Προς το περιεχόμενο

XPHSTOS_

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    1.720
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από XPHSTOS_

  1. 😂 Κλαίω... Συγνώμη, προφανώς και θα μείνεις με ότι σε βολεύει.. My two cents. 1) Αν έχεις Chrome και τον έχεις βολευτεί, τότε μπορείς να δοκιμάσεις τον Chromium όπου στην ουσία είναι ο Chrome* που ξέρεις χωρίς τις παραμετροποιήσεις / telemetry της google. Άρα ελαφρώς, πιο ελαφρύς... 2) Υπαρχει και το project Thorium όπου είναι chromium αλλά optized ακόμη περισσότερο για ταχύτητα κλπ. Για μένα σίγουρα αξίζει ένα try. 3) Αφού βρίσκεσαι σε windows, ίσως με διαφορά ο πιο ελαφρύς browser για σένα είναι ο Edge της Microsoft όπου και αυτός με την σειρά του είναι Chromium based. Δεν θα σου πάρει και πολύ για να τον "βολευτείς". Η Microsoft έχει κάνει τρελό optimization σε αυτόν και πραγματικά πάει σφαίρα! 4) Σε περίπτωση που νιώθεις πιο έτοιμος να δοκιμάσεις κάτι πέρα από chromium based browsers τότε θα σου πρότεινα τον LibreWolf. O LibreWolf είναι Firefox based απλά έχουν ξηλώσει όλα τα telemetry του Firefox και έχουν δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ασφάλεια. * Ο Chrome είναι Chromium και όχι το ανάποδο. Ότι έχω προτείνει πιο επάνω το έχω χρησιμοποιήσει εκτός του Thorium, απλά έχω καταλλήξει σε διαφορετικό browser γιατί έχω άλλες ανάγκες. Ανα διαστήματα πάντως κάνω ένα revisit και βλέπω τι καινούργιο παίζει. Σε κάθε περίπτωση, επειδή το κάθε σύστημα είναι διαφορετικό και επειδή για διάφορους λόγους σε κάποιον ο Chrome να είναι ελαφρύς ενώ σε κάποιον άλλον όχι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αφιερώσεις 1 εβδομάδα στον καθένα και βλέπεις ποιος σε βολεύει.
  2. XPHSTOS_

    Hover σε mobile menu

    Είσαι πολύ κοντά στην λύση. Έχεις 2 επιλογές. Βασικά πολλές περισσότερες αλλά 2 για να μην χρειαστεί να γίνει ολικό redesign ή να φορτώνεις άλλο markup για το mobile. Στην 1η περίπτωση κρατάς το μενού κλειστό το οποίο το συμμαζεύει αν είναι τεράστιο σε όγκο αλλά δημιουργεί θέμα γιατί είναι αρκετά ξεκάθαρο για τον χρήστη ότι αν πατήσει στο βελάκι ανοίγει και κλείνει μενού. Παρόλα αυτά παραμένει καλό practice αν ο όγκος είναι μεγάλος και προφανώς με καλύτερο και πιο ξεκάθαρο design θα δείξει καλύτερα. Θα βοηθούσε σίγουρα αν διατηρούσε το ίδιο functionality και στο desktop. Στην 2η περίπτωση το μενού απλά παραμένει ανοικτό στο mobile. Ιδανική λύση για μικρά μενού και δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις το hover από το desktop. Προσωπικά θα πήγαινα με την 1η επιλογή και θα άλλαζα το desktop σε click αντί για hover για τους λόγους που ανέφερε το @ghostaki
  3. Καλημέρα! Αυτό ΔΕΝ μπορεί να γίνει με grid columns αλλά με απλά columns στην CSS. Όπως σωστά αναφέρθηκε λέγεται masonry grid. Δες εδώ ένα demo. Δεν είναι τόσο καλό όσο το js version του masonry αλλά close enough... https://codepen.io/xphstos/pen/VwNYxEo
  4. Υποθέτω παίρνεις τα δεδομένα σε ένα array, θα πρέπει να κάνεις transform όλα τα δεδομένα και μετα να χρησιμοποιείς τα transformed data για να φτιάξεις τον πίνακα σου. Αυτό σε γλυτώνει από να αλλάξεις την βάση αλλά νομίζω μακροπρόθεσμα η αλλαγή στην βάση ίσως είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει. Βέβαια αν "βολεύει" όπως είναι η βάση για τα άλλα μέρη που τραβάνε τα data τότε απλά με το transform θα είσαι οκ.
  5. Εκεί που η πειρατεία κόπηκε, αν μιλήσουμε για μουσική / ταινίες / σειρές, ήταν στους casual viewers/listeners. Αυτοί που στην ουσία ήθελαν κάτι ondemand χωρίς πολλές πολλές απαιτήσεις και το pirating τους φαινόταν και λίγο δύσκολο... Όλοι αυτοί με μια συνδρομή spotify και ένα netflix είναι καλυμμένοι σε ένα μεγάλο ποσοστό. Οι φανατικοί των σειρών / ταινιών / μουσικής, αυτοί που διαρκώς καταναλώνουν σχεδόν μανιακά... συνήθως δεν καλύπτονται από μια υπηρεσία. Άρα είναι αναγκασμένοι να έχουν πολλαπλές συνδρομές με αποτέλεσμα από εκεί που ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν 20-30ε τον μήνα για να έχουν την ευκολία του να βρουν κάτι χωρίς ψάξιμο και να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο ότι δεν παρανομούν, θα πρέπει να πληρώνουν 100Ε τον μήνα για τις συνδρομές. Νομίζω ακόμη και για τις εύρωστες χώρες δεν είναι αμελλητέο ποσό και δεν μένουν εκεί οι υπηρεσίες αυτές, διαρκώς ανεβάζουν τις τιμές. Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω που είναι "πρόσφατα", υπήρχε και υπάρχει το γελοίο, κατ εμέ, θέμα με τους γεωγραφικούς περιορισμούς που στην ουσία είναι απλά "άδειες" για να παίξει μια ταινία ή μια σειρά εκτός χώρας / ηπείρου και εγώ δεν ξέρω που αλλού. Απλά ένα γελοίο μέτρο για να βγαίνει παραπάνω μαρούλι... Αν δεν διορθωθούν όλα τα παραπάνω δεν βλέπω την πειρατεία να εκλείπει σημαντικά.
  6. Καλησπέρα, Little late to the party but here it is. Τα συγκεκριμένα styles όπως τα βλέπω μάλλον προσπαθούν να προσομοιώσουν κάποιο grid και το -6px είναι για να γίνει compansate κάποιο gap. Αν μιλάμε για περίπτωση grid, τότε πλέον δεν χρειάζονται τέτοια hacks. Το gap παίζει και σε flex και σε column. Τώρα, σε ότι αφορά το width της οθόνης και την ανάλυση της. Long story short, δεν παίζει κανένα ρόλο... Τα % έχουν να κάνουν με το μήκος του parent element. Αν για παράδειγμα κάποιο parent element έχει 1000px τότε το 25% στο child είναι 250px, αλλά αν ΔΕΝ βρίσκονται σε parent elements τα οποία έχουν margin, padding, width ή borders χωρίς box-sizing: border box τότε έχουν το ίδιο effect, και καλύτερο, με το vw. Καλύτερο γιατί το vw, στα windows / linux ή γενικά όπου η scrollbar ΔΕΝ είναι με auto-hide τότε δημιουργούν horizontal scrolling και χρειάζεται ένα overflow-x: hidden σε κάποιο element, συνήθως στο body... Τέλος, θα βοηθούσε ένα screenshot με το τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις γιατί πράξεις όπως το 100vw / 1920px μου φαίνονται πολύ περίεργες.
  7. XPHSTOS_

    Domain registrars .GR

    Καλησπέρα, Αυτό από που προκύπτει? Έχει βγει κάποιο σχετικό άρθρο? Δεν ρωτάω καθόλου ειρωνικά, απλά έλειπα διακοπές και πρώτη φορά το διαβάζω αυτό. Έχω και domains σε αυτούς.
  8. Αν δεν μας δώσεις και τον κώδικα που έχεις γράψει δεν μπορούμε να βοηθήσουμε και πολύ. Ιδανικά να μας το έδινες σε codepen ή jsfiddle για να μπορούμε να το δούμε στην πράξη και πως δουλεύει.
  9. 1) Προφανώς και θα το δουλέψεις τοπικά και όταν τελείωσει τότε θα το ανεβάσεις σε κάποιον σέρβερ. Δοκιμαστικό στην αρχή. Ίσως κάποιο subdomain.. και αν όλα είναι οκ τότε το μεταφέρεις στο κύριο domain ώστε να δουλεύει σωστά day1. 1.α) Το localwp που σου ανέφεραν πιο πάνω είναι το πιο εύκολο εργαλείο για ξεκινήσεις να χτίζεις κάτι τοπικά χωρίς να μπλέκεις πολύ. 2) Domain & Server καλό είναι να πάρει εξ αρχής για να έχεις όπως λες και επαγγελματικά email. 3) Εγώ θα αφήσω εδώ και αυτό: https://webflow.com/ecommerce. Έχω φίλους που δεν έχουν ιδέα από κώδικα και έχουν καταφέρει να στήσουν eshops με αυτό. Designers ήταν οι άνθρωποι. Τέλος, από προσωπική εμπειρία και εκφράζοντας μόνο την άποψη μου θα πω το εξής: Είναι πολύ ωραίο που έχεις όρεξη και θέλεις να μάθεις / πειραματιστείς. Απλά έχε στον νου σου την φράση "μην κάψεις την επιχείρηση" που ανέφεραν πιο πάνω. Το να αργήσει να βγει live ένα eshop δεν είναι πρόβλημα. Το να βγει όμως με bad practices μπορεί να επιφέρει σημαντική ζημιά στην αξιοπιστία του και η google να το θάψει. Τι σημαίνει αυτό? Ότι αν αργότερα αποφασίσεις να δώσεις το project σε μια εταιρεία που κάνει digital marketing για να το προωθήσει θα σε χρεώσουν (εσένα ή αυτούς που σου ανέθεσαν το project) παραπάνω από ότι θα ήταν να το φτιάξουν οι ίδιοι.. Γιατί θα πρέπει να κάνουν εξτρά κόπο να επαναφέρουν στα "μάτια" της google και κατ'επέκταση του κόσμου την αξιοπιστία της σελίδας.
  10. https://cs.uowm.gr/wp-content/uploads/2023/04/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ-ΥΠΟΒΟΛΗΣ-ΑΙΤΗΣΕΩΝ-ΠΑ-ΕΣΠΑ-2022-2023-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.pdf
  11. Αν υποθέσουμε ότι το site είναι legit και όχι scam... - γιατί σαν πρακτική είναι παράνομη - Καμία εταιρεία από τις παραπάνω δεν συναινεί σε αγορά τέτοιους είδους. Τότε το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι κάποιοι server έγιναν ban από το netflix άρα δοκιμάζεις με άλλους servers από το ίδιο region. Αν κανείς δεν μπαίνει, τότε το VPN θα πρέπει να βάλει νέους servers να αλλάξει IPs στους υπάρχοντες ή κάτι τέτοιο για να λειτουργήσουν πάλι. Αν συνδεθείς σε άλλο region παίζει? Ασία για παράδειγμα...
  12. 1. Πριν συνδεθείς στο VPN κάνεις login στο netflix? 1.1. Αν όχι, δοκίμασε το. 1.2. Αν ναι, δηλαδή με το που μπεις στην σελίδα είσαι logged out? 2. Μπορεί το Netflix να έκοψε τους servers που χρησιμοποιείς. Δοκίμαεσς με άλλους σερβερς στην Αμερική?
  13. Με το handbreak μπορείς να το κάνεις. https://handbrake.fr
  14. Με μια οποιαδήποτε γραμματοσειρά γράφει στα Ελληνικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Η Poppins δεν έχει ελληνικούς χαρακτήρες... γιαυτό είχες πρόβλημα. Το τι γραμματοσειρά θα βάλεις θα το δεις με βάση το design!
  15. XPHSTOS_

    Edit Pdf

    To Libre Office έχει στην σουίτα του πρόγραμμα για PDF Editing. Ο Firefox στην τελευταία του έκδοση λέει ότι υποστηρίζει PDF Editing.
  16. Θα σου έλεγα να αποφύγεις όσο περισσότερο μπορείς προγράμματα πανεπιστημίων... Είναι το λιγότερο απαρχαιωμένα...
  17. Οκ το ακούω το College Link και γενικά είναι Recruiters αυτοί... μπορεί να μην είναι σοβαρό το μάθημα τους. Αλλά και τα υπόλοιπα από mathesis βλέπω ότι παρακολουθείς βιντεοσκοπήσεις.. δεν είναι live. Οπότε αν αυτός είναι ο ενδοιασμός σου θα σου έλεγα να πας σε Udemy lessons γιατί είναι πραγματικά καλά τα tutorials. Δηλαδή την καθογήγηση θα την πάρεις μέσω των οδηγών αυτών. Επίσης για το επίπεδο που είσαι.. έχει αρκετό υλικό δωρεάν. Δεν χάνεις κάτι (πέρα από χρόνο) να δεις 1-2 και να δεις πως πάει. Θα σε βοηθήσει να εξασκήσεις και τα αγγλικά σου γιατί ο κλάδος είναι γεμάτος με αγγλικές ορολογίες.
  18. Ωραία. Θα προσπαθήσω να τα ξεκαθαρίσω λίγο τα πράγματα. Ο προγραμματισμός είναι mindset, όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις τόσο πιο γρήγορα θα μπορείς να μαθαίνεις διαφορετικές γλώσσες, python, php, javascript, go, rust etc. Τα περισσότερα CMS (WordPress, Joomla, Drupal...) είναι γραμμένα σε PHP. Άρα πιο το νόημα να μάθεις Python...? Υπάρχει συγκεκριμένο development path που έχει νόημα να μάθεις python - απλά είναι και γλώσσα φιλική προς τον αρχάριο χρήστη ώστε να χτίσει αυτό το mindset που αναφέρω πιο πάνω. Ίσως με αυτή την λογική την εντάσσουν στα courses... Υπάρχει αυτό το site (https://roadmap.sh/roadmaps) το οποίο έχει διάφορα developement paths τα οποία μπορεί κάποιος να ακολουθήσει. Θα τρομάξεις με το τι ζητάει το κάθε path αλλά προσπάθησε να μην... κάποια είναι 10 λεπτά διάβασμα για να καταλάβεις τι είναι και πως το κάνεις. Επίσης όλα πατάνε πάνω στα basic. (HTML / CSS / JavaScript / Programming Mindset) Κάνοντας click στον χάρτη πάνω σε μια τεχνολογία σου δίνει και δωρέαν links για να μάθεις. Επίσης θέλω να προσέξεις την απουσία του WordPress σε όλα αυτά. Γιατί απουσιάζει ενώ είναι η πλατφόρμα με τα περισσότερα sites στον κόσμο αυτή την στιγμή? Γιατί απλά πλέον θεωρείται λίγο ξεπερασμένο. Τι είναι όμως το WordPress για κάποιον αρχάριο? Ο ευκολότερος τρόπος να ξεκινήσει και να μπει στον χώρο. Κάπως πρέπει να βρέξεις τα πόδια σου και μετά θα κάνεις βουτιά... και αυτό ΑΝ χρειαστεί. Το λέω κυρίως επειδή έχεις οικογένεια και δεν δύνασαι να αφιερώσεις ένα 10ωρο - 15ωρο την ημέρα. Προσωπικά πιστεύω πως ο καλύτερος τρόπος να μπει καποιος στον χώρο ως back/front/devops etc. είναι να παρακολουθήσει κάποιο από τα bootcamps που γίνονται και υπόσχονται ότι δεν πληρώνεις τίποτα και σε βοηθάνε να βρεις δουλειά μετά το πέρας τους γιατί μετά ξεκινάς να τους ξεπληρώνεις τα δίδακτρα που είναι κοντά τα 10.000 με 15.000 δολάρια. Επίσης αυτά τα bootcamps είναι πραγματικά σκληρά γιατί κάθε μέρα έχεις μάθημα ένα 6ωρο - 8ωρο και με πολλές ασκήσεις για μετά. Σε ένα 3μηνο σε βγάζουν έτοιμο για δουλειά... απλά δεν είναι εύκολο για όλους να ακολουθήσουν ένα τέτοιο πρόγραμμα. Το WordPress είναι τόσο απλό που πραγματικά χρειάζεσαι ένα μικρό κομμάτι από αυτό που ονομάζουμε Front End Development και ένα ακόμη πιο μικρό κομμάτι από αυτό που ονομάζουμε Back End Developement. Ναι... μπορείς φυσικά να εμβαθύνεις, να δώσεις πόνο και να χρειαστούν εξτρά γνώσεις αλλά μιλάμε για πολύ αργότερα στην πορεία σου. Με το WordPress μπορείς τελειώνοντας τα tutorials κλπ. να ξεκινήσεις να παίρνεις δουλίτσες σαν freelancer. Κανένα άλλο path δεν θα σου δώσει αυτή την ευκολία. Ο Front θέλει έναν Back για να βγει κάτι σωστό και ολοκληρωμένο και το ανάποδο. Το WordPress είναι το Back σου και μπορεί να καλύψει και ένα μεγάλο κομμάτι του Front σου αν ξεκινήσεις με κάποιο theme και εσύ απλά να κάνεις μικρο-αλλαγές για να το φέρεις στα μέτρα σου. Το starter pack του WordPress είναι: HTML / CSS / JavaScript και PHP και αυτή όχι σε βάθος... απλά να την χρησιμοποιείς σαν Templating language. Δηλαδή η HTML στο WordPress βρίσκεται μέσα στην PHP. Ένα απλό path με 4-5 πράγματα και το πιο σημαντικό θα νιώθεις έτοιμος να πάρεις μια δουλειά. Αν παρόλα αυτά δεν θέλεις να εμπλακείς με αυτό, τότε διάλεξε κάποιο από τα paths που έχει στο site και σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία αλλά να ξέρεις ότι σε περιμένει σκληρή δουλειά. EDIT: Μου πετάχτηκε αυτό σήμερα. https://www.collegelink.gr/academy/web-development-elearning-academy-online-course/?gclid=Cj0KCQjwwtWgBhDhARIsAEMcxeDu2uxZBhflsh7whlCeh1prHMBKMRYUOsU91X3TJiZZHVjtyISWXDMaAguDEALw_wcB Το βρίσκω αρκετά καλό βάσει προγράμματος σπουδών.
  19. Δεν ξέρω να σου απαντήσω με ώρες γιατί εγκειται και στο πόσο εύκολα τα παίρνει κάποιος και κυρίως πόσο χρόνο μπορείς να διαθέσεις. Αν κάνεις κάθε μέρα ένα 2ώρο θα σου πάρει για παράδειγμα 6 μήνες δηλαδή στο περίπου 180 μέρες άρα 360 ώρες. Ενώ αν μπορείς να διαθέσεις 6 ώρες την ημέρα μπορεί να σου πάρει 1 μήνα δηλαδή 30 ημέρες άρα 180ώρες. Έχει να κάνει ξεκάθαρα με την τριβή με το αντικείμενο. Αν ασχολείσαι πολλές ώρες θα σου μένουν και πιο εύκολα. Με 2-3 ώρες την ημέρα με το που αρχίζεις να καταλαβαίνεις κάτι θα πρέπει να το αφήνεις για την επόμενη ημέρα όπου και πάλι θα θέλεις 10 - 15 λεπτα για να ξαναμπείς πάλι στο flow που είχες αποκτήσει την προηγούμενη μέρα... Στις 2 ώρες ημερισίως τα -15 λεπτά είναι σημαντικό ποσοστό. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός σε αυτό που λέω. Επίσης δεν τα λέω όλα αυτά για να σε αποθαρρύνω. Σε καμία περίπτωση. Αναφέρεις WordPress. Αν σε ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι μπορούμε να αποκλείσουμε μεγάλο κομμάτι και πραγματικά χαοτικό κομμάτι από αυτό που λέμε front / back end. Οι όροι Front /Back συνήθως χρησιμοποιούνται για θέσεις που δεν έχουν να κάνουν καμία σχέση με WordPress. Εκεί μπλέκουμε με React, Vue, ΝextJS, SSR, API calls και ένα σωρό άλλα buzzwords μπορώ να πετάω και δεν θα τελειώσω ποτέ! Αυτά αποτελούν ένα path από μόνα τους και καλό είναι να ξέρεις πολύ καλά κάποιες έννοιες της JavaScript. Το Full stack path μέσω του WordPress θα έλεγα ότι είναι μια πάρα πολύ καλή αρχή για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει. Ειδικά για κάποιον με ελάχιστες ή και καθόλου γνώσεις. Πολλά πράγματα λυνονται από το WordPress και σου δίνουν την ευκολία να εμβαθύνεις στα basics (HTML, CSS, JS) και αργότερα να μεταπηδήσεις αν θέλεις σε κάτι πιο hardcore όπως front / back. Ευτυχώς ή δυστυχώς τα χαρτιά έχουν μικρή σημασία στον κλάδο μας, για τις περισσότερες θέσεις εκεί έξω. Κάποιες εταιρείες πολύ μεγάλες κάνουν ένα πρόχειρο vetting με το αν έχεις πτυχίο ή όχι... Αλλά μιλάμε για πτυχίο και όχι για certification από κάποιο online course. Αυτά είναι ένα ωραίο nice to have στο βιογραφικό σου για να δείξεις ότι ενδιαφέρθηκες αρκετά ώστε να πάρεις ένα certification αλλά στο τέλος της ημέρας αυτό που θα μετρήσει είναι το πρακτικό. Οπότε αυτό μη σε απασχολεί. Το Udemy που έχω καιρό να το τσεκάρω, βλέπω έχει αρκετά για WordPress και νομίζω ότι αποτελεί μια πολύ καλή λύση για να ξεκινήσεις.
  20. Το πρόγραμμα είναι ένα πασάλειμμα front / back / design (?) Δυστυχώς το πρόγραμμα σπουδών του προγράμματος έχει μηδανινή αξία στην αγορά εργασίας. Ας τα πάρουμε εξ αρχής: - Οκ ξεκινά με τα τέρμα βασικά HTML CSS JavaScript. Μια χαρά ως εδώ. - AJAX, καλό σαν θεωρία γιατί ακόμη και σήμερα χρησιμοποιείται απλά όχι με τον τρόπο που θα σας το διδάξουν. - Η python είναι η νούμερο #2 γλώσσα σε trend αλλά δεν είναι καθαρά web γλώσσα παρότι έχει αυξηθεί αρκετά η ζήτησή αυτής και η χρήση της στο web. ΔΕΝ θα την επέλεγα να υπάρχει καν. Θα προτιμούσα να γίνεται χρήση της PHP όπου θα βοηθήσει και στο τελευταίο κομμάτι του προγράμματος που έχει να κάνει με CMS. - jQuery. Δεν ξέρω πως να το θέσω... απλά θα πω ότι υπάρχει ολόκληρο site αφιερωμένο στο ότι ΔΕΝ χρειάζεσαι πλέον jQuery. Όταν είχε βγεί ήταν ότι πιο hot υπήρχε γιατί πολύ απλά η "απλή" JavaScipt σου έκανε την ζωή δύσκολη ακόμη και για τα πιο απλά πράγματα. Πλέον δεν χρειάζεται να φορτώνεις μια τόσο μεγάλη βιβλιοθήκη... Για λόγους performance κυρίως. - Photoshop, inDesign. Γελάνε και οι πέτρες.. με το inDesign μπορείς να κάνεις design για ιστοσελίδες όπως και με το paint των windows μπορείς να ζωγραφίσεις... Το photoshop έχει σταματήσει να χρησιμοποείται για σχεδιασμό ιστοσελίδων από το 2013-14. Έχει τις χρήσεις του αλλά σίγουρα όχι γιαυτό το λόγο. - Bootstrap. Δεν θα πω ότι δεν χρησιμοποιείται αλλά... δεν χρησιμοποιείται!! Πλάκα κάνω.. χρησιμοποιείται αλλά δεν είναι μέρος του μοντέρνου τρόπου ανάπτυξης ιστοσελίδων που ζητά η αγορά εργασίας σήμερα. - Dreamweaver. Εδώ νομίζω δεν χρειάζονται πολλά να πω... φαντάζομαι το Wix το έχεις ακουστά ε? Ακόμη και αυτό είναι χιλιόμετρα μπροστά σε σχέση με το dreamweaver και δεν είναι πλέον ούτε αυτό ότι καλύτερο κυκλοφορεί. To webflow είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί θα πω σε αυτό το κομμάτι. Το οποίο κομμάτι αυτό είναι λίγο counter intuitive σχετικά με το course. Δηλαδή αυτό έχει να κάνει το πως να σχεδιάσεις μια σελίδα σε ένα γραφικό περιβάλλον και να πάρεις έτοιμο κώδικα. Τι σόι developer χρησιμοποιεί τέτοια εργαλεία... ρητορική ερώτηση. - Joomla. Άλλο ένα σημείο που φωνάζει το πόσο παλιό είναι το πρόγραμμα σπουδών που θα σας διδάξουν! Εδώ και πάρα πολλά χρόνια το πιο διαδεδομένο CMS είναι το WordPress και δεύτερο θα έλεγα ότι έρχεται το Drupal. Το Joomla υπάρχει και είναι το πιο παλιό αν δεν κάνω λάθος, αλλά πλέον δεν είναι αυτό που ζητά η αγορά. Joomla / WordPress / Drupal όλα είναι γραμμένα με PHP γιαυτό ανέφερα ότι θα ήταν προτιμότερη η εκμάθηση της αντί της Python. Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, ακόμη και τις αλλαγές που να έκαναν πάλι θα ήταν πολύ πίσω σε σχέση με αυτά που ζητά η αγορά αλλά θα έφταναν τουλάχιστον για να μπορεί να ξεκινήσει κάποιος έστω και μόνος. Τι προτείνω: Sites όπως freecodecamp & udemy έχουν δωρεάν προγράμματα ή με μια πληρωμή της τάξης των 10ε παρέχουν προγράμματα τα οποία είναι πιο περιεκτικά και πιο μοντέρνα/χρήσιμα για το σήμερα. Το youtube επίσης έχει ΑΠΕΙΡΑ βοηθήματα για όλα αυτά που αναφέρω και δωρεάν. Θα πρότεινα λοιπόν ένα τέτοιο path για κάποιον που ξεκινά τώρα.
  21. Αν μιλάμε για mp3 τότε θέλεις κάποιον IDTag manager. πχ. https://www.mp3tag.de/en/ Κάθε τραγούδι έχει πληροφορίες, καλλιτέχνη, τίτλο, ημερομηνία, άλμπουμ. Με ένα tag manager μπορείς να έχεις πρόσβαση σε όλες αυτές τις πληροφορίες και φυσικά να προσθέσεις αρίθμηση.
  22. Αυτό που θέλεις γίνεται πολύ εύκολα με το robocopy, το robocopy υπάρχει ήδη στον υπολογιστή σου και το τρέχεις μέσο terminal. Κάνει αυτό ακριβώς που θέλεις και παραπάνω όπως να παρακολουθεί για αλλάγές ανάμεσα στους 2 φακέλους που θα ορίσεις και να μεταφέρει το αρχείο άμεσα αλλά δυστυχώς είναι λίγο advanced. Το καλό με αυτό είναι υπάρχουν αρκετά προγραμματάκια που τρέχουν αυτό από πίσω αλλά σου δίνουν ένα μενού με όλες τις επιλογές που προσφέρει το tool αυτό. Σε κάθε περίπτωση θα σου έλεγα να διαβάσεις για τις δυνατότητες του εδώ: https://learn.microsoft.com/en-us/windows-server/administration/windows-commands/robocopy Και θα σου πρότεινα να κατεβάσεις κάποιο από αυτά: https://www.codeitbro.com/best-robocopy-gui-for-windows/#7-robocopy-gui Όποιο σου φαίνεται πιο εύκολα, από πίσω όλα την ιδια δουλειά κάνουν. Απλά καλό θα ήταν να διάβαζες και το documentation του tool για να είσαι λίγο πιο σίγουρος γιατί με τα λάθος options μπορεί να γίνουν override αρχεία που χρειάζεσαι. Προσωπικά, το χρησιμοποιούσα σε εταιρικό περιβάλλον για να παίρνω backup και ήμουν πολύ ευχαριστημένος. --- Για το freeFileSync έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και νομίζω ότι το antivirus σου ήταν λίγο υπερβολικό... Αν τα παραπάνω tool σου φαίνονται "δύσκολα" τότε θα σου έλεγα να επιτρέψεις στο antivirus σου να τρέξει το FFS. Βεβαιώσου ότι έχεις κατεβάσει κάποια έκδοση από το official site και λογικά θα είσαι κομπλέ. Πρόσεξε μόνο κατα την εγκατάσταση αν ζητάει προαιρετικά να εγκαταστήσει και κάτι άλλο...
  23. Επίσης για να ξεκαθαρίσουμε και κάτι άλλο.. iOS != MacOS Τα iPad & iPhone τρέχουν iOS.
  • Δημιουργία νέου...