Προς το περιεχόμενο

greenroadrunner

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    3
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

387 προβολές προφίλ

greenroadrunner's Achievements

  1. Ακριβώς έτσι είναι, δεν θα μπορούσα να τα περιγράψω καλύτερα. +1 από εμένα για την 525 SE. Εφόσον είσαι σε αυτό το budget, θεωρώ ότι είναι η πληρέστερη ψησταριά και το καλύτερο value for money. Την χρησιμοποιώ εντατικά τον τελευταίο 1,5 χρόνο και δεν μετάνιωσα ούτε στιγμή που δεν έκανα κάποιο συμβιβασμό για κάποια μικρότερη. Οι 4 καυστήρες θεωρώ ότι είναι το sweet spot για ευελιξία και άνεση στην επιφάνεια ψησίματος. Έχω αναβαθμίσει την πλαϊνή σχάρα με ανοξείδωτη η οποία για εμένα είναι πολύ καλύτερη από την μαντεμένια που είχε αρχικά. Το μεγάλο infrared είναι καταπληκτικό, το χρησιμοποιώ ίσως και πιο συχνά από την κυρίως ψησταριά. Επίσης με έχει βολέψει και περισσότερο από όσο θα περίμενα ο οπίσθιος καυστήρας για τη σούβλα.
  2. Πολύ καλή περίπτωση για όποιον το σκέφτεται για ψησταριά Napoleon. Τον τελευταίο 1 με 1,5 χρόνο μόνο σε ανατιμήσεις έχουν προχωρήσει. Οι τωρινές τιμές με την προσφορά είναι πολύ κοντά ή στο ιστορικό χαμηλό τους. Να προσθέσω ότι και στον κώτσο τρέχει μια προσφορά σήμερα 05/4 από τις 21:00 μέχρι τα μεσάνυχτα για επιπλέον έκπτωση 20% σε ορισμένους κωδικούς προϊόντων με την ένδειξη "eWEEK". Για κάποιες ψησταριές όπως η Napoleon Freestyle 425 ή η Weber Spirit II E-210, συμφέρει ακόμη περισσότερο από τον ανταγωνισμό.
  3. Δουλεύεις σε σιδηρουργείο με χόμπι το 3d Studio; 😁 Ωραιος και αναλυτικός! Από χόμπι και μεράκι είναι και τα δύο όπως και το ψήσιμο... 😄 Σ ευχαριστώ, προσπαθώ να μοιράζομαι την όποια εμπειρία αποκτώ και ελπίζω να βρεθεί κάποιος που να βοηθηθεί! Σταγόνα στον ωκεανό είναι βέβαια δίπλα στα τόσα on point posts σου! Αν κάποιος ενδιαφέρεται έχει το Leroy προσφορά την ψησταριά Kenton με τους 3 καυστήρες στα 199€ (από 259€).
  4. Σε Rogue 425 θα είναι μια χαρά το 86αρι κιτ του Leroy (με την κατάλληλη βάση), αλλά σε Rogue 525, πέφτει κοντό. Κι εγώ για Rogue 525 την πήρα και προφανώς δεν το ήξερα. Αντί να την επιστρέψω όμως βρήκα τρόπο να τη φέρω στα μέτρα μου με εργαλεία που είχα ήδη και 4€ κόστος υλικών. Υπάρχει φως στο τούνελ για όποιον ενδιαφέρεται.
  5. Όποιος ενδιαφέρεται για το κιτ σούβλας του Leroy, φαίνεται να είναι ξανά διαθέσιμο για online παραγγελία αλλά και σε κάποια καταστήματα για παραλαβή. Πλάτος 76cm Πλάτος 86cm Είναι αρκετά τίμιο για τα χρήματά του όπως έχει αναφερθεί κατά καιρούς εδώ. Το χρησιμοποιώ αρκετά συχνά εδώ και ένα χρόνο περίπου και κάνει τη δουλειά του. Με καλή φροντίδα δεν έχει σημάδια φθοράς. Αναλόγως την ψησταριά χρειάζεται άλλη βάση στήριξης. Είχα κάνει παλιότερα και μια προσπάθεια να αποτυπώσω το σχέδιο της βάσης που έφτιαξα για napoleon rogue.
  6. Εάν ενδιαφέρεστε ακόμη για το συγκεκριμένο, τελικά το παρήγγειλα κι εγώ στα 51,99€ με παράδοση μέσω eshopwedrop. Η τελική χρέωση σύμφωνα με τις διαστάσεις του δέματος είναι 7,29€ για παραλαβή από την αποθήκη τους ή 11,29€ για παράδοση στο σπίτι. Είχαν δώσει προωθητικά και κάποια εκπτωτικά κουπόνια έως -10€ σε υπάρχοντες λογαριασμούς, αλλά ακόμη και χωρίς αυτά η τελική τιμή νομίζω αξίζει.
  7. Για όποιον ενδιαφέρεται, είναι αυτή τη στιγμή σε πολύ καλή τιμή (σε σχέση με Ελλάδα) το συγκεκριμένο αξεσουάρ της Napoleon από Γερμανία. idealo.de → 52€ (δωρεάν μεταφορικά εντός Γερμανίας) + μεταφορικά μέσω μεταφορικής πχ eshopwedrop ή 72€ από το πρώτο κατάστημα μαζί με τα μεταφορικά (στέλνει απευθείας Ελλάδα) με τον ελληνικό ΦΠΑ Ελλάδα → 90€ Μπαίνει σε οποιαδήποτε σούβλα, εκτός ίσως από στρόγγυλη όπου δεν θα σταθεροποιείται καλά κατά το γύρισμα. Διάβασα διάφορα reviews και οι περισσότεροι λένε καλά λόγια. Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι κάνει καλή δουλειά για ψήσιμο λαχανικών και για φτερούγες κοτόπουλο αλλά έχει λίγο φασαρία στο καθάρισμα. Κάποιος δοκίμασε να καβουρδίσει και κόκκους καφέ αλλά το άνοιγμα στις τρύπες είναι πολύ μεγάλο για κάτι τέτοιο. Προσωπικά μου φαίνεται ελκυστικό και το σκέφτομαι. Αν τελικά το πάρω θα επανέλθω με review. Δεν ξέρω αν το έχει χρησιμοποιήσει κάποιος από εδώ για να εκφέρει μια πιο έγκυρη γνώμη.
  8. Δοκίμασε να βάλεις στο max τον καυστήρα μέχρι να ξεκινήσει ο καπνός και μετά χαμήλωσε τον στο min. Να παρακολουθείς την παραγωγή καπνού και αν δεις ότι σταματάει χωρίς να έχουν καεί τα ξύλα, θα πρέπει να δυναμώσεις λίγο τον καυστήρα. Προσωπικά για κάπνισμα με έχει βολέψει πάρα πολύ ένα smoker tube που πήρα για χρήση με πέλλετ καπνίσματος. Το έμαθα από τα παιδιά εδώ γιατί στην αρχή με δυσκόλεψε κι εμένα το κάπνισμα με wood chips με κουτιά που τοποθετούνται επάνω στον καυστήρα. Αυτό το γεμίζεις όσο θες, το ανάβεις, το αφήνεις σε μια άκρη μέσα στην ψησταριά και δεν ασχολείσαι ξανά. Αφού βάλεις την ποσότητα που χρειάζεσαι, ανάβεις από την μία άκρη. Το άναμμα μπορεί να γίνει είτε με φλόγιστρο, είτε πλησιάζοντας στη φλόγα ενός καυστήρα της ψησταριάς, είτε ακόμη και με πιστόλι θερμού αέρα. Αφού πάρει καλά, φυσάς τη φλόγα να σβήσει και αρχίζει αμέσως ο καπνός. Η καύση είναι αυτοσυντηρούμενη μέχρι να τελειώσουν τα πέλλετ χωρίς την ανάγκη για άλλη πηγή θερμότητας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να καπνίσεις ακόμη και με σβηστή την ψησταριά πχ τυριά, αλλαντικά ή φρούτα. Όταν τελειώσεις τη δουλειά σου και έχουν περισσέψει πέλλετ το σβήνεις ψεκάζοντας το με λίγο νερό. Μπορείς να επαναχρησιμοποιήσεις ότι περίσσεψε, αφού έχει στεγνώσει την επόμενη φορά. Smoker tubes υπάρχουν και σε ελληνικά καταστήματα (δες στο skroutz), μπορείς να βρεις οικονομικότερα στο amazon ή ακόμη πιο οικονομικά από aliexpress. Πρόσεξε μόνο να έχουν αρκετές τρύπες όπως στην παραπάνω φωτογραφία για να παίρνει τον απαραίτητο αέρα και να συντηρείται η καύση. Υπάρχουν σε κυλινδρικό σχήμα, με γωνίες, επεκτεινόμενα, όλα κάνουν την ίδια δουλειά ακριβώς και μάλλον όλα είναι made in China. Για pellets υπάρχουν διάφορα στο εμπόριο που είναι κατάλληλα για κάπνισμα, εγώ δοκίμασα από αυτά. Έχω πάρει cherry και δίνει πολύ ωραίο άρωμα και γεύση σε ότι και αν το δοκίμασα, ακόμη και σε reverse sear της μισής ώρας. Αν σου φαίνονται ακριβά, υπολόγισε ότι με αυτή τη μέθοδο, τα 100γρ δίνουν περισσότερο από 1 ώρα συνεχόμενης ροής καπνού. Συν ότι δεν ασχολείσαι ούτε με μούλιασμα ούτε με το αν καίνε ή όχι τα ξύλα. Αν τα αποθηκεύσεις σε κλειστό δοχείο και γενικά σε χώρο χωρίς υγρασία δεν παθαίνουν τίποτα σε βάθος χρόνου αν δεν τα καταναλώνεις γρήγορα. Η επιλογή είδους ξύλου για κάπνισμα είναι περισσότερο υποκειμενική υπόθεση καθώς το κάθε ένα έχει και το δικό του χαρακτηριστικό άρωμα, που κάποιοι θα καταλάβουν και θα εκτιμήσουν, αλλά κάποιοι άλλοι όχι τόσο. Αν ψάξει κάποιος θα βρει πολλές πληροφορίες για τις ιδιαιτερότητες του κάθε είδους. Ένας γενικός τυφλοσούρτης για τη συγκεκριμένη μάρκα είναι στην παρακάτω εικόνα. Λένε ότι όλα ταιριάζουν με όλα, αλλά προτείνονται κάποιοι συγκεκριμένοι συνδυασμοί ξύλου για κάθε είδος φαγητού.
  9. Για όποιον το σκεφτόταν και δεν πρόλαβε και για όποιον άλλο ενδιαφέρεται, ξανά σε προσφορά το ασύρματο θερμόμετρο Meater+ από το γερμανικό amazon στα 91€ μαζί με τα μεταφορικά για Ελλάδα. https://www.amazon.de/dp/B07H8WTFHW?language=en_GB Καλή τιμή σε σχέση με τα 135€ των ελληνικών καταστημάτων. Η προσφορά λήγει σε περίπου 24 ώρες από τώρα.
  10. Μην αγχώνεσαι, δεν έχω συναντήσει κάποιον που να μην του αρέσει και μάλιστα τις περισσότερες φορές εγώ δεν μπορώ να καταλάβω διαφορά. Ειδικά σε ψησίματα που διαρκούν λίγα λεπτά. Αν θα έπρεπε με το ζόρι να περιγράψω κάποια διαφορά, αυτή θα ήταν λιγότερο "καπνιστή" γεύση. Υπάρχουν πολλά αναλυτικά άρθρα να διαβάσεις για συγκρίσεις αλλά μην αναλώνεσαι. 2 λέξεις: καλή προθέρμανση To searing είναι για να γίνουν οι αντιδράσεις Maillard στην επιφάνεια του κρέατος οι οποίες γίνονται περίπου στους 160°C. Για να πιάσει όμως η επιφάνεια 160 και να μη βράσει θες γρήγορη μετάδοση θερμότητας (υψηλή θεμοκρασία ή/και σχάρα με μεγάλη θερμοχωρητικότητα). Το κάρβουνο κατά κανόνα ανεβάζει πιο υψηλή θερμοκρασία στη σχάρα, οι απλοί καυστήρες υγραερίου όχι και τόσο. Αν και χρειάζεται παραπάνω ώρα να κάψει καλά η σχάρα, σε μια καλή μαντεμένια/ανοξείδωτη σχάρα με καλή προθέρμανση είσαι οκ. Όταν γυρίσεις το κρέας όμως φρόντισε να το βάλεις σε ένα νέο σημείο που δεν έχει κρυώσει από επαφή με το κρέας. Το infrared burner είναι μια ωραία πολυτέλεια! Έχεις τη δύναμη όπως με το κάρβουνο, ίσως και περισσότερη και απόλυτα ελεγχόμενη σε ένταση. Δεν περιμένεις. Σε λίγα λεπτά πιάνει ως και 800-900°C και με 30" ανά πλευρά έχεις καθαρίσει με το searing. Κυρίως το μοσχαρίσιο κρέας βοηθιέται πιο πολύ από υψηλή θερμοκρασία. Τα υπόλοιπα κρέατα είναι πιο ευπαθή και δεν θέλουν τέτοια ένταση. Ο τύπος που θα είδες στο βιντεάκι μάλλον μπήκε στη διαδικασία που λες για να μην περιμένει 20+ λεπτά την ψησταριά να κάψει στο φουλ. Συνοψίζοντας, searing κάνεις και στη spirit. Το συγκεκριμένο κάλυμμα έχει velcro straps αλλά για επιπλέον συγκράτηση με ένα λάστιχο τριγύρω όπως αυτά στα χταπόδια αποσκευών δεν μπορεί να πάει πουθενά. Πάρε όποια μάρκα σε βολεύει. Συμβατές είναι όλες οι φιάλες που βλέπεις. Η prime έχει ειδικό δικό της ρυθμιστή και δεν χρειάζεται βίδωμα. Προτίμησε προπάνιο γιατί λειτουργεί καλύτερα τον χειμώνα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Έχε υπόψη σου όμως ότι για χρήση προπανίου προτείνεται να βάλεις ρυθμιστή 37mbar αντί των 30 που κατά πάσα πιθανότητα φοράει η δικιά σου. Είσαι ασφαλής εφόσον σε κάθε αλλαγή φιάλης κάνεις έλεγχο διαρροής με σαπουνόνερο στα σημεία σύνδεσης που υποδεικνύει ο κατασκευαστής. Έχεις κάνει καλή αγορά και κοίτα να τη χαρείς. Αν πάλι έχεις τη δυνατότητα να τεντώσεις το budget για κάτι με infrared και το έχεις μεράκι το άθλημα, σου δίνω την ευχή μου! Κι εγώ από τη δική σου που ήμουν έτοιμος να πάρω πέρυσι τέτοιο καιρό, κατέληξα με Rogue 525 SE... 😂
  11. Δεν το πρόλαβα στο amazon και στο επίσημο site (store-eu.meater.com) ήθελε 87€ και 18€ μεταφορικά (τράτζικ). Θα αργήσω μάλλον να το παραλάβω γιατί έχω διαβάσει ότι καθυστερούν ελαφρώς τελευταία, αλλά το πλάνο είναι να μπει καμιά σούβλα μέσα στις γιορτές 🙂
  12. Τσίμπησα κι εγώ ένα Meater+ από γερμανικό site μέσω idealo.de στα 81,75€! Δωρεάν μεταφορικά για Γερμανία και από εκεί για εδώ πάλι (μάλλον) δωρεάν, μέσω eshopwedrop και της προωθητικής ενέργειας που δίνουν πόντους τους οποίους μετατρέπεις σε έκπτωση. Τρέχει μέχρι 30/11 για όσους ενδιαφέρονται και αν υπολόγισα καλά οι πόντοι αντιστοιχούν σε 10 δεκάευρα κουπόνια που εξαργυρώνονται ένα ανά παραγγελία. Επίσης δεν ξέρω αν ειπώθηκε ήδη αλλά στη Γερμανία παίζουν πολύ καλές προσφορές σε bbq και ειδικά σε Napoleon που παρακολουθώ ξεχώρισα τη Rogue SE 425 Phantom στα 1145€ αντί για 1700€ που έχει εδώ. Ακόμη και να προσθέσεις τα μεταφορικά (πχ μέσω eshopwedrop) αξίζει πολύ.
  13. Για το θέμα αγοράς ανοξείδωτης σχάρας για Napoleon, δες εδώ από παλαιότερα: Οι τιμές στη Γερμανία παίζουν ακόμη στα ίδια επίπεδα με τότε. Δες επίσης και εδώ για εντυπώσεις και σύγκριση:
  14. Έτσι ακριβώς! Αυτό το κομμάτι είναι τμήμα από το καπάκι της σπάλας που πάει για κιμά συνήθως γιατί είναι σκληρό. Κατ' εμέ δεν έχει θέση επάνω στη μπριζόλα γιατί την έχω πατήσει κι εγώ. Οι κρεοπώλες το ξέρουν καλύτερα από όλους, αλλά μερικοί έχουν το θράσος και την πονηριά να το πουλάνε σαν μπριζόλα. Μη το μπερδεύουμε με αυτό που λέγεται ribeye cap που βρίσκεται εντός της μπριζόλας στο επάνω εξωτερικό μέρος και είναι κατά πολλούς το γευστικότερο κομμάτι του ζώου.
  • Δημιουργία νέου...