Προς το περιεχόμενο

sokratismalamas

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    19
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

1 ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.231 προβολές προφίλ

sokratismalamas's Achievements

  1. Η προσωπική μου άποψη φίλε και μελλοντικέ συνάδελφε είναι η εξής Προγραμματιζεις τα της τωρινής δουλειας - κάνεις από τώρα μια μικρή οικονομια και κανονίζεις να κόψεις αναβολή με το που μπει το νέο έτος. Οτιδήποτε και εάν θέλεις να κάνεις μετά το τέλος των σπουδών θα βρεις το Φανταρικό μπροστά σου. Λογικά θα παρεις σε αυτή την διάρκεια της θητείας όποιες φοιτητικές άδειες χρειαστούνε , όντας στην τελική ευθεία της σχολής σου . Μολις παρεις και το χαρτί απόλυσης τότε ψάχνεις τι θα κανεις με το μεταπτυχιακό ή βάζεις μπρος αναζήτηση εργασίας στον τομέα σου. Η συμβουλή μου είναι πως η εργασία στον τομέα είναι πιο σημαντική από τα μεταπτυχιακά στη φάση που βρίσκεσαι. Εφόσον πας για εργασία σαν μηχανικός να ξεκινήσεις να στέλνεις βιογραφικά σε θέσεις ακόμα και πριν απολυθεις . Ένας τελειόφοιτος μηχανικός μπορεί να ψάχνει μέχρι και 6 μήνες για την πρώτη του εργασία. Σε entry level δουλειές ο βαθμός του πτυχίου παιζει από ελάχιστο ως μηδαμινό ρόλο (εκτός και εάν έχεις βγάλει 9+)
  2. καταλαβαίνω ότι είσαι ακόμα πολύ μικρός. Τα πράγματα θα αλλάξουν από αρκετά έως παρα πολύ μέχρι να έρθει η ώρα να βγεις στην αγορά εργασίας ως μηχανικος . Στο μεταξύ έχεις πολλά να περάσεις. Θα δεις και θα ακούσεις πολλά σε όλη αυτή την πορεία, θα αλλάξεις γνώμη πολλές φορές . Να έχεις αυτό στο μυαλό σου : οι μηχανικοί και οι δικηγόροι έχουν τα φόντα να πληρώνονται καλύτερα από τον μέσο όρο λόγω της ικανότητας τους να λύνουν προβλήματα. Αυτό δε θα αλλάξει ποτέ. Η πίεση και ο φόρτος που θα νιώσεις όταν ασχοληθείς σοβαρά με τη σχολή έχει λόγο που υπάρχει και θα το καταλάβεις μολις βγεις στην αγορά εργασίας. Μη σκέφτεσαι το μισθό τωρα. Κάνε τα πράγματα όπως πρέπει, βρες την κλίση σου και τι σου αρέσει και επιμένω πως εαν γινεις expert στον τομέα σου σιγα σιγα θα ερθουν όλα .
  3. Δεν εχω ασχοληθεί ποτέ επαγγελματικά με τον τομέα αυτόν. Αυτό που έχω ακούσει από παλιούς συμφοιτητές είναι ότι Πετρέλαια και Μυτιληναίος είναι καλοπληρωτες. Δυσκολο όμως να μπεις μέσα εκεί σε σοβαρή θέση χωρίς κάποια βοήθεια. Για υπόλοιπες εταιρίες του τομέα δεν εχω άποψη.
  4. οι τομείς είναι cybersecurity , project management, trading, chartering. Εαν είσαι δυνατός σε τετοιους τομείς σε πληρώνουν, ακόμα και στην Ελλάδα .
  5. Να τονίσω το εξής στον OP Μπορει η σχολή να σου δίνει πολλές διεξόδους όμως δε πληρώνουν όλοι οι κλάδοι το ίδιο. Εργοστάσια και κατασκευές τα πράγματα είναι (πολύ) χειρότερα από το παρελθόν. Ελάχιστοι νέοι- αποσο γνωριζω- προτιμούν να πάνε εκεί. Αντίστοιχα τράπεζες έχουν πεθάνει, που κάποτε ήταν δουλειές με χοντρά λεφτά Πιο πολύ ψωμί υπάρχει γενικα σε υπολογιστές, fintech .Αν διαλεξεις πιο σίγουρα μονοπάτια(ναυτιλιακά ,auditing/consulting) θα φτάσεις με πιο πολύ κόπο σε μεγάλους μισθούς.
  6. Ναι , φυσικά. Υπάρχουν Μηχανικοί που τα παίρνουν. Δεν δουλεύουν όλοι για ένα χιλιαρικο .
  7. Ως απόφοιτος της ίδιας σχολής θα σου έλεγα ότι δε θα έπρεπε στη φάση που είσαι να σκέφτεσαι τους μισθούς Η σχολή έχει πολλές διεξόδους και σίγουρα σου δίνει πολλές επιλογές. Θα μπορούσες να βρεις τι σου αρέσει και να κυνηγήσεις καριέρα στον τομέα αυτό. Εαν σου αρέσει ο προγραμματισμός τότε αφοσιωσου εκεί. Η σχολή σου δίνει ήδη μια μικρή ώθηση σε αυτο τον κλάδο όμως σίγουρα θέλει και από τη μεριά σου να αφιερώσεις χρόνο και κόπο για να μάθεις και μόνος σου κάποια πράγματα. Κατά τη γνώμη μου όμως δε χρειάζεται να μπεις στη διαδικασία να πας στους ΗΜΜΥ. Τωρα από εμπειρία δικιά μου και γνωστών απο τη σχολή , οι μισθοί γενικα ειναι ακομα στην Ελλάδα ταμπού. Πολλές φορές ακούς ψέμματα ή ανακρίβειες, ειδικά από άτομα που δεν είναι πολύ κοντινά σου για να υπάρχει ειλικρίνεια. Εαν μάθεις να παιζεις σωστα το παιχνίδι της αγοράς εργασίας τα εισαγωγικά νούμερα της υπόθεσης σου είναι σωστά, όμως όσο γράφεις προϋπηρεσία μπορεί να ανέβεις και στα 4 και στα 5 χιλιάδες το μήνα μετά από μια 5ετια . Το βασικό που πρέπει να αποκτήσεις στη σχολή είναι η ικανότητα να λύνεις προβλήματα. Και δε μιλάω μόνο για μαθηματικά και λογική. Γίνε expert στο κλάδο που θα ακολουθήσεις , μαθε να λυνεις τα προβλήματα και τα λεφτα σιγα σιγα θα ερθουν από μόνα τους.
  8. ξεκίνας με εγγραφή στη blogabet . Εαν εισαι όσο καλός πιστεύεις και νικάς το τέρας σε βάθος χρόνου σιγα σιγα θα ερθουν όλα ! και ακόλουθοι, και συνεργασίες με άλλους wise guys σε αλλα αθληματα , και προτάσεις να γίνεις ακόμα πιο επαγγελματίας στο χώρο αυτό και να οργανωθείς και να μπορείς να συστηνεσαι στην κοινωνία ως tipster. δεν είναι καθόλου εύκολη δουλεια , μα καθόλου.
  9. φοιτητικό - δλδ καταναλωτικό -δάνειο 30k ? εάν μπορείς να αποδείξεις στην τράπεζα ότι δεν το χρειάζεσαι μπορείς να το πάρεις. πιο συγκεκριμένα: με εκκαθαριστικό γύρω στα 80k το χρόνο μερικά ακίνητα (με 2-3 είσαι καλα) και κάνα 5χιλιαρο το χρόνο από μερίσματα καταθέσεις και επενδύσεις(εάν τα εχεις και στην τραπεζα που θα ζητησεις το δανειο καλύτερα) θα σου έλεγα ότι μάλλον οι πιθανότητες ειναι καλες να το πάρεις.
  10. Φανταστείτε έναν μετριο πλην τίμιο μαθητή που θέλει να μπει πχ στην Ιατρική. Γίνεται 18 ετών , τελειώνει το λύκειο και πάει στη σχολή για να προετοιμαστει για τις εξετάσεις μέσα εκεί. Εστω ότι για το χ,ψ λόγο δε τα καταφέρνει. Εστω ότι ξαναπάει σε μια σχολή υψηλής δημοτικοτητας και ανταγωνισμού ( Ιατρική σε αλλη πολη ή κάνει στροφή πχ προς ΕΜΠ) Και για κάποιο λόγο παλι δεν καταφέρνει να εισακτεί ούτε τη δεύτερη χρονιά. Τι έχουμε καταφέρει λοιπόν; ένας άνθρωπος έχει φτάσει 20 χρόνων και είναι ακόμα στο απολυτήριο λυκείου, καμία πρόοδος. Εχει χασει 2 από τα καλύτερα χρονια του για να αποτύχει σε εισαγωγικές εξετάσεις. Φυσικά και για να αποφύγει κανεις αυτό το τρομακτικό σενάριο εννοείται ότι θα κάνει τα πάντα να διαβάλλει τις κεντρικές εξετάσεις εισαγωγής που θα ελέγχονται από το εκάστοτε εκπαιδευτικό ίδρυμα. Οι πανελλήνιες έχουν το καλό ότι είναι αδιάβλητες για ενα πολυ μεγαλο ποσοστό του κόσμου που διαγωνιζεται και όποιος παίρνει στα σοβαρά το μέλλον του θα προχωρήσει σε κάποιο πανεπιστήμιο/ ΤΕΙ. Μπορει οχι στις πρώτες του επιλογές αλλά θα καταφέρει να μπει στο δρόμο για ένα πρώτο πτυχίο
  11. Λογικά θα αρχίσουν τα φροντιστήρια στο κέντρο καμπάνιες όσο πλησιάζουν οι ημερομηνίες. Επειδή συμμετείχα πριν καιρό σε γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να αναφέρω τη γνώμη μου. Μαθήματα προετοιμασίας σε φροντιστήριο δεν αποτελούν ουσιαστική βοήθεια. Ή το έχεις και μπαίνεις ή δεν το έχεις και πας για κάτι άλλο.
  12. Κάθε επαγγελμα έχει τα καλά του και τα κακά του. Δυστυχώς τα στερεότυπα που ακούς να ακολουθούνε τους ένστολους και έχουν καταντήσει κλισέ ( σταθερός - καλός μισθος, νωρις στην σύνταξη, κύρος στην κοινωνια κλπ) είναι κάθε πέρυσι και καλύτερα. Γενικά έχει ζορι ο στρατός και η αστυνομία και πλέον δε σε ανταμείβει όπως πρέπει σε σχέση με την αφοσίωση που οφείλεις να δείχνεις. Πολλά παιδιά μπηκαν έχοντας στο νου τους μονο τη σταθερότητα του δημοσίου και για αυτό βλέπεις ότι νιώθουν εγκλωβισμένοι και γλυκοκοιταζουν την παραίτηση. Από γνωστούς ένστολους λοιπόν σε ενημερώνω ότι τα ποσοστά παραίτησης στις στρατιωτικές σχολές (πριν να ορκιστούν) είναι πιο υψηλά από ποτέ Πριν από 30 χρόνια οι περισσότεροι που μπαινανε στα σώματα έφευγαν με σύνταξη από εκει. Από συζήτηση με γνωστό μου στρατιωτικό απο Ευελπιδων οι σειρές που μπήκανε μετά τους Ολυμπιακους της Αθηνας (2004) ζήτημα να έχουνε μείνει σημερα στην υπηρεσία το 60 % του κόσμου. Με τα σημερινα δεδομενα , αν πιανεις τη βάση για σχολές αξιωματικών κατά πάσα πιθανοτητα είσαι ικανός και για πολύ καλύτερες δουλειές από αυτή του ένστολου. Εαν ομως δε σε ενοχλούν όσα ακούς γύρω από αυτή τη δουλειά και νιώθεις ότι αυτή είναι η κλίση σου τότε go for it
  13. Καλησπέρα φίλε. Είχα παρόμοιο θέμα παλιότερα και εγώ και πολύ φίλοι μου που έπαιζαν διαδικτυακά και για ψυχολογικούς κυρίως λόγους κάναμε αναληψο - καταθέσεις σχεδόν κάθε μέρα . Η απάντηση είναι απλή : Πρέπει να σταματησεισ να το κάνεις! Όλες οι καταθέσεις και όλες οι αναλήψεις μπορεί να φαίνονται στην τράπεζα σου αλλά η τράπεζα ενημερώνει την εφορία μόνο για τις καταθέσεις . Εδώ και κάποια χρόνια οι δαπάνες στις διαδικτυακές στοιχηματικές μετράνε στο αφορολόγητο. Ο μόνος τρόπος για να σε "καλύψει " η στοιχηματική είναι να κλείσεις την ημερολογιακη χρονιά με κέρδη . Συνήθως μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους που ακολουθεί δικαιούσαι να ζητήσεις βεβαίωση κερδών για κάθε χρήση . Το κακό είναι ότι συνήθως σε δικαιολογουν μόνο για τα καθαρά κέρδη του προηγούμενου ημερολογιακου έτους. Εάν δεν είσαι κερδισμένος δε σου δίνουν τίποτα. Μόλις βγει η βεβαίωση ο λογιστής ξέρει που να δηλώσει αυτό το ποσό στο Ε1 σου. Σε περίπτωση ελέγχου η βεβαίωση της στοιχηματικης σε καλύπτει . Οι λύσεις που προτείνω για να αποφύγεις το πρόστιμο είναι δύο 1)Μια μεγάλη κατάθεση στη στοιχηματικη : εαν το στοίχημα σου είναι 20 ευρώ μέσο όρο τότε βάλε μια φορά το χρόνο 700 ευρώ. Αναληψη πχ μόνο όταν τα διπλασιάσεις. Έτσι γίνεται συνήθως στο εξωτερικο 2) αποφυγε καταθέσεις με ελληνική κάρτα. Υπάρχουν ηλεκτρονικά πορτοφόλια (neteller),paysafe και παραμένουν πολύ δημοφιλή στην Ελλάδα λόγω της μη εμπλοκής των ρουφιανων τραπεζών. Θα συνεχίσεις τις κινήσεις σου με τον ίδιο ρυθμό που κάνεις και τώρα . Μπορεί να πληρώνεις αρκετά ψηλές πλεον προμήθειες για αυτές τις υπηρεσίες όμως εν τέλει όντως διευκολύνουν την κατάσταση σου . Για το πόσο που έχεις ήδη μαζέψει ως έξοδο στην κάρτα σου φέτος κοίτα εάν μπορείς να επικαλεστείς ανάλωση κεφαλαίου από προηγούμενα χρόνια , εάν πχ τις προηγούμενες 2 χρονιές είχες το ίδιο εισόδημα με φέτος λογικά θα είσαι οκ και χωρίς βεβαίωση κερδών . Αυτά, Ελπίζω να βοήθησα
  14. To μεγάλο πρόβλημα που θα επρεπε να συζητηθει δεν είναι αυτό που αναφέρει ο νηματοθετης. Καλώς οι γονείς των γνωστών σου και των φίλων σου μπόρεσαν να προσαρμοστούν στην εποχή τους και να κάνουν την Καβάτζα τους και να βοηθήσουν τα παιδιά τους με αυτές τις δαπάνες. Αυτοί οι νέοι που σήμερα έχουν το αβαντάζ από τους γονείς θα μπορέσουν όταν έρθει η ώρα να βοηθήσουν στο ίδιο σημείο και τα δικά τους παιδιά ? Στην Ελλάδα έτσι όπως πάμε δε θα γίνεται να κάνεις περιουσία και να εχεις τις αβαντες να χωνεις δωρεες 5ψηφια ποσα , εκτός και εάν είσαι ήδη πολύ πάνω από τη μεσαία τάξη .
  • Δημιουργία νέου...