Προς το περιεχόμενο

apostolisk86

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    492
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    1

Σχετικά με apostolisk86

  • Ημερομηνία γέννησης 29/03/1986

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Athens

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.502 προβολές προφίλ

apostolisk86's Achievements

  1. Αν εξακολουθεί να κοστίζει 5,99€, λογικό μάλλον. Ο ανταγωνισμός έχει πάει πάνω από 10ρικο.
  2. Εγώ βρήκα ραντεβού για αύριο. Σε άλλη περιοχή όμως (εντός Αττικής και πάλι). Πρώτη αλλαγή ταυτότητας μετά από 22 χρόνια 😂
  3. Τουλάχιστον μια δεκαετία το εξηγούν. Ακούει κανείς; Όχι. Άρθρα, συνεντεύξεις κλπ πάνε άπατα. Τα βιντεάκια όμως με τους "ειδικούς" του FB πους εξηγούν για τη νέα ταυτότητα και το 666 κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες views. Από πότε θέλει ο πολίτης να ενημερωθεί για κάτι; Μόνο να ακούσει άσχετους που θα επιβεβαιώσουν τις βλακείες που έχει στο κεφάλι του θέλει.
  4. Με πατέντα της πατέντας στην πατέντα. Που με την παραμικρή αλλαγή σε kernel ή gcc version σπάει και δεν δουλεύει τίποτα. Ο ΜΌΝΟΣ σωστός τρόπος να τρέχει μια συσκευή σε Λινουξ, είναι ο driver να είναι μέσα στον kernel. Όλα τα υπόλοιπα είναι "not welcome" και όσοι το κάνουν είναι "on their own" χωρίς εγγύηση ότι θα δουλεύει σωστά (λόγια του Λινους, όχι δικά μου).
  5. Το μόνο λειτουργικό που πληρεί τις προδιαγραφές ώστε να αναφέρεται ως "εμπορικό Linux Desktop OS" είναι το ChromeOS. Tα υπόλοιπα δεν έχουν ως στόχο κανένα καταναλωτή (παρά μόνο χομπίστες ή επιχειρήσεις), και άρα δεν είναι εξ'ορισμού εμπορικά. Και όλα αυτά τα μη εμπορικά λειτουργικά, είναι (επίσης εξ'ορισμού) "αντι-καταναλωτικά". Είναι αδύνατον να έχεις ανάλυση πάνω από 480p στο Νετφλιξ (μιας που αναφέρθηκε) επειδή είναι τεχνικά αδύνατον να έχεις DRM στον Linux kernel (σχεδόν, το Android το καταφέρνει με hardware drm). Είναι τεχνικά αδύνατον να έχεις σωστούς drivers (επίσης αναφέρθηκε) γιατί δεν υπάρχει επίσημος τρόπος να φτιάξει κανείς κλειστούς drivers για μια συσκευή. Το αντίθετο μάλιστα, η άποψη των kernel maintainers (και του Λινους προσωπικά) είναι πως οι κλειστοί drivers ΔΕΝ είναι καλοδεχούμενοι στο Λινουξ (το Android το παρακαμπτει κάπως ατσαλα κι αυτό, "φιξάροντας" τον κερνελ σε συγκεκριμένη έκδοση, την οποία αναβαθμίζει σπάνια ή και ποτέ σε κάποιες συσκευές). Αυτά και άλλα πολλά, κάνουν το Λινουξ απίστευτα μη φιλικό για εμπορική χρήση στο Desktop. Και οι μόνες πετυχημένες χρήσεις του Linux Kernel (πχ Android) λειτουργούν εντελώς διαφορετικά από το παραδοσιακό Desktop Linux, σε σημείο που είναι πλήρως ασύμβατες με αυτό. Κατά τα άλλα ναι, αν είσαι developer το Λινουξ είναι η μόνη sane επιλογή. Αλλά ευτυχώς πλέον το πρόβλημα το έχει λύσει το WSL2 και η Canonical.
  6. Χρήση βασικών καθημερινών εφαρμογών που είτε είναι proprietary είτε κάνουν χρήση DRM. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Netflix, PrimeVideo, Disney+. Μόνο το Netflix λειτουργεί σε 1080p στο Linux, κι αυτό με καστομιά. Θεωρητικά, όλα αυτά παίζουν ΜΌΝΟ 480p. Στο Mac, όπως και στα Windows ή το ChromeOS, από 1080p εως 4K. Μετά είναι τα γνωστά παραδείγματα, έχεις την "πολυτέλεια" να εγκαταστήσεις MS Office, Photoshop ή οποιαδήποτε άλλη εμπορική εφαρμογή μπορείς να σκεφτείς. Σαν εξτραδάκια: Παίρνεις πολύ καλό Hardware (ειδικά σε cpu και οθόνη), είναι πιστοποιημένο UNIX πράγμα που βοηθά όσους είναι developers, δεν χρειάζεται συντήρηση και troubleshooting όπως το Linux, it just works.
  7. Το πρόβλημα είναι ο τρόπος που λειτουργεί το Linux ως kernel, κάτι που είναι δύσκολο να διορθωθεί. Στα Windows, που χρησιμοποιούν hybrid kernel, εντοπίζουν μια πχ άγνωστη συσκευή (το wifi σου), και αν είσαι συνδεμένος στο ιντερνετ με καλώδιο "τραβάνε" τους drivers από τον κατασκευαστή. Worst case scenario, θα χρειαστεί να κατεβάσεις τους drivers και να τους εγκαταστήσεις χειροκίνητα. Το Linux είναι μονολιθικός kernel. Που σημαίνει ότι τα πάντα είναι "μέρος του πυρήνα". Συμπεριλαμβανομένου και των drivers. Οπότε πρακτικά, μια συσκευή ή υποστηρίζεται από τον kernel ή όχι. No in-between. Πρακτικά, μπορείς να φορτώσεις third-party modules στον kernel (αυτό έκανες πχ για το wifi σου), αλλά αυτό αναπόφευκτα θα δημιουργήσει προβλήματα. Στη δική σου περίπτωση, πιθανότατα μιλάμε για Realtek WiFi. Τα οποία συνήθως όντως υποστηρίζονται στο Linux αλλά με καθυστέρηση (από μήνες εώς χρόνο/χρόνια). Το ότι χρησιμοποίησες Linux Mint που έχει αρχαίους kernel δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Αυτό που πιθανότατα έγινε λοιπόν, είναι ότι ακολούθησες κάποιες οδηγίες για να εγκαταστήσεις κάποιο custom kernel module από το GitHub για να δουλέψει το WiFi σου. Μετά το update όμως, ο kernel σου υποστήριζε από μόνος του το Wi-Fi! Το custom kernel module όμως (που έβαλες χειροκίνητα) δεν φεύγει αυτόματα! Πρέπει να βγει χειροκίνητα! Κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα με το Linux είναι δομικό. Δεν λύνεται, γιατί έτσι είναι στημένο ως λειτουργικό from the ground up. Για να λειτουργήσει σωστά, πρέπει να περιμένεις να στείλουν οι εταιρείες open source drivers στους kernel developers. Όποτε και ΑΝ γίνει αυτό (πχ Nvidia, Broadcom και Qualcomm είναι εταιρίες που παραδοσιακά ΔΕΝ στηρίζουν το open source μοντέλο και ΔΕΝ θέλουν να συνεργαστούν). Πράγμα που είναι πολύ άβολο στα desktop λειτουργικά.
  8. Redmi Note series κάποτε: Flagship killer με 150 ευρώ. Redmi Note series σήμερα: Λίγο πιο ακριβό από Galaxy A5x series.
  9. Linux apps, Android apps και πλέον και τα Apps της Apple. One OS to rule them all φάση.
  10. Στο ChromeOS?? Όχι, μόνο ως android app ή Linux app μπαίνει. Είτε τρέχει δηλαδή σε container (soon to be a VM, μόλις έρθει το Android 11 στα Chromebooks) ως mobile έκδοση, είτε τρέχει σε VM η desktop έκδοση για Debian.
  11. Τι πάει να πει ποσταρω "αλήθειες"; Φουλ ακροδεξιά ρητορική. Σίγουρα υπάρχουν τρόποι να ελεγχθεί η εγκυρότητα ή μη μιας είδησης, και σίγουρα υπάρχουν πολλά επίπεδα αξιοπιστίας, αλλά η αλήθεια και το ψέμα είναι πολλές φορές υποκειμενικά. Και όποιος υποστηρίζει ότι λέει μόνο την αλήθεια, απλά παραδέχεται ότι διαδίδει μόνο τη δική του προπαγάνδα.
  12. apostolisk86

    realme 9 Pro Review

    Μπαίνουμε σε εποχές τύπου "υπάρχει το τάδε κινέζικο μοντέλο στα λεφτά που ψάχνεις, αλλά αν θες κάτι πιο οικονομικό μπορείς να πας σε Samsung". What a time to be alive.
  13. Absolutely not true. Όχι ότι δεν υπάρχει ένα trend προς τα WebApps, αλλά η χρήση περιβάλλοντος Linux κάνει πολύ πιο εύκολο τον προγραμματισμό, γι' αυτό και άλλωστε η πλειοψηφία των developers δουλεύει σε Linux. Είναι μάλιστα τόσο μεγάλη η ζήτηση, που η Microsoft έχει επενδύσει πολύ στην ενσωμάτωση του Linux στις τελευταίες εκδόσεις των Windows με το WSL (WSL2/WSLg).
  • Δημιουργία νέου...