Προς το περιεχόμενο

DrFreeman

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    2.097
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με DrFreeman

  • Ημερομηνία γέννησης 27/11/1983

Πληροφορίες προφίλ

  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

ΑΛΛΑ

  • Βιογραφικό
    Αυτά...
  • Τοποθεσία
    Αθήνα

Πρόσφατες Επισκέψεις

9.775 προβολές προφίλ

DrFreeman's Achievements

  1. Για την ώρα θα συνεχίσουν να το σνομπάρουν σαν μια ακόμη φούσκα οι ειδικοί του insomnia.
  2. Tις χειρότερες εμπειρίες μου από ελλιπή ηχομόνωση και περίεργους θορύβους τις είχα σε κτίρια της εποχής 1990-2000. Προσωπικά θεωρώ μεσοσταθμικά καλύτερες τις κατασκευές του 70-80. Αν κάτι εκμηδενίζεται/ισοπεδώνεται αυτή τη στιγμή, αυτό είναι η ποιότητα των κτιρίων εκείνης της εποχής, με το σκεπτικό ότι το νέο είναι πάντα καλύτερο και οτιδήποτε παλαιότερο της εικοσαετίας θεωρείται περίπου κατεδαφιστέο από τους "ειδικούς" σχολιαστές. Τώρα τα όσα αναφέρεις στο τυπικό είναι σωστά (άλλωστε στην Ελλάδα δεν υπάρχει έλλειψη νομοθεσίας, αλλά απουσία σοβαρού/αδέκαστου ελέγχου και τιμωρίας). Αυτή είναι η άποψη μου καλώς ή κακώς και αυτός είναι ο λόγος που κρατάω μικρό καλάθι στο θέμα "νεόδμητο", "νέος κανονισμός", κλπ
  3. Σε παρά πολλές περιπτώσεις ισχύει ακριβώς αυτό. Παρά τον λιγότερο απαιτητικό κανονισμό και τα νέα δεδομένα που προέκυψαν στις δεκαετίες που μεσολάβησαν, ένα σημαντικό ποσοστό κτιρίων της εποχής εκείνης και των επόμενων δεκαετιών αποδείχθηκαν ανθεκτικά στον χρόνο αλλά και σε σεισμούς. Πολλές υπερβολές για επικινδυνότητα διακινούνται, όμως αν ήταν έτσι τότε κινδυνεύει το 80% των κατοίκων της χώρας. Διότι σε αυτά τα κτίρια μένει. Δε θα με αιφνιδίαζε όσο εσένα. Πρώτη φορά θα δεις κάτι τέτοιο στο ελληνικό κράτος; Το λέει ο ΓΟΚ. Ε και; Έχεις δει να υπάρχει σοβαρός έλεγχος σε υπηρεσιακό επίπεδο; Η λογική του κέρδους είναι πάνω από την εφαρμογή της νομοθεσίας σε πλείστες όσες περιπτώσεις. Το έχουμε δει και σε άλλες χώρες προσφατα.
  4. Το οποίο είναι κάτι αρκετά πιθανό βάσει της προσπάθειας εξοικονόμησης από τους εργολάβους - μεταξύ άλλων και λόγω της σημαντικής αύξησης του κόστους υλικών την τελευταία 20ετια. Πολλά τα φθηνιάρικα κτίρια ειδικά σε περιοχές χαμηλότερων εμπορικών αξιών (αρα και συμπιεσμένου περιθωρίου κέρδους)
  5. Θεωρώ πως κάποιο κατασκευαστικό πρόβλημα υπάρχει στο ακίνητο της φίλης σου. Δεν είναι δυνατόν ακίνητο 50 ετών να είναι σε τέτοια κατάσταση. Στο δικό μας (1978) χρειάστηκε να μπουν ρολά με τα νέα κουφώματα και για τις μικροδιορθώσεις σε μπετά που εξείχαν (στις θέσεις των παλαιών κουτιών των ρολών - δεν χωρούσαν τα νέου τύπου κατά το βάθος) ξεσηκώσαμε το σύμπαν με ειδικά κομπρεσεράκια και πριόνια. Βαριές, συμπαγείς κατασκευές. Κυρίως ναι. Είναι η βασικότερη διαφορά.
  6. Δυστυχώς ούτε το 5% του κοινού του insomnia (και πολύ λιγότερο παραέξω) το αντιλαμβάνεται αυτό που λες.
  7. Πιο πιθανό είναι πως θα ανοίξει το δρόμο για να καλυφθεί το κενό από αντίστοιχη εφαρμογή κάποια αμερικανικής tech startup ή των Facebook/Google, κλπ.
  8. Σε αυτό σίγουρα συμφωνώ. Γενικότερα το επιχείρημα "επέστρεψα επειδή δεν άντεχα τον καιρό/ τη συννεφιά/το α και το β" το βρίσκω περίεργο. Θεωρώ πως υπάρχουν σοβαρότεροι λόγοι από πίσω, άμεσα συσχετισμένοι με θέματα εργασίας/οικογένειας και απλώς ο καιρός είναι μια εύχερη πρόφαση.
  9. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε σημεία κοντά στον Αρκτικό κύκλο; Δεν είναι φαινόμενο της Β. Ευρώπης γενικά. Το ανέφερα στα εξής πλαίσια: δεν το είδα να είναι πραγματικότητα με τον απόλυτο τρόπο που παρουσιάζεται στην Ελλάδα. Το βρήκα εν τέλει κλισέ και όχι ιδιαιτερα αντιπροσωπευτικό της κατάστασης που βίωσα (όχι ότι δεν μπορεί να τύχει κάτι διαφορετικό, ανάλογα τον καιρό - κακοκαιρία/συννεφια). Σίγουρα ο καιρός που συνάντησα στο ΗΒ όταν βρέθηκα και τριγύρισα εκεί είναι απολύτως βιώσιμος και διόλου ακραίος, κατά την προσωπική μου άποψη. Ενδεχομένως κατά περιοχές (π.χ. Σκωτία) αυτό να διαφέρει, δεν το γνωρίζω.
  10. Σε τι βαθμό ισχύουν όσα λέγονται για διάλυση του ιστού της σουηδικής κοινωνίας κατά τη γνώμη σου; Διαβάζω αντικρουόμενες απόψες επ' αυτού. Η αθρόα μετανάστευση δεν έχει σταματήσει τελευταία; Δεν φαντάζεσαι πόσο άσχημα μου χτυπάει αυτός ο τονισμός στο συνώνυμο της λέξης "εργασία". Προδιαθέτει πολύ αρνητικά για την εξέλιξη. Η αλήθεια είναι πως για Ελβετία κυρίως διαβάζω πως υπάρχουν ευκαιρίες στον ξενοδοχειακό κλάδο - κυρίως εκτός μεγάλων πόλεων (δεν βρίσκουν προσωπικό σε πιο απόμερες περιοχές, Αλπεις, κλπ; ). Για θέσεις στο χώρο του ΙΤ και γενικότερα για εξειδικευμένες θέσεις, πρέπει να είναι αρκετά δυσκολότερη η εύρεση θέσης σε σχέση με Γερμανία-Ολλανδία.
  11. Το συγκεκριμένο έχει θέσεις χωρίς απαίτηση ολλανδικών; Σε τι τομέα εργασίας αν επιτρέπεται; Είχες κάνει προετοιμασία για κάποια θέση από πριν, όταν ήσουν Ελλάδα (interview, πρόταση εργασίας, κλπ) ή πήγες και ψάχτηκες εκεί;
  12. Πραγματικά. Και τελικά αυτό το συνεχές "ζεστη-καύσωνας-ζέστη, χλιαρός χειμώνας για 3 μήνες" δεν το θεωρώ προτιμότερο από τις 4 ξεκάθαρες εποχές που φαίνεται να έχουν βορειότερα. Προσωπική άποψη.
  13. Δεν είναι κάπως αναληθές αυτό; Δεν είδα να συμβαίνει κάτι τέτοιο στη Βρετανία - και βρέθηκα εκεί Νοέμβριο μήνα... Δεν βοηθά να βρίσκεται το επάγγελμα στη λίστα με τα ζητούμενα; Στην πράξη οι εταιρείες ενδιαφέρονται αν πληρείς τα τυπικά προσόντα ως υποψήφιος ή γίνεται ξεδιάλεγμα επειδή είσαι εκτός ΗΒ, χωρίς settlement status;
  14. Καλά, όχι και κατέστρεψε τη μουσική βιομηχανία. Επειδή είχαν μάθει να τα τσεπώνουν με τα πανακριβα album σε CD και άλλα φυσικά μέσα, χωρίς εναλλακτική για τον καταναλωτή, τους κακοφαίνεται. Εγώ ως ακροατής έχω τεράστια ποικιλία διαθέσιμη, σε ικανοποιητικότατη ποιότητα, με δωρεάν και επι πληρωμή επιλογές. Το Spotify (και οι αντίστοιχες πλατφόρμες) πέτυχαν επειδή έδωσαν κάτι που ΗΘΕΛΕ ο κόσμος. Δεν εξανάγκασαν κανέναν. Πρώτος διδάξας ήταν βέβαια ο Steve Jobs με τις ενέργειες του στο ξεκίνημα του iTunes, όταν έβαλε τα δύο πόδια των δισκογραφικών σε ένα παπούτσι. Αγιος - κι αυτός και η Spotify.
  15. Όχι και μάλλον αυτό θα κάνω. Βασικά θα δοκιμάσω άλλο καλώδιο thunderbolt. Δεν έχω πρόχειρο καθώς το iPad μου έχει USB-C.
  • Δημιουργία νέου...