Προς το περιεχόμενο

capthookb

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    3.470
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με capthookb

  • Ημερομηνία γέννησης 01/01/2000

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Πάτρα

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

capthookb's Achievements

  1. Ευκαιρία να καταστρέψουμε νέο παρθένο έδαφος. Και φυσικά τα μυαλά αυτή τη φορά θα είναι με το καλημέρα στην κακία και την παλιανθρωπιά.
  2. Σαφώς. Μεγάλο PPI σε συνδυασμό με την ποιότητα του πάνελ. Για μένα αυτά είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά
  3. Θεωρητικά ναι, αλλά πολύ ψιλά πράγματα και νομίζω πως χάνουμε το δάσος. Δε θα βγάλει κανείς μεζούρα να μετρήσει την απόσταση ματιού οθόνης. To laptop μου, ένα Dell έχει οθόνη 13.3" και ανάλυση 4Κ (331ppi). Μια χαρά ξεκούραστα δουλεύω (προσωπικά) αν και η επιφάνεια είναι μικρή. Στο σπίτι έχω ένα samsung 4k πάλι, αλλά 26 ιντσών νομίζω (169ppi). Το ίδιο ξεκούραστα και εκεί, αλλά μπορώ και χωράω περισσότερα πράγματα στην οθόνη χωρίς να αλλάζω παράθυρα όπως κάνω στο laptop. Πραγματικά από τη στιγμή που πήγα από ένα 24" 1080 στο samsung 4k είδα το φως το αληθινό! Έψαχνα για μικρότερο των 26" αλλά οι τιμές ξέφευγαν Αντίθετα στη δουλειά που έχω ένα curved samsung 24+ 1080, στραβώνομαι καθημερινά. Προσπαθώ να διαβάσω και βλέπω γράμματα με κενά μεταξύ τους, επειδή τα pixel έχουν χαμηλή πυκνότητα. Πόσες φορές έχω προσπαθήσει να το βελτιώσω με hinting, αλλά δεν γίνεται κάτι. Τα γράμματα είναι τεράστια για εμένα προσωπικά, και δεν έχω τη δυνατότητα σε windows να κάνω scale down. Επίσης δείτε την ευκρίνεια πολλών κινητων που έχουν, αρκετά μικρό συγκριτικα μέγεθος και τεράστιο ppi. Δεν έχω δει κανέναν να έχει το κινητό μπροστά στη μύτη του για να κρατήσει την ιδανική απόσταση. Τέλος, αν και δε συμπαθώ την apple, πηγαίνετε σε ένα κατάστημα που έχει ένα macbook ανοιχτό και δείτε διαφορά στο πόσο ευανάγνωστα είναι τα γράμματα. Γιατί; Πέρα από την βελτιστοποίηση στην εμφάνιση των χαρακτήρων, οι οθόνες έχουν και πολύ υψηλό ppi. Συγκρίνετε οθόνες με χαμηλό (96) και υψηλό ppi με τα μάτια σας και θα αντιληφθείτε τη διαφορά.
  4. Για μένα, το πιο σημαντικό πλέον είναι το ppi, ή αλλιώς pixels per inch. Σε ανάλυση 1080 πάνω από 23" τα πράγματα είναι πολύ χάλια. Και το μεγαλύτερο μέγεθος δε σημαίνει απαραίτητα και περισσότερος χώρος στην οθόνη, γιατί απλά ζουμάρει η εικόνα, χάνοντας σε ευκρίνεια. Επειδή τα pixel απλώνονται σε μεγαλύτερη επιφάνεια, αρχίζεις και βλέπεις ανάμεσα στα pixel με αποτέλεσμα οι χαρακτήρες του κειμένουν να έχουν κακή εμφάνιση και να κουράζουν. Βέβαια όσο μεγαλώνει το ppi μεγαλώνει και η τιμή δυστυχώς. Δε λέω πως η απόδοση των χρωμάτων, ή ο τυπος του πανελ δεν είναι σημαντικές παράμετροι. Αλλά προσωπικά για μένα μετρά το ppi.
  5. capthookb

    να μάθω Linux?

    Μανώλη, δεν έκανα κάτι άλλο από το να σου πω τη δική μου γνώμη. Ακόμα και το να αποφασίσεις εαν θες ή όχι να ασχοληθείς με κάτι, δεν πρέπει να βασίζεται στις γνώμες των άλλων γιατί καθένας είναι διαφορετικός και βλέπει τα πράγματα αλλιώς. Π.χ. ουκ ολίγες φορές, την έχω πατήσει με αγορές από skroutz επειδή προτίμησα αυτό που είχε περισσότερες ψήφους. Ναι, το προϊόν έκανε για αυτούς οι οποίοι το είχαν ψηφίσει. Για εμένα όμως δεν έκανε. Όχι γιατί το προϊόν που πήρα εγώ ήταν σκάρτο, αλλά γιατί είχαμε διαφορετική νοοτροπία για το τι είναι αυτό που θέλουμε να αγοράσουμε. Η εμπειρία μου, μου έχει διδάξει πράγματα που εχω πληρώσει ακριβά. Σε ερωτήσεις, όπως: Αξίζει να τα φτιάξω με αυτή τη γκόμενα; Αξίζει να παω γυμναστήριο; Αξίζει να σπουδάσω αυτό; Αξίζει να διαβάσω/παρακολουθήσω/ το Χ; Εάν δεν το ξεκινήσεις να το κάνεις, δε θα ξέρεις εάν αξίζει, γιατί το τι άξίζει είναι διαφορετικό για τον καθένα. Πηγαίνεις με το τι θες να κάνεις στη ζωή σου και ρισκάρεις. Αλλά κατά την υποκειμενική μου γνώμη, πάντα ό,τι μαθαίνουμε είναι καλό, ακόμα κι αν μη μας αφορά άμεσα ή έμμεσα. Σε βάθος χρόνου είναι καλό. *Συγγνώμη εάν ήμουν ίσως λίγο απότομος., στην πρώτη μου απάντηση.
  6. capthookb

    να μάθω Linux?

    Δε θα ρωτούσα γιατί δεν υπάρχει κάποιος να μου το δώσει έτοιμο στο πιάτο. Τα πράγματα είναι σχετικά. Μόνο εγώ θα μπορούσα να απαντήσω στα ερωτήματα που θέτεις.
  7. capthookb

    να μάθω Linux?

    Όχι. Όποιος ταιριάζει με το Linux δε θα ρωτούσε ποτέ, αλλά δε θα προλάβαινε να δοκιμάζει και να ψάχνει.
  8. Έχω την εντύπωση πως το πρόβλημα δεν οφείλεται στη διανομή. Πόση διαφορά να έχουν οι διανομές μεταξύ τους; Θα πρότεινα να ψάξεις γιατί έχει μεγάλο cpu usage. Χωρίς τον browser ο επεξεργαστής σε τι επίπεδα είναι; Δες τι κάρτα γραφικών εχουν, εάν εχουν φορτωθεί και εαν υπάρχουν drivers και τσέκαρε τις ρυθμίσεις του browser ή ψάξε για εναλλακτικούς, που ενδεχομένως (δεν είναι σίγουρο) να μην έχουν θέμα.
  9. Μην πάτε μακριά. Ήδη γίνεται αυτό με άλλα μέσα. Δείτε δηλαδή τι γίνεται με τις φωτογραφίες, το μακιγιάζ, τις πλαστικές, την "υποτιθέμενη" επικοινωνία ακόμα και αν θέλετε και με την επίγνωση της πραγματικότητας που έχει ο καθένας μας. Γενικά δε μας αρέσει η πραγματικότητα.
  10. @noble νομίζω ναι. Στο raspberry pi τους είχα και τους 2 σε lvm και είναι λίγο πιο περίπλοκο το θέμα. Το λεω γιατί αδειάζοντάς τον και κάνοντας format έφτασε τα 200+MB/s @lneam όχι, γιατί δε χρησιμοποιείται σε λειτουργικό windows με ntfs filesystem. Ούτως ή άλλως τα δεδομένα ταχύτητας που ανέφερα είναι ανεξάρτητα του filesystem (hdparm -t /dev/sdX)
  11. Έχω 2 εξωτερικούς σκληρούς WD elements, 1TB έκαστος, διαφορετικά μοντέλα αν και φαίνονται πανομοιότυποι. WDC WD10SDRW-11A0XS0 WDC WD10JMVW-11AJGS4 Τους είχα πάνω σε ένα raspberry pi 4 και δεν είχα τσεκάρει ποτέ ταχύτητες. Προχθές έκανα ενα τεστ ανάγνωσης και ο 2ος (11AJGS4) φτάνει τα 110MB/s ενώ ο 1ος(11A0XS0) 30-40MB/s. Μάλιστα τον 2ο τον είχα αγοράσει 1 χρόνο πριν αγοράσω τον δεύτερο επειδή ήμουν ικανοποιημένος. Ο παλιότερος έχει Interface εως 3GB/s ενώ ο νεότερος 6G/s. Παρόλα αυτά ο νεότερος είναι πιο αργός. Προφανώς και δεν περιμένω τέτοιες ταχύτητες, αλλά θα περίμενα να έχουν παραπλήσιες ταχύτητες και οι δυο. Ψάχνοντας για ταχύτητες που εχουν αναφέρει άλλοι χρήστες στο ίντερνετ βρήκα αυτά: https://smarthdd.com/database/WDC-WD10SDRW-11A0XS0/01.01A01/ https://smarthdd.com/database/WDC-WD10JMVW-11AJGS4/01.01A01/ όπου αναφέρονται ταχύτητες ανάγνωσης 254MB/s και 142ΜΒ/s αντίστοιχα ενω οι δικές μου ταχύτητες είναι 110MB/s και 40ΜΒ/s αντίστοιχα. Φαίνεται ξεκάθαρα πως ο 2ος είναι πιο γρήγορος αλλά όχι στη δική μου περίπτωση. Εκτός και εαν εχουν μετρηθεί κατευθείαν σε sata και όχι με sata->usb controller. Αλλά και πάλι εάν έπαιζαν και οι 2 στα 100ΜΒ/s θα ήμουν ικανοποιημένος. Θέμα τροφοδοσίας δεν είναι, καθώς τροφοδοτούνται και οι δυο από ένα εξωτερικό usb 3.0 hub (tplink) με δική του τροφοδοσία. Άλλαξα και καλώδια και δεν είδα κάποια διαφορά Τους έβγαλα από το raspberry και τους συνέδεσα στο φορητό και οι ταχύτητες είναι παρόμοιες Τους τσέκαρα και από το "Dashboard" της WD και δεν αναφέρθηκε κάποιο σφάλμα. Επίσης το SMART δεν εμφανίζει κάποιο πρόβλημα Έχει κανείς καμια παρατήρηση; Καμια πρόταση; Είναι δυνατόν να ειναι απλά αργό το μοντέλο; Εάν τον παω στο κατάστημα που τον πήρα θα δεχτούν πως εχει κάποιο θέμα; Τι λέτε;
  12. Ναι, οκ σιγά σιγά θα αλλαχτεί. Αλλά μιλάμε για ήδη 20+ χρόνια πλέον που είναι διαθέσιμο.
  13. Γιατί ενώ το IPv4 έχει τερματίσει εδώ και πολλά χρόνια, και το IPv6 είναι λειτουργικό από άποψη υποστήριξης σε λειτουργικά συστήματα, ακόμα και σήμερα δε χρησιμοποιείται ευρέως; πηγή: https://stats.labs.apnic.net/ipv6/?s=IPv6+Preferred&d=Auto&w=30&t=Auto Καταλαβαίνω πως η μετάβαση είναι δύσκολη και απαιτεί εκπαίδευση, κόστος κτλ, αλλά έχουμε φτάσει 2023. Οκ καταλαβαίνω τον απλό χρήστη που δεν ξέρει καν τι σημαίνει IP αλλά γιατί ακόμα και web servers δεν δουλεύουν με IPv6; Ούτε εγώ είχα ασχοληθεί ποτέ, αλλά χρειάστηκα μια port για torrents και ανακάλυψα πως είμαι σε GCNAT. Το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί με τηλέφωνο στον provider αλλά λύνεται και με IPv6. Εσείς χρησιμοποιείτε IPv6;
  14. Για πολλά χρόνια είχα το rtorrent να τρέχει έτσι. Σε ένα raspberry και με γραφικό περιβάλλον στο pc. Αλλά πρόσφατα πήγα σε qbittorrent με την ίδια λογική και πολύ καλύτερη υποστήριξη, με λειτουργική ipv6 συνδεσιμότητα, ενσωματομένο web interface κτλ.
  15. capthookb

    Θέμα με android και IPv6;

    Λοιπόν, το θέμα που αντιμετωπίζω έχει να κάνει με το τηλέφωνο (Android 12) και τη συνδεσιμότητα με IPv6/IPv4 στο ασύρματο δίκτυο του σπιτιού. Η συνδεσμολογία έχει ως εξής: 1)Για modem έχω ένα Asus DSL AC52U (VDSL Cosmote) 2)Router έχω ένα Edgerouter X, που κάνει την κλήση pppoe και αναλαμβάνει το ρόλο του firewall/routing/nat 3)Για wifi έχω ένα Access point Unifi UAP AC LR που αναλαμβάνει το ασύρματο δίκτυο. Μέχρι πριν ενα μήνα είχα μόνο ipv4, αλλά επειδή θέλω να μάθω και για το ipv6 (αλλά και λόγω GC Nat από cosmote) ενεργοποίησα και το IPv6. Ενώ όταν συνδεθώ αρχικά όλα δουλεύουν κανονικά μετά από κάποιες ώρες το κινητό και έχει και δεν έχει ίντερνετ. Έχει πολλά timeouts κτλ. Επισκέπτομαι τη σελίδα του https://test-ipv6.com/ και ό,τι εχει να κάνει με το ipv6 κάνει timeout. Φαίνεται να έχω μόνο IPv4 ενώ βλέπω παντού τις ipv6, τόσο link local όσο και public ipv6 ips να υπάρχουν στα interface (τηλέφωνο/router) Ο υπολογιστής (archlinux) δεν κάνει timeouts. H Default Gateway IPv6 (link local) στο τηλεφωνο είναι ίδια με αυτή στον υπολογιστή και κάνω ping από το τηλέφωνο Στους dns ipv6 της cosmote και της google δε μπορώ να κάνω ping από το τηλέφωνο, ενώ μπορώ από τον υπολογιστή Επίσης traceroute -6 insomnia.gr δουλεύει κανονικά από το pc: 1 2a02:...........9 (2a02:....................9) 1.784 ms 2.069 ms 2.020 ms 2 * * * 3 * * * 4 * * * 5 * 2a02:580:50da:2a6:: (2a02:580:50da:2a6::) 10.365 ms * 6 cloudflare.gr-ix.gr (2001:7f8:6e::5) 11.254 ms 10.260 ms 10.881 ms 7 cloudflare.gr-ix.gr (2001:7f8:6e::5) 10.709 ms 2400:cb00:88:1024::ac44:3d21 (2400:cb00:88:1024::ac44:3d21) 10.191 ms cloudflare.gr-ix.gr (2001:7f8:6e::5) 10.483 ms Από τα παραπάνω θα έλεγα πως φταίει κατι στο τηλέφωνο. Αλλά εάν κάνω restart το router, συνήθως επανέρχεται και δουλέυει κανονικά σε ipv6 και ipv4 Πως μπορώ να βρω τι φταίει; Έχετε καμια ιδέα;
  • Δημιουργία νέου...