Προς το περιεχόμενο

dop

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    786
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με dop

  • Ημερομηνία γέννησης 11/06/1982

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    USA

Ιστοσελίδα

  • Skype
    ipapadop

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Texas
  • Απασχόληση
    Parallel Freak

Πρόσφατες Επισκέψεις

4.389 προβολές προφίλ

dop's Achievements

  1. Η Backblaze χρησιμοποιεί consumer-grade σκληρούς δίσκους με το δικό της RAID-like σύστημα. Οι consumer σκληροί δίσκοι δεν έχουν φτιαχτεί για racks με συστοιχίες δίσκων, οπότε τα νούμερα είναι λίγο αυξημένα. Γενικά πάντως άμα λένε ότι ένας συγκεκριμένος δίσκος αντέχει, τότε αντέχει (ιδίως αν κανείς ανατρέξει στα προηγούμενα δεδομένα της Backblaze που είναι διαθέσιμα), ασχέτως της προσωπικής εμπειρίας του καθενός.
  2. Και ούτε πρόκειται: είναι trade/state secret. Ο Loongson 3B, επεξεργαστής για desktops/laptops έχει τυπωθεί στα 28nm (https://en.wikipedia.org/wiki/Loongson#Loongson_3B) οπότε ο SW26010 θα είναι το πολύ τόσο. Οι NVIDIA Maxwell ήταν και αυτοί στα 28nm. Ο παλιός Intel Xeon Phi ήταν στα 22nm και ο καινούριος στα 14nm οπότε είναι θα είναι ασφαλές να πούμε ότι οι κινέζοι είναι 1-2 processes πίσω από δυτικές εταιρίες. Σα γενική παρατήρηση, καλά όλα για το hardware, αλλά δεν έχουν πει τίποτα για το software. Κρίνοντας από τους Tianhe, το πιο πιθανό είναι το software τους να είναι για κλάματα. Και όποιος έχει δουλέψει με τα εργαλεία της NVIDIA και Intel θα καταλάβει πόσο σημαντικό είναι το software stack σου.
  3. Το θέμα είναι γιατί ένα άρθρο για κάτι που είναι προφανές είναι στην πρώτη σελίδα.
  4. Αυτό που απέδειξαν (και δεν κατάλαβαν) είναι ότι η οθόνη και όχι το SoC ξοδεύει την μπαταρία.
  5. Θα έρχεται σε τρία χρώματα με το χρυσό να είναι η ναυαρχίδα (το πράσινο, μπλε, κόκκινο, κίτρινο και λευκό θα είναι από πλαστικό). Θα χρειάζεται νέο σύστημα φόρτισης, καθώς είναι ασύμβατο με όλα τα υπάρχοντα συστήματα, και το iTunes είναι απαραίτητο για να ξεκλειδώσει και να ξεκινήσει.
  6. Κάνουν κάτι παραπλήσιο ήδη: eDRAM (http://en.wikipedia.org/wiki/EDRAM)
  7. dop

    To Uber σύντομα και στην Ελλάδα

    Λίγος ανταγωνισμός δεν βλάπτει. BTW, η Uber κάνει απίστευτη δουλειά.
  8. Μισθοί για Apple, Google και Samsung Group (στο San Jose, CA): http://www.glassdoor.com/Salary/Apple-San-Jose-Salaries-EI_IE1138.0,5_IL.6,14_IM761.htm , http://www.glassdoor.com/Salary/Google-San-Jose-Salaries-EI_IE9079.0,6_IL.7,15_IM761.htm , http://www.glassdoor.com/Salary/Samsung-Group-San-Jose-Salaries-EI_IE3363.0,13_IL.14,22_IM761.htm Τι μεγάλους μισθούς και πράσινα άλογα; Όλοι τα ίδια δίνουν.
  9. Εκτός και αν δουλεύεις για την Apple, δεν πρόκειται να δεις τίποτα από αυτά τα κέρδη. Από το άρθρο: "This is pretty astounding, and a neat little fact for Apple. But, it's not necessarily something to brag about. [...] Apple has thrived even with a smaller piece of the market. But its growth has finally hit a wall. Revenue was up 6% last quarter as the iPhone slows. The next wave of smartphone buyers are not going to be willing to pay $800 for a phone. And the next wave of smartphone makers will be able to produce a low-cost phone that can replicate a lot of what the iPhone offers."
  10. Διαβάστε προσεκτικότερα "Google had a touchscreen phone prototype in the works, too, codenamed Dream, but deemed interacting with it too forward-thinking for the general public just yet, just like Nokia did, and too risky to put resources into. That notion was completely turned on its head by Steve Jobs, and Google fast-tracked the touchy-feely phone a year or so, to launch something that was a mixture of the Sooner and Dream projects, at the same time trying to implement the things Apple didn't do with the first iPhone as an added value in the G1." Ποια αρχή; Ήδη είχαν κάτι οι άνθρωποι.
  11. Η κάθε εταιρία έχει τον δικό της κουλό, κουτσό, στραβό τρόπο να κάνει κάτι. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο κουλός, κουτσός, στραβός τρόπος της Apple θεωρείται ο χρυσός κανόνας από τους χρήστες της (αντί να απαιτούν περισσότερα, είναι οκ με το να λένε "ε, αφού έτσι θέλετε, έτσι θα κάνουμε"). Την τελευταία φορά που ήθελα να μεταφέρω 2-3 ταινίες σε ένα iPad φίλης έφαγα 1 ώρα (χώρια ότι έψαχνα να βρω καλώδιο μια και το είχε ξεχάσει). Όχι το ένα πρόγραμμα δεν αναγνώριζε τα αρχεία, όχι το άλλο δεν τα μετέφερε σωστά κλπ Στο παλιό μου Nexus 7 έκανα 5 λεπτά. Σε Linux. Με απλό microUSB καλώδιο. Με την πρώτη προσπάθεια.
  12. Ο αρχικός τίτλος από την πηγή είναι: "Vishera" End Of The Line for AMD FX CPUs: Roadmap. Φυσικά η μετάφραση (που απλά θέλει να δημιουργεί εντυπώσεις) δεν είναι σε καμία περίπτωση "Διαρροή φανερώνει την αποχώρηση της AMD από την κατασκευή CPU" Οι CPUs σήμερα είναι ένας συνδυασμός Arithmetic Logic Units για ακέραιες αριθμητικές και λογικές πράξεις, Floating Point Units για πράξεις κινητής υποδιαστολής, SIMD (Single Instruction Multiple Data) Units για γρήγορες στοιχειώδεις πράξεις σε αντικείμενα που βρίσκονται σε vectors, υποσύστημα μνήμης και ένα υποσύστημα που επιτρέπει γενικούς υπολογισμούς για embarassingly parallel υπολογισμούς (GPU core). Μην παίρνετε τοις μετρητοίς μια κακή μετάφραση: η AMD απλά σταματά να παράγει CPUs χωρίς GPU cores. Καλά κάνει, ούτως ή άλλως η αγορά των high performance desktops έχει ήδη πέσει και συνεχίζει πτωτική πορεία.
  13. Γιατί χρησιμοποιείς ακόμα C-style casts; Τα C-style casts μπορεί να καταλήξουν να κάνουν reinterpret_cast μερικές φορές (και οι κανόνες δεν είναι οι πιο καθαροί πότε γίνεται αυτό).
  14. 1) Η Apple έφυγε από την Power αρχιτεκτονική σχετικά πρόσφατα και δεν είναι μέλος του OpenPOWER. Από όσο ξέρω, δεν έχουν ιδιαίτερους δεσμούς. Η IBM δεν ενδιαφέρεται να υποστηρίζει πολύ κόσμο, αλλά θα ήθελε πολύ να κάνει licensing. 2) Τα optimizations για Power συνεχίζουν στον IBM AIX compiler. Οι GCC/LLVM είναι κάπως πίσω, καθώς οι περισσότεροι developers δεν έχουν πρόσβαση σε Power ή δεν τους νοιάζει. 3) Δε μπορείς να κρίνεις τι εμπειρία έχω, καθώς δεν ξέρεις καν ποια είναι.
  15. Λάθος, είναι πολύ δύσκολο. Η Intel δεν πρόκειται να της δώσει x86 (μπορεί να της πουλήσει chips όμως), η IBM μόλις τον Αύγουστο 2013 αποφάσισε να κάνει licensing (μέσω του OpenPOWER Consortium) και η MIPS προς το παρόν παίζει στα embedded, αλλά για smartphones έχουν ακόμα χρόνο. Άρα η ARM είναι η μόνη διέξοδος. Επιπλέον, η επένδυση που κάνει η Apple σε βασικά στοιχεία ενός συστήματος (πχ. compilers) είναι πολύ μικρή - το οποίο σημαίνει ότι δεν έχει αρκετούς ανθρώπους για να χτίσουν γρήγορα καλό back-end για άλλη αρχιτεκτονική (σήμερα χρησιμοποιούν τον LLVM και κάνουν contribute σε αυτόν, αλλά το heavy lifting το κάνουν άλλοι developers). Άσε που ό,τι optimization γίνεται για τους ARM συνολικά, η Apple έτσι μπορεί να το εκμεταλευτεί. Ποιος θα κάτσει να κάνει optimizations για Power; Τι ακριβώς έχει αρχίσει να εφαρμόζει; Από την δικιά μου πλευρά βλέπω την Apple να γίνεται ARM μαγαζί 100% (όταν θα αρχίσουν να έχουν 64bit ARM για laptops που να στέκονται απέναντι στους Intel αξιοπρεπώς - ναι εκεί θέλεις 64bit για τα 4+GB μνήμης).
  • Δημιουργία νέου...