Προς το περιεχόμενο

Apatewna

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    105
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Apatewna

  • Ημερομηνία γέννησης 20/02/1975

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Λάρισα
  • Ενδιαφέροντα
    FreeBSD, CentOS, Email Servers (qmail, Exchange), Advanced Networking (firewall, router, VPN), Windows Servers (NT4 - 2008R2), GPS fleet management

    Developer in C# (.NET), Android, Nvidia CUDA (in training)

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Λάρισα
  • Ενδιαφέροντα
    FreeBSD, PCBSD
  • Απασχόληση
    Σύμβουλος Πληροφορικής

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Apatewna's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

8

Φήμη

  1. Σε κάποιες χώρες του εξωτερικού οι γραμμές για το fax έχουν ξεχωριστό τόνο από τα τηλέφωνα (αναφέρεται ως διπλός τριπλός τόνος).Σε πολλά fax η πάγια ρύθμιση είναι να ανιχνεύει τόνο κλήσης στη γραμμή, λογικά και το δικό σου. Πρέπει να ανατρέξεις στο εγχειρίδιο της συσκευής για να δεις πως απενεργοποιείται. Site: Εγχειρίδιο Στη σελίδα 86 γράφει τον τρόπο με τον οποίο το fax κάνει ένα διαγνωστικό έλεγχο και σου προτείνει λύσεις. Κυρίως ψάχνεις να απενεργοποιήσεις μία επιλογή που λέγεται "do not wait for dial tone before dialing" ή "μην αναμένεις τόνο επιλογής πριν την κλήση". Αν θέλεις να το σκαλίσεις με άλλο τρόπο, υπάρχει και το Fax Utility (κοιτάω τα downloads από την ιστοσελίδα της EPSON) Πιθανώς να έχει εγκατασταθεί και VIrtual Fax Driver στον υπολογιστή (μαζί με την τυπική εγκατάσταση ως εκτυπωτή και σκάνερ), μπορείς να δεις και εκεί αν έχει κάποια σχετική ρύθμιση. Υ.Γ. Τι εννοείς ότι "χανόσαστε αν δεν παίξει το φαξ"?
  2. Apatewna

    barcode scanner metrologic MS9535

    H απομακρυσμένη βοήθεια έχει τα θέματά της Έχω παλέψει με αρκετά barcode scanner και έχω βγάλει άκρη γι'αυτό επιμένω. Μία από όλες τις φορές λοιπόν, ενώ είχα την εντύπωση ότι το προγραμμάτιζα σωστά, αμελούσα να σκανάρω την εντολή SUBMIT / COMMIT ή όπως μπορεί να ονομάζεται το barcode που καταχωρεί τις αλλαγές που κάνεις στο scanner. Μία άλλη φορά με παρόμοιο ασύρματο scanner, συνδεδεμένο με τον διακλαδωτή PS/2, ήταν απαραίτητο να συνδέσω και ένα PS/2 πληκτρολόγιο (στον διακλαδωτή) για να δουλέψει το scanner (ο χρήστης χρησιμοποιούσε ήδη ένα USB πληκτρολόγιο).
  3. Apatewna

    barcode scanner metrologic MS9535

    Για να είμαι σίγουρος ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα παραθέτω Site: σύνδεσμο. Στο διαφημιστικό εγχειρίδιο της ίδια σελίδας γράφει: Ένα ακόμα εγχειρίδιο (το κύριο μάλλον) Site: PDF Ελπίζω πως χρησιμοποιείς το "Stand Alone Keyboard" δηλαδή απευθείας σύνδεση χωρίς την ύπαρξη διακλαδωτή και πληκτρολογίου. Εάν όντως είναι αυτό το scanner υπάρχει και ένα βήμα που δεν γνωρίζω αν το έχεις κάνει, είναι αυτό που συνδέει ασύρματα τη βάση με το scanner και οι οδηγίες είναι στη σελίδα 15 του ανωτέρω 60-σέλιδου PDF (ESTABLISHING BLUETOOTH COMMUNICATION Between the Scanner and the Cradle)
  4. Η Oracle είναι πιο βαριά σε χώρο εγκατάστασης και σε απαιτήσεις πόρων από τον MS-SQL (σύγκρινα Oracle 11 με MS-SQL Express 2008R2 εναλλάξ στο ίδιο μηχάνημα). Για το στάδιο που βρίσκεσαι θα πρότεινα τον MS-SQL γιατί θα αργήσεις να φτάσεις στο σημείο όπου οι πραγματικές τους διαφορές έχουν ιδιαίτερη σημασία. Αναφορικά επίσης με την άδεια χρήσης, που θα σε ενδιαφέρει αν κάνεις εγκατάσταση σε πελάτη, η MS-SQL Express επιτρέπει την εγκατάσταση και χρήση σε επαγγελματικό περιβάλλον αλλά με περιορισμό στο μέγεθος της βάσης (ισχύει για έκδοση 2008 R2, για άλλες εκδόσεις πρέπει να το ψάξεις λίγο). Για Oracle δεν γνωρίζω δεν απαντώ Αλλά.... γιατί δεν ρίχνεις και μία ματιά σε opensource λύσεις πχ MySQL
  5. Apatewna

    barcode scanner metrologic MS9535

    Εννοείς οτι έχεις το εγχειρίδιο της συσκευής και ακολούθησες τα βήματα που λέει για να ενεργοποιήσεις την υποστήριξη σύνδεσης σε IBM PS/2 και πάλι δεν δουλεύει? Στο καλώδιο-διακλαδωτή που συνδέει το scanner στον Η/Υ έχεις συνδέσει πληκτρολόγιο PS/2 ή όχι ?
  6. Site: Motherboard manuals Στη σελίδα 6 του User manual γράφει ποιες CPU υποστηρίζονται.
  7. Πιστεύω πως αναφέρεσαι σε ακίδες που φαίνονται στραβωμένες στη μέση αριστερά στο socket. Την έχω πατήσει και εγώ έτσι (μου έπεσε η CPU άτσαλα πάνω στο socket). Πάντως τα κατάφερα με ένα μεγεθυντικό φακό, μία καρφίτσα, σταθερό χέρι και λίγη υπομονή φέρω τους ακροδέκτες <<κάπως>> στη θέση τους. Μόλις έκατσε η CPU πάνω το σφράγισε, δούλεψε και έκτοτε όλα καλά.
  8. Αν μπορέσεις να πάρεις Kyocera ασπρόμαυρο με αυτά τα λεφτά κάντο. Όταν τα δούλευα, είχαν όριο τις 100.000 σελίδες στο fuser και προσωπικά είδα μηχάνημα με 120.000 εκτυπώσεις και ακόμα δεν είχε βγάλει ψεγάδι στο χαρτί. Επίσης υπήρχαν ανταλλακτικά για όλα εκείνα που φθείρονται σχετικά γρήγορα με τη χρήση (roller, separator pad, paper tray κλπ) Ότι laser ψάχνεις να αγοράσεις, εκτός από το toner να κοιτάς και τις αντοχές στο fuser, εκεί ξεχωρίζεις τι παίρνεις (κάτι για δουλειά ή κάτι για να το πετάς όταν τελειώσει το τονερ). Αν μπορείς να δεις το μηχάνημα από κοντά, δες πόσο εύκολα μπορείς να τοποθετείς το χαρτί και πόσο εύκολα μπορείς να ξεμπλοκάρεις χαρτί αν μαγκώσει.
  9. Apatewna

    Δεν ανοιγει το pc

    3,5" = 3,5 ιντσών (οι μεγάλων διαστάσεων δίσκοι για desktop υπολογιστες) 2,5" = 2,5 ιντσών (οι μικρών διαστάσεων δίσκοι για φορητους υπολογιστές)
  10. Apatewna

    Δεν ανοιγει το pc

    Έχω κι εγώ Thermatake Τροφοδοτικο (600 W) και Thermaltake κουτί. Το κουτί έχει στην πάνω πλευρά υποδοχή για να κουμπώσεις απευθείας δίσκο 2,5" ή 3,5" Όταν κουμπώνω 2,5" δίσκο όλα καλά. Όταν κουμπώνω δίσκο 3,5 και πατάω το ON/OFF του τροφοδοτικού για να το ανοίξω, ρίχνει την ασφάλεια. Επειδή από τέτοιες χαζομάρες χόρτασα για αυτή τη 10ετία, απλά δεν κουμπώνω δίσκο 3,5" σε αυτή την υποδοχή.
  11. Τα λέει όλα εδώ για εγκαταστάσεις προγραμμάτων: http://www.freebsd.org/doc/en_US.ISO8859-1/books/handbook/ports.html Στα γρήγορα μπορείς να κάνεις "pkg_add -r portname" για να εγκαταστήσεις ένα precompiled binary της εφαρμογής που ζητάς. Τα dependencies θα έρθουν με τον ίδιο τρόπο όπως και με την εγκατάσταση από τα ports. Βέβαια τα packages είναι λίγο πίσω σε εκδόσεις και συμπεριλαμβάνουν γενικής χρήσης παραμετροποίηση, αλλά είναι λειτουργικά. Αν πας από την οδό των ports και ειδικά σε μεγάλες εγκαταστάσεις με πολλά dependencies, κάνε "make config-recursive" πριν το "make install clean" για να σου εμφανίσει όλα τα configuration από τα dependencies πριν το compile. Μην γελιέσαι ότι θα το αφήσεις όλο το βράδυ και το πρωί θα είναι έτοιμο, στα μεγάλα πακέτα όλο και κάτι θα υπάρχει που πρέπει να λυθεί χειροκίνητα πριν ολοκληρωθεί το compile. Για γραφικό περιβάλλον προσωπικά δεν το έχω επεξεργαστεί αρκετά ακόμα. Φυσικά το handbook σε οδηγεί και πάλι: http://www.freebsd.org/doc/en_US.ISO8859-1/books/handbook/x11.html Οι επιλογές είναι Xorg με desktop κάτι από τα ακόλουθα: α) KDE (έχει καλύτερη ενσωμάτωση στο FreeBSD, γιαυτό το χρησιμοποίησε και το PCBSD) β) Gnome2 (ναι η παλιότερη έκδοση) γ) XFCE4 για κάτι πιο ελαφρύ (καθώς και αρκετά ακόμα άλλα ελαφρά desktop environment) Επίσης καλό είναι, το γραφικό περιβάλλον να το στήσεις από την αρχή με τα πακέτα που υπάρχουν στο DVD για να πάρεις μία γρήγορη γεύση του καθενός πριν αρχίσεις τα χρονοβόρα update στις τελευταίες εκδόσεις.
  12. Δοκίμασε αν μπορείς να κάνεις εγκατάσταση με CD διαφορετικού service pack. Μπορείς να το φτιάξεις και μόνος σου με το Site: Nlite Υ.Γ. Υπενθύμιση σε εμένα: να μην γράφω σε φόρουμ την ώρα που ακούω Ozzy, κάνω χοντρά συντακτικά λάθη
  13. Το φορητό συνοδεύεται από CD/DVD επανεγκατάστασης του συστήματος? Αν όχι μήπως έχει κάποιο ενσωματωμένο λογισμικό που σου τα δημιουργεί? (τραβώντας τα κατάλληλα image από κάποιο κρυφό τμήμα του δίσκου). Κοίταξε τα εγχειρίδια αρχικής εγκατάστασης, μπορεί εκεί να αναφέρει αυτή τη διαδικασία. Μου φαίνεται πολύ απίθανο φορητό με 4GB Ram να σου προσφέρει μόνο 32-bit λειτουργικό (κορυφαίο τρολάρισμα από τον κατασκευαστή). Σε σπάνιες περιπτώσεις, που έχεις απωλέσει τα CD εγκατάστασης πιθανώς να μπορεί να σου τα στείλει ο ίδιος ο κατασκευαστής (αντί μικρού αντιτίμου φυσικά).
  14. Θα πω κι εγώ τη γνώμη μου για το θέμα "που πάνε οι διανομές Linux". Έχει καταντήσει κουραστικό το Linux... κάθε τρεις και λίγο εμφανίζεται και μία διανομή. Αν είχαν μαζευτεί όλοι αυτοί οι προγραμματιστές και δούλευαν σε κάτι κοινό, τώρα θα τρέχαμε Linux και στην καφετιέρα. Η πραγματική χαρά του Open-source ξεκίνησε στην κονσόλα. Είτε Unix είτε Linux είτε BSD, στην κονσόλα κάνεις τα πάντα. Η ανάλυση 80x25 σε καλύπτει για να ξεκινησεις και να εξυπηρετήσεις ένα σωρό υπηρεσίες. Και websurfing κάναμε με textmode browser και mail διαβάζαμε και κείμενα γράφαμε και τυπώναμε. Θα μου πείτε έχουμε εξελιχθεί και δουλεύουμε με το ποντίκι σε γραφικό περιβάλλον, αλλά κάπου όλοι την έχουν παραγκωνίσει την κονσόλα και την προσομοιάζουν με το παλιό "ξεφτισμένο" DOS, όταν είναι ακριβώς ο ακρογωνιαίος λίθος τον οποίο θα έπρεπε να ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ και να προσπαθήσουν να τον εξελίξουν. Θυμηθείτε ότι η M$ "έχτισε" πάνω στο DOS και κάποια στιγμή το αφομοίωσε για να μας πάει σε καθαρό γραφικό περιβάλλον, όπου πλέον τα περισσότερα βασικά που περιμέναμε να κάνουμε με την κονσόλα τα κάνουμε πλέον με το ποντίκι. Στα ίδια μοτίβα κινείται και το MacOS, σπάνια ένας απλός χρήστης θα χρειαστεί να βγει στην κονσόλα. Και αυτό είναι το μεγάλο δίδαγμα, να εξελίσεσαι. "Αυτά που έκανες με την κονσόλα άστα, τώρα θα τα κάνεις με το γραφικό περιβάλλον." Αυτό σπάνια το έχω δει σε διανομή Linux άρα για ποιά πρόοδο του Linux να μιλήσω? Για το ότι "έχουμε 100 driver περισσότερους από την προηγούμενη έκδοση?". Πάμε και σε ένα άλλο βασικό θέμα. Eστησα πρόσφατα το Peppermint Linux, το οποίο κατάγεται από το Mint, το οποίο κατάγεται από το Ubuntu, το οποίο κατάγεται από το Debian. Σοβαρά τώρα... τέσσερα επίπεδα μετά, το μόνο που περιμένεις να δεις είναι το άθροισμα από τα λάθη τεσσάρων ομάδων προγραμματιστών. Οπότε γιατί να μην κάτσεις στο αρχικό Debian και στα λάθη μίας ομάδας, να έχεις να κάνεις με μία πηγή και όχι με τέσσερις. Τα ίδια ισχύουν και για ένα σωρό άλλες τετοιες "διανομές" που χτίζουν πάνω στην προηγούμενη. (βλέπε και PCBSD αν και βασίζεται στο FreeBSD και είναι εκτός σκοπού αυτής της συζήτησης) Δεν θα μιλήσω για διανομές πολυεθνικών που έχουν "ανοιχτό χαρακτήρα" (γράφτε κορόϊδα κώδικα για να τον πάρουμε τζάμπα να τον ενσωματώσουμε στο κύριο προϊόν μας κι εσείς πάρτε ότι περισσέψει). Εκεί θα καθόμουν να συμβάλλω μόνο αν έλπιζα να με προσλάβει κάποια στιμή η μαμά-εταιρία. Καθαρές διανομές όπως Debian, Arch, Gentoo, δεν τις έπιασα να τις δουλέψω για να πω τη γνώμη μου, διαβάζω και κρατάω τις δικές σας απόψεις μέχρι να μπορέσω να τις συγκρίνω με δικά μου δεδομένα. Κλείνω λέγοντας ότι λυπάμαι ειλικρινά για την πορεία που ακολουθεί όλο το συνάφι του Linux, η όλη προσπάθεια είναι πολύ διασκορπισμένη για να έχει μέλλον. Ίσως τελικά το πρόβλημα να έγκειται στο γεγονός ότι είναι GNU/Linux και όχι σκέτο GNU ή σκέτο Linux. Δύο άκρες στο ίδιο σχοινί. Όσοι αγαπάτε μία καθαρή διανομή και βλέπετε αξία σε αυτή, κρατήστε τη και βάλτε το λιθαράκι σας να γίνει λίγο καλύτερη από πριν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι άλλοι στηρίζονται στη διανομή σας
  15. Apatewna

    Mac OS X σε non-apple υπολογιστές

    Γιατί όχι iatkos? ΓΙα το γνωστό λόγο ότι καλύτερα με το original CD για να δίνεις και κάτι στην μαμά εταιρία κι ας είναι με πλάγιο τρόπο ΚΑΙ για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο όταν κάνεις τα system updates? Έχω δοκιμάσει πάρα πολλές εκδόσεις iatkos (virtual machine) και στήθηκε μιά χαρά, αν και system updates χωρίς ψιλο-κρασάρισμα είναι αδύνατο.
  • Δημιουργία νέου...