Προς το περιεχόμενο

elvizakos

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    93
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

1 ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.332 προβολές προφίλ

elvizakos's Achievements

  1. elvizakos

    gnu emacs

    Νομίζω πως αυτό με τις πληροφορίες (about) το έχει από default. μπορείς να το εμφανίσεις με C-h C-a. τώρα για να διαγράψεις το scratch μπορείς να βάλεις αυτό κάπου στο ~/.emacs.d/init.el (add-hook 'emacs-startup-hook (lambda () (when (get-buffer "*scratch*") (kill-buffer "*scratch*")))) Μπορείς αν θες αντί να το κλείνεις να του αλλάξεις χρήση. Το scratch είναι για να κρατάς πληροφορίες προσωρινά και να δοκιμάζεις κώδικα (σε emacs lisp). Αλλά μπορείς να το αλλάξεις αυτό. πχ εγώ το έχω κάνει org-mode και έχω βάλει συντομεύσεις που θέλω να θυμάμαι: (setq initial-major-mode 'org-mode initial-scratch-message "#+TITLE: LVz Scratch file #+AUTHOR: ELVIZakos #+DATE: <2020-04-21 Τρι 02:39> #+STARTUP: hidden indent inlineimages hideblocks * Emacs C-h t Emacs tutorial ** Emacs get help M-x describe-variable Get help about a variable. C-h v Get help about a variable. *** defvar C-h i m Elisp i defvar ..... " )
  2. Το δοκίμασα και σε mysql 8.0.31 (με create temporary table) και σε sqlite3 και επιστρέφει θα παραπάνω απο τελέσματα και στα δυο.
  3. sorry, ναι και δεν κατάλαβα την ερώτηση και το query θα ήταν πιο απλό με LIMIT 60 χωρίς το subquery... anyway, δοκίμασα αυτό και με τα παραπάνω δεδομένα, δουλεύει: DELETE FROM log_entries WHERE log_id NOT IN ( WITH tmpdeletesql AS ( SELECT log_id, ROW_NUMBER() OVER( PARTITION BY entry_name ORDER BY d DESC ) AS rown FROM log_entries ) SELECT log_id FROM tmpdeletesql WHERE rown < 3 ); δημιουργεί ένα νέο πίνακα με τα στοιχεία του log_entries ενα παραπάνω πεδίο, το rown στο οποίο αυξάνει κατά 1 γιά κάθε εγγραφή με το ίδιο όνομα (πχ το πρώτο 'dog' θα έχει rown 1, το δεύτερο 2, το πρώτο 'cat' rown 1, το δεύτερο 2 κλπ). Το select επιστρέφει τα log_id με rown μικρότερο του 3 (δλδ 1 και 2, οπότε εδώ εσύ αυτό θα το αλλάξεις σε 61 ή <= 60) και κάνει delete όπου δεν ταιριάζει το log_id του πίνακα log_entries με το log_id του πίνακα tmpdeletesql. Για το παράδειγμα που έδωσες: CREATE TABLE animals ( id INTEGER PRIMARY KEY AUTOINCREMENT, name TEXT, d INTEGER ); INSERT INTO animals ( name, d ) VALUES ( 'dog', 1), ('dog',2), ('cat',3), ('dog',4), ('cat',5),('cat',6),('cat',7),('dog',8),('dog',9),('cat',10),('turtle',11),('turtle',12),('bird',13),('dog',14); DELETE FROM animals WHERE id NOT IN ( WITH tmpdeletesql AS ( SELECT id, ROW_NUMBER() OVER( PARTITION BY name ORDER BY d DESC ) AS rown FROM animals ) SELECT id FROM tmpdeletesql WHERE rown < 3 );
  4. Αυτό που θες δεν νομίζω πως γίνεται με απλό delete query. Ένας τρόπος είναι να κάνεις ένα subquery, με τις τελευταίες 60 εγγραφές και συγκρίνοντας με αυτές να διαγράψεις ότι δεν κάνει match. πχ DELETE FROM log_entries tbl WHERE tbl.log_id NOT IN ( SELECT tblmatch.log_id FROM log_entries tblmatch ORDER BY tblmatch.dateline DESC LIMIT 0, 60 );
  5. Υπάρχει πάντα η λύση του VM. Η ms κάποτε έδινε images στο https://www.modern.ie/ και για το parallels. Εκεί μπορείς να περάσεις και chrome (και άλλους browsers) και να κάνεις ότι τεστ θέλεις. Επίσης λογικά θα μπορείς να κατεβάσεις ένα iso των windows και να φτιάξεις ένα vm, γιατί τα έτοιμα που υπάρχουν στο modern.ie δεν νομίζω πως ανανεώνονται εδώ και χρόνια. Διαφορετικά λειτουργικά, έχουν διαφορετικές γραμματοσειρές από default. Και νομίζω στην ερώτηση εννοεί πως και το μέγεθος γραμματοσειράς είναι διαφορετικό. Σε κάποια παλιά VMs με mac που έχω, νομίζω μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτό με τις γραμματοσειρές. Στο iOS. Σε mac νομίζω έχουν κανονικά το engine τους.
  6. elvizakos

    Λίστα προγραμμάτων για Linux

    Ναι, αυτό είναι. Και δεν πρέπει να υπάρχει κάποιο άλλο. Και το extension gnome-feeds είναι επίσης ανενεργό...
  7. elvizakos

    Λίστα προγραμμάτων για Linux

    Για το evolution, natively όχι. Με plugin μόνο. Το geary δεν το έχω αλλά λογικά όχι γιατί υπάρχει το gnome-feeds για rss.
  8. Σιγουρέψου ότι το data δεν έχει δηλωθεί σε άλλο scope από αυτό που το ζητάς (πχ σε κάποια άλλη συνάρτηση, block ή namespace) και επίσης ότι έχει δηλωθεί και έχει πάρει τιμές πριν από το σημείο που το ζητάς. Δοκίμασε επίσης αυτό αμέσως αφού το έχεις δηλώσει: window['data'] = data; και στην κονσόλα δοκίμασε αυτό: console.log(window.data.ed.id); Αυτό θα πρέπει να δουλέψει σε όποιο scope και αν έχει δηλωθεί. Αυτό λογικά συμβαίνει γιατί κάποιο κλειδί αναφέρεται σε κάποιο γονικό αντικείμενο. πχ θα μπορούσε να υπάρχει κάτι τέτοιο: data.ed.data = data;
  9. Λογικότατο. Θα πρέπει να κάνεις: <?php echo $tokenvalue . "-" . $inputvalue; ?> Επίσης, πρόσεξε στο $_SESSION['tokensession'] να αποθηκεύσεις την τιμή της $random αφού έχεις πάρει πρώτα την τιμή που έχει ήδη και την έχεις αποθηκεύσει στη $tokenvalue.
  10. Γιατί δεν κάνεις το sort από τη βάση με union και order by; Αν για κάποιο λόγο θες να το κάνεις με PHP και usort: function cmp($a, $b) { if ($a->date == $b->date) return $a->number - $b->number; return strcmp($a->date, $b->date); } Επίσης με μια αναζήτηση βρήκα και αυτό, που μπορεί να σε βολέψει: https://www.php.net/manual/en/function.array-multisort.php
  11. elvizakos

    Linux Mint - ANT1 WebTV

    Αφού έχεις linux mint μπορείς να εγκαταστήσεις το hypnotix (ή και κάποιο άλλο πρόγραμμα iptv): sudo apt install hypnotix Μετά περνάς μια λίστα m3u. πχ: https://raw.githubusercontent.com/Free-IPTV/Countries/master/GR01_GREECE.m3u ή https://iptv-org.github.io/iptv/countries/gr.m3u Και είσαι έτιμος
  12. Τα github, gitlab, bitbucket κλπ, δεν έχουν ως σκοπό να ανεβάζεις εκτελέσιμα, αλλά κώδικα, και κυρίως είναι πλατφόρμες που βοηθάνε στον διαμοιρασμό κώδικα, στην ανάπτυξη έργων από ομάδες κ.α. Μπορείς παρόλα αυτά να ανεβάσεις ότι θέλεις, και εκτελέσιμα (δεν το απαγορεύει κανείς). Προσωπικά όμως, θεωρώ πως καλά έκανες και ανέβασες κώδικα στο github και εκτελέσιμα στο sourceforge. Τώρα, για το compile, το καλύτερο κατ' εμέ, είναι να φτιάξεις ένα makefile και το readme να το εμπλουτίσεις με περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή (πχ τι είναι και τι κάνει) και ίσως στα αγγλικά (θα μπορούσες να φτιάξεις και ένα readme-el.md με τις ίδιες πληροφορίες στα ελληνικά και να έχεις σύνδεσμο στο κύριο readme).
  13. Video tutorial όχι, δεν έχω κάτι στο μυαλό μου. Τώρα που κοίταξα όμως το w3schools έχει για html. Μπες εδώ https://www.w3schools.com/. Τα 3 πρώτα tutorial είναι για html, css και javascript (εκτώς απο το html, τα άλλα δεν έχουν βίντεο). Εναλλακτικά, μπορείς να βρεις κάποιον να στο φτιάξει με κάποιο αντίτιμο φυσικά. Αν ήμουν σίγουρος ότι είναι για προσωπική χρήση (για να μάθεις για παράδειγμα), θα μπορούσα να σε βοηθήσω αλλά επειδή υπάρχει η πιθανότητα να μην είναι έτσι (δεν μπορώ να το ξέρω) και είναι άδικο για όσους εργάζονται σε αυτό τον τομέα, δεν θα το κάνω.
  14. Αν θες να το κάνεις σε powerpoint θα πρέπει να ψάξεις πως θα "δεις" τα gamepad με vba (αν γίνεται, δεν ξέρω). Αν όμως γνωρίζεις html, λίγο css και javascript, είναι πιο εύκολο να το κάνεις έτσι. Για να "δεις" τα gamepad, δες αυτό https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/Gamepad_API/Using_the_Gamepad_API Δεν είναι δύσκολο και δεν χρειάζεται να το κάνεις με canvas. Μπορείς να βάλεις τις εικόνες που θέλεις σε δυο img στοιχεία με css ιδιότητες position:absolute (ή position: fixed) και να χρησιμοποιήσεις τα δεδομένα από τα gamepad για να αλλάξεις τις ιδιότητες top και left για να κουνήσεις τις εικόνες σου.
  • Δημιουργία νέου...