Προς το περιεχόμενο

random

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    5.277
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από random

  1. Αν το περιεχόμενο του linkedin προφίλ εχει κάποιο περιεχόμενο σε ζήτηση, τότε δεν ειναι "τσάμπα" η δημοσίευση του. πχ. στην περιπτωσή μου, ανα διαστήματα λαμβάνω μυνήματα απο recruiters που για ανοιχτές θέσεις εργασίας που πιθανόν ταιριάζω. Τώρα αν καποιος είναι πχ. ακόμα μαθητής, απασχολείται 100% "οικιακά", Δημόσιος υπάλληλος (ικανοποιημένος απο την καριέρα του) , ή εισοδηματίας... πράγματι το linkedin δεν εχει καποια χρησιμότητα. ................ Ξέρουν ηδη για σένα αρκετά .. η ΔΕΗ. ο παροχος ιντερνετ , και email, οι τράπεζες, η εφορία, , ο δήμος, το ΙΚΑ, οι εμπλεκόμενοι στο software του τηλεφώνου, .... μεχρι και το insomnia.gr Φυσικά ολοι οι προαναφερόμενοι δηλώνουν απερίφραστα οτι δεν ανταλλάσουν τα δεδομενα σου μεταξύ τους. Κι εγώ το ίδιο θα έλεγα, αν δεν είμουν μέλος της Μπίλτενμπεργκ .
  2. - Holly... you.. You are... - Yeah... I'm Michael Keaton, born September 5, 1951 (age 71), and I'm playing Batman.
  3. Αν ηταν "μονο" 1 δις, φτηνά θα τη γλύτωνε. Η ρητρα για το 1 δις ηταν για την περίπτωση που δεν ολοκληρωνόταν η συμφωνια λογω καποιου εξωγενούς παράγοντα (πχ. επιτροπες αναγωνισμού/καφαλαιαγοράς, κλπ, την μπλοκαραν), πράγμα που δεν έγινε. Αν δεν παιρνουν 40 δις, θα ζητήσουν τουλαχιστον μια 20αριά δις. Δηλαδή την διαφορά μεταξύ της τότε προσφοράς του, και της σημερινής αξίας της μετοχής (που εφτασε όπου έφτασε -και- με ευθύνη του). Σε οποιον εχει μετοχές τεσλα, και αλλως μαγαζιών του, ειναι ώρα να γραφτείς συνδρομητής στα "Νέα του Ντέλαγουερ" . Αν ο πολύτεκνος εφευρέτης χρειαστεί μετρητά, ξερουμε τί θα πουλήσει.
  4. Θα ήθελα να δώ και μια άλλη Αρχή να εγκαλεί την Αρχή ΠΠΔ που ξύπνησε τώρα. την στιγμή που το έργο ήδη μπηκε σε λειτουργεία, ενώ ειναι φανερό οτι προηγήθηκαν χρόνια σε διαγωνισμούς, σχεδιασμο, υλοποίηση, δοκιμες, αιτήσεις, αδειοδοτήσεις, και οτι αλλο εχει ο θεός της γραφειοκρατείας, αλλα τίποτε απ αυτά δεν την ξύπνησε, μέχρι που το εργο να γινει θεμα στα κανάλια. Τραμπ-ακουλισμοί "αν δεν το είδα στην τιβι, δεν έγινε". Σε άλλες χώρες υπάρχει η Ανώνυμη ηλ.κάρτα, και η Επώνυμη (με φώτο, ονομα, κλπ). 1. η Ανώνυμη εχει τα καλά οτι μπορεις να την δανείζεις, πχ. σε μια οικογένεια που κανουν όλοι περιστασιακή χρήση. Και οτι πρέπει για tin foil hatters. δεν καταγράφει δρομολόγια. (μέχρι να συνειδητοποιήσεις, οτι οταν πας στο ειδικό μηχανάκι, συνηθως σε σουπερ μαρκετ, και τη "φορτώνεις" χρησιμοποιώντας την τραπεζική σου κάρτα, ειναι δεδομένο οτι εισαι σε ΠΛΗΡΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ να εμποδίσεις την σύνδεση του κωδικου της κάρτας, με τον τρ.λογαριασμό σου, αρα η ανωνυμία σου ειναι απλά αυταπάτη. Και όχι: κανενας δεν θα σου φορτώσει την κάρτα με μετρητά). Τα μειονεκτήματα της ειναι οτι αν χαθεί/κλαπεί, χάνεις και το υπόλοιπο της (ενω την επώνυμη την ακυρώνεις, και το υπολοιπο παει στη νέα σου κάρτα). Και πρέπει καθε φορά που αδειάζει να βρεις μέρος να την φορτώσεις (απειρες χαμενες ώρες , οταν το καταλαβαινεις τελευταια στιγμή, και χανεις το δρομολόγιο). Τυπικοί χρήστες της Ανώνυμης ειναι οι Τουρίστες, οι παράνομοι μετανάστες, οι φοροφυγάδες (οσοι προσπαθούνε να ζουνε χωρις να περνάνε τα λεφτά τους μεσα απο το τραπεζικό δίκτυο ), και .. ψηφοφόροι του καθε Τραμπ-ο-Λεπέν και Βίλντερς 2. η επώνυμη μπορει να συνδεθει με ενα τραπεζικό λογαριασμό και να φορτώνει αυτόματα οταν πάει σε αρνητικό υπόλοιπο. Τα δρομολόγια -αν θελεις- καταγράφονται και τα βρίσκεις στο site του φορέα. χρησιμότητες ; Αν πληρώνεις για την κάρτα του παιδιού σου, βλέπεις που πάει και πότε. Οταν η διαδρομές σου γινονται για επαγγελματικό σκοπό μπορεις ετσι να τις χρεώσεις (πιό διάφανα) σε πελάτη/εργοδότη. Η ημ/νια γέννησης κανει δυνατή την διαφορετική (μειωμένη) χρέωση της διαδρομής οταν ο κατοχος ειναι ανήλικος ή 3ης ηλικίας. (παιδιά με ανώνυμη κάρτα χρεώνονται το πλήρες ποσό ενηλίκου). Ο ΑΜΚΑ δεν ξερω τί χρειάζεται. Αλλα αν οι φορείς εχουν ειδικές τιμές για ΑΜΕΑ, ή συνταξιούχους , υποψιάζομαι την περίπτωση διαστάυρωσης με το Ταμείο.
  5. Το site που αρχικά ανεβασε το θέμα, μετά 2 μέρες αμφισβητεί αν ειναι αληθεια http://www.thelocal.at/20160916/doubts-cast-over-alleged-facebook-court-case "It seemed too good to be true. The story which appeared this week in one of Austria's largest circulation magazines .... There are other contradictions in the story, "
  6. Για να κλεισει η τρυπα του webrtc --> Site: WebRTC Network Limiter για να μπει σε opera, θελει πρώτα το Site: Chrome Extension Αλλα μια που ειναι απλα ενας proxy, και οχι vpn, περιμένω τα addons αλλων browser που τους περνάνε "λαθραία" στο operavpn... μέχρι να το κλείσουν κι αυτο το τσάμπα διαφημιστικό κόλπο. Απο την άλλη, πόσο τσάμπα, και πόσο ασφαλές vpn περιμένουνουμε απο τους νεους Κινέζους μετόχους της οπερα ειναι αλλη συζήτηση. Θα μας ρουτάρουν ολο το τράφικ μέσω των φρήντομ χοτσποτς Αγκυρας, Μοσχας, Τεχεράνης και Πεκίνου, και έτσι θα μείνουν με την όρεξη οι καταραμένοι σπιούνοι της NSA. πάρτε τα ρε ομπάμιες
  7. Δεν λειτουργεί έτσι. Δεν λεει κανεις οτι το ρευμα που ερχεται στα τρένα, πρέπει να ερχεται κατευθείαν απο ανεμογενήτριες, και αν δεν φυσάει δεν θα έρχεται το συγκεκριμένο ανεμογεννημένο ηλεκτρόνιο... Site: Λενεπχ. ποσα TWh χρειάζεται η χώρα, πόσα τα τρένα . vs. ποσο παράγουμε με αέρα, και αλλες πηγές καθαρές και όχι, συν ποσο εισάγουμε. Αν τα τρένα θελουν 100, και η χωρα παράγει 150, το εχει καλύψει. Το γεγονός ειναι οτι σήμερα, καλύπτουν με αιολική ενέργεια το 50% απ' όσο χρειάζονται τα τρένα, και θελουν σε 2 χρόνια να καλύπτουν το 100%, εστω και αν χρειαστει να το εισάγουν. Οι ανάγκες του σιδηροδρόμου ειναι περίπου όσες οι ανάγκες σε ενέργεια της πόλης του Αμστερνταμ (1 εκ. κατοικοι). Η Δανιά (5,5 εκ.) παράγει με αιολική, το 140% των αναγκών της, δηλαδή εξάγει το περίσσευμα. Η Ολλανδία (19 εκ.) γιατι να εχει πρόβλημα;
  8. η ελληνική μετάφραση του άρθρου εχει λάθη.. αφου λέει "γίνονται κινήσεις στο εσωτερικό της χώρας για να απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων μέχρι το 2025" και μετά αυτοαναιρήται με τη συνέχεια: ", κάτι που σημαίνει ότι μόνο τα ηλεκτρικά οχήματα από εκεί και πέρα θα λαμβάνουν έγκριση κυκλοφορίας στου Ολλανδικούς δρόμους, αν και τα υπάρχοντα οχήματα που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν, ωσότου οι μηχανές τους σταματήσουν να λειτουργούν." διάβασε το Site: πρωτότυπο στα αγγλικά . Πέρα απο την πλάκα, των αγγλικών και των ελληνικών αρθρων, πρεπει να βουτήξεις σε ολλανδικές πηγές για να προσγειωθείς στην πραγματικότητα... 1. ΙΧ σε κυκλοφορία στην Ολλανδία : 8 εκατομμύρια (μονο ιδιοκτησίες φυσικών προσώπων. χώρια τα εταιρικά). Ηλεκτρικά αυτοκίντητα στο τελος του 2015: 90 χιλιάδες. δηλ. κοντα 1% τους στόλου. πες οτι στα επομενα 8 χρονια εμπαιναν αλλα 500 χιλ. ηλεκτρικά, θα υπήρχε κανένας τρελός που θα πρότινε νόμο να πάνε στη χωματερή, 7 εκ. βενζινο-ντηζελοκίνητα; θα τον βάλουν σε ίδρυμα πριν τελείωσει τη φράση του. 2. Δύσκολα θα περάσει, ή θα εφαρμοστέι το μέτρο (πριν ακυρωθει απο μια επόμενη κυβέρνηση). Διοτι.. Αυτη την πρόταση νόμου την εφερε στη βουλή το εργατικό κόμμα. Που ειναι ο junior εταίρος της συμμαχικής κυβέρνησης. Οπως ειναι στην Ελλάδα οι Συριζα-Ανελ με ποσοστά βουλευτών 90-10, στην Ολλανδια κυβερνάει τωρα η συμμαχία Φιλελέυθεροι-Εργατικοί αλλα με πιο ισοροπημένη αναλογία περιπου 60-40. Αλλα 1ο κόμμα, δηλ. πρωθυπουργός ειναι οι φιλελευθεροι. και οι φιλελευθεροι δεν συμφωνουν με την πρόταση. Ο εκπροσωπός τους το χαρακτήρισε ανεφάρμοστο και ονειρο θερινής νυχτός. Αν γινότας σημερα εκλογές, 1ο κόμμα θα έβγαινε το ακροδεξιό(τυπου ολλανδοί ΑΝΕΛ), που επισης δεν συμφώνησε. Αρα, δεν συμφωνεί το κομμα που ήταν 1ο ως σημερα, και δεν συμφωνει το αυριανό 1ο, πως να εφαρμοστεί; Η πρόταση πέρασε μεν απο την κατω βουλή με τις ψήφους ολων των αλλων κομμάτων, επειδη στην Ολλανδία ισχύει η απλή αναλογική χωρις μπόνους σε κανένα, αλλα για να ειναι δεσμευτικό, πρεπει να περάσει και απο τη γερουσία, που τα κατεστημένα κομματα ειναι πιο δυνατά, και δεν γινονται ευκολα "εκπλήξεις". δηλ. σαν να εκανε εδω στην Ελλάδα μια πρόταση οι ΑΝΕΛ, και να ψηφιζόταν απο ολους τους μικρόυς πασοκ, ποτάμια, λεβέντη, χα, κκε.... εκτός απο το σημερινό αφεντικό (συριζα), και το αυριανό (νδ). Πόσο στα σοβαρά θα το κουβεντιάζαμε;
  9. το αρθρο δεν λεει τίποτα για τα ηδη πουλημένα ΙΧ, σε χρήση. Κράτα το 100 χρόνια μεχρι να τα φτύσει ή πούλα το σε μάντρα που θα το εξάγει δίπλα σε Βελγιο, Γερμανία. Η πρόθεση ειναι να σταματήσει απο το '25 η πώληση καινούριων (δηλαδή η εισαγωγή/ταξινόμηση), όχι η χρήση.
  10. το ζήτημα δεν ειναι ακριβώς απλό, γιατι η ζωή δεν ειναι απλή, και οι άνθρωποι δεν είμαστε απλά "χρήστες". Σήμερα ειμαι πατέρας, ή "πατέρας". και θέλω ....να "σπάνε" όλα για να βρεθεί ο απαγωγέας του παιδιού μου, ο ανώμαλος γείτονας, ο απατεώνας πολιτικός, ο φοροφυγάς, ο πιασμάν ΔΥ, ο φακελάκιας γιατρός, ο τρομοκράτης/αντάρτης.. Αυριο πάλι ειμαι γονιός αλλα θέλω να μη σπάει τίποτα για να μην μπαγλαρώσουν το γιό μου , τον ατίθασο, που ισως ειναι λιγο "αντάρτης", αλλα μερικοι τον λενε τρομοκράτη, αλλα δεν ειναι τέτοιος, απλά έμπλεξε με κακές παρέες και το γκουανταναμο δεν είναι λύση, κλπ.. και για να μη σκαλισουν τα θέματα υγείας μου, τις πολιτικές/σεξουαλικές προτιμήσεις μας και απόψεις, διάφοροι όπως εργοδότες, σχολεία, ασφαλιστικές, εκκλησίες, κόμμα (όπου καλώς ή κακώς, κόμμα=> κυβερνήση =>κράτος)
  11. Η ισραηλινή εταιρία Cellebrite, πάροχος λογισμικού κινητής τηλεφωνίας, συνδράμει το FBI για το ξεκλείδωμα του iPhone http://thehackernews.com/2016/03/unlock-terrorist-iPhone.html Site: ΗCellebrite, θυγατρική της ιαπωνικής Sun Corp., αντλεί έσοδα από δύο επιχειρήσεις: ένα λογισμικό σύστημα που χρησιμοποιείται από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, τον στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών, που ανακτούν δεδομένα τα οποία είναι κρυμμένα σε κινητές συσκευές, και τεχνολογία για λιανεμπόρους κινητής τηλεφωνίας.
  12. Ελπίζω ποτέ να μη δουλέψει η υπηρεσία, για να ξεσκεπάζονται κάτι μπουμπούκια σαν αυτόν. http://www.buzzfeed.com/andrewkaczynski/new-jeb-bush-chief-technology-officer-deleting-old
  13. δηλαδή; να μαντέψουν ποιός δεν θέλει το ονομά του στα αποτελέσματα και να το αφαιρούν χωρίς αίτηση του;
  14. Κοντά έπεσες. Η υπηρεσία που κλήθηκε -απο την MPAA- να διερευνήσει (συμφωνα με το blog-πηγή) ειναι η ICE’s* Homeland Security Investigations. Για πολλούς η είδηση δεν είναι οτι παρενοχλήθηκε άδικα ενας gadhetάκιας (συμφωνα με τον ίδιο τα φόραγε μεν αλλα απενεργοποιημένα, διοτι τα είχε συνδιάσει με γυαλιά μυωπίας), αλλα οτι μια τέτοια κρατική υπηρεσία δεν έχει σοβαρότερες υποθέσεις να ασχοληθεί και μεταβάλλεται σε κλητήρα-φουσκωτό της κάθε MPAA. * Immigration and Customs Enforcement Διαβάζοντας "customs" (τελωνεία) η πρώτη σκέψη πάει σε χαρτογιακάδες, αλλα η ίδια η υπηρεσία μάλλον έχει άλλη εικόνα για το ρόλο της όταν σε υποδέχεται στο σαιτ της, στην ενότητα " Site: about ice ", με αυτή τη φωτογραφία Site: απάντηση της ICE - Update #4: που επιβεβαιώνει, ελπιζω να μην ειναι κι αυτό μούφα.
  15. πώς αφαιρούμε το Office 2010 Starter Virtual Drive http://www.ghacks.net/2011/11/25/how-to-remove-the-office-2010-starter-virtual-drive/
  16. δεν ξέρω ποιός το είπε πρώτος, αλλα εγώ στο φβ το είδα: Προχθές είχα ραντεβού με τον Μπέο αλλά .... ''με έστησε'' !!!!
  17. Κοίτα, τρύκ δεν είναι. Εχει ενα σοβαρό απώτερο σκοπό, η πρόθεση καλή ειναι (αν το δεις σαν πελάτης, ή σαν μέτοχος. Αν το δεις σαν υπάλληλος τους όχι). Αλλα ειναι αρκετά δύσκολο να εχει καποια θεαματικά αποτελέσματα (άμεσα). Ειναι μια αρχή. Αν γινόταν δυνατόν, (κάποτε, λεμε τωρα.. σε ενα μελλον), τα περισσότερα νοικοκυριά, να αναφέρουν την καταναλωσή τους, και να τιμολογούνται με βαση αυτη τη δήλωση, δεν θα ηταν απαραίτητο να περνάει με την ίδια συχνότητα ο υπάλληλος που περνάει τώρα. Αρα, θα χρειάζονται λιγότεροι για αυτη τη δουλειά. πχ. Αν σημερα, η ΔΕΗ, για να καταγράψει 1 εκ. ρολόγια, 1 φορά το 4μηνο, θελει πχ. 100 άτομα. αν αλλαξει η συχνότητα των επισκέψεων σε 1 φορά το 12μηνο (διά 3), θα χρειαζεται 33 άτομα. Αλλωστε, αυτος δεν ειναι και ο λογος που υπάρχει ο "εναντι" λογαριασμός; για να περνάει ο μετρητής 1 στο 4μηνο, αντι ανα 2μηνο. αλλιως θα χρειαζόταν οι διπλάσιοι υπάλληλοι. (της ίδιας δεδομένης παραγωγικότητας) δηλ, θα καταγράφει μόνος του ο καταναλωτής την ένδειξη, αλλα η εταιρεια θα σου στέλνει πάλι τον υπάλληλο, δειγματολειπτικα μια φορα το χρόνο, για να επιβεβαιώσει οτι αυτα που αναφέρεις, συμφωνουν με το ρολόϊ (αν όχι, θα σε τιμολογουν με ότι έκρυψες, σύν ενα πρόστιμο για να μαθεις να μετρά καλύτερα). Κι αν περάσει ενα διαστημα, και δουν οτι οι περισσότεροι καταναλωτές αναφέρουν τα πραγματικά νουμερα και σπανίζουν οι "πονηροι", τι τους εμποδίζει να κανουν τον δειγματοληπτικό ανα 2 χρόνια; αυτο ειναι το κίνητρο. για να πετύχει όμως, ετσι οπως ειναι ακόμα η σχεση του Ελληνα με το Ιντερνετ, ακομα θελει.. καποια χρονάκια. Φαντάσου όμως, να σου εμφανίσει μια μέρα η ΔΕΗ κι ενα καινούριο ποσό στο λογαριασμό, όπως ειναι τωρα το κόστος ανανεώσιμων πηγών, ή η ΕΡΤ. ενα κονδύλι τυπου "κόστος λήψης ένδειξης απο υπάλληλό μας", 2, 3 ή 5 ευρω/4μηνο. δεν ειναι οτι δεν το πληρώνεις. το κόστος υπάρχει τώρα, απλα ειναι ενσωματωμένο σε ολα τα υπόλοιπα. αν σου δώσει την επιλογή, να μην το πληρώνεις, θα αναφέρεις μόνος σου την κατανάλωση, ή όχι;
  18. Ωραία, σε λιγο θα αρχισουν να κυκλοφορουν βιογραφικά οπου στα στοιχεια επικοινωνίας θα φιγουράρει ενα mitso.mitsopουlοs@facebοοκ.com. Το απόλυτο φαίηλ-μπουκ.
  19. random

    αποριες για TOEFL

    http://www.ets.org/toefl/ibt/faq http://www.hau.gr/?i=examinations.el.toefl-ibt
  20. η Σοφία, πρόσθεσε κι άλλο: Λίγα λόγια για τα έξοδα στην Αγγλία
  21. random

    E-book reader?

    Τα αρχεία EPUB, ειναι παρόμοια με τα HTML. δηλ. περιέχουν κείμενο "Re-flowable (word wrap) and re-sizable" **************************************************** τι ειναι Reflowable: εστω οτι εχουμε μια πρόταση κειμένου στο pdf, (το οποιο εχει φτιαχτεί για εκτύπωση σε σελίδα A4), που εμφανίζεται ακριβώς έτσι: > [size="3"][font="Arial"][b]Το ebook reader το θέλω μόνο για λογοτεχνικά βιβλία οπότε δεν με πειράζει αν δεν δείχνει τις εικόνες καλά ή ακόμα και καθόλου.[/b][/font][/size] (όλο το κειμενο χωράει σε 1 σειρά, το μεγεθος font ειναι πχ. 12) μετατρέποντας το pdf σε epub, (ή και χωρίς μετατροπή, αν η συσκευη διαβαζει pdf), αν το pdf ηταν τυπου 1, εικόνες, θα δουμε στη μικρη οθονη την πρόταση κάπως έτσι > [size="1"][font="Arial"]Το ebook reader το θέλω μόνο για λογοτεχνικά βιβλία οπότε δεν με πειράζει αν δεν δείχνει τις εικόνες καλά ή ακόμα και καθόλου.[/font][/size] ή θα τη δουμε με μεγαλα γράματα, μεν, αλλα θα πρεπει να κανουμε συνεχεια scroll δεξια-αριστερα για να τη διαβασουμε. Ενω αν το pdf ειναι τυπου 2, στο reflowable epub, θα δουμε κάτι τέτοιο: **************************************************** Αν το pdf ειναι τυπου 1, δεν μπορεις να παράξεις reflowable κείμενο απο εικόνες*. Αρχείο epub, ισως να δημιουργήσεις, αλλα δεν θα ειναι reflowable. Θα ειναι απλα μια πακεταρισμένη σειρά σελίδων/φωτογραφιών σε epub container. * χωρις χρήση OCR Αν ειναι τυπου 2, μπορείς. τι ποιοτητας θα ειναι το αποτέλεσμα, μπορειτε να κανετε μερικα πειράματα. 1. τρόποι μετατροπής PDF -> EPUB http://www.lexcycle.com/faq/how_to_create_epub http://www.simplehelp.net/2010/04/05/how-to-convert-pdf-files-to-epub-files-to-read-on-your-ipad-with-ibooks/ ενας απλος τρόπος μου φάνηκε με το δωρεάν πρόγραμμα Calibre 2. ανάγνωση EPUB ( σε PC ) και με το ιδιο το Calibre, και με το (πιό απλό στη χρήση) FBReader άλλα: http://www.addictivetips.com/windows-tips/top-4-free-epub-reader-software/
  22. random

    E-book reader?

    Τα pdf που εχεις μπορεις να τα αντιγράψεις στο PRS και αυτό θα προσπαθησει να στα προβάλει οσο μπορει καλύτερα. δεν υπάρχει καποιο "κλειδωμα" της sony για τα pdf. Αυτο δεν σημαινει οτι θα καταφέρεις να το διαβάσεις, ή θα οτι τελικά θα το απολαύσεις το διαβασμά του (περισσότερο απ όσο πχ. σε μια οθονη laptop). Πολλα εξαρτώνται απο το τί σκοπευεις να διαβάζεις στη συσκευή. πχ. σε ενα λογοτεχνικό κειμενο, διαβαζεις απλα σε μια συνεχή ροή, εχει ελάχιστες εικόνες. Δεν σε ενδιαφέρει πολύ το αν οι παραγραφος νο.215 ενω βρισκεται στο τυπωμένο βιβλίο στη σελίδα 40, στη συσκευή τη βλέπεις να προβάλεται στην "ηλεκτρονική σελίδα" 550 (επειδη οι ηλεκτρονικες σελιδες, βλ. οθονη, χωρανε λιγοτερα απο τις τυπωμένες), αρκει να ειναι στη σωστη σειρά της. Ενω αν διαβαζεις, ενα βιβλιου εκμάθησης προγραμματισμου, αυτο μπορει να γινει πολυ απογοητευτικό. δηλ, να διαβαζεις ενα κομματι κωδικα, και να σου λεει οτι στη διπλανή σελίδα (του τυπωμένου), βλέπεις screenshot με τα αποτελέσματα, ενώ στο e-reader, η εικονα ειτε να εχει πέσει 10 σελίδες πιο κάτω, είτε να μην τη βλέπεις καθόλου (αν χάθηκε σε καποια μετατροπή) Δεν σε αποτρέπω απο την αγορα, απλα σου λεω να διαβασεις λιγο περισσότερο τι ειναι τα διαφορα φορματ ηλεκτονικών εγγράφων, το pdf, το epub, html, MOBI, PRC, κ.ά), και πώς μπορει το καθενα απ αυτα να προβάλεται πολυ διαφορετικά στην οθονη ενος PC, σε ενα e-reader, σε tablet, ή στο χαρτί. ..και αυτα αφορουν γενικά τα e-reader, δεν ειναι θεμα μονο του Sony PRS. Οσον αφορά συγκεκριμένα το φορματ PDF , πρεπει να ξερεις οτι δεν ειναι το ιδανικο για τετοιες συσκευές. Γενικα, "κυκλοφορούν" δύο είδη αρχείων PDF, αναλογα πώς έχουν δημιουργηθεί. 1. "PDF εικόνων" : που προέκυψαν απο σκανάρισμα εντύπων, (χωρις να γίνει χρήση OCR κατα το σκανάρισμα, επειδή με ocr η διαδικασία ειναι πολυ πιο αργή, και ποτέ με 100% επιτυχία). πχ. αγοράζω ενα βιβλίο, το σκανάρω και το ανεβάζω στο ιντερνετ ως pdf. 2. "PDF κειμένου" : που δημιουργήθηκαν με μετατροπή του πρωτότυπου ηλεκτρονικού αρχείου, σε pdf. πχ. o συγγραφέας του βιβλίου, το γράφει σε word, στέλνει το αρχειο .doc στον εκδοτικό οικο για διόρθωση/εκτύπωση, εκει το υποκλέπτει ενας, το μετατρέπει σε pdf και το ανεβάζει στο ιντερνετ. τα pdf τυπου 1, περιέχουν εικόνες. Πιο απλά, φωτογραφίες των σελίδων, ενωμενες ολες σε μια σειρά, πακεταρισμενες στο pdf. Ενω τα τυπου 2, περιεχουν κειμενο, με fonts, διακριση bolds, italics, κλπ... απο αυτα, τα 2α, μπορεις να επιλεξεις μια παραγραφο να κανεις copy και να τη ριξεις σε doc. Απο τα 1α, όχι. ***************************************************************************** Επιπλέον, για τα τυπου 2, υπαρχει μια διάκριση, στο αν εχουν ενσωματομένα τα fonts που χρησιμοποιούν, ή όχι. Αν ναι, το αρχειο ειναι πιο μεγάλο. Αλλα αν πας να διαβάσεις πχ. ενα ελληνικό κειμενο σε υπολογιστη που δεν εχει εγκατεστημενη την ελληνικη γλώσσα, θα μπορείς. ενώ με τα μη-ενσωματωμένα fonts, θα δεις "κινέζικα". (εδώ..ειναι η στιγμή που ψάχνουμε αν το e-reader που μας ενδιαφέρει εχει υποστήριξη ελληνικών) Ο τρόπος προβολής ενος pdf, και μεγενθυνσης/σμίκρυνσης διαφέρει αρκετά μεταξύ του τυπου 1, και 2. Η σελιδες, στις οποίες ειχαν προορισμό να τυποωθουν αυτα τα pdf, ειναι πιο μεγάλες απο την οθόνη της συσκευής. ***************************************************************************** Απο την προσωπική μου εμπειρία, επειδη εχω κατεβάσει 1000άδες pdf, τα αγγλόφωνα pdf τεχνικου περιεχομένου (προγραμματισμός, υπολογιστες, κλπ) ειναι κατα 99% τυπου 2. Τα γενικου περιεχομενου (λογοτεχνια, περιοδικά, κ.α), και τα Ελληνικά, ειναι κυριως τυπου 1, σκαναρισμένα.
  23. random

    Ξενη γλωσσα...

    Εξαρτάται ποιός ειναι ο τελικός στόχος σου, στο επίπεδο γνώσης. αν το θελεις για τουρισμό, ή μετανάστευση, για απλους διαλόγους, να διαβαζεις τις επιγραφές, να κανεις ψώνια, κλπ, μπορείς μόνος σου. Αν θελεις να δώσεις εξετάσεις (πχ, το αντίστοιχο "lower" των ιταλικών), θα'ναι λιγο δύσκολο μόνος σου. δηλ. εκτος απο το διάβασμα και την κατανόηση του προφορικού, καποια στιγμη πρεπει να μαθεις και να γράφεις και να μιλάς. Θελεις καποιον να διορθώσει τα γραπτά σου, και την προφορά σου. τα περισσότερα software , audio , και ότι free και "φρή" e-book PDF βρεις , απευθυνονται σε αγγλόφωνους που μαθαινουν 2η γλώσσα. αλλα κανένα δεν κάνει δουλειά μόνο του. Αν συνδιασεις 3-4 τρόπους μαθαίνεις καλύτερα. Software Rosetta Stone (δεν χρειαζεται αγγλικά, ουτε μεταφράζει. εμφανίζει μόνο τη γλώσσα-στόχο ). καλούτσικο, αρκει να αντέξεις τις πολλες επαναλήψεις. Tell me more .δεν το εχω δοκιμασει ακόμα. Μεθοδοι "κασέτα". αποκλειστικά σε Audio, ή με ελάχιστη χρήση βιβλίου. πρεπει να ξερεις λιγα αγγλικα για να παρακολουθήσεις. Περνάς τα mp3 στο κινητό και τα ακους οπουδήποτε. Βασικος τους στόχος, ειναι να μαθεις να ακούς και να μιλάς (προφορά). Διαβασμα και γράψιμο, χωρις χρήση βιβλίου και μολυβιού φυσικά δεν μαθαίνεις. Pimsleur Michael Thomas Η Pimsleur ειναι πιό "light". δηλ. πιο ευκολα την ξεκινάς, δεν χρειαζεται καμια προγενεστερη γνώση, αλλα απο την αλλη, και η γνώση που θα αφομοιώσεις ειναι και πιό "λάιτ". Τα Pimsleur μπορω να τα ακούω ενώ κάνω κάτι άλλο (πχ. οδηγηση ή βάδισμα μόνος μου, αλλα όχι ενω δουλεύω ή σερφαρω ). Ενώ τα M.Thomas δεν γίνεται αυτο. πρέπει να εισαι συγκεντρωμένος αποκλειστικά στο τι ακούς, να εισαι μόνος σου, και να σταματάς πολυ συχνά την κασέτα, για να επαναλάβεις ότι ειπώθηκε πριν πάει στην επόμενη φράση. η 2η μεθοδος μπαινει σε πιο βαθια θέματα (γραμματικη, συνταξη), ενω η Pimsleur εχει τη λογική του να μαθεις τη γλώσσα οπως μαθαινουν τη μητρική τους τα μικρα παιδια, πριν πανε σχολειο. Απλα ακουγοντας τους ενηλικες, χωρις κανονες γραμματικης, συντακτικό, κλπ.. παρόμοιας λογικης ειναι και το Rosetta Stone. εκτος απο αυτα τα 2, που εχω γνωμη, κυκλοφορουν μερικοι αλλοι τιτλοι που δεν εχω δοκιμασει, πχ "Learn in Your Car Italian", "Teach Yourself Beginner's Italian", "Drive Time Italian", "Linguaphone Italian All Talk", ... -------------------------------------------------------------- κοινότητες http://www.livemocha.com/ http://www.babbel.com/ Αυτα τα 2 ειναι κοινότητες, σαν fb, αλλα για ατομα που θελουν να μαθουν γλώσσες. πχ. μπορεις να ψάξεις άτομα που εχουν μητρική την Ιταλική, θελουν να μαθουν Ελληνικά, και ζουνε ειτε Ιταλία, ειτε Ελλάδα, και να αλληλοβοηθητε. απλά, προσοχή στις ξαφνικές αιτήσεις "φιλίας" απο διάφορες/διάφορους, που στην πραγματικότητα έχουν αλλους σκοπούς ( πχ. στο babbel.com ) επίσης Language Exchange Online Community ----------------------------------------------- flash cards: τυπώνεις χαρτάκια, με ξενες λεξεις στη μια πλευρα, και τη μεταφραση στην αλλη, και εξασκήσαι στο λεξιλόγιο. http://www.italian-flashcards.com/ Site με απλα tutorial (δυο παραδειγματα μονο. στο google θα βρεις 10άδες) http://www.wannalearn.com/Academic_Subjects/World_Languages/Italian/ http://learnitalian.elanguageschool.net/ ----------------------------------------------- Βιβλία σε pdf (όπου μπορείς να τα βρεις). τα περισσότερα δυστυχώς απευθυνονται σε αγγλόφωνους, και ειναι σκαναρισμένες σελίδες σε εικόνες -δηλ. όχι pdf text- οποτε δεν διαβαζονται καλά σε ebook readers, ή σε οθόνες pc. Αν θες βιβλίο, για να πας με την κλασική μεθοδο (Αλφάβητος -> Γραμματική > χρόνοι -> ρηματα ομαλα/ανώμαλα -> συντακτικό, κλπ), καλύτερα να αγοράσεις βιβλίο. Ρώτα καθηγητές ποιά προτίνουν.
  24. Για να μην ξανανέβει το τοπικ-Ποτέμκιν στον αφρό το βάζω εδώ
  • Δημιουργία νέου...