Προς το περιεχόμενο

nomikarios

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    293
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με nomikarios

  • Ημερομηνία γέννησης 18/01/1978

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

8.193 προβολές προφίλ

nomikarios's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 10 χρόνια Insomniac
  • 5 χρόνια Insomniac
  • 1 χρόνο Insomniac
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

371

Φήμη

  1. Fake news τα "δρώμενα", όπως είπαν ήδη. Και από κάτι τέτοια βέβαια μπορεί να προκύψει πόλεμος, υποθετικά μιλώντας, αν έπαιρναν έκταση. Πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας δεν παίζει, ούτε με τις εξελίξεις στην Τουρκία το 2016, ούτε στο κοντινό μέλλον, τουλάχιστον όπως έχουν στο μυαλό τους κάποιοι τον πόλεμο. Η τελευταία φορά που υπήρχε πιθανότητα για κάτι τέτοιο ήταν το 1996. Και εκεί θα επρόκειτο για σύρραξη περιορισμένης κλίμακας που θα έληγε εντός ωρών, μετά από ξένη παρέμβαση.
  2. Θεωρώ ότι ο σημαντικότερος λόγος ήταν ότι μέχρι τις αρχές του 2016 το WhatsApp χρέωνε για τις υπηρεσίες του, ενώ το Viber όχι. Τώρα θα πει κάποιος, αστείο ήταν το ποσό. Ναι, συμφωνώ, αλλά δεν είχαν όλοι τη διάθεση να δώσουν έστω και 1 ευρώ σε μια εφαρμογή όταν υπήρχε άλλη τζάμπα. Και ας σκεφτούμε τι ποσοστό του πληθυσμού έχει χρεωστικές/πιστωτικές. Σε κάθε περίπτωση, το Viber έχει βελτιωθεί πάρα πολύ τελευταία και εκεί που υστερούσε (στην ποιότητα των κλήσεων) και πλησιάζει τον παγκόσμιο αριθμό συνδρομητών του WhatsApp, όπου νά'ναι φτάνει και αυτό το δισεκατομμύριο. Καλά τα Telegram και τα άλλα, αλλά όταν δεν τα χρησιμοποιεί κανείς τι νόημα έχει; Αν σε 1-2 χρόνια αλλάξει η κατάσταση, το ξαναβλέπουμε, μέχρι τότε είναι για τους λίγους.
  3. Όσοι επικρίνετε τον ts, διότι επιλέγει να πληρώσει έναν λογαριασμό στο κατάστημα και διαμαρτύρεται για την κάκιστη εξυπηρέτηση, φαντάζομαι ότι έχετε αναλογιστεί πόσα καταστήματα της Vodafone, και της κάθε Vodafone, θα κλείσουν, εάν καταργηθεί αυτή η δυνατότητα. Έτσι; Δεν λέω εάν είναι σωστό να κλείσουν καταστήματα ή όχι, απλά λέω ότι θα είναι αναπόφευκτο, μαζί με την απόλυση προσωπικού και όλες τις συνέπειες. Ή μήπως νομίζετε ότι αν σταματήσει ο κόσμος να πληρώνει λογαριασμούς σε καταστήματα, θα υπάρχουν οι ίδιες ανάγκες σε προσωπικό και θα τους κρατήσει όλους η Vodafone, και η κάθε Vodafone, για να πάνε σε άλλο πόστο (σε ποιο άραγε; ) Όταν θέλουμε κάτι, αποδεχόμαστε και όλες τις συνέπειες που απορρέουν από αυτό. ΥΓ. Λογαριασμούς πληρώνω μόνο ηλεκτρονικά, εδώ και χρόνια. Αλλά υπάρχουν φορές που έχει μετρητά κάποιος στα χέρια του (αρκετός κόσμος κρατάει κρυμμένα λεφτά στο σπίτι του μετά το καλοκαίρι του 15, είτε μας αρέσει είτε όχι), περνάει έξω από το κατάστημα και δεν θέλει να μπει στη διαδικασία να κάνει ηλεκτρονική πληρωμή. Τι θα κάνει, αφού του παρέχεται αυτή η δυνατότητα;
  4. Νομίζω ότι έχεις δίκιο, άσχετα τι λένε όλοι οι από πάνω, και μάλιστα το γράφεις ξεκάθαρα: ενώ κατεβαίνεις την Βασιλίσσης Σοφίας προς Σύνταγμα, απαγορεύεται η αριστερή στροφή στο συγκεκριμένο σημείο. Δεν έχει καμία σχέση με την αστυνομία, είναι θέμα ρύθμισης της κυκλοφορίας. Όντως, πρόκειται για σοβαρό λάθος της εφαρμογής εάν ισχύει κάτι τέτοιο.
  5. Καλή χρονιά σε όλους και εύχομαι το 2017 να πάψουν οι τεράστιες ουρές στα καταστήματα των ΕΛΤΑ, λόγω του φαινομένου που επισημάνθηκε. Ειδικά τώρα τις γιορτές υποψιάζομαι ότι πολλοί θα αγανακτήσαμε από την ατέλειωτη αναμονή. Δυστυχώς όμως, οι προοπτικές δεν είναι καλές. Από τη μια πλευρα, τα ΕΛΤΑ αντιμετωπίζουν μεγάλο οικονομικό πρόβλημα...άρα δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουν τα όποια έσοδα από τις μη ταχυδρομικές υπηρεσίες που παρέχουν. Αυτό καλό είναι να το ξεχάσουμε. Μόνη λύση είναι να προωθηθεί το ζήτημα περαιτέρω. Μια επιστολή στη διοίκηση, μια ερώτηση στη Βουλή δεν θα βλάψουν. Τα ΕΛΤΑ είναι ουσιαστικά Δημόσιο (90% του μετοχικού κεφαλαίου), οπότε ενδιαφέρει άμεσα η καλή λειτουργία τους. Απίστευτη σπατάλη παραγωγικότητας, επειδή δεν υπάρχουν αποκλειστικά ταμεία για δέματα και γράμματα. Απογευματινά ωράρια που έχουν καταργηθεί σε πολλά καταστήματα. Αυτά τα ζητήματα μπορούν και πρέπει να διορθωθούν, με καλύτερη κατανομή του προσωπικού. Άλλωστε αναμένονται (αλίμονο) προσλήψεις, αλλά δεν πρόκειται να βελτιώσουν την κατάσταση, αν δεν υπάρχει η σχετική βούληση
  6. Εάν δεν επικρατούσε η τραγική αυτή κατάσταση στα ΕΛΤΑ, δεν θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τόσο εύκολα και την καινούρια προκήρυξη για προσλήψεις μονίμων...510 άτομα παρακαλώ. Και από αυτούς ούτε οι μισοί δεν θα είναι ταχυδρόμοι. Αναμένεται πολύ σύντομα.
  7. nomikarios

    Προτάσεις βιβλίων

    Θα πρότεινα τότε να ξεκινήσεις με το "Night Shift" (Nυχτερινή Βάρδια), που είναι διηγήματα πολύ ατμοσφαιρικά, ή με το "Σάλεμς Λοτ", ή με το "Αυτό", ή τέλος με το "Κοράκι" (The Last Stand) για κάτι πιο επικό αν και ογκώδες. Προσωπικές προτιμήσεις αυτά. Θα χρειαστεί ίσως να τα διαβάσεις στο πρωτότυπο γιατί είναι παλιά έργα και νομίζω πως οι μεταφράσεις έχουν εξαντληθεί, πάντως εξακολουθούν να είναι δημοφιλή στην Αμερική, π.χ. ξαναγυρίζεται ήδη σε ταινία το "Αυτό" φέτος, σε 2 συνέχειες.
  8. nomikarios

    Προτάσεις βιβλίων

    Δυνατό και ατμοσφαιρικό βιβλίο, χτίζει σιγά σιγά την ένταση και φτάνει σε ένα καταιγιστικό τέλος. Είναι καλή εισαγωγή στο έργο του νομίζω και θεωρείται από τα καλύτερά του. Αμέσως μετά επιβάλλεται να δει κάποιος την ταινία, που θεωρείται από τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών.
  9. Και όμως. Ο τίτλος του άρθρου είναι απολύτως σωστός. Είναι εξελληνισμένη λέξη (ιταλικό/γαλλικό δάνειο) και σχηματίζει κανονικότατα πληθυντικό. Αλλιώς περιμένω να λες αντίστοιχα "χαμηλώνω τα μπάσο του ενισχυτή", "τα πιάνο", "τα βιολοντσέλο", κλπ.
  10. Αυτό που είπε κάποιος για στρεβλά στοιχεία λόγω της απογραφής των κατοίκων των πόλεων στα χωριά, απλά δεν ισχύει, τουλάχιστον στον βαθμό που πιστεύουν κάποιοι. Μιλάμε για μικρές μόνο αποκλίσεις, που δεν αλλάζουν καθόλου την εικόνα, και μόνο τις προηγούμενες δεκαετίες. Καταρχάς, εάν έφευγε όλος ο κόσμος στην επαρχία, την Κυριακή που γίνονταν οι απογραφές θα υπήρχε μαζικό κύμα εξόδου από Αθήνα και Θεσσαλονίκη! Έκανα απογραφή το 2001 και δεν έπαιζε σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο, τουλάχιστον εκείνη τη χρονιά. Το 2011 η κατάσταση άλλαξε, καθώς η απογραφή έγινε σε διάστημα 2 εβδομάδων και έδωσε μεγαλύτερη σημασία στον μόνιμο πληθυσμό (αυτόν που διέμενε συνήθως σε μια περιοχή το τελευταίο έτος) και όχι στον de facto πληθυσμό (αυτόν που βρίσκεται σε κάποιο μέρος την ημέρα αναφοράς, π.χ. στο χωριό). Οπότε ειδικά τότε ήταν εξαιρετικά δύσκολο να απογραφεί κάποιος στο χωριό. Θεωρώ ότι είναι αξιόπιστα τα στοιχεία σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο, δεν έχουν λάβει υπόψη τις μετακινήσεις στο μεταξύ (έχουν φύγει στο εξωτερικό μερικές εκατοντάδες χιλιάδες άτομα), αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Όσο για τα 5 εκατομμύρια, δεν προκύπτει από κάπου, είναι αυθαίρετο. Στο excel της ΕΛΣΤΑΤ αναφέρονται καθαρά 3,8 εκατομμύρια για όλη την Περιφέρεια Αττικής (που καλύπτει ακόμη και τα Κύθηρα, πχ).
  11. nomikarios

    Απάτη η όχι?

    Καλά, αυτό τι σχέση έχει, και κυρίως πώς αφορά το θέμα; Πληροφοριακά, το είχα ακούσει κι εγώ πριν 5 χρόνια που πολλοί λέγανε με δέος πώς κανείς δεν ξέρει σε ποιον ανήκει το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος, ελέγχεται από τους ξένους, κλπ. Νομίζω κάποιος φιδέμπορας ή ο Καζάκης το είχε "ανακαλύψει" αλλά τελικά ισχύει ότι "το Δημόσιο, χωρίς να χρειάζεται καν να προσεγγίσει το προαναφερόμενο όριο του 35%, ελέγχει πανηγυρικά τη Γενική Συνέλευση της ΤτΕ." και ότι "κανένα πρόσωπο, φυσικό ή νομικό, πλην του Δημοσίου ...δεν έχει δικαίωμα ψήφου για μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της ΤτΕ ανώτερο του 2%." https://antichainletter.wordpress.com/2012/05/30/trap_ell/
  12. 150 δις δολάρια σε σημερινές τιμές κόστισε το πρόγραμμα Απόλλων. Εάν επαναλαμβανόταν σήμερα θα κόστιζε συγκριτικά λιγότερο, αλλά όχι πολύ λιγότερο, καθώς η σχετική τεχνολογία δεν έχει προοδεύσει πολύ από τότε σε κάποιους κρίσιμους τομείς. Η NASA έχει ετήσιο προϋπολογισμό κάπου στα 18 δις δολάρια. Η SpaceX αποτιμάται στα 12 δις δολάρια. https://en.wikipedia.org/wiki/SpaceX#Funding To Interplanetary Transport System του Musk αναμένεται να κοστίσει τουλάχιστον 10 δις δολάρια και αυτό είναι μόνο ένα μέρος του κόστους, εννοείται, για επανδρωμένη αποστολή στον Άρη. https://en.wikipedia.org/wiki/Interplanetary_Transport_System#Funding Και βεβαίως το κρίσιμο ερώτημα είναι: πόσο θα κοστίσει συνολικά ένα τέτοιο ταξίδι. Η NASA είχα διαβάσει ότι το είχε κοστολογήσει πάνω από 100 δις, ενώ έχω βρει και ακόμη πιο απαισιόδοξες προβλέψεις που κάνουν λόγο για εξωπραγματικά ποσά της τάξης του 1,5 τρις, για αποστολή 9 ανθρώπων στον Άρη. http://spacenews.com/op-ed-mars-for-only-1-5-trillion/ Όλα τα παραπάνω, εννοείται, σε χρονοδιάγραμμα τουλάχιστον 15 χρόνων από σήμερα, ανεξαρτήτως χρηματοδότησης. Στο χθεσινό ΑΜΑ δεν απάντησε ο Musk ούτε για τα 10 δις του φιλόδοξου προγράμματος πώς θα τα συγκεντρώσει. Εκτός και αν δεν το βρήκα εγώ, αν μπορεί κάποιος να το αναφέρει. Σε γενικές γραμμές, αν τα δει κάποιος ρεαλιστικά, μακάρι να είχε δίκιο ο Musk, και κάνει εξαιρετική δουλειά, αλλά μου φαίνεται ότι τα σχέδιά του για αποικία στον Άρη είναι περισσότερο δέλεαρ για προσέλκυση επενδυτών στην παρούσα φάση.
  13. nomikarios

    Απάτη η όχι?

    Για τον κύριο Thodorisgo έχω να πω μόνο 4 λέξεις: Commercial Value/International Life. Υπήρξα δυστυχώς ασφαλισμένος και στις δύο! Και βεβαίως όχι μόνο σε αυτές αλλά και σε 1-2 άλλες μεγάλες. Γενικά η αντιμετώπιση των ασφαλισμένων παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις, πουθενά δεν θα βρεις απολύτως ευχαριστημένους πελάτες. Φυσικά οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι δεν φταίνε, αυτοί είναι ο τελευταίος τροχός της άμαξας. Δεν παύουν όμως να πουλάνε πολλές φορές "φύκια για μεταξωτές κορδέλες", πωλητές είναι βέβαια οι άνθρωποι. Ειδικά σε ό,τι αφορά ασφάλειες ζωής. Αν δεν έχει όρεξη κάποιος να μελετήσει καλά το θέμα, καλύτερα να μην ασχοληθεί. Δεν μιλάμε για συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας όπου αν δεν σου αρέσει φεύγεις σε 1-2 χρόνια χωρίς χασούρα. Με τις online ασφάλειες και με την κρίση, το επάγγελμα του ασφαλιστή μόνο καλές προοπτικές δεν έχει.
  14. Το θέμα με τα γερμανικά, ξαναλέω, είναι ότι η γενικότερη κουλτούρα της γλώσσας θεωρεί ενδεδειγμένη και διδάσκει την παραγωγή σύνθετων μακροπερίοδων φράσεων με πολλές δευτερεύουσες προτάσεις. Αντίστοιχα με την ελληνική καθαρεύουσα. Άλλωστε, έτσι ήταν και τα αγγλικά μέχρι πριν τον 19ο αιώνα (νομίζω), πριν καθιερωθούν τα Plain English. Αυτό αυτομάτως τα ανεβάζει ένα επίπεδο πιο πάνω στη δυσκολία σε σχέση με άλλες Γερμανικές γλώσσες.
  • Δημιουργία νέου...