Προς το περιεχόμενο

alcemist

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    579
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με alcemist

  • Ημερομηνία γέννησης 18/09/1982

Ιστοσελίδα

  • Website URL
    www.miltosphotography.com

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    several

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    milky way
  • Απασχόληση
    PhD student

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

alcemist's Achievements

  1. Φτάνει μ αυτή τη η χαζομάρα με το σωματίδιο του Θεού. Ο ίδιος δεν χρησιμοποίησε ποτέ αυτήν την ονομασία, οι δημοσιογράφοι του την φόρτωσαν.
  2. Ήδη ανακοινώθηκαν περιορισμοί στην εξαγωγή σπάνιων γαιών από την Κίνα, όπου έχουν μονοπώλιο. Τώρα;
  3. Ωραίο ερώτημα. Καθ' εικόνα και καθ' ομοίωση φαντάζομαι.
  4. ναι έχεις δίκιο, χαζομάρα έγραψα πάνω στη βιασύνη μου, άλλο πράγμα είχα στο μυαλό μου. στην πραγματικότητα είναι πολύ γρήγορα τα στοιχεία στις OLED
  5. Είναι ενδογενής περιορισμός της τεχνολογίας, άρα δεν είναι εύκολο να φτιαχτεί καθώς χρειάζονται νέα (οργανικά) υλικά. Δεν παρακολουθώ τη συγκεκριμένη τεχνολογία αλλά έτσι κι αλλιώς είναι σχετικά αδύνατο γιατί είναι βιομηχανικά μυστικά πλέον κατά κύριο λόγο. Αν έπρεπε απλά να μαντέψω θα έλεγα πως όχι. Είναι πολύ δύσκολο να τα έχεις όλα μαζί (φωτεινότητα, μικρό response time, χρόνος ζωής και λογικόο κόστος).
  6. Η QD-EL τεχνολογία είναι πολύ δύσκολη και έχει παρόμοια προβλήματα με τα οργανικά, πολύ απλά το υλικό πεθαίνει με τον καιρό και τη χρήση. Λογικά στην υλοποίηση θα έχουμε παρόμοια προβλήματα burn-in με τις OLED. Δοκιμάζονται και άλλα υλικά όπως οι περοβσκίτες για το μέλλον αλλά κι αυτοί τα ίδια προβλήματα έχουν. Αν έπρεπε να προβλέψω το ποια τεχνολογία θα επικρατήσει σε βάrος 20-ετίας, μάλλον για μLED το κόβω.
  7. Εγώ πάντως που δεν έχω γραφτεί ακόμα σε οικογενειακό γιατρό, ο πιο κοντινός διαθέσιμος είναι στη Χαλκίδα (τουλαχιστον τον Δεκέμβριο που έψαξα). Και μένω σε προάστιο της Αθήνας. Οn topic, στις μέρες μας που η ασφάλιση πάει να γίνει ιδιωτική (μέσω της συνεχής υποβάθμισης της δημόσιας), η ανησυχία είναι ότι τα ψηφιακά εργαλεία θα χρησιμοποιούνται από τις ασφαλιστικές εταιρίες με ανεπιθύμητο τρόπο. Φυσικά στη θεωρία δεν έχουν πρόσβαση, αλλά... Και τα παραπάνω χωρίς καμιά διάθεση για πολιτική αντιπαράθεση. Ελπίζω σε αργά και σταθερά βήματα από την πλευρά της (όποιας) κυβέρνησης, πολύ προσεκτικά και με συνεχή έλεγχο από την αντιπολίτευση (κλάψτα) και τους πολίτες.
  8. Ναι, αλλά πολλές φορές γίνονται και σε χώρους όπως ιστορικά κτίρια ή σε υπαίθριους χώρους όπου δεν υπάρχουν τέτοιες υποδομές και βλέπουμε αντιαισθητικά καλώδια και κανάλια στο πάτωμα. Εκεί πιστεύω θα είναι χρήσιμες.
  9. Πολύ ενδιαφέρον κόνσεπτ για εκθέτες σε εμπορικές εκθέσεις και άλλα events. Επίσης για καλλιτεχνικά installations 🧐
  10. Τα φίλτρα που εκτός από HEPA είναι activated carbon μια χαρά καθαρίζουν όλα τα VOCs πάντως (με έμφαση στη φορμαλδευδη που ειναι γεμάτα τα σπίτια μας από τις μοριοσανίδες των επίπλων). Με αλλαγή κάθε 3 μήνες περίπου. Σίγουρα το φυτό είναι πιο όμορφο, αλλά άντε να μη σου πεθάνει, όσο gmo κι αν είναι.
  11. Έχει καταντήσει καθαρά μάρκετινγκ το θέμα με τα νανόμετρα (gate length), υπάρχουν ένα σωρό καινοτομίες που έρχονται, άρα και βελτίωση των επιδόσεων. Γενικά υπάρχει roadmap για το R&D μέχρι το 2036 (τουλάχιστον), και προοπτική να δούμε sub-nm chips διαθέσιμα μέσα στα επόμενα 20 χρόνια (εργαστηριακά έχουν ήδη φτιαχτεί) μαζί με νέες κατασκευταστικές μεθόδους (και σμίκρυνση) και άλλων περιοχών των τρανζίστορ (και chip γενικότερα). Το ενδιαφέρον είναι ότι η έρευνα γίνεται κατά κύριο λόγο στην Ευρώπη: https://www.imec-int.com/en/articles/20-year-roadmap-tearing-down-walls
  12. Μας κοροιδεύουν μές στα μούτρα μας κι αυτοί. Πολύ ωραία η φωτογραφία που τράβηξαν και εκτύπωσαν αλλά στο 0:25 φαίνεται καθαρά ότι χρησιμοποίησαν φακό από DSLR με τον νέο αισθητήρα τους. Όταν φτάσουν και τις επιδόσεις του φακού αυτού στα κινητά (έρχοντια τα metalens?) το βλέπουμε.
  13. Ακόμα μια τεχνολογία στην οποία φυτεύουν ένα smartphone μόνο και μόνο ως buzz word. Βέβαια είναι χρήσιμο αν έχεις αχρωματοψία.
  14. Υπάρχουν εκατοντάδες γκρουπ και δεκάδες δημοσιεύσεις κάθε εβδομάδα στον τομέα αυτό, συμπεριλαμβανομένων και Ελληνικών ομάδων. Υπάρχει και Ελληνική εταιρία που εκτυπώνει κύτταρα, ίσως όχι για σπίτια αλλά για άλλες ενδιαφέρουσες εφαρμογές. Βέβαια το συγκεκριμένο του άρθρου είναι από το Harvard και περιλαμβάνει αναλυτική περιγραφή.
  • Δημιουργία νέου...