Προς το περιεχόμενο

kilon

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    84
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από kilon

  1. Αν έχω καταλάβει καλά η γλώσσα που έχει φτιάξεις είναι εναλλακτική της VB. Όπως ήδη γνωρίζει ένας μεγάλος λόγος της επιτυχίας της VB είναι το GUI design και το QT σε αυτό τον τομέα είναι κορυφή , όχι μόνο γιατί τρέχει σε όλες τις πλατφόρμες , όχι μόνο γιατί έχει Native Look αλλά και γιατί στην ουσία έρχεται με το δικό του IDE , GUI designer. Πιστεύω ότι όχι μόνο θα βελτιώσεις το οπτικό κομάτι τραγικά, αλλά και απο άποψη δυνατοτήτων και ευκολία θα αρχίζεις να έχει κόσμο εδώ που όχι μόνο σου λέει μπράβο αλλά χρησιμοποιεί και την γλώσσα. Γενικά είμαι υπέρ της ιδέας της χρησιμοποιήσης υπάρχων βιλιοθηκών και εργαλείων αντί να τα φτιάξουμε απο την αρχή. Ωστε κάποιος να επικεντρώνεται στην δημιουργία εργαλείων που δεν υπάρχουν αντί να ανακατασκευάζει κάτι που ήδη υπάρχει και είναι κατώτερο του εναλλάκτικου. Ναι με το QT η Μ2000 θα πάει έτη φωτός μπροστά στο κλάδο GUI και φυσικά θα έχει και ενα IDE με GUI designers. Δες πχ το pyQT https://wiki.python.org/moin/PyQt Και εννοείται υπάρχουν πολλά άλλες βιβλιοθήκες που μπορείς να προσθέσεις.
  2. Γιατι δεν χρησιμοποιείς QT για να φαίνεται το GUI σου πολύ πιο ωραίο ?
  3. Uno momento seniore , δηλαδή μου λες τώρα εσύ οτι αν πάρω την Java και την βγάλω απο την JVM θα πρέπει να της αλλάξω την σύνταξη ? Δηλαδή ο python που τρέχει σε java ή σε pypy δεν είναι python ? Που μιλαμε για εk διαμέτρου αντίθετα backends H γλώσσα δεν αλλαζει αν τρέχει σε άλλη αρχιτεκτονική , για αυτό έχουμε Python και Java που τρέχει παντού ακόμα και σε embeded, mobile devices κτλ κτλ Απο την άλλη η Assembly εξαρταται κατα κόρον απο την αρχιτεκτονική συστηματος, αλλάζουν οι εντολές της, οι register , πως επαναλαμβάνει κώιδκα , μιλαμε και θεμελειώδη στοιχεία της γλώσσας. Και οι εντολές της είναι καρμπόν εντολές μηχανής, μιλάμε εντελώς καρμπόν , το μόνο που αλλάζει είναι οτι αντι να χρησιμοποιεί δυαδικό συστημα χρησιμοποιεί γραμματάκια για να σου κάνει την ζωή ελάχιστα πιο ευκολη. Ακόμα και να την πεις γλώσσα προγραμματισμου, θα είναι εκ μακράν η πιο άσχετη γιατί κάμμια μα καμμία αλλη γλώσσα προγραμματισμού δεν χρησιμοποιεί εντολές μηχανης ως θεμέλιο της σύνταξης της μιας και κάτι τέτοιο είναι ελαφρός εγκαφαλικα νεκρό απο άποψη προγραματισμού και ενάντια στις πιο θεμελιώδεις αρχές προγραμματισμου. Τώρα αν εσείς με το έτσι θέλω την λέτε γλώσσα προγραμματισμού, παω πάσο εγώ θα την λέω Τζάμπο το Ελεφαντάκι.
  4. Φιλτάτοι, η Assembly δεν είναι γλώσσα προγραμματισμού, είναι γλώσσα μηχανής που απλά είναι λίγο πιο ευανάγνωστη. Απόδειξη το γεγονός ότι εξαρτάται απο ποιον επεξεργαστή την εκτελέσεις , διαφορετικές αρχιτεκτονικές επεξεργαστή , άλλη γλώσσα μηχανής, άλλη Assembly. Δεν το συζητάμε κάν οτι δεν περιέχει βασικές έννοιες προγραμματισμόυ. Μιλάμε για άλλη διάσταση και αν δεν έχεις βαθεία κατανόηση του hardware δεν πας ουτε βήμα πιο κάτω. Εξού και γιατί δημιουργήθηκαν οι γλώσσες προγραμματισμόυ, πρώτον ώστε κάποιος με έλαχιστες γνώσεις hardware να μπορεί να προγραμματίσει και δεύτερο για να τρέχει ο κώδικας του σε διαφορετικές αρχιτεκτονικές. Πλέον η γνώση Assembly είναι απο πολύ ώς εντελώς ασήμαντη. H C/C++ παράγει πολύ έξυπνο και γρήγορα κώδικα μηχανής και για να τον ανταγωνιστείς θέλει τεράστιες γνώσεις αρχιτεκτωνικής και φυσικά είναι και 10 φορε πιο εύκολο να γράψεις κώδικα. Και εννοείται ο κώδικας δεν αλλάζει αναλογα και με τον επεξεργαστή ή ακόμα και το λειτουργικό. Με λίγο λόγια , αν θέλετε κάτι δύσκολο προτιμήστε το αυτομαστίγωμα είναι λιγότερα επίπονο και πολύ πιο αποτελεσματικό γιατί με την Assembly θα κάνετε μια ωραία τρύπα στο νερό.
  5. Μας έχετε τρελάνει με την Assembly όυτε καν γλώσσα προγραμματισμού είναι. Παλικάρια, η καλύτερη γλώσσα προγραμματισμού είναι εκείνη που σε κάνει να αγαπάς τον προγραμματισμό , είναι εκείνη που σε κινητοποιεί να μάθεις , να εξερευνήσεις και να αναρωτηθείς. Να χρησιμοποιήσεις αυτό το εργαλείο μέσα στο κρανίο. Η χειρότερη γλώσσα είναι αυτή που σε κάνει να καταριέσαι την ώρα και την στιγμή που αποφάσησες να ασχοληθείς με τον προγραμματισμό. Στο τέλος αυτό που μετράει περισσότερο είναι το κίνητρο, όταν υπάρχει κίνητρο όλα τα άλλα είναι θέμα χρόνου να λυθούν. Και αυτός που θέλει βρίσκει λύσεις στα πάντα. Καμμία γλώσσα προγραμματισμού δεν θα σε κάνει καλό προγραμματιστή. Αυτό είναι καθαρά στο χέρι σου, τα υπόλοιπα είναι μπούρδες για να περνάμε την ώρα μας.
  6. A αδικαιολόγητος το Guru το ήξερα, το Rockstar το έχω ακουστά. Θέλω όμως και κάτι ελληνικό, πως ακούγεται το ημίθεος ?
  7. θα γελάσεις αλλά εγώ ποτε δεν ήξερα καν τι είναι ELITE μέχρι που αγόρασα το καινούργιο πριν κανα δυο μήνες με το οποίο έχω φάει τρελό κολημα και βλέπω και το παλιο και μου κάνει εντύπωση πως τόσο καλό παιχνίδι μου ξέφυγε τόσα χρόνια. https://www.elitedangerous.com/ Φοβερο παιχνίδι
  8. ερώτηση αμα βασίζεσαι στην VB γιατί δεν χρησιμοποιείς το GUI της ?
  9. Δημήτρης στο ονομα, χάρηκα Βασικά είναι Κηλών , αρχαίο ελληνικό, καμία σχέση με το BG αλλά ναι είμαι φαν του παλιού και του καινούργιου Ξέρω για ninja coder και wizard coder, super coder δεν ήξερα , εγώ είμαι ΤΜ , τεχνομάγος ή στα αγγλικά technomage. Όποιος παίζει D&D ξέρει την διαφορά wizard και mage/sorcerer
  10. τι είναι αυτό το ΣΠ ρε παλικάρια , είναι μεταδοτικό ? να ανησυχήσω ? Όσον αφορά τα παλία καλά χρόνια, δόξα το Θεό ένα σωρό websites υπαρχουν για σωστή ενημέρωση. Εγώ πότε μου δεν είχα πρόβλημα να βρώ την σωστή πηγή και αν είχα θα έκανα μια βόλτα IRC ή σε κανα forum/mailing list και θα με κατατοπίζανε οι γνώστες. Ενα παλία την έβγαζα με κακογραμένα βιβλία απο επαγγελματιές προγραμματιστές και κακομεταφρασμένα στα ελληνικά απο επαγγελματίες μεταφραστές τα οποία αγόρασα πανάκριβα απο επαγγελματιές βιβλιοπώλες . Αλλά δεν έχω παράπονο , τουλάχιστον ήταν επαγγελματικά , οτι καλύτερο για μενα τον χόμπιτ, σορρυ εννοούσα χομπίστα.
  11. Βιβλία υπήρχαν βεβαίως βεβαίως αλλά ας σοβαρευτούμε και λίγο, δεν θα συγκρίνω τι ξόδεβα τότε για βιβλία υπολογιστών για να μάθω τα βασικά και τι ξοδεύω τώρα με μια ιντερνετ σύνθεση στα 17 ευρώ το μήνα και έχω πρόσβαση 1.000.000Χ περισσότερα και 10Χ καλύτερα. Και μεταξύ μας ποιος αγοράζει βιβλία και περιοδικά στην σήμερον ημέρα ? Σίγουρα όχι οι περισσότεροι. Εδώ έχει καταρεύσει η αγορά τους, μεγάλες εφημερίδες πάνε για φούντο, και εμείς μιλάμε εδώ για περιοδικά πληροφορικής με άρθρα προγραμματισμού....
  12. αυτά είναι, και εγώ έριξα ένα βλέφαρο στην Z80 assembly, απλή για Assembly αλλά και πάλι ζόρικη. Respect στους coders της.
  13. πάντως μιλώντας για τα παλία καλά χρόνια υπάρχει ακόμα πολύς κόσμος που κάνει development για Amstrad, Amiga , Spectrum κτλ μάλιστα στον Amstrad έχουν φτιάξει 2 λειτουργικά και μάλιστα το ένα παραθυριακό !!!! και κάνει κανει και multi tasking !!!!! http://www.symbos.de/ μιλάμε έπαθα πλάκα όταν το είδα. Για όσους δεν έχουν ιδέα μιλάμε για υπολογιστή 25 ετίας, με επεξεργαστή στα 4 Mhz και μνήμη στα 128kb , μιλάμε για τρέλα.... https://en.wikipedia.org/wiki/Amstrad_CPC και μάλιστα μια απο τις κοινότητες του Amstrad είναι φτιαγμένη διαχειρίσιμη απο Έλληνα. http://www.cpcwiki.eu/index.php/Main_Page
  14. Μαθαίνω δειλά δειλά , γραμική άλγεβρα. Θα τα έχω στα υπόψην. Thanks. Προς το παρόν οι γνώσεις μου για μαθηματικά είναι επιπέδου δημοτικού.
  15. κατί τέτοια με κάνουν ευτυχισμένο που δεν επέλεξα να γίνω επαγγελματιας προγραμματιστής. Αν και για να πω την αλήθεια τον προγραμματισμό πάντα τον αγαπούσα αλλά ποτέ δεν συμφωνήσαμε στις ιδεολογίες που επικρατούν. Δεν σε αμφισβητώ , εσύ ξέρει καλύτερα ως επαγγελματίας. και φαντάζομαι τα συγγράματα που αναφέρεις ήταν μια δυο σελίδες όπως και τα άρθρα των περιοδικών και γραμμένα για αυτούς που είναι άσχετοι με τα μαθηματικά.... Λέω εγώ τώρα ....
  16. Αν σε κατάλαβα σωστά λες ότι επειδή κάποιος χρησιμοποιεί μια γλώσσα Χ δεν θα ξέρει να χρησιμοποιήσει και μια βιβλιοθήκη σε γλώσσα Υ. Θεωρητικά ναι, πρακτικά όχι. Όχι γιατί στην πλειονότητα τους οι προγραμματιστές συνήθως κάνουν μια βόλτα απο καμία δεκαριά γλώσσες και παίρνουν μια ιδέα. Τώρα εννοείται ότι αν θες να χρησιμοποιήσεις σωστά μια βιβλιοθήκη Ruby θα πρέπει όχι να γνωρίζει τα βασικά της γλώσσας αλλά να έχεις γράψει αρκετό κώδικα ωστέ να ψηθείς. Πχ για να επιστρέψω σε μένα , γιατί το εγωκεντρικό μου ταλέντο δεν μου επιτρέπει τίποτα λιγότερο, ασχολούμαι με python 2 χρόνια και άλλα 2 χρόνια με pharo. Δεν έχω νιώσει ποτέ οτι δυσκολεύομαι να είμαι αποδοτικός σε δύο γλώσσες, μάλλον το αντίθετο και αρχίζω να φελτάρω και με C μιας και το ενδιαφέρον μου είναι 3d graphics. Το να αφοσιωθείς σε μια γλώσσα την σήμερον ημέρα είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί δεν υπάρχει γλώσσα πλέον που να μονοπολεί όπως μονοπωλούσε την δεκαετία του 80 η Assembly. Και κατα δεύτερο και πιο σημαντικό είναι οτι η ικανότητα του να σκέφτεσαι ως προγραμματιστής και να λύνεις λογικά προβλήματα είναι κάτι που μπορείς να μάθεις με οποιαδήποτε γλώσσα και είναι που γίνεται και η διαφορά. Κατά τρίτον μην ξέχναμε οτι και το Ruby on Rails ξεκίνησε απο ένα τυπά που θέλησα να κάνει κατί απο 5 λεπτά σε 5 μήνες ή ποσο του πήρε να κάνει την πρώτη έκδοση του Ruby on Rails. Τώρα αν ο πελάτης θέλει να την βγάλει τσάμπα ανάλογο θα είναι και το αποτέλεσμα. Αλλά ας μην κοροιδευόμαστε ωραίες και βολικές οι μεγάλες βιβλιοθήκες αλλά ο κώδικας είναι σαν την μπριζόλα , θέλει χεράκι.
  17. να συγχωρέσεις την ασχετοσύνη μου αλλά υποθέτω οτι το gem install είναι γενικά ένας package library installer της ruby στύλ pip της python και όχι ταχυδακτυλουργός , είμαι σωστός ? Δεν εκμεδένισα τίποτα, απλά είπα οτι αν χρησιμοποιείς Javascript μόνο και μόνο για να χρησιμοποιήσεις Javascript βιβλιοθήκες καλά να πάθεις. Αν χρησιμοποιείς PHP ή Java τότε το έχεις πάθει ήδη.
  18. Δεν λέω έχεις κάποιο δίκιο, αν είναι εγκεφαλικό νεκρός ο προγραμματιστής και δεν είναι και λίγοι για να λέμε την αλήθεια θα του πάρει 10 ώρες για να κάνει κάτι σε 5 λεπτά. Τώρα για το πόσο μπορεί να επιβιώσει ως επαγγελματίας είναι κάτι που θα αφήσω εσένα να απαντήσεις γιατί εγώ δεν έχω ιδέα. Αλλά για αυτούς που το χρησιμοποιούν το εργαλείο μέσα στο κρανίο ξέρουν να χρησιμοποιούν μια βιβλιοθήκη μιας άλλης γλώσσας μέσα απο κάποια άλλη, όπως ανέφερα ήδη για παράδειγμα σχεδόν όλες οι γλώσσες μπορουν να χρησιμοποιήσουν javascript και java βιβλιοθήκες και αυτό το ξέρω και εγώ που δεν είμαι web developer. Προσωπικα χρησιμοποιώ python βιβλιοθήκες μέσα απο Pharo, θα μπορούσα να χρησιμοποιούσα άνετα και Java βιβλιοθήκες , C , assembly, javascript, R και ένα σωρό άλλα. Και όχι δεν είναι τιποτα το ιδιαίτερο, απλό RPC. Επαγγελματίας μπορεί να μην είμαι αλλά ούτε και ηλίθιος.... χμ.... τουλάχιστον τις περισσότερες φορές.... οκ οκ... οχι παραπάνω απο μια φορά την ημέρα.... νομίζω
  19. MIT θέλεις ? παρακαλώ περάστε απο εδώ https://www.youtube.com/results?search_query=MIT+course Δεν νοείται πλέον σοβαρό πανεπιστήμιο που να μην ανεβάζει οnline μαθήματα. Τσου δεν νοσταλγώ τα παλία καλά χρόνια να βάζω το τρακτέρ μοντεμ και τον επεξεργαστή στα 4 mhz, ιντερνετ και ξερο ψωμι, thank you very μουτσ.
  20. Το τι θελει ο καθενας γούστο του και καπέλο του. Το web dev είναι μια φούσκα που έσπασε το, όνειρο everything on cloud , δεν έπιασε και το desktop αντεπιτέθηκε με το mobile development που αυτό είναι που έχει και το πιο πολυ ψωμί. Όχι πως το web dev δεν έχε ψωμι , φυσικά και έχει , και με το παρα πάνω αλλά στην σήμερον ημέρα δεν υπάρχει γλώσσα που να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει javascript και java βιβλιοθήκες. Πρίν τον Pharo δουλευα Python , και ακόμα και τώρα που δουλεύω Pharo που δεν τον ξέρει η μάνα του , πολλά απο τα μέλη της πολυ μικρής μας κοινότητας δουλεύουν αποκλειστικά pharo και μια χαρά ψωμί βγάζουν. Βεβαια δεν δουλεύουν για μεγάλες εταιρείας που θα τους ήταν πολυ δύσκολο να βρούν προγραμματιστές σε σχεδον άγνωστε γλώσσες αλλά ως freelancer που οι πελάτεσ δεν τους καίγεται καρφάκι τι frameworks, stack , parastack kai moustak χρησιμοποιείς , μόνο να κάνει την δουλεία του. Στο τέλος το θέμα είναι να είσαι πολυ καλός σε αυτό που κάνεις, και εκεί ρόλο παίζει όχι η γλώσσα η οτιδήποτε άλλο αλλά κυρίως η σκληρή δουλειά.
  21. Μια χαρά τα λές και μόνο άδικο δεν έχεις απο την άλλη όμως δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί έγινε αυτό. Και η απάντηση βεβαίως είναι το ίντερνετ που δεν συγκρίνεται κάν ουτε με το πιο άριστο περιοδικό ας μην γελιόμαστε. Μου ήρθε και μένα κατα κούτελα να πάρω ένα ελληνικό περιοδικό τελευταία έτσι για να περάσει η ώρα, ζήτημα να διάβασα 2 σελίδες. Περισσότερο για χρυσός οδηγός μου έμοιαζε παρά με περιοδικό πληροφορικής . Απο την άλλη δεν τους κατηγορώ , τι πιάσουν και τι να αφήσουν απο θέμα προγραμματισμού. Κάποτε τα πράγματα ήταν σουπερ απλά , υπήρχε Basic , Assembly και ελάχιστη C. Τώρα υπάρχει ένα χάος απο γλώσσες προγραμματισμού που ακόμα και εγώ που 25 χρονια προγραμματίζω έχω χάσει την μπάλα και τεράστια πληθώρα απο πλατφόρμες , για να μήν μιλήσω για βιβλιοθήκες γιατί εκεί μιλάμε για πάραλληλα σύμπαντα που επικοινωνούν με διαγαλαξιακές σκουλικότρυπες. Υπάρχουν ακόμα κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις πχ μου είχαν ζητήσεις τα παιδιά στο UBUNTU.GR να κάνω ένα tutorial για Pharo στα ελληνικά αλλά δεν αξιόθηκα ακόμα να το επιχειρήσω και το online περιοδικό τους έχει αρκετά πολύ καλά άρθρα http://ubuntistas.ubuntu-gr.org/\ αλλά πεθαμένα πράγματα
  22. και δεν έχεις ακούσει ακόμα τίποτα http://askubuntu.com/questions/281092/why-is-canonical-choosing-qt-over-gtk-for-unitys-next-generation https://www.reddit.com/r/linux/comments/2dxik3/future_of_gnome_and_gtk_when_whole_world_is/
  23. Ανυπαρκτη και αυτή , αλλά για να είμαστε και δικαιοι η Java έτσι και αλλιώς ποτέ δεν ήταν δημοφιλής επιλογή για dektop applications, είναιι καθαρά για enterprise applications. To MacOS είναι κυρίως 1) Objective C 2) Swift 3) C/C++ 4) Applescript ορίστε και ενα forum για δείγμα http://forums.macrumors.com/forums/mac-programming.73/ Υπόψην ότι η Java ήταν η μόνη γλώσσα third party που υποστήριξε η Apple γράφοντας τον κώδικα της για να τρέχει στο MacOS και μάλιστα την πρόβαλε και πολυ σαν ένα απο το ατού του MacOS αλλά οι προγραμματιστές και οι χρήστες ποτέ δεν τσίμπησαν και ήταν τόσο παταγώδη αποτυχία που Apple αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει και πλεον δεν έρχεται με το macos πρέπει να εγκατασταθεί ξεχωρίστα αν την χρειαστείς που είναι εξαιρετικά σπάνιο , και φυσικά πλέον η Apple δεν ασχολείται μαζί της. To macos περιλαμβάνει python, ruby και pearl.
  24. Το προβλήμα γενικά με μας τους mac χρήστες είναι οτι δίνουμε περισσότερο αξία στο οπτικό κομάτι απο τα features. Γενικά η αγορά του Mac έχει ενα καταναλωτικό κοινό που ξωδεύει περισσότερο απο το μέσο windows και linux χρήστη αλλά είναι και κοινό που αρκετά απαιτητικό ως προς το θέμα design, usability , ease of use etc. Δυστυχώς σε αυτόν το τομέα το GTK πάσχει πάρα πολυ και σαν χρήστης του MacOS μπορώ να σου πω οτι δεν έχει μέλλον στο MacOS και δεν είμαι και σίγουρος κατα πόσο έχει μέλλον και στο Linux. Καλά κάνεις και ελπίζεις, αλλά προσωπικά το βλέπω εξαιρετικά χλωμό μια βιβλιοθήκη που μόνο καλή φήμη δεν έχει στο MacOS ξαφνικά ή έστω σιγά σιγά να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα χωρίς να αλλάξει την βασική νοοτροπία. Απο ότι έχω ακούσει τα πράγματα είναι σκούρα για το GTK+ και στο windows. Αλλά σε κάθε περίπτωση η επιλογή είναι δική σου.
  • Δημιουργία νέου...