Προς το περιεχόμενο

thewindwaker

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    14
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

thewindwaker's Achievements

  1. Ρε τι φανατισμός ειναι αυτός; Λες και σας ανήκει η Microsoft ή λες και δημιουργήσατε εσείς τον κέρνελ. Σα να διαβάζω βάζελους vs γαύρους. Συνέλθετε. Μεγαλώσατε πια. Το ποιο είναι καλύτερο, είναι τελείως υποκειμενικό. Καλύτερο για ποιον; Για τον gamer; Για τον power user; Για τον μέσο χρήστη που δεν ξέρει ούτε email να στέλνει; Για την γιαγιά μου; Για τον χρήστη που δεν ξέρει αλλά θέλει να μάθει; Για τον developer που οι σέρβερς της εταιρείας του είναι σε Linux; Για τον developer που δουλεύει Azure και .NET stack; Το μόνο valid επιχείρημα που δέχομαι είναι το γεγονός ότι η Microsoft είναι μια σιχαμένη καπιταλιστική εταιρεία, με σιχαμένη πολιτική και ένα λειτουργικό γεμάτο temeletry που δεν κλείνει ό,τι κι αν κάνεις. Αλλά τέτοιες είναι και η Xiaomi, Apple, Samsung και όποια μπορείς να φανταστείς. ΥΓ. Για το γνωστό επιχειρήμα που δεν έχει κάποιος να κρύψει κάτι, τότε ας ποστάρει τον κωδικό του fb εδώ. ΥΓ2. Χούλιγκανς.
  2. Τι να σου απαντήσουμε ρε φίλε... Με αυτά που γράφεις, έχεις αποδείξει ότι ξέρεις να ψάχνεις και ξέρεις να μαθαίνεις, που θεωρώ ότι είναι τα βασικότερα skills ενός προγραμματιστή. Όλα τα άλλα θα έρθουν. Η μόνη "συμβουλή" που μπορώ να σου δώσω είναι να διαβάσεις αυτό που σε κάνει πιο χαρούμενο / αυτό που βρίσκεις πιο ενδιαφέρον. Δεν έχει νοημα να ζοριστείς με κάτι που δε σου αρέσει, ειδικά από την στιγμή που το κάνεις καθαρά ως χόμπυ. Αν ακολουθούσες πρόγραμμα σπουδών πανεπιστημίου, λογικά, πρώτα θα είχες διδαχθεί το introduction to CS και μετά java, javafx και spring (και πιθανότατα να μην έβλεπες ποτέ spring).
  3. Το course που έβαλα είναι δωρεάν, αρκεί να φτιάξεις λογαριασμό στην πλατφόρμα του edx.org (είναι σαν το coursera, αν το έχεις ακουστά). Στο course σου εξηγεί από που και πως να κατεβάζεις την python και σε τι environment να γράψεις κώδικα. Αλλιώς, οι "πλατφόρμες" που λες, λέγονται text editors. Το sublime και ο visual studio code (vscode) είναι από τους πιο διαδεδομένους. Γενικά δεν χρειάζεται να λιώσεις με βιβλία και tutorials επί tutorials. Κάνε το course απο το edx που αναφέρω πιο πάνω και μετά δημιούργησε μια απλή εφαρμογή. Απο calculator, μέχρι 2D game, μέχρι website (σε python - django), μέχρι ό,τι μπορείς να σκεφτείς. Το κανάλι που παραθέτω παραπάνω στο "edit" έχει πάρα πολύ υλικό ώστε να ακολουθείς βήμα βήμα τον κώδικα που γράφει ο instructor.
  4. 300 ευρω για την gtx1050ti... Εχει παραγινει το κακο. κι εγω θα προτεινα τον επεξεργαστη με ενσωματωμενα γραφικα https://www.skroutz.gr/s/24571730/AMD-Ryzen-5-Pro-4650G-Tray.html μαζι με ενα ανεμιστηρακι https://www.skroutz.gr/c/673/cpu-fans/m/1995/Arctic.html?keyphrase=freezer+34&o=arctic+freezer+34 Την δουλεια σου θα την κανεις. Και ανα πασα στιγμη θα μπορεις να αγορασεις και μια καρτα γραφικων, οταν και αν πεσουν σε φυσιολογικες τιμες. Για το premiere, θα ρωτησω τους γραφιστες στη δουλεια να μου πουν αν θα εχεις θεμα με τα ενσωματωμενα γραφικα του ryzen 4650g. Η μητρικη b450 μια χαρα θα σου ειναι. Η Z490 που προτεινουν παραπανω την θεωρω overkill. αντε να πας σε b460. Απλα η tomahawk που εχεις διαλεξει δε θα σου χρειαστει μιας και δε θα κανεις overclock τιποτα. μπορεις να βρεις και την mortar max που λογικα θα ειναι ακομα φθηνοτερη. Το κουτακι cougar mx330-x, που προτεινε και ενας απο πανω, ειναι τιμιοτατο. Οι ram και το τροφοδοτικο που εχει διαλεξει ειναι πολυ κομπλε. Ο m2 ssd κι αυτος. Οι υπολοιποι σκληροι ειναι θεμα προτιμησης. δε μας απασχολει ιδιαιτερα.
  5. Το web scraping μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως testing για το front end, αν μιλάμε για web development. Δηλαδή, να αυτοματοποιήσεις μιά διαδικασία που σε άλλη περίπτωση θα την έκανες με το χέρι (πχ. να συμπληρώσεις μια φόρμα και να πατήσεις submit). Η ερώτησή σου μου φαίνεται λιγάκι άκυρη. Φτιάχνοντας σκριπτάκια με BS ή scrapy η selenium κτλ θα σε βοηθήσει 1) στο να δείξεις σε αυτόν που σου παίρνει συνέντευξη ότι το ψάχνεις και ασχολείσαι και μόνος σου και 2) στο να κάνεις εξάσκηση στην python. Δηλαδή δε θα σε βοηθήσει τόσο το library αυτό καθ' αύτο αλλά η ενασχόληση με κάτι. Οτιδήποτε. Οπότε συνέχισε έτσι :) Η γνώμη μου είναι να ασχολείσαι με ό,τι σου αρέσει (χωρίς να αφήνεις πίσω τα βασικά). Ούτως ή άλλως, ο προγραμματισμός στα πλαίσια του πανεπιστημίου ή ως χόμπυ, δεν έχει καμία σχέση με τον προγραμματισμό σε μία εταιρεία. Δηλαδή η σχολή δε σε προετοιμάζει για αυτό που θα αντιμετωπίσεις σε κάποιο εργασιακό περιβάλλον. Επομένως, ως αρχάριος, intern, junior κτλ, φτιάξει όοοο,τι project γουστάρεις. Και όταν με το καλό έρθει η πρώτη συνέντευξη (δεδομένου ότι θα το ακολουθήσεις επαγγελματικά), θα δείξεις αυτά τα πρότζεκτς και θα έχεις ένα "προβάδισμα" έναντι σε κάποιον που απλά τελείωσε τη σχολή και δεν ασχολήθηκε μόνος του. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις το παρακάτω σάιτ: https://realpython.com/learning-paths/python-web-scraping/ Καλό λιώσιμο!
  6. Κοίταξα λίγο τα websites που έχει φτιάξει η εν λόγω εταιρεία. Από άποψη design, κυριολεκτικά, δεν υπάρχει. Και λίγο από τη δομή του design και λίγο την προσφορά που ανέβασες, μάλλον, πάνε σε έτοιμες πλατφόρμες τύπου wordpress, joomla κτλ (μπορεί να κάνω λάθος βέβαια). Τώρα, όσον αφορά την τιμή, eshop με κατώ απο 2-3 χιλιάρικα δεν υπάρχει ή αν υπάρχει θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά από φοιτητές. Από την άλλη, υπάρχουν ελληνικά eshop, custom-made, που κόστισαν 20, 30, 50 χιλιάδες ευρώ. Οπότε, ισχύει λίγο το "ό,τι πληρώνεις παίρνεις". Επειδή δεν γνωρίζω τι επιχείρηση έχεις, τι budget έχεις, τι ζητάς από ένα eshop, τι λειτουργίες θέλεις να έχει πέρα απο τα βασικά κτλ, δεν μπορώ να σου προτείνω αν είναι καλό ή όχι για την περιπτωσή σου. Πάντως, να ξέρεις ότι σε αυτά τα χρήματα, τα περισσότερα eshops είναι πάνω κάτω ίδια. Ειδικά κιόλας αν το φτιάξουν σε shopify, μιά χαρά ευχαριστημένος θα είσαι. Οι developers πίσω από τις έτοιμες πλατφόρμες (shopify, joomla, wordpress κτλ) έχουν ρίξει πολλή δουλειά. Το θέμα είναι να βρεις το καλύτερο δυνατό στην κάλυτερη τιμή. Επίσης, αν καταλαβαίνω καλά, στο bullet "Βάση προϊόντων B2C" εννοεί σύνδεση με ERP. Εσύ χρειάζεσαι κάτι τέτοιο; Αν όχι, μπορουν να το αφαιρέσουν, ρίχνοντας και λίγο την τιμή; Χρειάζεσαι loyalty points;; Χρειάζεσαι σύνδεση με skroutz; (που θα πρέπει να πληρώνεις και το skroutz επιπλέον για την φιλοξενία). Μπορείς πάντα να πάρεις κι άλλες προσφορές. Και τέλος, θα συμφωνήσω με τον παραπάνω χρήστη. Η μορφή της προσφοράς μου φαίνεται λίγο ερασιτεχνική, συν ότι είδα μόνο ένα eshop στα έργα της εταιρείας με κάνουν να τείνω να κοιτάξω αλλού. Άσε που τελικά αν συμπεριλάβεις και ΦΠΑ θα βγει αρκέτα πάνω απο 5000 ευρώ. Disclaimer: ΔΕΝ δουλεύω ως freelancer developer, δεν έχω κάποιο όφελος με αυτό το σχόλιο.
  7. Η σειρα Head First είναι πολύ καλή. Αν δεν γνωρίζεις προγραμματισμό, το πρωτο course απο το MIT θα σε μάθει πως να "σκέφτεσαι" και θα σου δείξει και τις βασικές γνώσεις όπως είπες κι εσύ (data structures, loops, if κτλ). Αν προτιμάς τα βιβλία, https://automatetheboringstuff.com/ αυτό εδώ είναι δωρεάν και δείχνει μιά διαφορετική προσέγγιση στο θέμα. Ειδικά αν έχεις δουλειά γραφείου. Πιο χρήσιμο. Και φυσικά θεωρεί ως δεδομένο ότι δεν ξέρεις τίποτα. Η συμβουλή μου είναι, να κατανοήσεις καλά αυτό που μαθαίνεις, ανεξάρτητα απο την πηγή που διάλεξες. Δεν υπάρχει το τέλειο course η βιβλίο. Διάλεξε ένα και λιώσ'το. Με όλα θα μάθεις. Καλή τύχη και καλωσήρθες στον κόσμο της Python!
  8. Γεια και από μένα, όντας python developer, θα σου πρότεινα το εξής course: https://www.edx.org/course/introduction-to-computer-science-and-programming-7 Από βιβλία, θεωρώ ότι δε χρειάζεσαι κάποιο σαν αρχάριος, κυρίως γιατί θα σου φανούν βουνό. Επίσης, μετά το παραπάνω course και εφόσον θα έχεις αποκτήσει ήδη βασικές γνώσεις της γλωσσας, θα πρότεινα να φτιάξεις μια εφαρμογή. Οτιδήποτε. Στην αρχή θα μπορούσες να ψάξεις για διάφορα project based tutorials στο youtube και απλά να ακολουθείς/αντιγράφεις αυτά που γράφει ο instructor. Ένα youtube channel που θα σε βοηθήσει είναι αυτό: https://www.youtube.com/channel/UC29ju8bIPH5as8OGnQzwJyA/search?query=python . Έχει διάφορα tutorials για εφαρμογές σε διάφορες γλώσσες. Άλλη μία τρομερή πηγή γνώσης είναι το https://realpython.com/ . Πραγματικά, δεν έχω λόγια για το συγκεκριμένο σαιτ. Έχει αμέτρητα free tutorials / videos αλλά αξίζει κιόλας η μηνιαία συνδρομή. Γενικά, η python είναι μια γλώσσα που χρησιμοποιείται σε διάφορους τομείς της πληροφορικής. Οπότε θα πρέπει να μας πεις τι ακριβώς σου αρέσει ή αν δεν ξέρεις, τι θα ήθελες να μάθεις ώστε να σε κατευθύνουμε. Web development, desktop εφαρμογές, machine learning, data science, automation tools, web scraping και η λίστα δεν τελειώνει. Αρχικά, όμως, προτείνω να δεις το πρώτο link που έβαλα με το course. Υ.Γ. Θεώρησα ότι γνωρίζεις ήδη αγγλικά γιαυτό και όλες μου οι προτάσεις είναι στα αγγλικά. Σε περίπτωση που δεν ξέρεις, ορίστε μία πηγή στα ελληνικά. https://www.youtube.com/c/TechandCodeInGreek/search?query=python Edit: https://www.youtube.com/channel/UC8butISFwT-Wl7EV0hUK0BQ Αυτό εδώ είναι ένα ακόμα πάρα πολύ καλό κανάλι για να βρεις το επόμενο project που θα φτιάξεις.
  9. Εντάξει, εφόσον οι guru των linux αποφάσισαν ότι ο άνθρωπος "δεν το σηκώνει", να γυρισει στα windows. Ρε πάτε με τα καλά σας; Εσύ όταν πρωτοξεκίνησες δεν έκανες λάθη; Γιατί τον αποτρέπεις τον άνθρωπο; Πάλι καλά που δεν ακούμε τον κάθε "γνώστη" - άγνωστο του ίντερνετ.
  10. Χώρις να θέλω να σε προσβάλλω, ψάξου λίγο με τα κρυπτονομίσματα, γιατί με αυτό που έγραψες, φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα. ΔΕΝ μπορείς να τυπώσεις "coins". Ακριβώς για αυτό τον λόγο δημιουργήθηκε το bitcoin εξαρχής: ώστε να μην μπορεί καμία Κεντρική Τράπεζα να βάλει χέρι.
  11. Από καθαρά θέμα ασφάλειας, θα πρότεινα το keepassxc για δύο λόγους: 1) είναι fully open source και 2) δεν συνδέεται σε server. Επομένως, οι κωδικοί σου παραμένουν κρυπτογραφημένοι στον υπολογιστή σου (και σε όσους backup σκληρούς έχεις). Edit: Και επίσης, δε χρησιμοποιείς το feature που κάνει import τους κωδικούς στον browser. Χάνεις μεν απο ευκολία, κερδίζεις έξτρα ασφάλεια. Γιατί 1) είναι της Google που ξέρουμε ήδη τι παιχνίδι παίζει με τα δεδομένα μας 2) γιατί δεν είναι open source, 3) γιατί τα αποθηκεύει στο cloud, 4) γιατί είναι της google, 5) γιατί είναι της google, 6) γιατί είναι της google...
  • Δημιουργία νέου...