Προς το περιεχόμενο

sugoruyo

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    453
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με sugoruyo

  • Ημερομηνία γέννησης 07/03/1986

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    London

Ιστοσελίδα

  • Skype
    sugoruyo

ΑΛΛΑ

  • Βιογραφικό
    Καμμένο pixel χωρίς εγγύηση.
  • Τοποθεσία
    ~/
  • Ενδιαφέροντα
    Computers [duuuuh], Networking, Operating Systems & Hardware Architecture, Cars
  • Απασχόληση
    Student

sugoruyo's Achievements

  1. Αυτό που πρότεινα σε προηγούμενο post, είναι όποιος διαφωνεί να υποβάλει feedback. Η σχετική ομάδα δεν περιλαμβάνει μέντιουμ στα μέλη της οπότε δεν μπορεί να ξέρει ότι αυτό το μοντέλο ενοχλεί χωρίς feedback. Θα δω μήπως μπορώ να τους ρωτήσω για το θέμα και αν το έχουν στα υπόψη. Προσωπικά, τον χρησιμοποιώ αναγκαστικά λόγω δουλειάς και προτιμώ όλες τις επιλογές αυτές on, οπότε whatever.
  2. Περί των bookmarks, λέμε το ίδιο πράγμα με ελαφρώς διαφορετική γλώσσα. Περί του iCloud sync, το δικό μου παράδειγμα είναι με το sync off, το point όμως για τη μη ύπαρξη bookmarks στο Safari makes sense. Γιαυτό και πρότεινα πειραματική διαγραφή τους. Νομίζω, συμπεραίνουμε για τον OP πως αν θέλει να μη βλέπει ούτε Top Hits πρέπει να μην έχει τοπικά ή iCloud bookmarks, πέρα από τα άλλα μέτρα που έχει λάβει. Θεωρώ πως αυτή η συμπεριφορά δεν είναι η επιθυμητή, έπρεπε να υπάρχει ένας τρόπος να απενεργοποιηθούν κι αυτά τελείως.
  3. Δεν είπα αυτό, είπα ότι με αυτό off δε θα έπρεπε να βλέπει αποτελέσματα βάσει των bookmarks. Ο λόγος που ζητάω το screenshot είναι για να δω αν βγαίνει μόνο το Top Hit ή και άλλα πράγματα εκεί πέρα... Στο δικό μου παράδειγμα, με όλα τα checkboxes off, βγάζει κάποια από το ιστορικό μου και τα ανοικτά tabs (δεν προτίθεμαι να κάνω καθαρισμό του ιστορικού στον υπολογιστή της δουλειάς μου αλλά παίρνουμε μια ιδέα. Με καθαρό ιστορικό τα πιο πάνω αποτελέσματα δεν έπρεπε να βγαίνουν. Προσπαθώ να καταλάβω αν ο OP εδώ βλέπει κάτι παρόμοιο. Ένα ενδιαφέρον τεστ θα ήταν ένα export των bookmarks για backup, διαγραφή τους και δοκιμή εκ νέου. Έχω μια υποψία ότι μπορεί να προέρχονται από το index του Spotlight. Μια άλλη υποψία είναι ότι μπορεί να έχει παραμείνει κάποια πληροφορία σε κάποιο index ή κάποια cache εκτός του ιστορικού που διέγραψε ο OP. Βρήκα αυτό και ο χρήστης saagarjha στα comments έχει δίκιο. Μία ομάδα που βλέπει διπλότυπα Radars (tickets/issues στο εσωτερικό σύστημα της Apple) για ένα ζήτημα, συνήθως τα μαζεύει σε ένα και εκτιμά την αναγκαιότητα για τους χρήστες με βάση το πόσα έχουν υποβληθεί στο feedback. Ίσως αξίζει τον κόπο η υποβολή feedback από τον OP αλλά θα χρειαστεί λεπτομέρεια για να μπορούν να αναπαράξουν το πρόβλημα.
  4. Δε θα έπρεπε να βγάζει αποτελέσματα καθόλου με βάση bookmarks εφ' όσον το τελευταίο checkbox είναι off. Και με πλήρως καθαρσιμένο ιστορικό δε θα έπρεπε να εμφανίζεται κάτι... Μπορείς να στείλεις ένα screenshot για παράδειγμα;
  5. Ο φάκελος αυτός περιέχει αρχεία που ανήκουν κανονικά στο σύστημα αλλά έχουν αλλαχθεί από κάποιο χρήστη ή κάποια εφαρμογή. Με το update οι πειραγμένες εκδόσεις τους, γίνονται backup αυτόματα σε αυτό το φάκελο (που βρίσκεται στο /Users/Shared). Αν θες να κρατήσεις κάποια από αυτές τις αλλαγές, πρέπει να συγκρίνεις το εκάστοτε αρχείο με την έκδοση που έφερε το update και να κάνεις τις αλλαγές με το χέρι. Αν όχι, μπορείς να το αγνοήσεις. Συνήθως αυτές οι αλλαγές γίνονται από system tools, ειδικά αυτά που εγκαθίστανται μέσω brew, και, μερικές φορές από το χρήστη αν πειράξει κάποια αρχεία συστήματος με συγκεκριμένο σκοπό. Όπως προαναφέρθηκε, μπορείς απλά να σβήσεις το alias από το Desktop σου και/ή να πας στο μέρος που βρίσκεται όντως ο φάκελος και να τον διαγράψεις εξ' ολοκλήρου.
  6. Έχεις βγάλει off αυτά τα check boxes? Εκτός από το Quick Search, κάθε ένα θα δημιουργήσει τα δικά του suggestions. Όσο για το iCloud upload, αν στείλεις ένα screenshot ή μια καταγραφή της οθόνης με το QuickTime του τι προσπαθείς να κάνεις ακριβώς, θα βοηθήσει. Μιλάμε για μεταφορά αρχείων στο iCloud με το Finder ή για αντιγραφή τους από κάποιο Photo Library;
  7. Δεν πάει πουθενά η MS. Το κομμάτι λιανικής πώλησης/home user στα Windows δεν είναι η κύρια πηγή εσόδων της. Πλέον είναι πιο μπροστά το cloud και πάντα ήταν το enterprise κομμάτι και εκεί, δεν υπάρχει ανταγωνισμός στον AD και τα λοιπά εργαλεία γύρω από enterprise Windows/PC... Στους home users, οι gamers δεν έχουμε άλλη επιλογή ούτως ή άλλως.
  8. Δυστυχώς είναι δημοφιλής ασχολία η διαρκής μίρλα για το πως «φακελώνουν» τα πάντα. Δεν ισχύει· ένας γενικός κανόνας είναι ότι αν δεν το πληρώνεις εσύ, ή έστω κάποιοι άλλοι χρήστες, και έχει διαφημίσεις, τότε, κατά πάσα πιθανότητα, σε φακελώνει. Στην Apple συγκεκριμένα, μπορώ να πω ότι το τελικό κλειδί κρυπτογράφησης είναι κατά κάποιο τρόπο end-user supplied. Για όσους ξέρουν το σχήμα μοιάζει κάπως έτσι: - η πρώτη συσκευή του χρήστη που μπαίνει στο iCloud παράγει ένα δικό της ζεύγος ιδιωτικού-δημόσιου κλειδιού (DeviceKey) και ένα γενικό (AccountKey) για το λογαριασμό - κρυπτογραφεί με το ιδιωτικό της κλειδί (DeviceKey) το ιδιωτικό του λογαριασμού (AccountKey) και το ανεβάζει στο iCloud - εκεί καταχωρείται σε μια υπηρεσία καταχώρησης των κλειδιών του χρήστη, κρυπτογραφημένο με ένα κλειδί που παράγουμε εμείς για το χρήστη (UserKey). - τα δημόσια κλειδιά επίσης ανεβαίνουν στην υπηρεσία αυτή - όταν ο χρήστης θέλει να ανεβάσει αρχείο απο μια συσκευή, το κρυπτογραφεί με το δημόσιο μέρος του AccountKey - όταν τραβάει ένα αρχείο από το iCloud στη συσκευή, χρησιμοποιεί ένα cached copy του ιδιωτικού μέρους του AccountKey, το οποίο αποκρυπτογραφεί με το ιδιωτικό μέρος του DeviceKey και μπορεί να αποκρυπτογραφήσει το αρχείο - όταν θέλει να προσθέσει μια νέα συσκευή στο λογαριασμό του, χρειάζεται επιβεβαίωση από μία καταχωρημένη· όταν γίνει η επιβεβαίωση, η προ-υπάρχουσα συσκευή παίρνει από το iCloud το δημόσιο μέρος του DeviceKey της δεύτερης συσκευής, αποκρυπτογραφεί το AccountKey (ιδιωτικό μέρος) με το δικό της DeviceKey και το ξανακρυπτογραφεί με το δημόσιο μέρος του DeviceKey της δεύτερης συσκευής. Τέλος το προωθεί στο iCloud Keychain ξανά. - η νέα συσκευή, μπορεί τώρα να κατεβάσει από το Keychain το ιδιωτικό μέρος του AccountKey κρυπτογραφημένο με το δικό της δημόσιο DeviceKey που σημαίνει πως μπορεί να το ανοίξει με το δικό της ιδιωτικό DeviceKey και να παίξει μπάλα Τα παραπάνω είναι μια απλούστευση, όταν το αρχείο φτάσει στην Apple κρυπτογραφείται με ένα UserKey και πάει στο ιδιόκτητο storage ή στο overflow vendor, οπού κρυπτογραφείται ξανά με ένα VendorKey. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν υπάρχει αρχείο χρήστη σε μη κρυπτογραφημένη μορφή εκτός της συσκευής, τα ιδιωτικά κλειδιά των συσκευών δε φεύγουν από τη συσκευή* και το ιδιωτικό κλειδί για το iCloud account δεν υπάρχει μη κρυπτογραφημένο πουθενά. Γιαυτό λέμε, μη χάσετε το password, δεν υπάρχει ανάκτηση αν χάσει ο χρήστης όλες τις συσκευές και τα recovery keys. * Συγκεκριμένα τα ιδιωτικά κλειδιά παραμένουν μέσα στο T2 chip (Intel Macs) ή στο Secure Enclave (Apple Silicon Macs/iPhones/iPads/aTV). Όλες οι κρυπτογραφικές δουλειές γίνονται με hardware crypto engines σε συσκευές με Τ2/SE.
  9. Όχι ακόμα. Τα πρώτα RSUs έρχονται Οκτώβρη 😉. Αλλά δουλεύω ακριβώς πάνω σε αυτήν την υπηρεσία, στους iCloud servers που αποθηκεύουν τα δεδομένα των χρηστών.
  10. sugoruyo

    macbook pro με 3 οθονες

    Indeed, νομίζω ότι επειδή μιλάμε για φορητό, γενικά είναι limited τα outputs. Ήδη έχει μόνιμα συνδεδεμένη μια οθόνη πάνω του. Δεν ξέρω αν με daisy chaining μέσω Thunderbolt/USB-C θα είχε κάποιο αποτέλεσμα.
  11. sugoruyo

    macbook pro με 3 οθονες

    Παλιότερο θέμα αλλά ας ξεκαθαρίσω κάτι: M1 Macs δουλεύουν μόνο με δύο outputs εικόνας. Αυτό είναι limitation του builtin GPU στον M1 και δε θα σε βοηθήσουν οι adapters.
  12. Μπορείς να στείλεις κανένα screenshot;
  13. Δε χρειάζεται. Τα δεδομένα του χρήστη έρχονται κλειδωμένα με κλειδί στο iCloud που έχει μόνο ο χρήστης στις συσκευές του. Το iCloud τα κρυπτογραφεί με ειδικό κλειδί που έχει φτιάξει για το χρήστη και τα στέλνει στο σημείο αποθήκευσης. Στη Google ή την Amazon δεν τους πέφτει λόγος για τα δεδομένα που βάζει η Apple ή οποιοσδήποτε από εμάς. Τα free είναι αρκετά περισσότερα των πληρωμένων. Οι υποδομές είναι περίεργο σημείο. Η Apple έχει πολλή δική της υποδομή (συμπεριλαμβανομένου και ιδιόκτητου παγκόσμιου οπτικού δικτύου) αλλά ο όγκος δεδομένων των χρηστών μεγαλώνει με ρυθμούς πολύ γρηγορότερους από τη δυνατότητα κατασκευής/επέκτασης data center και λοιπών υποδομών. Ο στόχος είναι όμως όλα να είναι σε ιδιόκτητες υποδομές και τα public clouds να είναι περισσότερο για υπερχείλιση. Μιλάμε για κρυπτογραφημένα δεδομένα πριν καν φύγουν από τη συσκευή και κυρίως για online backups των φωτο/βίντεο libraries και των iPhone/iPad συσκευών... πού το είδες το φακέλωμα;
  14. sugoruyo

    Grand Theft Auto IV [GTA 4][PC]

    Προσωπικά εξακολουθώ να έχω φοβερά frame drops σε εξωτερικούς χώρους με την 4870 1GB. Βέβαια μπορεί να είναι ο E6400, η fragmentation στο δίσκο.
  • Δημιουργία νέου...