Προς το περιεχόμενο

mphxths

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    9.614
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    2

7 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Αθηνα

Πρόσφατες Επισκέψεις

21.095 προβολές προφίλ

mphxths's Achievements

  1. Το θεμα ειναι , οτι οταν λες , τι να δω σημερααααα , ααα αυτη την ταινια , ωραια ποσο ειναι ? 3 γιγα πες ... 5 λεπτα... πατατακια κοκα κολα , καθεσαι και χμμμ ακομα ψαχνει seeders Θα μου πεις οι seeders ειναι ασχετο με την ταχυτητα , αλλα εμμεσως δεν ειναι. Αν εγω απο 2 seeders κατεβαζω μαξ με 10-12mb/s ενω αυτοι μπορουν να δωσουν παραπανω , αν ειχα 200 ή 300 , θα κατεβαζα με παραπανω απο αυτους τους δυο ... Επισης επειδη στηνω αρκετα VMs με λινουξακια και τετοια , οταν βλεπω iso 4.5γιγα με πιανει μια απελπισια ... με 200+ , παει τρενο Δεν μιλαμε καν για steam που καποιος θα θελησει να εγκαταστησει κανα παιχνιδι και τα γιγα εκει ειναι σαν πασατεμποι. Θεωρω οτι για μια μεση οικιακη χρηση 200 ή 300 ειναι η χρυση τομη. Απο κει και πανω ειναι για ειδικες αναγκες , πολυμελεις οικογενειες ή YT streamers ή εργασιες που διακινουν πολλα γιγα π.χ. επεξεργασια εικονας/βιντεο/3d.
  2. Τα 100/10 ειναι 12.5mb/s - 1.25mb/s , και τα 300mbps ειναι 37.5mb/s - 3.75mb/s . Για καποιον που κατεβαζει μεγαλα αρχεια π.χ. ταινιες , iso , ειναι μεγαλη υποθεση. Ειχα 100αρα και το να κατεβασω μια ταινια των 2-3γιγα ηταν μια ... κουραση Εβαλα 200αρα , ουτε καν 300αρα και πλεον δεν το σκεφτομαι καν , σε 1-2 λεπτα εχει κατεβει. Αλλα ναι , μπορεις να ξεκινησεις με 100 και αναβαθμιζεις αν δεις οτι δεν σου φτανει. Τελος να πω , οτι το μαξιμουμ της γραμμης δεν θα πιανεται παντα... απλα θα ειναι εκει διαθεσιμο οταν υπαρχει ζητηση απο διαφορα "σημεια" π.χ. download , streaming ταινιες , yt κλπ.
  3. Για 5 ευρω παραπανω παιρνεις 200mbps παραπανω. Εγω αν ημουν cosmote θα πηγαινα στην 300αρα.
  4. Δεν ασχολουμαι με VPNs. Εκανα τα παραπανω αλλα τιποτα. Για να κανουμε μια σουμα τι συμβαινει. Τρια μηχανηματα , δυο με windows 11 home με καρτες ethernet intel το ενα kai realtek το αλλο , fedora το τριτο με ethernet καρτα realtek. Και τα τρια στο ιδιο switch με τα ιδια καλωδια. Το μηχανημα με το Fedora και το μηχανημα με τα windows 11 και την intel καρτα δουλευουν στο μαξιμουμ , δηλ οι καρτες τερματιζουν την 1000αρα συνδεση τοπικου δικτυου. Το τριτο μηχανημα με τα windows 11 και την realtek καρτα , χανει περιπου 100mbps απο το μαξιμουμ. To τριτο μηχανημα με fedora live iso τερματιζει την γραμμη και αυτο. Το λογικο συμπερασμα ειναι οτι κατι γινεται με το driver της καρτας ή με κατι στα windows. Και επειδη το αλλο μηχανημα με τα windows δεν εχει προβλημα , αρα υποθετω φταιει κατι που ειναι εγκατεστημενο στο ενα μηχανημα και οχι στο αλλο. Αν βρω τι , θα κανω παρτυ
  5. Εβαλα και τριτο μηχανημα στο πειραμα , που τρεχει windows 11 home με intel ethernet καρτα. Bασικη εγκατασταση χωρις τιποτα εξτρα , εκτος απο drivers , καποια προγραμματα της lenovo και το samsung magician για τον δισκο. Στο τεστ μαξαρει την συνδεση !! Προσπαθησα να αντιγραψω τις κοινες ιδιοτητες των δυο καρτων , γιατι λογω διαφορετικης μαρκας/μοντελου καρτας , δεν ειναι ολες ιδιες , και παλι τιποτα. Η realtek δεν γουσταρει να συνεργαστει. Aρα τα windows δεν φταινε σε κατι. Ή κατι γινεται με τις ιδιοτητες/drivers της καρτας ή καποια απο τα εγκατεστημενα προγραμματα στο μηχανημα με το "προβλημα" δημιουργει καποιο θεμα. Απενεργοποιησα τα virtual networks του vmware μπας και ενοχλουν ... τζιφος. Δεν ξερω αν φταιει καπου το Avast , αν και οταν το απενεργοποιησα , δεν ειδα διαφορα. Το 3ο μηχανημα που δουλευει σωστα , δεν εχει εγκατεστημενο antivirus. Ρε που μπλεξαμε....
  6. Ανοιγοκλεισα ο,τι ειχε την λεξη offload στις ρυθμισεις της καρτας. Τιποτα. Το tcp chimney (που ειναι disabled) για καποιον λογο δεν μπορω να το πειραξω , ειτε μεσω netsh ειτε μεσω powershell. Στις ιδιοτητες της καρτας δεν υπαρχει. Πειραξα το RSS στην καρτα , τιποτα. Πειραξα το "interrupt moderation" που ελεγαν καποιοι , τιποτα. Τα jumbo frames , τιποτα. Οπως εγραψα και στο προηγουμενο ποστ μου , μονο η ρυθμιση "power saving mode" βελτιωσε καπως τα πραγματα. Τιποτα αλλο. Oσο για την φαση , windows - linux - samba shares η κατασταση ειναι μπλεγμενη ειδικα οταν εμπλεκονται και οι file browsers οπως ο nautilus που χρησιμοποιει gvfs-smb για να κανει mount τα windows network shares , ουσιαστικα χρησιμοποιει smb μεσω του gvfs virtual filesystem. Και εχει αναφερθει εδω και πολυ καιρο οτι υπαρχει θεμα με την ταχυτητα του gvfs.
  7. Οπου ειχε καλο σημα η wind εχει και η nova μιας και μετα την συγχωνευση χρησιμοποιει τις υποδομες της.
  8. Μακαρι να ηταν κατι τοσο απλο Μεχρι τωρα εχω δοκιμασει τα εξης. 1. Απενεργοποιηση A/V - τζιφος. 2. Απενεργοποιηση Firewall - τζιφος. 3. Εναλλαγη power plans (balanced - best performance - balanced) - τζιφος. 4. Aπενεργοποιηση tcp/ipv6 στην καρτα - τζιφος. 5. Απενεργοποιηση "allow this computer to turn off this device to save power" - τζιφος. 6. Δοκιμη με τρια διαφορετικα binaries που εχει η github σελιδα του iperf3- τζιφος. Η μονη σχετικη προοδος που ειχα ηταν οταν απενεργοποιησα το "power saving mode" στις ιδιοτητες της καρτας. Αυξηθηκε η αποδοση της απο τα ~770mbps στα ~810mbps. Kαι παλι ομως δεν τερματιζει. Η επομενη κινηση ειναι να αρχιζω να πειραζω μια μια τις υπολοιπες ιδιοτητες της καρτας μπας και πετυχω την σωστη , αλλα δεν ψηνομαι ιδιαιτερα. Και ολα αυτα υποθετωντας οτι δεν φταιει κατι στα windows. ΥΓ 1 : Εν ετει 2024 , στα windows (ειδικα στις home εκδοσεις) δεν υπαρχει τροπος να απενεργοποιειται το wifi οταν συνδεεται το ethernet και να ξανασυνδεεται το wifi oταν αποσυνδεεται το ethernet. Θελει πειραγμα σε group policies (αρα pro εκδοσεις) , ή 3rd party scripts ή να φτιαξεις scheduled task με powershell εντολες. Ή να το υποστηριζει το μηχανημα σου μεσω bios. Ποση καταντια πια! ΥΓ 2 : Η πλακα στο ολο εγχειρημα ειναι οτι οταν χρησιμοποιω το μηχανημα με το Fedora που τρεχει gnome και αρα χρησιμοποιω nautilus για file browser , υπαρχει θεμα με τα network shares και η αντιγραφη απο και προς αυτα δεν πιανει μεγιστη ταχυτητα. Μια δοκιμη που εκανα , μαξαριζε στα 70mb/s , δηλ στα ~560mbps. Θα μπορουσε κανεις να πει , οτι τζαμπα κουραζομαι με το ολο εγχειρημα , αλλα ειναι ο ψυχαναγκασμος του οτι ξερεις οτι κατι δεν λειτουργει στην εντελεια και θες να το κανεις να δουλεψει.
  9. Καταρχας , δεν ξερω αν το εβαλα στο σωστο σημειο το θεμα , γιατι δεν ξερω αν ειναι θεμα της καρτας (drivers) ή θεμα των windows. Σιγουρα ειναι θεμα ενος εκ των δυo. To θεμα εχει ως εξης. Εχω δυο φορητα. Το ενα τρεχει Fedora και το αλλο τρεχει Windows 11 home. Μεχρι σημερα , συνδεοντουσαν ασυρματα με το router και αρα οποιαδηποτε επικοινωνια μεταξυ τους γινοταν ... ασυρματα. Επειδη ομως συχνα πυκνα μεταφερω αρχεια μεταξυ τους π.χ. movies , ISOs κλπ , η ταχυτητα που επιτυγχανεται μεταξυ των δυο μηχανηματων μεσω ασυρματης συνδεσης δεν ειναι και η καλυτερη. Δηλαδη σε αντικειμενικο test (iperf3) , η μεταξυ τους ασυρματη συνδεση δινει περιπου 200mbps ενω με το router και τα δυο συνδεονται στο μαξιμουμ του 5GHz καναλιου αυτου. Λιγο το overhead , λιγο το half duplex του πραγματος ... Ως εκ τουτου , αποφασισα να προβω σε ενσυρματη συνδεση τους μεσω switch με το router και κατ'επεκταση μεταξυ τους. Κανοντας λοιπον τεστ (iperf3) , το μηχανημα με το Fedora τερματιζει την 1000αρα ethernet συνδεση (~950mbps) ενω το μηχανημα με τα windows οχι (πιανει περιπου ~770mbps). Mπουταρα live iso Fedora στο μηχανημα με τα windows και εκανα παλι το ιδιο τεστ , και αυτη την φορα η συνδεση τερματισε στα περιπου 950mbps. Αρα με την αφαιρετικη μεθοδο καταληγουμε στο συμπερασμα οτι κατι φταιει στα windows ή στον driver της καρτας. Μηπως δηλ καποια ρυθμιση στην καρτα ή στα windows επηρεαζει την αποδοση της. Ακρη δεν εβγαλα δυο μερες που πειραματιζομαι. Οποιαδηποτε ιδεα ευπροσδεκτη.
  10. mphxths

    Ext3/4 read/write στα Windows?

    Προφανως. Ενα λειτουργικο σε VM , οποιο και αν ειναι αυτο ... το VM (vmware , virtualbox , κλπ). Οπως και να χει , το τι εκανες εσυ με το iphone και τα macs ειναι ασχετα με το ζητουμενο του θεματος εδω.
  11. mphxths

    Ext3/4 read/write στα Windows?

    Κανεις δεν μιλαει εδω για iphones και virtual macs και hackintosh.
  12. mphxths

    Ext3/4 read/write στα Windows?

    Ενα λειτουργικο σε VM , οποιο και αν ειναι αυτο , ειναι σαν το κανονικο λειτουργικο που απλα "βλεπει" τις virtual συσκευες (αντι για πραγματικες) που του δινεις οταν ρυθμιζεις το VM. Αρα αν μια εγκατασταση linux σε πραγματικο hardware μπορει να γραψει σε ext3/ext4/ntfs/δεν-ξερω-τι-αλλο , το ιδιο κανει και το "virtual linux". Επιπροσθετως με τα guest tools του VM , υπαρχει αλληλεπιδραση μεταξυ host os και guest os. Αρα μπορεις να μεταφερεις αρχεια απο το ενα λειτουργικο (που ειναι εντος του VM) , στο host os , που ειναι εκτος του VM. Kαι η αντιγραφη των αρχειων γινεται με τους κανονες του εκαστοτε λειτουργικου , αρα δεν μπλεκουν τα permissions. Για αυτο προτεινα VM , απο το να ανοιξει καποιος ενα ext4 δισκο/partition μεσω καποιου προγραμματος απο τα windows και να αρχιζει να γραφει και να σβηνει και να γινονται τα permissions ωπα , και μετα οταν μπουταρει το λινουξ , να ρωταει ... γιατι το ταδε αρχειο δεν εχει σωστα permissions ? Ελα ντε ... γιατι !!
  13. mphxths

    Ext3/4 read/write στα Windows?

    Και σε τι μπορει να γραψει αν οχι σε ext4 ? Ασε που δεν καταλαβαινω τι ειναι το ... virtual linux...
  14. mphxths

    Our Linux Desktop Screenshots Part 2

    Ωραιο εργαλειο το λαπτοπ της δουλειας
  15. mphxths

    το shortcut σε Ubuntu 22.04

    Μολις δοκιμασα με thunar και ουτε με αυτον γινεται. Εκτος και αν εχουμε καταλαβει ολοι μας διαφορετικα πραγματα.
  • Δημιουργία νέου...