Προς το περιεχόμενο

devils_reject

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    34
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

devils_reject's Achievements

  1. devils_reject

    Ψησταρια Υγραεριου

    Μπον φιλέ στην infrared σήμερα.
  2. Χώρο να είχαμε. Όντως καλές προσφορές. Το μπισκότο δεν κατάλαβα τι είναι στο effeuno.
  3. Αξίζει κάτι τέτοιο για Mini pc με ryzen9 7940HS w/ Radeon 780M ενσωματομένη; Για να μη βγάζω τα μάτια μου με τη samsung t240hd 15ετίας που χρησιμοποιώ τώρα ή να πάω σε κάτι πιο μεγάλο και ενδεχομένως πιο καλό; Light browsing στο Mini Pc και ενδεχομένως σύνδεση με το laptop της δουλείας για productivity.
  4. Ναι δίκοκκα, dinkel, βρώμη μαρκιά για εμένα. Γενικά ακολουθώ στρατιωτική διατροφή για να μην έχω θέματα. Πάντως οι μικροπαραγωγοί που αναφέρεις με προβληματίζουν γιατί λογικά σε κάποια μεγάλη μονάδα αλέθουν όπου πιο πριν έχουν αλέσει άλλα άλευρα με γλουτένη και το πιο πιθανόν είναι να υπάρχει επιμόλυνση (δυστυχώς το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό). Το Σόργο δεν το είχα ακούσει. Διάβασα λίγο αρκετά καλό φαίνεται και θρεπτικό επίσης. Το μπαμπού που μου αναφέρεις wow ποιος θα το περίμενε. Ειλικρινά πρώτη φορά το ακούω ότι χρησιμοποιείται. Thx θα το ψάξω και αυτό. Οι τιμές αυτές που αναφέρεις (ιδιαίτερα φθηνές) είναι λογικά γιατί δεν εγγυόνται ότι το προϊόν είναι κατάλληλο για άτομα με κοιλιοκάκη. Θα ψάξω όμως γιατί στα τόσα χρόνια που έχω θέμα αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι ένα αλεύρι δεν είναι από μόνο του καλό αλλά θέλει να δοκιμάζεις μίξεις. Παλιά αγόραζα από Γερμανία αλεύρι κάναβης άνευ γλουτένης το οποίο και αυτό έδινε τρομερή γεύση. Όπως και αλεύρι από κινόα και αλεύρι από αμάρανθο. Όλα αυτά τα μίξη με ένα από τα άλευρα της schar ή του Αγίου Γεωργίου και το ψωμί θυμάμαι γινόταν αρκετά ενδιαφέρον και πιο πλούσιο διατροφικά. Άσχετο επισυνάπτω σημερινή πίτσα. Το ζυμάρι ήταν μιας εβδομάδας στο ψυγείο και από το πρωί σήμερα εκτός ψυγείου με ελαφρύ ζύμωμα το πρωί με τη σπάτουλα και με λίγο λάδι και αλεύρι μετά από 12 ώρες. Όπως είπα μίξη διαφόρων αλεύρων άνευ γλουτένης + ψυγείο η δομή της ζύμης φανταστική (αν και πολύ λεπτή) για δεδομένα πίτσας άνευ γλουτένης.
  5. Κατά καιρούς, γιατί σχεδόν ποτέ η συνταγή δεν είναι ίδια λόγω του ότι τα μείγματα είναι όλα με το μάτι, έχει τύχει να βάλω κεφίρ (δικό μου) μαζί με λίγο μύκητα, βέβαια λείπει η λακτόζη που αναφέρεις, αλλά σκέτο γάλα δεν έχω δοκιμάσει να σου πω την αλήθεια. Ίσως την επόμενη φορά. Επειδή έχω κοιλιοκάκη πρέπει να πάρω 100% πιστοποιημένα που δεν έχουν προσμείξεις είτε επιμόλυνση, gluten free άλευρα με ότι συνεπάγεται αυτό. Δυστυχώς ας πούμε το άλευρο αμυγδάλου που αναφέρει στο βίντεο δεν παίζει να βρεις σε μάρκετ σε φθηνή τιμή κάποιο που να είναι όντως άνευ γλουτένης και χωρίς επιμόλυνση λόγω του ότι επεξεργάζεται σε εργαστήρια που επεξεργάζονται γλουτένη. Κυκλοφορούν όμως αρκετά που έχω δει που κάποιος που απλά κάνει διατροφή άνευ μπορεί αν τα χρησιμοποιήσει. Το ίδιο ας πούμε και για το δίκοκο δεν μπορώ να το φάω γιατί έχει ποσοστό το οποίο θα με πειράξει 'in the long term' και φαντάζομαι στα φεστιβάλ που βρίσκεις άλευρα από ρεβύθια κλπ είναι κάποιου παραγωγού χωρίς πιστοποιήσεις που λογικά αλέθονται στον ίδιο μύλο με σιτάρια και για μένα δε θα κάνουν δυστυχώς. Αλλά όλα καλά . Όσων αφορά το Doves Farm, είχα να το δω χρόνια αλλά έτυχε και το βρήκα στον μεγάλο Βασιλόπουλο στα ΙΚΕΑ στη Θεσσαλονίκη ανατολικά. Πιστεύω αξίζει να το δοκιμάσεις. Είναι αυτό: https://www.freee-foods.co.uk/products/gluten-free-brown-bread-flour-x-1kg Η ίδια εταιρεία βγάζει το xanthan gum που χρησιμοποιώ το οποίο το προμηθεύτικα από μαγαζί με βιολογικά. Θεωρητικά υπάρχει και σε μαγαζί με βιολογικά το αλεύρι. Άσχετο είχα να πάρω χρόνια xanthan gum μιας και είχα παρατήσει το σπορ και την προσπάθεια να κάνω πίτσα όσο καλύτερη μπορούσα, αλλά εδώ και λίγο καιρό άρχισα να ξανάπειραματίζομαι, με αρκετά καλά αποτελέσματα κατά την ταπεινή μου γνώμη. Φυσικά δεν πρόκειται να φτάσουν τα κανονικά άλευρα αλλά για gluten free νομίζω τις 2 τελευταίες φορές ήταν οι καλύτερες προσπάθειες μου εδώ και 12 χρόνια σχεδόν. Για gluten free ψωμί δεν το συζητάμε, ενώ αρχικά έκανα, το παράτησα εδώ και πολλά χρόνια και απλά δεν τρώω. Α και το γεγονός ότι η πίτσα γίνεται σε πολύ υψηλή θερμοκρασία σε πλάκα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Καμία σχέση με τις πίτσες που έκανα παλιά σε κανονικό φούρνο. Άσε γιατί καλοβλέπω και τα ειδικά φουρνάκια που είναι για πίτσα και με 'ψήνουν' αλλά δε μπορώ να καταλάβω κατά πόσον θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα από ότι στη ψησταριά με την πέτρα. Ίσως επειδή θα πιάσει πάνω από 400 βαθμούς, να βγει αρκετά καλύτερο αποτέλεσμα για gluten free pizza.
  6. Ενδιαφέρουσα ανάρτηση και ωραίο βίντεο. Thx! Στο ζυμάρι μου βάζω ξανθανικό κόμι. Psyllium αν και το το είχα δει πολύ παλιά σε μαγαζιά του εξωτερικού νομίζω δεν είχε τύχει ποτέ να το αγοράσω. Ίσως πρέπει πάλι να το ψάξω. Συγκρίνοντας με τη ζύμη του video προφανώς δεν χρησιμοποιώ τόσο νερό και δεν είναι τόσο υδαρές το μείγμα αλλά πλησιάζει αρκετά. Παραθέτω φωτό με τα ζυμάρια του Σαββάτου, όπου τη ζύμη δεν παίζει να τη δούλεψεις με τα χέρια γιατί κολλάει (αρκετά υδαρές το μείγμα). Βέβαια αρνούμαι πεισματικά να το κάνω τόσο υδαρές όσο του βίντεο και μετά να μπω στη διαδικασία να το βάλω στο φούρνο. Γενικά και τα ψωμιά που έκανα παλιότερα το μείγμα ήταν πάντα υδαρές όπως του βίντεο. Επειδή όλα τα κάνω με το μάτι και δεν χρησιμοποιώ μεζούρες κλπ οι αναλογίες μου είναι στο περίπου αλλά τις τρεις τελευταίες φορές που έβαλα το μείγμα στο ψυγείο νομίζω είναι αποκάλυψη για μένα. Του δίνει άλλη υφή και μαζί με το ξανθανικό κόμμι ανοίγει πολύ πιο εύκολα σε σύγκριση με παλιότερα που δεν την άφηνα να κάτσει τόσο καιρό. Παρεμπιπτόντως από ένα άλλο βίντεο που ανέβασε ένας φίλος εδώ άρχισα να χρησιμοποιώ και μαγειρική σόδα όπως πρότεινε και το βίντεο αυτό. Το μόνο που θέλω πλέον να δοκιμάσω είναι με τη χρήση του psyllium τι αποτέλεσμα θα έχω καθώς και με χρήση προζύμι. Αλλά θα ήθελα να δω και αυτό που πρότεινες για τη ταπιόκα σαν extra, γιατί το doves farm gluten free που χρησιμοποιώ έχει ήδη μέσα σε κάποιο ποσοστό ταπιόκα. Στο συγκεκριμένο μείγμα είχε μίξη Αγ. Γεωργίου (μπλε, και κόκκινο), Doves farm brown, καλομπακάλευρο άκης, πολέντα άκης, δυο κουταλιές περίπου χαρουπόσκονη, xanthan gum, σόδα, αλάτι και μαγιά. Αλλά όπως είπα όλα με το μάτι ήταν. Σε ευχαριστώ και πάλι για το σχόλιο σου και την παράθεση του βίντεο.
  7. Διαβάζοντας το θέμα εδώ έπεσα πάνω στην αυτόλυση και το Link που είχε παρατεθεί. Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία, και σας ευχαριστώ που την μοιραστήκατε. Προσπάθησα να κάνω κάτι παρόμοιο με gluten free άλευρα (διάφορες επιλογές) και το αποτέλεσμα για τα δικά μου δεδομένα ήταν πολύ καλό. Βέβαια έβαλα εξ αρχής τη μαγιά και την άφησα να κάτσει. Γενικότερα δε χρησιμοποίησα κάποιο συγκεκριμένο ποσοστό υγρασία αλλά το μίγμα μου το έκανα αρκετά υδαρές (στο παρελθόν έκανα έτσι πίτσα αλλά ποτέ δεν την άφηνα να κάτσει). Η ζύμη βγήκε πολύ αφράτη και με χρήση καλαμποκάλευρου άνοιξε πολύ εύκολα με το χέρι χωρίς να χρειστεί πλάστη καθόλου. Χρησιμοποίησα και κόμι γκουάρ αλλά γενικότερα με εξέπληξε ευχάριστα το αποτέλεσμα και θα προσπαθήσω να χρησιμοποιώ τη διαδικασία αυτή. Περίπου 5 ώρες φούσκωμα σε συνθήκες δωματίου και έπειτα σχεδόν 4 μέρες στο ψυγείο και άλλες 5 ώρες εκτός όπου έκανα και ελαφρύ ζύμωμα επιπλέον με λίγο λάδι και λίγο αλεύρι σε κάποια φάση. Παραθέτω μια φωτό από περισσευούμενη ζύμη στην 5 μέρα στο ψυγείο. Από τις ελάχιστες φορές που έχω δει τόσες φούσκες σε gluten free ζυμάρι.
  8. devils_reject

    Ψησταρια Υγραεριου

    Σήμερα πήγα να ψήσω και παρατήρησα ότι το μαντέμι της σχάρας στην Napoleon είχε πετάξει κάτι φλίδες καμμένες που ξεκολλούσαν. Τις έξησα και καλού κακού μετά το ψήσιμο πέρασα ένα λάδωμα και κάψιμο. Δυστυχώς δεν τράβηξα φωτογραφία. Αλλά με έκανε εντύπωση. Την προηγούμενη μέρα είχα κάνει πίτσες και χτύπησε 400+ θερμοκρασία. Δε ξέρω αν έπαιξε ρόλο αυτό.
  9. Καλησπέρα, ψάχνομαι να αγοράσω καινούριο Mini PC, και έχω πέσει πάνω στο MINIS FORUM UM790 Pro Mini PC AMD Ryzen 9 7940HS, το οποίο βγαίνει χοντρικά κάπου 750 ευρώ από amazon. Υπάρχει καμιά άλλη επιλογή σε αυτά τα λεφτά η οποία να είναι καλύτερη; Χρήση περισσότερο browsing αλλά θέλω κάτι που θα αντέξει στο χρόνο. Στην παρούσα φάση είμαι με ένα desktop σχεδόν 15ετίας με i7 920 το οποίο μηχάνημα δε μπορώ να πω με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο που ακόμη και τώρα μου επιτρέπει να κάνω browsing κλπ αρκετά καλά. Εντάξει δεν περιμένω το mini pc να βγάλει 15ετία αλλά οκ μην είναι για τα μπάζα μετά από 1-2 χρόνια. Πριν κανένα χρόνο είχα πάρει ένα beelink SER3, AMD Ryzen3 3200U, το οποίο το χρησιμοποιούσα για browsing περισσότερο αλλά κατά τη γνώμη μου ήταν υπερβολικά αργό ακόμα και για αυτό σε φάση που το i7 15ετίας μου φαινόταν πιο γρήγορο. Βέβαια πριν κανά 6μηνο μάλλον κάηκε και γύρισε πίσω amazon (ευτυχώς). Οπότε Beelink δε θα ξαναγοράσω. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το feedback.
  10. devils_reject

    Ψησταρια Υγραεριου

    Μάλλον δεν ανέβηκαν ποτέ οι φωτογραφίες. Έκανα μια επεξεργασία πάλι...
  11. devils_reject

    Ψησταρια Υγραεριου

    Άλλο ένα Π/Σ/Κ που λέω τι καλά που πήρα ψησταριά αερίου. Παρασκευή πίτσες, Κυριακή μια μπριζολίτσα και κάτι κοτόπουλα. Gluten free Pizza: Αρκετά καλό αποτέλεσμα για τα δεδομένα μου και τις δυσκολίες του ζυμαριού.. Δυστυχώς ήταν τέρας και στο infrared δεν την χωρούσα και έκανα βλακεία κάπως με το κόκαλο που ήταν ωμό και έπρεπε να το ψήνω και αυτό extra και μου βγήκε κάπως πιο ψημένη από όσο θα ήθελα. Προς γνώση και συμμόρφωση την άλλη φορά.
  12. Πρώτη ανάρτηση. Σε προσφορά το τελευταίο μοντέλο του epix pro 51mm κανονική έκδοση χωρίς Sapphire στα 894 τελική με μεταφορικά. Bestprice από 1049. Skroutz για ένα περίεργο λόγο δε μου το βγάζει αλλά φαντάζομαι ίδια τιμή. https://www.amazon.es/dp/B0C1CQR11R Πληροφορίες και reviews: https://www.dcrainmaker.com/2023/05/garmin-epix-pro-in-depth-review-now-in-three-sizes.html https://the5krunner.com/2023/06/02/garmin-epix-pro-review-gen-2/
  13. devils_reject

    Ψησταρια Υγραεριου

    Γεια χαρά, μια ερώτηση, την πέτρα της Napoleon για πίτσα πως τη καθαρίζετε; Σκέτο νεράκι να φανταστώ;
  14. devils_reject

    Ψησταρια Υγραεριου

    Ενδιαφέρουσσα προσέγγιση σε ευχαριστώ πολύ για το βίντεο. Έχω δοκιμάσει πολλές παραλλαγές αλλά με το τόσο στεγνή ζύμη νομίζω ποτέ. Γενικότερα τη ζύμη πλέον λόγω των αλεύρων την βγάζω αρκετά υδαρή, φουσκώνει αρκετά η αλήθεια είναι αλλά στο άνοιγμα υπάρχει λίγο πρόβλημα. Αυτό που μέχρι πρότινος έκανα ήταν να την ανοίγω με το χέρι πάνω στη λαδόκολα μέσα στο ταψί. Και αυτό γιατί λόγω του ότι ήταν υδαρές το μείγμα και προφανώς δεν άνοιγε εύκολα, έριχνα αρκετό καλαμποκάλευρο στη λαδόκολα για να την ανοίξω και να μην κολλήσει. Επιπλέον έτσι απεύφευγα να γεμίζω και αλεύρια παντού. Τώρα με την πέτρα και το grill άλλαζουν τα δεδομένα, χθες έκανα έναν χαμό με τα άλευρα αλλά οκ. Αυτό που ίσως δοκιμάσω να κάνω μιας και ήταν καλή ιδέα να βάλω μαγειρική σόδα. Είμαι περίεργος να δω τι αποτέλεσμα θα έχει μαζί με τη μαγιά. Ναι δυστυχώς λόγω των άλευρων το αποτέλεσμα οπτικά δεν θα είναι ποτέ όμορφο, όπως και ενδεχομένως γευστικά για κάποιους, αλλά για μένα μετά από 15 σχεδόν χρόνια με κοιλιοκάκη είναι τέλειο και κλάσεις ανώτερο από ότι είχα φάει μέχρι τώρα στον φούρνο (χωρίς πέτρα). Νομίζω ότι σου φέρνει σαν τάρτα λόγω του ότι άφησα και αρκετό ψωμί στην άκρη. Άσχετο στη συγκεκριμένη το σκούρο (σοκολατί) χρώμα είναι επειδή βάζω και 2 κουταλιές χαρουπάλευρο.
  15. devils_reject

    Ψησταρια Υγραεριου

    Πρώτη προσπάθεια για πίτσα Gluten free. Είχα μια δυσκολία λίγο να τοποθετήσω την μεγάλη στην πέτρα, για αυτό οι ντομάτες ταξίδεψαν προς την μία μεριά χα χα, αλλά όλα καλά. Τόσο καιρό έτρωγα άλλη πίτσα στο φούρνο, άλλη γεύση άλλη υφή, άλλο πράγμα γενικά. Στην πέτρα κλάσεις ανώτερη. Δεν θέλω να φανταστώ πως θα είναι η κανονική πίτσα με γλουτένη στην πέτρα.
  • Δημιουργία νέου...