παντως απο προιοντα venus δεν εχω μεινει ευχαριστημενος. Αν δεις για την συγκεκριμενη  βγηκε στην αγορα περιπου αρχες 2019, οποτε αξιολογηση γαστρας στα 2 χρονια ειναι καπως σχετικη και φυσικα αναλογα της χρησης που γινεται  μιας και οι γαστρες κρινονται σε μεγαλυτερο βαθος χρονου.Αν διεθετα τα χρηματα θα πηγαινα σε μαντεμενια ,αλλιως αγοραζεις μια φτηνη και οσο σε βγαλει.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, marva είπε

Καλησπέρα σε όλους! Ψάχνω για καλή γάστρα γύρω στα 42-44 cm, ελαφριά και χωρίς αντικολλητική επικάλυψη tefal, για ηλεκτρικό φούρνο και το "ψαχτήρι" με έστειλε στο νήμα σας. Το skroutz έχει διάφορες μάρκες και ως best seller εμφανίζει μια venus με πολύ καλές κριτικές. Επειδή όμως έχω διαβάσει διάφορα για τις μεθοδεύσεις τους, είπα να συμβουλευτώ τους ειδήμονες. Ευχαριστώ πάρα πολύ! 

Γάστρες έχουμε αγοράσει σε διάφορα μεγέθη και ποιότητες. Εμαγιέ, αντικολλητική, πήλινη, πυρέξ!

Τελικά αυτό που χρησιμοποιούμε περισσότερο είναι ανοξείδωτες κατσαρόλες χωρίς πλαστικά χερούλια.

Επειδή μερικά φαγητά θέλουν προετοιμασία στο μάτι τα ξεκινάμε στην κατσαρόλα και τα αποτελειώνουμε στο φούρνο, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουμε σκεύος!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...