Προς το περιεχόμενο

ghostaki

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    136
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

ghostaki's Achievements

  1. Δε θα ήταν πιο ωραία η ζωή αν, αντί για όρους αντιπαλότητας (ανώτερος/κατώτερος, καλύτερος/χειρότερος, θεωρητικός/πρακτικός, δημόσιος/ιδιωτικός, παράγω / δεν παράγω, κλπ), βλέπαμε ο ένας τον άλλον ως συνοδοιπόρο στη ζωή και εξίσου χρήσιμο γρανάζι στο σύστημα; Με απλά λόγια συνεργασία και συνεργατικότητα και όλοι πάνε μπροστά. Κοιτάμε ο καθένας το τσιφλίκι του και απλά μένουμε στάσιμοι (στην καλύτερη)
  2. ghostaki

    Hover σε mobile menu

    Μήπως να το ξανασκεφτόσουν για το hover γενικά; Δε νομίζω ότι είναι κατάλληλη λύση, κυρίως λόγω δυσκολίας στα κινητά, αλλά και με το accessibility.
  3. Ναι, μνήμη θα προτιμούσα κι εγώ να βάλω αν είχα θέμα budget, αποθηκευτικό χώρο πάντα μπορείς να επεκτείνεις με έναν γρήγορο εξωτερικό SSD πχ.
  4. Έχω το 16/512 και με ΠΟΛΛΕΣ καρτέλες ανοικτές στον Chrome, συν διάφορες εφαρμογές ανοικτές, αρχίζει να ζητάει ακόμη περισσότερη μνήμη. Οπότε θα απέφευγα τα 8gb, αν και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι με απλή χρήση θα είναι μάχιμο.
  5. Αν είναι μόνο για κατσαβίδι, έχω αυτό εδώ και πολλά χρόνια και είναι φανταστικό! Η μπαταρία κρατάει πολύ, και μάλιστα το έχω αφήσει πάνω από χρόνο χωρίς χρήση και η μπαταρία ήταν ακόμη φορτισμένη. Μου έχει λύσει τα χέρια με συναρμολογήσεις επίπλων κλπ https://www.amazon.co.uk/Bosch-Cordless-Screwdriver-Integrated-Lithium-Ion/dp/B00XI610R0/ref=mp_s_a_1_4_maf_1?crid=2UVD58VC8RX9N&keywords=bosch+screwdriver&qid=1708269209&sprefix=bosche+scr%2Caps%2C124&sr=8-4
  6. Έχω την αίσθηση ότι Java/.Net/PHP δίνουν πιο πολλές εργασιακές ευκαιρίες σε σχέση με JS/Python στο backend. Αν αυτό είναι το ζητούμενο δηλαδή.
  7. Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς ρωτάς, η γενική ιδέα πάντως είναι: java-based microservices με GraphQL, τα οποία καλούμε από το vue-based frontend με apollo (GraphQL). Για το πως το ένα microservice καλεί το άλλο δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς χρησιμοποιούμε εκεί για τα requests, δεν έχω ασχοληθεί με το συγκεκριμένο κομμάτι..
  8. Αυτό ακριβώς, δεν υπάρχει one size fits all. Παίζουν πολλά, κατά τη γνώμη μου το σημαντικότερο είναι να έχει γίνει διεξοδική ανάλυση από πριν για να ξέρεις περίπου τι σε περιμένει. Και μετά αποφασίζεις (αν και μετά οι απαιτήσεις μπορεί να αλλάξουν, οπότε ...μπάχαλο). Καθόλου εύκολη απόφαση, ιδιαίτερα σε μεγάλα project. Στο τωρινό project έχουμε microservices (το καθένα με δική του database) που αρχικά ήταν decoupled, αλλά σιγά σιγά άρχισαν η μία να ζητάει πράγματα από την άλλη. Και εκεί που όλα δούλευαν ρολόι, τώρα έχουμε αρκετά calls που αργούν πολύ και τρέχουμε να τα στρώσουμε. Εν τέλει είναι λιγότερο τεχνικό θέμα νομίζω και περισσότερο θέμα business logic (που αυτό καθορίζει τα interdependencies). Σε startup μάλλον καλύτερα να εστιάσεις στο time to market, γιατί αν δεν πάει καλά αυτό τότε πάπαλα η startup. Κι αν όλα πάνε καλά και είναι βιώσιμη, τότε αρχίζεις να σκέφτεσαι για το ποια είναι η βέλτιστη λύση.
  9. Συνήθως τα εργοστασικά gps χρησιμοποιούν τους αισθητήρες του αυτοκινήτου για inertia navigation. GPS σήμα υπόγεια δε περνάει.
  10. Φανταστικό λογύδριο! Έτοιμος για πολιτικός είσαι, μήπως να το σκεφτόσουν για καριέρα; Έχουμε δει θράσος και θράσος εδώ μέσα κατά καιρούς, αλλά εσύ το τερμάτισες...
  11. Μήπως είναι γυρισμένο στα Ελληνικά και το login δέχεται μόνο λατινικούς χαρακτήρες; Δεν έχω χρησιμοποίησει Windows εδώ και καιρό, οπότε μπορεί και να είπα βλακεία!
  12. Πιστεύω ότι η χρήση λαπτοπ για τακτική εργασία πάνω από μία ώρα είναι τεράστιο εργονομικό φάουλ. Και το μέγεθος της οθόνης είναι το λιγότερο. Θέση αυχένα, καρπών, αγκώνων, πλάτης κλπ είναι τελείως λάθος όταν χρησιμοποιείς λαπτοπ για εργασία ωρών (άλλο το αράζω καναπέ και βλέπω ταινίες/σερφάρω). Κάνε το για λίγα χρόνια και οι ορθοπεδικοί/φυσιοθεραπευτές θα σε ευχαριστούν για την πελατεία σου! Αν έχεις την επιλογή, σκέψου τη λύση εξωτερικής οθόνης/πληκτρολογίου/ποντικιού για το χώρο στον οποίο κάνεις τη μεγαλύτερη διάρκεια της εργασίας. Κι αν μπορείς να το κάνεις αυτό, τότε το μέγεθος της οθόνης του λαπτοπ είναι δευτερεύον. Αλλά βάλε 16 μνήμη αν μπορείς. Έχω το Air M1 με 16gb και είναι φανταστικό, νομίζω θα σε κάλυπτε από επεξεργαστική ισχύ μια χαρά. Υ.Γ. Δεν έχω ιδέα για το επάγγελμα του γραφίστα, αλλά η σκέψη και μόνο να χειρίζεται κανείς εικόνες/γραφικά σε πολλαπλά παράθυρα σε οθόνη κάτω από 24-27 ίντσες μου φαίνεται εξαιρετικά κουραστική... Σόρρυ, μπορεί και να είμαι τελείως λάθος σε αυτό!
  13. Κάθε χώρα είναι ίσως ξεχωριστή περίπτωση. Στην Αγγλία, για παράδειγμα, αν το ΣΥΝΟΛΙΚΟ κόστος είναι 60% ή περισσότερο της πραγματικής εμπορικής αξίας του αυτοκινήτου τότε το πιο πιθανό είναι να βγει ολική. Το κλειδί είναι η έννοια του ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ κόστους, που πολύ συχνά συμπεριλαμβάνει την παροχή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου για όσο διαρκεί η επισκευή του τρακαρισμένου. Κι επειδή συχνά ανταλλακτικά αργούν να έρθουν ή/και τα συνεργεία έχουν πολλή δουλειά, μπορεί ακόμη και μια μικρή επισκευή να φτάσει να απαιτεί παροχή ενοικιαζόμενου (σε φουσκωμένες τιμές) για ένα μήνα ή και παραπάνω. Με διάφορα επιπλέον admin fees από δω κι από εκεί, τελικά μια ζημιά που θα κόστιζε £1000 λίρες σε ένα μικρό τοπικό συνεργείο, φτάνει να κοστίζει £5000+ με αυτά και αυτά. Αυτό είναι το συνολικό κόστος που συγκρίνεται με την εμπορική αξία του αυτοκινήτου. Και όχι μόνο το κόστος των ανταλλακτικών και εργατικών (που και τα εργατικά σε επίσημη premium μάρκα μπορεί να είναι £200/ώρα...)
  14. Η μόνη εμπειρία που έχω είναι από Αγγλία, όπου η φωτογραφία στο βιογραφικό θεωρείται σχεδόν καθολικά σαν no-no, μιας και ανοίγει την πόρτα σε διακρίσεις. Δεν έχω ιδέα για άλλες χώρες, αλλά προσωπικά δε θα έβαζα.
  • Δημιουργία νέου...