Προς το περιεχόμενο

free@last

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    235
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Αναρτήσεις από free@last

  1. Αν δεν έχεις ή δεν σκοπεύεις να πάρεις μύλο για άλεσμα του καφέ,πας σε αλεσμένο καφέ που στα σκρουτζομάγαζα και τα σούπερ μάρκετ πωλείται συνήθως σε αλουμινένιο κουτί των 250 γραμμαρίων.Θα ήταν προτιμότερο κατ'εμε όμως, να πηγαίνεις σε ένα μαγαζί πχ coffee island ή όποιο καφεκοπτείο προτιμάς να σου κόβουν εκείνη την ώρα ,την ποσότητα που θες ώστε ο καφές να είναι πιο φρέσκος και να πετύχεις σταδιακά το ιδανικό κόψιμο.

    Αν έχεις μύλο το πράγμα αλλάζει,καθώς οι επιλογές και οι δυνατότητες κυρίως,είναι πολύ περισσότερες.

    • Like 1
  2. Βρε παιδιά βάλτε το Kaspersky free τουλάχιστον,δεν υπαρχει δικαιολογία σε χρήστη των Windows να μην έχει αντιβιωτικό .

    Επιπροσθέτως θα πρότεινα και το Cybereason Ransomfree,ως ένα layer extra προστασίας,αμα κάνετε risky surfing.

  3. Έγγραφη καταγγελία στο Τμήμα Υγείας της περιοχής/περιφέρειας σου,με κοινοποίηση στην τοπική Εισαγγελία.

    Η αστυνομία δεν θα σου κάνει τίποτα γιατί ηχομετρηση επιτρέπεται να κάνει μόνο σε καταστήματα.

    Αρμόδιο για ηχομετρηση σε δημόσιους χώρους είναι το τμήμα Υγείας.

    • Like 1
  4. 10 λεπτά πριν, le vent nous porterAAAA είπε

     συμφωνώ απόλυτα, και ιδίως για τον πολυ πρωινο καφε πριν το μποτιλιάρισμα-διαδρομή για δουλειά, είναι ΟΛΗ η ουσία, οχι απλως η μισή 

    Φύγε από δω παλιοτρόλ 😂😂😂

  5. 12 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

    Ο ascaso είναι overkill για μηχανές του 100ευρου αλλά σαφώς καλύτερος για ενδεχόμενη αναβάθμιση εξοπλισμού. Ο συγκεκριμένος graef που τον έχω γύρω στα 5 χρόνια είναι άριστος για τα λεφτά του , στην ουσία υστερεί στην μικρορυθμιση που έχει ο ascaso (stepless) , που όμως σε μηχανή με pressurized portafilter ακυρώνετε το οποίο πλεονέκτημα του έναντι του graef. 

    Ήθελα τη γυμνή αλήθεια εγώ 😂

    (Ροή από naked portafilter)

    • Like 1
  6. 14 λεπτά πριν, johnyboy είπε

    Ναι ισχύει αυτό αλλά τι μυλο θες όμως? με φτηνό κάνεις δουλειά ή θες κάμποσα? 

    Πρέπει να δώσεις πάνω από 150 ευρώ για έναν αξιοπρεπή μύλο,που θα σου κόβει "απροβληματιστα".

    Εγώ π.χ. αρχικά είχα επιλέξει να μη δαπανησω πολλά χρήματα και πήρα τον delonghi kg79.Δυστυχως όμως το κόψιμο του έφτανε περίπου στο κόψιμο του illy,άρα δεν έπαιρνα σωστό εσπρέσσο.Μετα ανακάλυψα στο ίντερνετ ότι με ένα modification μπορούσες να τον κάνεις να κόβει πιο λεπτά και το εφάρμοσα,με αποτέλεσμα ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ να παίρνω σαφώς καλύτερα αποτελέσματα πίνοντας αξιοπρεπή espresso.

    Όμως επειδή το μικρόβιο είχε μπει για τα καλά και ήθελα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα ,πήγα σε έναν ascaso mini και πλέον γουστάρω καφεδαρες.

     

    • Like 1
  7. Το κόψιμο του καφέ είναι το ήμισυ του παντός.

    Συνηθως οι συσκευασμένοι είναι κατά τι πιο χοντρά κομμένοι,προοριζόμενοι για moka pots και πολλές φορές ούτε το pressurized καλαθάκι μπορεί να το σώσει.

     

     

     

     

    • Like 1
  8. Στις 24/10/2018 στις 7:20 ΠΜ, johnyboy είπε

     

    1.Απαντησε λίγο για το αν το καλαθάκι είναι pressurized

    2.Οταν λες ότι χάλασες ένα κουτάκι έτοιμο κομμένο, εννοείς πιστεύω κάποιον συσκευασμένο..Ποιον;

    (πήρα σε κουτί τον gourmet hausbrandt πριν λίγο καιρό συσκευασμένο σε σκόνη,ομως ήταν πολύ χοντρά κομμένος για moka)

    Στις 24/10/2018 στις 7:20 ΠΜ, johnyboy είπε

     

     

    • Like 1
  9. 16 λεπτά πριν, johnyboy είπε

     ζορίζεται αρκετά η μηχανή να τον εκχυλισει και βγαίνει λιγότερη ποσότητα απ ότι με τους άλλους. είναι όμως φοβερός καφές γενικά. 

    Οι πιθανότεροι λόγοι για τους οποίος μπορεί να συμβαίνει αυτό είναι:

    α) πιο δυνατό πάτημα απο ότι χρειάζεται

    β) κατά τι, πιο ψιλά κομμένος ο καφές

    η) συνδιασμός των δύο παραπάνω.

  10. 1 λεπτό πριν, tegonikos είπε

    ξεκάθαροι μεν, παράνομοι δε. Το θέμα είναι ότι όσοι γνωρίζουμε ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές που αγοράζουμε εχουν 2 χρόνια εγγύηση απαραίτητα από τον νόμο, δεν κοιτάμε καν τα ψιλά γράματα της iqos ή της apple π.χ. 

    Ένα τηλεφώνημα και μια καταγγελία στην Γ.Γ.Καταναλωτή μπορεί να τους κάνει να αλλάξουν άποψη.

    Η ευρωπαϊκή οδηγία ειναι για εγγύηση δύο ετών σε κάθε συσκευή που κυκλοφορεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Κι ας λέει η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ότι γουστάρει.

  11. Κάτι που μου έχει προξενήσει εντύπωση είναι ότι ύστερα από μισό περίπου χρόνο με iqos ,δεν μπορώ να δεχτώ τον καπνό ούτε από το τσιγάρο,ούτε από το "στριφτό" (με λεπτά χαρτάκια OCB μαύρο)..

    Μου προξενεί αηδία πραγματικά, το ..παραδοσιακό κάπνισμα.

    • Like 1
  12. Από όσο έριξα τώρα μια ματιά (γιατί δεν τον έχω δοκιμάσει) μάλλον θα σου κάτσει καλά ο Trieste,γεμάτος καφές δείχνει σε ένταση και σώμα.

    Αλλά αν όντως θες να πίνεις καφέ στο σπίτι κυρίως, πάρε μύλο. Θα σου λύσει τα χέρια και θα δεις πόσο διαφορετικά εκχειλίζει ο καφές ανάλογα με το κόψιμο και το φρέσκο κόψιμο(άλλη γεύση).

  13. Κι εδώ έχει να κάνει το σώμα του καφέ (πυκνότητα θα έλεγα χονδρικά) σε συνάρτηση με το... νερό/πάγο που έχει το φλυτζάνι/ποτήρι αλλά βεβαίως και με την εκχείληση από την μηχανή.

    Μοιάζει σύνθετο αλλά είναι απλό τελικά.

    Και βεβαίως δεν κάνουν όλοι οι καφέδες,για φρέντο, νομίζω θα έπρεπε να προτιμούνται αυτοί που έχουν γεμάτο σώμα.Αλλα και πάλι πολύς πάγος, ειδικά σε ζεστό περιβάλλον, θα καταλήξει στο να λιώσει γρήγορα ο πάγος και να έχουμε πιο "νερουλό" αποτέλεσμα,πιο γρήγορα.

    Τώρα για τον Columbus,θα έλεγα ότι είναι γεμάτος καφές,αν και σε εσπρέσσο (ζεστό καφέ) δεν έχει την ίδια ένταση στη γεύση οσο ο Academia της Hausbrandt που κυριως προτιμάτε και ο οποίος είναι δυνατής έντασης και γεμάτου σώματος.

    Εμένα όμως στο ζεστό φλυτζάνι μου αφήνει μια μεταλλική επιγευση και για αυτό δεν έχω...εντρυφήσει σε αυτόν.

    Άρα για φρέντο, ειδικά, δεν μπορώ να πω..

    Ναι είναι διαφορετική καφέδες ο Gourmet με τον Columbus.

     

    • Thanks 1
  14. Εγώ τα τελευταία δύο-τρία χρόνια έχω καταλήξει σε Lavazza Tierra (πωλείται μόνο σε συσκευασία κιλού με κόκκους) περίπου στα 23 ευρώ/κιλό και πρόσφατα στο χαρμάνι Fazenda Monte Alegre της Mokka που πωλείται στα 6,5 ευρώ στα 250 gr.

    Επίσης εξαιρετικό βρίσκω τον Hausbrandt Gourmet, ο οποίος όμως είναι αρκετά ακριβός, περίπου 33+ ευρώ το κιλό  σε κόκκους  ή συσκευασμένος 11+ ευρώ τα 250 gr σε σκόνη.

    Και φυσικά να έχουμε πάντα υπόψιν,ότι το καλό αποτέλεσμα για ένα καλό φλυτζάνι καφέ είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων:Καφές(ψήσιμο, οξείδωση), νερό (χωρίς χλώριο ή άλατα,σωστή θερμοκρασία) , μύλος (για σωστό κόψιμο και φρέσκο καφέ),καλή μηχανή,σωστό πάτημα του καφέ,σωστός χρόνος εκχείλισης αλλά κυρίως πολλές δοκιμές και άπειροι χυμένοι καφέδες στο νεροχύτη (εμπειρία).

    Μετά από 5 χρόνια, προσωπικά,ακομη και σε μια delonghi ec 145 που έχω για ρεζέρβα, έμαθα να φτιάχνω αξιοπρεπέστατο espresso.. Όμως έδωσα βάση στα παραπάνω,σιγά σιγά,ακόμη κι αν δε δαπάνησα πολλά χρήματα για εξοπλισμό (Δύο μηχανές εσπρέσσο,ένας ηλεκτρικός μύλος και καφές σε κόκκους)

    Πιστεύω πια,πως άξιζε η ενασχόληση.

     

     

     

     

    • Like 1
  15. Αυτή τη συζήτηση είχα σήμερα με άλλα δύο φιλαράκια που έχουν iqos.Δηλαδη έχουμε παρατηρησει ότι ενω για το RED έχουμε δεχθεί "παράπονα" από τους γύρω μας δεν συμβαίνει το ίδιο και για τις άλλες γεύσεις.(Κι εγώ στο BRONZE έχω κατασταλάξει, τελικά.)

    • Like 2
  16. Εγώ με βάση την μικρή μου εμπειρία θα πω ότι πολύ σημαντικό είναι το κόψιμο του καφέ σε συνάρτηση με την εσπρεσσιέρα..Λ.χ. αρκετοί συσκευασμένοι καφέδες  του εμπορίου by default δεν βγάζουν καλό αποτέλεσμα στη δική μου μηχανή..Με έναν οικονομικό μύλο που αγόρασα όμως(αυτόν με το γνωστό hack) το αποτέλεσμα είναι πολύ διαφορετικό και σαφώς πιο ικανοποιητικό,καθώς προσάρμοσα το κόψιμο στο βαθμό που θέλω (κατά τι πιο ψιλοκομμένος).

    • Like 1
  • Δημιουργία νέου...