Προς το περιεχόμενο

NullScan

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    1.477
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

1 ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ

Σχετικά με NullScan

  • Ημερομηνία γέννησης 07/02/1981

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

4.352 προβολές προφίλ

NullScan's Achievements

  1. NullScan

    Συνάντηση Λινουξομελών

    Ακόμα έχω εφιάλτες με αυτό, εμβρυακή στάση στο μπάνιο κι έτσι. 🤣🤣
  2. NullScan

    Συνάντηση Λινουξομελών

    Πές το ψέματα... Θυμάμαι χαρακτηριστικά οτι είχα ακόμα συστήματα που τρέχανε 2.3.x (τότε που υπήρχαν ακόμα μονές versions) και πάλευα να patch-άρω το ppp για να παίξει το usb modem του adsl in a box της Forthnet... Τρέχω να κλείσω εμβόλιο χθές, @firewalker θα σε βρώ στο εμβολιαστικό κέντρο να πιούμε ένα διπλό φασκόμηλο να το ρίξουμε έξω.
  3. NullScan

    Συνάντηση Λινουξομελών

    @firewalker Τί λεεί εδώ ο φίλος; Γίνονται πραγματάκια... Blast from the past
  4. @mphxths Διαφωνώ κάθετα. Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται το gentoo τα πακέτα του κάνει εξωφρενικά εύκολο το να προσθέσεις ένα δικό σου patch από ένα δικό σου repo πάνω σε ότι ήδη υπάρχει από το ίδιο το repo του gentoo. Προφανώς αυτό δεν αφορά τόσο "home" users αλλά αυτό το feature είναι λόγος για να σκεφτεί κανείς το να βάλει gentoo αντί να μπλέκει με deb/rpm packaging κτλ. Το ίδιο ισχυεί και στις περιπτώσεις που υπάρχει κάποιο bug/security issue και το οποίο μπορεί να λυθεί είτε με ένα πολύ μικρό patch είτε κάνοντας disable κάποιο functionality του software μέσω flag. Τότε δε περιμένεις να ανέβει στο repo της εκάστοτε διανομής μπορείς επι τόπου να το λύσεις εύκολα και γρήγορα. Δεν είναι μόνο το performance increase που προφανώς πλέον είναι αμελητέο αλλά υπάρχουν και use cases για χρήστες με ειδικές ανάγκες από το σύστημα τους.
  5. tar cf --lzma {}.tar.lzma {} \; στο τέλος αλλά από μνήμης εντελώς. σίγουρα το γράφει το man
  6. Τα προβλήματα ασφαλείας υπάρχουν λόγω αρχιτεκτονικού σχεδιασμού των ίδιων των επεξεργαστών. Τα λειτουργικά μπορούν μόνο να μην χρησιμοποιούν τα vulnerable features για να σε κρατάν ασφαλή, δεν μπορούν να τα λύσουν. Σε κάθε περίπτωση αν είσαι σίγουρος οτι δεν κινδυνεύεις και κατανοείς πλήρως τα κενά ασφαλείας και τους τρόπους μέσω των οποίων μπορούν να διαρρεύσουν δεδομένα από τα συστήματα που διαχειρίζεσαι, by all means, κάνε disable τα πάντα. Και αυτό σημαίνει το use at your own risk. Προϋποθέτει τη πλήρη κατανόηση του προβλήματος και του exposure surface σου και των πιθανών attack vectors.
  7. Παιδιά προσοχή ειδικά αν διαχειρίζεστε production/critical συστήματα, όλα αυτά τα kernel parameters κάνουν disable οποιαδήποτε ασφαλιστική δικλείδα υπάρχει για να αντιμετωπιστούν τα γνωστά vulnerabilities της Intel. Προφανώς κάνουν το σύστημα απείρως πιό γρήγορο αλλά και απείρως πιό ευάλωτο. Disable at your own risk. Το mitigations=off δουλεύει και για haswell/broadwell
  8. Αν θέλεις lzma τότε προσθέτεις το switch --lzma στο tar. Όχι δεν κάνει ένα μεγάλο, παίρνει κάθε φάκελο ξεχωριστά στο directory από το οποίο τρέχες την εντολή και τον συμπιέζει με όλα του τα περιεχόμενα. Αν κατάλαβα καλά αυτό ήθελες. EDIT: ξέχασα να προσθεσω το exclude του local directory, γι αυτό σου συμπιέζει και όλο το current directory μαζί με τα subfolders. Το σωστό syntax είναι έτσι find . -maxdepth 1 -not -path '.' -type d -exec tar cjf {}.tar.bz2 {} \;
  9. Κάτι τέτοιο ψάχνεις δηλαδή; find . -maxdepth 1 -type d -exec tar cjf {}.tar.bz2 {} \; αφού έχεις κάνει cd μέσα στο parent directory
  10. NullScan

    Κρασαρει η MySql kai Named service

    Η MariaDB προωθεί το XtraDB σαν database engine που είναι fork του InnoDB με κάποια patches. Παρ' όλα αυτά, η InnoDB είναι supported φυσικά και είναι και το default σε MariaDB 10.2 και μετά. Επίσης σαν γενικό κανόνα έχε υπ' όψιν σου οτι αν αλλάζεις κάποιες ρυθμίσεις στη MySQL όπως το default table buffer size κτλ πρέπει να κάνεις repair τη βάση σου όπως σου είπε ο CyberCr33p γιατί πρέπει να ξαναδημιουργηθούν τα αρχεία της βάσης στο δίσκο με το καινούριο μέγεθος ή/και να αλλάξουν κάποιες εσωτερικές ρυθμίσεις της MySQL που αν δεν γίνει σε φέρνουν στο πρόβλημα που είχες. Υποθέτω λοιπόν οτι έφτιαξες αρχικά τη βάση σου, τη γέμισες data και μετά πείραξες στο my.cnf κάποιες τέτοιες ρυθμίσεις για performace?
  11. Με το a2enmod utility. Πρέπει να υπάρχει με το installation του Apache.
  12. Προφανώς apache web server. Δές αν είναι εγκατεστημένη η php και είναι ενεργοποιημένο το mod_php module στον apache.
  13. NullScan

    Κρασαρει η MySql kai Named service

    Δοκίμασε το /var/log/mysql/error.log ανάλογα με τη διανομή σου.
  14. NullScan

    Mosquitto σε subdomain πίσω από nginx;

    Χαχα, εντάξει μή το κάνεις και θέμα, συμβαίνουν αυτά. Εάν χρειάζεσαι βιβλιογραφία, απλώς ψάξε για nginx reverse proxy TCP mode και θα βρεις άπειρα παραδείγματα. Α, και θες πες μας κιόλας τι απέγινε! Καλό ψάξιμο!
  15. NullScan

    Mosquitto σε subdomain πίσω από nginx;

    Έτσι που το έχεις στήσει προσπαθείς να μιλήσεις HTTP στο MQTT που δέν δουλεύει γιατί είναι δικό του layer 7 protocol. Ή θα το κάνεις με proxy_pass block στον nginx ή θα αντικαταστήσεις τον nginx με έναν haproxy και θα το βάλεις από πίσω του σαν backend pool με TCP connection handling. Συγγνώμη που δέν είμαι πολύ αναλυτικός, εάν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες ρώτα εδώ.
  • Δημιουργία νέου...