Προς το περιεχόμενο

solarpower

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    248
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

931 προβολές προφίλ

solarpower's Achievements

  1. Κατά τη ταπεινή μου γνώμη, καλύτερα να πιάσει τη c++, αντί για τη c. Υπάρχουν ευκαιρίες στον βιομηχανικό τομέα πάνω σε προγραμματισμό IOT, και προβλέπω μεγάλη εξέλιξη στο τομέα αυτό! Αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον για low level προγραμματισμό (που θέλει αντίληψη στο δυαδικό και εργασία πάνω σε bit), τότε ας αφήσει αυτές τις γλώσσες και να πάει σε JavaScript. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται καλή γνώση data types/data structures και πώς η γλώσσα που επιλέγουμε δουλεύει πάνω σε αυτά. Υπάρχουν Handbooks που σαν τσελεμεντές σου λένε πώς γίνεται το κάθε τί. Προγραμματιστής δεν γίνεσαι αν απομνημονεύσεις το Handbook, αλλά όταν αντιλαμβάνεσαι πώς να λύσεις επιμέρους προβλήματα, και το βασικότερο όλο να γνωρίζεις τη τωρινή κατάσταση του προγράμματός σου, τι κάνει και τι δεν κάνει! Είναι θέμα αντίληψης, το οποίο δεν το αποκτάς, το έχεις ή όχι. Τα portofolio καλά είναι όταν όμως ξέρεις τι έχεις μέσα σε αυτά και δεν είναι μια αντιγραφή/refactoring. Καμιά φορά προγραμματιστής λέγεται και αυτός που ρυθμίζει/σετάρει ένα OpenSource πρόγραμμα. Δηλαδή δεν γράφεις καμία γραμμή κώδικα απλά κάνεις μια δουλειά που άλλοι θα φάνε μέρες για να την κάνουν! Αυτό για freelancer καταστάσεις!
  2. Flutter δες εδώ: https://www.raywenderlich.com/25237210-building-a-drawing-app-in-flutter Αν η εφαρμογή χρησιμοποιεί hardware όπως COM πόρτες τότε μάλλον δεν θα σου κάνει, αλλά επειδή όλα αυτά βελτιώνονται ποτέ δεν ξέρεις αν δεν δοκιμάσεις, με τις τρέχουσες εκδόσεις! Η Dart πίσω από το Flutter έχει βελτιωθεί αρκετά.
  3. Google Keep. Πολύ καλό. Το έχεις σε όλες τις συσκευές με ίδιο λογαριασμό. Είναι σαν πίνακας και μπορείς να έχεις κάποιες σε προτεραιότητα και κάποιες παλιές σε δεύτερο πίσω πίνακα. Βάζεις και χρώματα, που επιλέγεις να έχουν μια σημασία για σένα. Υπάρχει αναζήτηση.
  4. https://github.com/gnea/grbl https://www.zipy.gr/p/ali/best-selling-cnc-router-wantai-stepper-motor-driver-dq420ma-36v-1-7a-128micro-3d-printer-engraver-for-nema11-16-17stepper-motor/32792556931/
  5. Επειδή ασχολούμαι με παρόμοια θέματα, στο προγραμματιστικό σκέλος, έχω να αναφέρω ότι η μισή δουλειά γίνεται στον έλεγχο της εφαρμογής, πράγμα που σημαίνει ότι ο προγραμματιστής πρέπει να συμμετέχει με τον ηλεκτρονικό που θα κάνει μετρήσεις απόδοσης και ελέγχου της όλης λογικής. Απαιτούνται όργανα και εργαλεία, που κοστίζουν αρκετές χιλιάδες ευρώ. Μιλάμε για επένδυση, άρα χρειάζεται να γίνει προϋπολογισμός, όπου θα τεθεί στόχος Ν κομματιών με τιμή τόσο και κόστος συμπεριλαμβανομένου του R & D που μπορεί να πιάσει το 70με 90%. Επίσης ο προγραμματιστής μπορεί να απαιτήσει μηνιαίες πληρωμές για τη χρήση των προγραμμάτων του, ως τεχνική υποστήριξη (πάντα υπάρχει λόγος για τροποποιήσεις). Από τα παραπάνω συμπερασματικά δεν υπάρχει ένας γκουρού του Hardware να τα σχεδιάσει όλα, να τα υλοποιήσει, να τα ελέγξει. Τέλος ας δούμε την ιδέα. Είναι τελεσίδικη ή θα έχει στο άμεσο μέλλον αλλαγές; Διότι 99.9% όλο και κάτι θέλουμε παραπάνω, και σίγουρα θα βγουν νέες απαιτήσεις, πολλές φορές αναγκαστικές λόγω ελλείψεων υλικών που οδηγούν σε νέα κάπως διαφορετικά . Έτσι οι συνεργασίες θα πρέπει να είναι μακροχρόνιες, που σημαίνει ότι απαιτείται εμπιστοσύνη και από τα δύο μέρη. Αν ο Χ έχει ιδέα αλλά όχι την οικονομική επιφάνεια να την στηρίξει τότε δεν θα βρει συνεργάτες σοβαρούς.
  6. Το δικό μου είχε χειρότερο πρόβλημα και τελικά μετά από ένα μήνα διορθώθηκε: Το πρόβλημα ήταν κατά την εγκατάσταση μιας αναβάθμισης MIUI που αργούσε να γίνει και έκανα reset. Αυτό ήταν λάθος και το τηλέφωνο δεν άνοιγε με κανέναν τρόπο. Σκέφτηκα να το αφήσω να πέσει η μπαταρία, και μετά από δέκα μέρες προσπάθησα να δω πως θα το φέρω στα καλά του! Τίποτα πάλι. Οπότε μετά από ένα μήνα κάπου διάβασα το κόλπο με το λαστιχάκι! Δείτε πως έχει (και διορθώθηκε το πρόβλημα). Αφού αδειάσει η μπαταρία, φορτίζουμε λίγο, ούτε δέκα τις εκατό. Βάζουμε ένα λαστιχάκι να πατάει συνέχεια το πλαϊνό κουμπί (αυτό με τον αισθητήρα δακτύλου). Η οθόνη αρχίζει να ανάβει και να σβήνει. Βγάζουμε την τροφοδοσία και το αφήνουμε να συνεχίσει μέχρι να ζεσταθεί. Δοκιμάζουμε να ανοίξουμε μενού (με το πάνω ή το κάτω κουμπί στην ένταση του ήχου). Στο δικό μου τηλέφωνο ενώ άνοιξε το FASTBOOT κόλλησε εκεί. Όμως δούλεψε και το άλλο reset, και μπήκα στο μενού που καθάρισε όλη τη μνήμη. Ξεκίνησα το τηλέφωνο και μου ζήτησε κωδικό XIAOMI, αυτόν που είχα δημιουργήσει όταν αγόρασα το τηλέφωνο. Ήθελε σύνδεση με wifi για να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο. Μετά μπήκε το backup και όλες οι εφαρμογές που είχα, και τελείωσε το θέμα. Μετά από μια βδομάδα έγινε αναβάθμιση στο MIUI χωρίς προβλήματα.
  7. solarpower

    Άντεξα 1 μηνα το disney plus

    Τι σημασία έχει τι είμαι; Το γεγονός μετράει ότι βλέπω περίπου 12 με 14 ώρες, το οποίο είναι αδύνατο για κάποιον εργαζόμενο ακόμα και με τετράωρη εργασία. Όμως υπάρχουν πολλές άλλες περιπτώσεις που είναι δυνατόν. Τέλος πάντων έβαλα το disney+ και έχω ήδη αφήσει δυο ταινίες στην μέση, τους Eternals και το Shang Chi. Νομίζω ότι σε εβδομαδιαία βάση θα παίζει 90-10 Netflix -Disney+, οπότε αναλογικά με τα λεφτά τους, το τελευταίο είναι ακριβό. Ως προς τα κορεάτικα, ταινίες και σειρές, το DIsney+, έχει σχεδόν μηδενική παροχή, τουλάχιστον στην Ελλάδα. To interface σε Windows 10 παίζει καλά, (4πύρηνος επεξεργαστής, 8Gb Ram, 2Gb Nvidia, δυο οθόνες, η μία με HDMI). Bρήκα μια "πατάτα" όμως, πχ όταν βγαίνουν "τετράδες" οριζόντιων επιλογών, με βελάκια μπορείς να δεις περισσότερα αλλά με το ποντίκι δεν εμφανίζει επιλογές στις άκρες, οπότε δεν μπορείς να δεις περισσότερα, ενώ υπάρχουν! Βέβαια όταν επιλέγεις μια ταινία/σειρά σου δείχνει μερικές άλλες επιλογές. Στην εφαρμογή του Netflix μετράει η γλώσσα στο να σου δείξει διαφορετικό περιεχόμενο (και οι τρεις επιλογές που κάνεις στην αρχικοποίηση του προφίλ). Έχω επιλέξει αγγλικά για το μενού (αλλά ελληνικά για υπότιτλους). Πολλές σειρές τις βλέπω με αγγλικούς υπότιτλους. Εδώ έχει θέμα το Netflix, ενώ σχεδόν παντού υπάρχουν τουρκικοί υπότιτλοι δεν υπάρχουν ελληνικοί. Παρόλα αυτά σε παλιές ταινίες, ευρωπαϊκού κινηματογράφου βρίσκει κανείς ελληνικούς υπότιτλους (είναι ένα περιεχόμενο που δεν το έχει το Disney+). Αυτά τα ολίγα από έναν παππού!
  8. solarpower

    Άντεξα 1 μηνα το disney plus

    Βλέπω πάνω από 12 ώρες Netflix την ημέρα. Υπέροχες Κορεάτικες σειρές αλλά και διάφορες άλλες από Σουηδία και Ρωσία μέχρι και Φιλιππίνες και Βιετνάμ. Από το Γενάρη του 2021 δεν το έχω βαρεθεί το Netflix. Η εφαρμογή βγάζει συνήθως αυτά που περίπου βλέπει κανείς. Έτσι αν κάποιος δεν έχει δει κορεάτικη σειρά, δεν πρόκειται να σου προβάλλει κορεάτικες σειρές! Εκτός και αν κάνεις αναζήτηση πχ keyword: K-drama. Σήμερα έριξα μια ματιά στο Disney+. Εκ πρώτης όψεως απογοητευτικό. Αλλά το είδα μέσα από xbox, και για λίγο. Θα κατεβάσω το app για Windows 10, και θα το τσεκάρω ένα μήνα και τα λέμε ξανά!
  9. Μια επίσκεψη στο vbforums.com θα λύσει τα οποία προβλήματα εγκατάστασης. Τα προγράμματα της vb6 τρέχουν κανονικά. Στηρίζονται στο Win32 το οποίο υποστηρίζεται. Από κει και πέρα θέλει δουλειά για να χρησιμοποιείς σωστά το λειτουργικό. Πχ έχει σημασία να γνωρίζει το πρόγραμμα αν τρέχει σε σύστημα με 64bit ή 32bit (ως περιβάλλον, γιατί ο κώδικας τρέχει σε 32bit) Επειδή υπάρχει η elevated εκτέλεση και η απλή αλλάζουν κάποια πράγματα ως προς το αν μπορείς να φτιάξεις νέο αρχείο σε root φάκελο (στο C:). Γενικά για βαριές εφαρμογές θέλει πολύ δουλειά και κατανόηση των σύγχρονων Windows. Στο vbforums υπάρχουν νέες βιβλιοθήκες με unicode στοιχεία ελέγχου που κάνουν μια εφαρμογή σε VB6 να μοιάζει σαν να γράφτηκε σε Net. Η VB6 είναι πολύ γρήγορη με τους σημερινούς επεξεργαστές. Ένα module της VB6 έχει περιορισμό να χωράει σε 64kb ram. Σε αυτό όλα τα jump είναι short, και η εκτέλεση γίνεται στην μνήμη cache, χωρίς να χρειάζονται φορτώσεις από την κανονική ram. Αν και το IDE δεν καλύπτεται πια από τη μαμά του, το runtime τρέχει παντού, και είναι προεγκατεστημένο από τα Xp και πάνω. Στην ουσία με τα νέα control που μπαίνουν μέσα στο κώδικα (χωρίς ocx εξωτερικό κώδικα), δεν χρειάζεται εγκατάσταση, τα προγράμματα εκτελούνται άμεσα.
  10. solarpower

    Δείκτες

    Η χρήση δεικτών όπως παρουσιάζεται από το θεματοθέτη είναι το πέρασμα με αναφορά. Η c εξ ορισμού έχει πέρασμα με αντιγραφή. Όταν όμως ζητάμε το δείκτη μιας μεταβλητής αυτός ενώ θα γίνει με αντιγραφή, ο χειρισμός του οδηγεί να πραγματοποιεί πέρασμα με αναφορά. Δεν είναι όμως στην ολότητα του πέρασμα με αναφορά γιατί μετά τη κλήση ο δείκτης δεν αλλάζει για αυτό που δίνουμε ως παράμετρο. Στη java, επίσης έχουμε πέρασμα με τιμή (αντιγραφή τιμής) που για ένα αντικείμενο είναι ο δείκτης του. Έτσι ενώ μπορούμε να αλλάξουμε μια ιδιότητα του αντικειμένου, ο δείκτης θα παραμένει ίδιος και στην επιστροφή. Στη C οι δείκτες ως offsets μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πρόσθεση ή αφαίρεση αριθμού (χωρίς να βγαίνει υπερχείλιση) το οποίο στα σύγχρονα λειτουργικά μπορεί να δείχνουν σε ανύπαρκτη μνήμη! Αυτός είναι και ένας λόγος που σε πιο σύγχρονες γλώσσες αφαιρέθηκε αυτή η δυνατότητα. Όπως επίσης δεν υπάρχει η δυνατότητα να δώσουμε ξερά διεύθυνση ως δείκτη αντικειμένου ή πινακα. Γενικά μια εποχή που δεν υπήρχε πολύ μνήμη, γινόντουσαν παράτολμα πράγματα από μεγάλους προγραμματιστές. Σήμερα δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Βλέπουμε προγράμματα στη java τέρατα των 20MByte, ενώ ο κώδικας φαίνεται πολύ μικρός. Αυτό συμβαίνει γιατί με τα αντικείμενα όταν χρειάζεσαι το δένδρο θα πάρεις και το δάσος μαζί!
  11. Η πληροφορική είναι επιστήμη και τεχνολογία, και απασχολεί επιστήμονες και μηχανικούς. Τα εργαλεία της πληροφορικης δεν είναι μόνο τα προγράμματα αλλά και τα ηλεκτρονικά, το hardware. Χωρίς εργαλεία η πληροφορική θα ήταν φιλοσοφία.
  12. Υπάρχει μια παρανόηση στο τι είναι σταθερά, και αυτό έχει να κάνει με "κακή" μετάφραση. Υπάρχουν δυο ειδών σταθερές σε ένα πρόγραμμα, και στα αγγλικά έχουν αυτές τις ονομασίες: 1. Literal 2. Constant Στη γλώσσα το Α <- 100 λέει ότι εκχωρούμε μια σταθερή τιμή (το 100) στο Α. Αλλά το 100 δεν είναι Constant αλλά Literal. Το Literal μεταφράζεται "κυριολεκτικά", αλλά δεν σημαίνει κάτι ειδικό το "κυριολεκτικά" στο πρόγραμμα, γιατί τίποτα σε ένα πρόγραμμα δεν είναι "κυριολεκτικό", αλλά αυτό που θέλουμε να είναι! Η έννοια του 100 δηλαδή δεν σημαίνει κάτι αν δεν ξέρουμε από πριν τι θέλει να πει ο προγραμματιστής (αν και φαίνεται νούμερο χωρίς διαστάσεις, το 100 θα είναι ή ποσότητα 100 από κάτι, ή αριθμός σειράς 100ος, ή τάξη (100 ως στοιχείο συνόλου τιμών, πχ 1, 5, 100). Η σταθερή Constant, έχει το ιδιαίτερο ότι συνδέει όνομα με μια τιμή σε όλο το χρόνο εκτέλεσης ενός προγράμματος. Γιατί να το κάνει αυτό ο προγραμματιστής; Για ευκολία, και ίσως σε μια αλλαγή του προγράμματος να αλλάξει μόνο την δήλωση στην αρχή και έτσι η αλλαγή να φανεί στο πρόγραμμα (πριν την εκτέλεση). Στη ΓΛΩΣΣΑ δυστυχώς η χρήση της Σταθερής δεν έχει καμία ευκολία για το προγραμματιστή επειδή, οι σταθερές πρέπει να οριστούν ξανά στα υποπρογράμματα. Στο ζήτημα "Εκχώρηση λογικής σταθερας σε μεταβλητη " δεν λέμε για Constant αλλά για Literal, επειδή οι τιμές μια λογικής έκφρασης είναι ή Αληθής ή Ψευδής.Δηλαδή το: Α<-Αληθής όπου το Α είναι μεταβλητή και το Αληθής είναι Literal (δεν αλλάζει κατά την εκτέλεση του προγράμματος, άρα είναι Constant).
  13. Απαράδεκτη άσκηση. Άσχετη με το προγραμματισμό. Είναι για MENSA test. Δυστυχώς οι μαθητές, δεν μπορούν να μιλήσουν και θα υποστούν την εξυπνάδα κάθε καθηγητή!
  14. https://github.com/GenieFramework/Genie.jl https://juliaacademy.com/p/introduction-to-dataframes-jl Δες και τη julia, μια σύγχρονη γλώσσα, που ίσως αντικαταστήσει την python στον μέλλον!
  • Δημιουργία νέου...