protathlitis
Members-
ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM
262 -
ΜΕΛΟΣ
-
ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Τύπος περιεχομένου
Forums
Ειδήσεις
Reviews
Gallery
Αγγελίες
Gadgets
Οτιδήποτε δημοσιεύεται από protathlitis
-
Βρε παιδιά πέρυσι το Πάσχα δεν είχαν βγει πολλές προσφορές σε ψησταριές/αξεσουάρ από τα καταστήματα? Φέτος έχω την αίσθηση ότι είναι πιο χαλαρά τα πράγματα.
-
Η Spirit όμως δεν χωράει σε στενά μπαλκόνια, ενώ αυτή χωράει, σωστά? έχει μικρότερο βάθος.
-
Εσύ δεν είσαι που ανέβαζες έμμεσο ψήσιμο με αλουμινόχαρτο? Δίνει και η Weber ειδικά αξεσουάρ για έμμεσο ψήσιμο. Προφανώς δεν έχεις την ίδια ευελιξία με τους πολλαπλούς καυστήρες, αλλά κάπως γίνεται η δουλειά. Επίσης οι διαστάσεις της είναι λίγο μικρότερες από μια spirit με 3 καυστήρες.
-
Αυτή είναι η Q1200 ή η Q2200? ; έχω διαβάσει εξαιρετικά σχόλια για αυτές τις ψησταριές και νομίζω ότι είναι τέλειες για μικρά μπαλκόνια. Θέλω να την προτείνω στον πεθερό μου γιατί οι άλλες δεν φαίνεται να χωράνε.
-
42x24 και δεν χωράει 6 μπιφτέκια για burger? Πόσα χωράει δηλαδή? Πάντως η Lodge στις προδιαγραφές γράφει ότι χωράει 8 αυγά.
-
Τα ταψί μπαίνει για να πέφτουν τα λίπη μέσα και να μην λερώνεται η ψησταριά. Όπως σωστά είπες, λόγω της απόστασης δεν προβληματίζουν οι αναφλέξεις. Σαφώς και πρέπει να έχει μέτριο νερό το ταψάκι, ούτε λίγο που θα εξατμιστεί αμέσως, ούτε γεμάτο που θα βράσει και θα παράξει υδρατμούς.
-
Μιας και σκέφτομαι και εγώ να πάρω αυτή την πλάκα της Lodge, μπορείς να μου πεις εντυπώσεις για αυτή? Γιατί δεν σου έκανε? σε δυσκολεύει πχ στο καθάρισμα?
-
κάτι σαν αυτό? για smash burger? https://www.kyso.gr/lodge-mantemenia-plaka-schara-duo-opseon/p-el-700
-
τις βγάζουμε ειδικά όταν είναι κανένα μεγάλο κομμάτι, όπως ένα μεγάλο κοτόπουλο, για να κερδίσουμε ύψος για να έχει χώρο να περιστραφεί. Αλλά δεν έχουν όλες οι ψησταριές το ίδιο ύψος σούβλας, στην δική σου μπορεί να μην χρειάζεται.
-
Να μας πεις την εμπειρία σου μετά όμως έτσι? πχ εγώ βάζω ταψάκια αλουμινίου για να πέφτουν τα λίπη. Επίσης εννοείται ότι θα βγάλεις τις σχάρες όταν έχεις την σούβλα.
-
όχι δεν θέλω να γελάσω, γιατί θα μας ψήνει και θέλω να του πω όσα σημαντικά μειονεκτήματα έχει! Μεγάλος άνθρωπος είναι, που ψήνει στα κάρβουνα μία ζωή.
-
Γιατί? Κάποιοι πιο πάνω έλεγαν ότι ξέφτιζαν οι φλογοκρύπτες κλπ.
-
Παιδιά ο πεθερός έχει ζηλέψει με αυτά που κάνω με την ψησταριά μου και ψάχνεται να πάρει και αυτός. Έχει ένα στενό μπαλκονάκι και μου ζήτησε την γνώμη μου για αυτή:https://www.lidl-hellas.gr/p/pistaria-ygraerioy/p10035159?pageId=10043960&tabCode=Next_Sales_Week Δεν μου φαίνεται κάτι το ιδιαίτερο είναι η αλήθεια. Τι λέτε? Αυτή είναι η Naterial που λέτε ότι είναι αξιόλογη? https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-naterial-kenton-62209623?ref=reccodo-pr-j3u7Xel7ot3q
-
Έξω για φαγητό το μεσημέρι, οπότε το βραδάκι το ρίξαμε στα λαχανικά, μιας και είχα βρει κάποιες άγριες αγκινάρες. Πρώτη φορά τις έκανα, μπελαλίδικες μεν αλλά ωραίες. Μαζί και σπαράγγια, οπότε μπήκαν σε μια μεγάλη σαλάτα με πατάτες, αυγά κλπ.
-
Χαίρομαι που είδες βελτίωση! έχετε το νου σου όμως μην τυχόν μπουκώσει και αρπάξει καμία φωτιά. Στην δικιά μου πχ, στο σημείο εκείνο έχει καπάκι με γρίλιες για να βγαίνει ο καπνός.
-
Άρα μιλάς αθροιστικά για όλους, όχι ο καθένας. Ok. Καλά ο φίλος που ανέφερε ότι δεν φτάνει 200 βαθμούς κάποιο πρόβλημα θα έχει η ψησταριά του, δεν δικαιολογείται τόσο χαμηλά πιστεύω.
-
16.6 kw/h εννοείς? ποια ψησταριά έχει τέτοια ένταση/κατανάλωση?
-
Τι εννοείς χαμηλά? εγώ γύρω στους 220 βαθμούς τα ψήνω και το σουβλάκι βγαίνει καλό ενώ το καλαμάκι δεν καίγεται, απλώς σκουραίνει λίγο.
-
Πάντως εγώ όσες φορές δοκίμασα να βάλω στο πλυντήριο πιάτων εξαρτήματα της ψησταριάς, το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό. Είτε γιατί είχε ξεραμένα λίπη που έβγαιναν μόνο με δυνατό τρίψιμο με το χέρι, είτε είχαν τέτοιο σχήμα χωρίς ενιαίες επιφάνειες (πχ σχάρες) που επίσης δεν καθάριζαν καλά. Και υπόψην, έχω καλό πλυντήριο. Οπότε θα σου έλεγα να μην βασίζεσαι σε αυτό και να έχεις υπόψην σου ότι θα πρέπει να τρίβεις με το σφουγγάρι για να καθαρίζεις τα εξαρτήματα, και με ατσαλόβουρτσα για τις κυρίως σχάρες. Μια ρουτίνα είναι, και αν γίνεται συχνά θα είναι αρκετά εύκολο. Στις ψησταρίες υγραερίου δεν είναι όπως τα κάρβουνα που τα λίπη πέφτουν πάνω τους και μετά τα πετάς. Στο υγραέριο πέφτουν στον κάδο, συνήθως σε κάποιο ταψάκι , οπότε χρειάζεται καθάρισμα.
-
Υπάρχουν παρόμοιες λύσεις και από άλλες εταιρίες πάντως, πχ Weber. Κάποιος από εδώ μέσα έχει κάποια τέτοια. Αλλά μάλλον μιλάμε για τα διπλά χρήματα εκεί.
-
Αυτό είναι μια μεγάλη παρανόηση. Οι έρευνες αναφέρονταν στο επεξεργασμένο κρέας (αλλαντικά, λουκάνικα), και για αρκετά χρόνια αναφερόταν ως "έρευνα για το κόκκινο κρέας" συλλήβδην.
-
Αυτό ισχύει και για τα αντικολλητικά τηγάνια,συγκεκριμένα όσον αφορά την αντικολλητική τους επίστρωση, teflon ή άλλη σχετική τεχνολογία.
-
Πάντως εγώ που είχα ελάχιστη πρότερη εμπειρία, πήγα κατευθείαν σε μία ακριβούτσικη Weber. Πραγματικά μετά από 2.5 χρόνια και 100δες ψησίματα είναι σε άριστη κατάσταση ενώ δεν με έχει "κρεμάσει" ποτέ.
-
Ενώ ο AB τα έχει σε καλή τιμή?
-
Γιατί, βρίσκεις συχνά ribs στον ΑΒ? Σε κανονικά κρεοπωλεία πάντως δεν έχουν όλα.