Προς το περιεχόμενο

tasanton

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    825
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με tasanton

  • Ημερομηνία γέννησης 31/01/1972

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Athens GR

Πρόσφατες Επισκέψεις

7.281 προβολές προφίλ
  1. Το τελευταίο επεισόδιο δεν άλλαξε κάτι. Για ακύρωση τη βλέπω τη σειρά.
  2. Περιμένω το τελευταίο επεισόδιο πλέον, αλλά κάπου βαρέθηκα. Καλά ξεκίνησε, ωραία ιδέα, κάτι πήγε να πει, ε μετά βλέπουμε το κυνηγητό μάνας και κόρης, mamma και mammy. Άντε να τελειώνουμε.
  3. Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία. Κατάφερα (!) να δω την κινέζικη σειρά μέχρι το 5ο επεισόδιο (από τα 30), μετά δεν άντεξα. Είδα και μονορούφι τα 8 επεισόδια του netflix. Στο δια ταύτα: μπούρδες, αλλά δεν έχω διαβάσει όπως είπα και δεν θέλω να είμαι άδικος.
  4. Η δική μου άποψη είναι ότι η δημόσια παιδεία (όπως και η δημόσια υγεία και όλα τα δημόσια) είναι ένας τρύπιος κουβάς. Όσα χρήματα και να ρίχνεις, χάνονται δεξιά και αριστερά σε ημέτερους και μη, χωρίς να βελτιώνεται τίποτα ιδιαίτερο. Η δε λέξη "δημόσια" είναι πλέον ανέκδοτο μιας και πληρώνεις αδρά για να συμμετέχεις σε αυτή (π.χ. φροντιστήρια για πανελλήνιες, φακελάκι σε γιατρούς, συμμετοχή σε φάρμακα, κοκ). Τα ίδια ακριβώς προβλήματα έχουμε εδώ και 40 χρόνια, αυτό κάτι λέει. Εδώ υπάρχουν 2 διέξοδοι (όχι λύσεις, διέξοδοι πλέον): 1. Τα διαλύεις όλα και τα χτίζεις από την αρχή σε σωστές βάσεις, όμως αυτό είναι ουτοπικό γιατί συμπαρασύρει την πλειοψηφία της κοινωνίας που σιτίζεται από το κράτος (άμεσα και έμμεσα). Χώρια που απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας που μόνο με λοβοτομή μπορεί να επιτευχθεί 2. Ακολουθείς μέθοδο fast track & bypass. Φτιάχνεις δίπλα στην παράγκα άλλες δομές, προφανώς ιδιωτικές ή ΣΔΙΤ, μπας και λειτουργήσει κάτι. Μπας και "τραβήξει" και την παράγκα ή τους διαμένοντες εκεί. Όταν λέω φτιάχνεις δεν εννοώ να χρηματοδοτείς αλλά να διευκολύνεις, να αδειοδοτείς, να νομοθετείς. Τώρα λογικές τύπου "μην επιτρέπεις ιδιωτικά για να μη φανεί το χάλι στα δημόσια" ΄δε στέκουν, εκτός και αν τα χρηματοδοτείς. Αλλά παιδιά, 2032 είναι το μαγικό έτος. Γνώμη μου ότι πάμε σε νέα χρεωκοπία εκεί κοντά. Γιατί απλά δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα τα 14 χρόνια μνημονίων και κρίσης.
  5. Νομίζω ότι είσαι πολύ νέος για να πάρεις μια τόσο σοβαρή απόφαση στη λογική "πονάει χέρι, κόβει χέρι". Το πτυχίο σου είναι δυνατό και ανοίγει πόρτες και δρόμους αργότερα (π.χ. για κάτι δικό σου). Γιατί δεν δοκιμάζεις να αλλάξεις εταιρεία, αντικείμενο εργασίας σε κάτι σχετικό-κοντινό, να δεις τι παίζει στο εξωτερικό, κοκ; Σε αυτά που λες να στραφείς, που φαντάζομαι ότι δεν έχεις γνώση/εμπειρία, νομίζω ότι δεν θα έχεις καλύτερη τύχη τα πρώτα χρόνια. Από την άλλη, νέος είσαι, αν δεν πάρεις κάποια ρίσκα τώρα, πότε;
  6. Η εκπροσώπηση από συλλογικό όργανο στο Ελλάντα, συνήθως υποκρύπτει δοσοληψίες με το κράτος που δεν πρέπει να διαταραχθούν, κλειστό επάγγελμα, ταρίφες και τέλη υποχρεωτικά ή απλά αποφυγή ανταγωνισμού. Λέτε κάποιοι για τους φαρμακοποιούς. Ξέρετε τι λέτε; Οι σύλλογοι των φαρμακοποιών νομίζετε ότι εκπροσωπούν το σύνολο των αποφοίτων φαρμακευτικών σχολών ή μήπως μόνο τους αδειούχους φαρμακοποιούς που έχουν δικό τους φαρμακείο; Ρωτάτε τι γίνεται με εκείνους που δουλεύουν σε εταιρείες; Τα ίδια για μηχανικούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, πάντα κάτι υπάρχει ως "πρώτη ύλη" για την ανάγκη εκπροσώπησης από συλλογικό/συνδικαλιστικό όργανο. Τι σχέση έχουν αυτά με την πληροφορική, δηλαδή έναν από τους λίγους τομείς που μπορούν να πάνε τη χώρα μπροστά;
  7. Αρχηγέ, άσε τους συλλόγους και πιάσε πάλι ένα λεξικό του γυμνασίου, γιατί βγάζεις μάτια. Δε σε σώζει κανένας σύλλογος αν η νοοτροπία σου είναι να βγεις στη σύνταξη από τα 40, επειδή βλεπεις τους γαλονάδες και ζηλεύεις. αυτα τα περί Ινδών και Πακιστανών developers τα ακούω βερεσέ, τα έχω ξανά ακούσει 30 χρόνια πριν, τα βίωσα κιόλας σε εταιρεία. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Έχεις ποτε δοκιμάσει να μιλήσεις και να συνεννοηθείς με Ινδό developer η system admin; Θέλει interface
  8. Να μπουν κανόνες λες φίλε μου. Κι εγώ θέλω κανόνες, ξεκινώντας από σύνταξη και ορθογραφία. Στα σοβαρά τώρα, το τελευταίο που μας λείπει σαν χώρα είναι ακόμα μία συντεχία, αυτή των κομπιουτεράδων (!!) Και για ποιο λόγο, φοβόμαστε κάτι ή κάποιον; Η αγορά είναι ελεύθερη και κρίνει αν κάποιος αξίζει η όχι. Είτε από το LSE είτε από την πληροφορική άνω ραχούλας. Εκτός αν αναφέρεσαι στο δημόσιο που μαζεύει τη σάρα και τη μάρα, που όλοι κυνηγούν τα μόρια και τα χαρτιά με το τουφέκι για καλύτερο "πλασάρισμα". Μακρυά από εμάς αυτή η νοοτροπία., είμαστε σε ένα πολύ δυναμικό κλάδο που ο καθένας μπορεί να κάνει αυτό που θέλει και μπορεί, χωρίς "κανόνες" και περιορισμούς.
  9. Μερικά σκόρπια σχόλια, αν μου επιτρέπετε με 26 χρόνια προϋπηρεσίας στο χώρο: 1. Επάγγελμα του μέλλοντος ήταν τη δεκαετία 80-90. Μην παραμυθιαζόμαστε. Απλά η συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας "τραβάει" πολλούς επαγγελματίες σε νέες γνώσεις και μονοπάτια, ουδείς μένει στάσιμος. 2. Ζήτηση υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Εδώ οι περισσότερες εταιρείες ΔΕΝ βρίσκουν κατάλληλο προσωπικό (άλλο βέβαια που δεν ξέρουν τι ζητάνε). Θέσεις υπάρχουν και junior (όπου πέφτουν οι πολλοί) και senior (όπου τους ψάχνουν με το κυάλι). Σημασία έχει και η εξειδίκευση του καθενός αλλά και τι λείπει από την αγορά. 3. Έχω την αίσθηση (και με διορθώνετε) ότι πολλοί απόφοιτοι σχολών πληροφορικής έχουν μια ελαφρώς διαστρεβλωμένη εικόνα για την αγορά εργασίας. Ίσως νομίζουν ότι με το καλημέρα θα πιάσουν την καλή, ότι θα δουλεύουν στα έργα/τομείς που θέλουν, ότι θα παίρνουν πολλά χρήματα, ότι θα φτιάξουν τη σούπερ startup, ότι ότι. Πιστέψτε με, ολίγον χαμαλίκι τα πρώτα χρόνια δεν είναι κακό, χτίζει χαρακτήρα και εμπειρία. Επίσης δεν μετρά μόνο το πτυχίο και οι γνώσεις, αλλά και αρκετά από τα λεγόμενα "soft skills". Είσαι team player; Ανταπεξέρχεσαι υπό πίεση; Είσαι φιλότιμος; Μπορείς να εξηγήσεις τη δουλειά σου σε non-IT άτομα; Μπορείς να κάνεις μια παρουσίαση, να συμμετάσχεις σε ένα meeting; Πιστέψτε με, έχω δει πολλά περίεργα, εξάλλου ο ίδιος ο χώρος προσελκύει και άτομα με "θεματάκια" (εσωστρεφείς, εξυπνάκηδες-επιδειξιομανείς, μονήρεις με πρόβλημα επικοινωνίας, κλπ κλπ). 4. Τα πρώτα χρόνια στην αγορά χτίζεις χαρακτήρα, προϋπηρεσία και εμπειρία. Αυτό είναι μονόδρομος, δεν μπορείς να το παρακάμψεις προκειμένου να βρεθείς στη θέση που θα ήθελες. Εκτός αν έχεις βύσμα/άκρες αλλά και πάλι δεν θα πας μακρυά. Στο φίλο που ξεκίνησε το θέμα θα πω να επιμείνει στις σπουδές του και την αναζήτηση εργασίας, αν είναι καλός θα βρει σίγουρα. Υ.Γ. Το μακρυνό 1989 που μπήκα στη σχολή, ένα 50% των συμφοιτητών μου ήταν εκεί επειδή "οι βάσεις ήταν υψηλές και το επάγγελμα του μέλλοντος". Δεν το γούσταραν, δεν τους ταίριαζε, πολλοί την έκαναν πριν το τέλος των σπουδών ή - μετά το πτυχίο - βρέθηκαν σε συναφείς/διπλανούς κλάδους. Και αντίστοιχα, είχα την τύχη (και τιμή) να έχω συναδέλφους από άσχετους τομείς και κλάδους επιστημών, οι οποίοι ήταν άριστοι στο αντικείμενό τους.
  10. Με τόσα λίγα επεισόδια η σειρά "βιάζεται". Το 2ο νομίζω ότι πήγε πολύ γρήγορα στη λογική "περάστε-σκουπίστε-τελειώσατε".
  11. Έχοντας δει τα άλλα 2 spin-off (τα βρήκα άθλια προς μέτρια), εδώ φαίνεται να υπάρχει ένα ενδιαφέρον και ιστορία που θυμίζει τις πρώτες σεζόν του TWD. Ίδωμεν.
  12. Είδα τα 3 πρώτα επεισόδια του Constellation με τη Noomi Rapace. Ενδιαφέρον θέμα, λίγο αφύσικες οι ερμηνείες, έτσι κι έτσι.
  13. tasanton

    True Detective

    Προσωπικά βρήκα την 4η σεζόν μάπα. Πολύ λάδι και από τηγανίτα τίποτα. Καμία σχέση με το έπος της 1ης σεζόν ή ακόμα και τη 2η (που τότε την έβγαλαν χάλια).
  14. Το docking station έχει μια έξοδο USB. Εσύ θες να κοτσάρεις μια εξωτερική θήκη με τον NVMe στην έξοδο αυτή και κάπως να το καταλάβει. Πρέπει να το γράφει στα specs του docking station αν γίνεται.
  • Δημιουργία νέου...