Προς το περιεχόμενο

vigor10

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    48
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με vigor10

  • Ημερομηνία γέννησης 5 Ιουλίου

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.126 προβολές προφίλ

vigor10's Achievements

  1. vigor10

    Tomorrowland 2023

    Τώρα εγώ τι να σου απαντήσω ; Περνάς την ώρα σου και είπες ας γράψω και μια μλκ σε αυτό το θρεντ έτσι για να τραβήξω την προσοχή. Είναι θέμα αντίληψης κι απ' ότι φαίνεται ωριμότητας. Σας έχουμε φάει με το κουτάλι εσάς τους είρωνες. Εσύ λες ότι δεν γίνονται γνωριμίες δλδ στα φεστιβάλ ; Κοινωνική και ψυχαγωγική εκδήλωση είναι. Για να ρωτήσω εσύ νομίζεις ότι δεν ξέρω ότι είναι μουσικό φεστιβάλ ;
  2. vigor10

    Tomorrowland 2023

    Μπήκα στο site του φεστιβάλ και είδα φωτογραφικό υλικό από το 2022. Πολύ χιπισμός και ουράνιο τόξο....Δεν νομίζω ότι απευθύνεται και πολύ σε στρέιτ άνδρες και γυναίκες....Θα έχουμε πρόβλημα εκεί στο να βρούμε και καμία κοπέλα του γούστου μας 😃
  3. vigor10

    Tomorrowland 2023

    Για να είναι έτοιμος να κλείσει κάποιος εισιτήρια για το 2024 πρέπει να έχει κόπι πέιστ κάποια στοιχεία του, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλ, χώρα ; Έχει να επιλέξει και τύπο εισιτηρίου ; Για δώστε τα φώτα σας οι έμπειροι. Εγώ εν τω μεταξύ που δεν ακούω psytrans πολύ αλλά κυρίως progressive θα υπάρχουν τέτοιες σκηνές ;
  4. Ο συγκεκριμένος από την αρχή έδειξε έναν υπέρμετρο ενθουσιασμό. Στην επικοινωνία του δεν ήταν συγκεντρωμένος, στα ραντεβού του ασυνεπής κι απ' ότι κατάλαβα δεν ήταν έμπειρος στο προϊόν της πίτσας το οποίο στον κατάλογο του ήταν τελευταίο στα 4-5 φαγητά που προσέφερε στο κατάστημα που ήταν περισσότερο καφέ παρά καθαρό ρεστοράν. Μια φορά μάλιστα μου είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχω καλή γεύση για να την δοκιμάσω γιατί έχω καπνίσει πολλά τσιγάρα!
  5. Θα μπορούσες απλά να μην διαβάσεις πολύ και να σταματήσεις στις άχρηστες πληροφορίες. Όσο για τους ξερολες σεφ δεν έβαλα όλους τους σεφ στο ίδιο καζάνι και η πληροφορία για τον συγκεκριμένο σεφ ήταν από έναν φίλο μάγειρα ,όχι δική μου. Σε τόσες απαντήσεις βέβαια είναι λογικό να υπάρχει από την εμπειρία μου και σε άλλα φόρουμ , μια απάντηση υπεροπτική κ προσβλητική όπως η δική σου. Σε προσπερνάω μόνο και μόνο για τον τρόπο που απάντησες ασχέτως αν είσαι ένας έμπειρος επιχειρηματίας ή σεφ.
  6. Συγγενείς δεν πρόκειται να δώσουν ούτε δεκάρα. Στον πατέρα μου όταν άνοιξε είχε βοηθήσει ο πεθερός του. Από γνωστούς ίσως υπάρξει βοήθεια. Υπάρχει κι ένας που τον γνωρίζει συγγενικό μου πρόσωπο που του καθαρίζει το σπίτι, με πολλά χρήματα, αλλά είναι ασυνεπής στα πάντα, ραντεβού, πληρωμές κ παπατζης, αν και καλο παιδί. Μάλιστα μου είχε υποσχεθεί σε μια συνάντηση μας ότι θα μου γνωρίσει μια κοπέλα με περισσότερα λεφτά από αυτόν, κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ 😁 Σχετικά με την επωνυμία, υπάρχει ένας γνωστός του πατέρα μου που έφτιαχνε και φτιάχνει ακόμη επιγραφές, που την χρησιμοποιεί ανοιγοντας ένα μικρό κατάστημα πιο πολύ για take away & διανομή, αλλά δεν έχει καμία σχέση η πίτσα του με την πίτσα του παρελθόντος και δεν έχει δουλειά. Πρόσφατα πήγα στην Πρέβεζα και βλέπω ότι κάνουν χρυσές δουλειές οι πιτσαρίες. Είναι ένα μέρος που πήγαινα μικρός τα καλοκαίρια λόγω του εξοχικού στο οποίο πλέον δεν έχω πρόσβαση....μέχρι να περιέλθει μετά θάνατον σε μένα και στον αδερφό μου. Η περιοχή που μένω λόγω του γεγονότος ότι δεν είναι τουριστική δεν θα έχει πιστεύω ιδιαίτερα σημαντικό κέρδος η επιχείρηση. Ο λόγος που σκέφτομαι να ασχοληθώ με μια τέτοια επιχείρηση είναι εκτός της συνταγής, το γεγονός ότι η δουλειά που έχω τώρα δεν θα μπορέσει να καλύψει ποτέ ίσως τις δανειακές υποχρεώσεις μου(στεγαστικό καθως και καταναλωτικά δάνεια που πήρε η μητέρα μου για μια αποτυχημένη παρελθούσα επιχείρηση της στον τομέα της πώλησης τροφίμων). Για να γευτείς την πίτσα αρκεί να έρθεις μια βόλτα να σε κεράσουμε. Δεν χρειάζεται να ανοίξει η επιχείρηση πρώτα 😛 Πλέον δεν υπάρχει καμία αλυσίδα στην πόλη. Υπήρχε Pizza Roma για αρκετά χρόνια και έκλεισε τα τελευταία χρόνια λόγω ανταγωνισμού από τις τοπικές. Αυτή τη στιγμή δυνατά δουλεύουν 4-5 πιτσαρίες, μικρές κ μεγάλες. Η σάλτσα δύσκολα θα γίνει δεκτή από τις 2 πιτσαρίες εξ αυτών διότι οι ιδιοκτήτες ήταν ανταγωνιστές του πατέρα μου, εκείνη την εποχή και πλέον δεν έχουν ανάγκη να αλλάξουν το προϊόν. Στην κουζίνα τους έχουν ξερολες κ ξεροκέφαλους σεφ. Το έμαθα από νεαρό φίλο μάγειρα που πήγε να δουλέψει στην 1 από αυτές. Ο φίλος μάγειρας έχει δουλέψει στην Ρόδο, 2 μεγάλες σεζόν σε πολύ καλό εστιατόριο. Σταμάτησε τον τελευταίο χρόνο γιατί έπεσε λίγο ψυχολογικά λόγω θανάτου του πατερα του και μέχρι να ξεκαθαρίσει τα θέματα που του προέκυψαν. Τις άλλες 2-3 πιτσαρίες δεν τις έχω προσεγγίσει. Νομίζω ότι θα αρνηθούν λόγω της νοοτροπίας της περιοχής.
  7. Ναι υπάρχει μια τέτοια σκέψη. Έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια 2-3 τέτοιες στην πόλη (40.000 πληθυσμός) και πάνε καλά. Η πόλη είναι μικρή μη τουριστική.
  8. Καλησπέρα σε όλους σας! Πριν φθάσω στο ερώτημα μου και ζητήσω τις συμβουλές των έμπειρων επιχειρηματιών του φόρουμ και γενικά των επενδυτικών συμβούλων, επιτρέψτε μου να σας κουράσω λίγο με ένα μικρό στορι που σχετίζεται με το θέμα της δημοσίευσης φυσικά. Για 20 χρόνια περίπου (1977-1997) ο πατέρας μου λειτουργούσε πιτσαρία σε επαρχιακή πόλη. Από τις αρχές του 80 μέχρι το κλείσιμό της, η επιχείρηση ήταν κερδοφόρα και όλοι οι πελάτες της ήταν ευχαριστημένοι με την πίτσα που ήταν και το προϊόν με την μεγαλύτερη ζήτηση. Εκτός από το ψήσιμο σε παλιάς τεχνολογίας φούρνο (τότε δεν ήταν η μόδα με τους ξυλοφουρνους) που την έκανε τραγανή και ροδοκοκκινη από την κάτω πλευρά είχε μια σάλτσα που όλοι όσοι την έτρωγαν έλεγαν ότι ήταν μοναδική. Υπήρχε τέτοια ζήτηση από πελάτες που έρχονταν κι από τον γειτονικό νομό μέχρι να ανοίξει δεύτερο κατάστημα στον νομό αυτό. Το 1997 η επιχείρηση έκλεισε γιατί ο πατέρας μου αποφάσισε ότι τον κούρασε η νύχτα και γενικά η ολοήμερη ενασχόληση με την επιχείρηση. Την εποχή εκείνη εγώ ως φοιτητής δεν μπορούσα να βοηθήσω και σπούδαζα στην Αθήνα. Στο δια ταύτα τώρα και συγνώμη και πάλι για την μεγάλη εισαγωγή. Έχω την συνταγή της σάλτσας και γνωρίζω και τον τρόπο ψησίματος. Ένας ιδιοκτήτης ενός καταστήματος εστίασης της περιοχής που βρισκόταν η πιτσαρία του πατέρα μου, θυμόταν την πίτσα και την σάλτσα της και ζήτησε να του παρασκευάζουμε μια ποσότητα για το καφέ εστιατόριό του. Μάλιστα μας υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει και στο άνοιγμα επιχείρησης αργότερα. Του δώσαμε 2 φορές μια συγκεκριμένη ποσότητα σάλτσας, την δοκίμασε, του άρεσε, επιβεβαίωσε ότι ήταν η ίδια με αυτή του παρελθόντος, μας πλήρωσε αλλά έκτοτε η συνεργασία μας δεν συνεχίστηκε. Ποτέ δεν μας πήρε τηλ ξανά να μας εξηγήσει τον λόγο και δεν τον ενοχλησαμε ξανά. Σημειωτέον ότι η γυναίκα του έχει αλλού είδους επιχείρηση που αφορά την ψυχαγωγία και την άθληση, την οποία πρότεινα σε φίλους και έγιναν πελάτες της οι περισσότεροι. Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής, δηλώνοντας άσχετος με επιχειρήσεις, οπότε μπορεί να χρειάζεται να γίνει συζήτηση επί αυτών για να προστεθούν κι άλλα στοιχεία : 1. Αν είχατε ένα τέτοιο προϊόν χωρίς να έχετε το κεφάλαιο να ανοίξετε επιχείρηση θα επιχειρουσατε να προμοταρετε την σάλτσα με κάποιο τρόπο; 2. Σχετικά με το άνοιγμα μιας πιτσαρίας θα ψάχνατε κεφάλαιο για το άνοιγμά της σε περίπτωση που δεν το είχατε κι αν ναι με ποιο τρόπο πιστεύετε ότι θα βρεθεί αυτό ; Μιλάμε για το άνοιγμα μιας μικρής επιχείρησης, αρχικά. 3. Είχε γίνει πριν ένα χρόνο συζήτηση με ένα ξάδερφο μου που είναι στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε αραβική χώρα για το άνοιγμα επιχείρησης σε χώρα του εξωτερικού και με συμβούλευσε να κάνω έρευνα αγοράς στον τομέα των εστιατορίων πίτσας και να προσπαθήσω να καταρτίσω ένα μπίζνες πλαν. Μάλιστα μου είπε ότι θα με βοηθήσει στην αρχική του κατάρτιση του πλάνου και ότι μπορώ να βρω και έτοιμα πρότυπα. Μετά την συζήτηση μας κατάλαβα ότι για μένα το όλο εγχείρημα που μου πρότεινε στην πράξη ήταν δύσκολο μιας και δεν έχω την εμπειρία να το κάνω. Θα χαρώ να ακούσω τις προτάσεις σας. Αν έχετε ερωτήσεις ευχαρίστως να σας απαντήσω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
  9. Έπαιξε τελικά με την προσθήκη της GPU που ανέφερα. Επειδή βαριέμαι έκανα boot σε Ubuntu 22.04, με Non UEFI ρύθμιση Bios και ενώ έχω Nvme θα κάνω άλλη μέρα setup σε αυτόν των Win 10. Ευχαριστώ τον Tasvar και τα υπόλοιπα παιδιά για την διαφώτιση. Λόγω οικονομικών είχα να κανω σοβαρο upgrade και να κάνω build 10 χρόνια. Ερώτηση : 1. Για να κάνω boot σε NVME και να βάλω Win 10 πρέπει να έχω UEFI mode σε BIOS? 2. Λέω να διατηρήσω τον παλιό δίσκο SSD με τα Ubuntu γιατί έχει τ αρχεία η μητέρα μου κι έχει πλέον μάθει το περιβάλλον. Θα μπορώ να έχω dual boot ?
  10. Ωωω. Και το σκέφτηκα αλλά δεν το έδωσα σημασία. Η Mobo απ' ότι κατάλαβα δεν έχει ενσωματωμένη GPU. Έχω μια MSI GEFORCE GT 710 PCI-E 2.0 αλλά δεν την έχω τοποθετήσει.
  11. Απ' ότι είδα στην σελίδα της MSI, έχει AMI BIOS. Σύμφωνα με τα specs της κανονικά πρέπει να τον βλέπει τον επεξεργαστή. Δεν ξεκινάει καν η POST διαδικασία. Δεν ακούγεται το κλασσικό beep. Ο επεξεργαστής ήταν σε σφραγισμένο κουτί. Κάτω από την μητρική να έχει στραβωμενο pin? Θα το κοιτάξω αλλά δεν νομίζω. Έβγαλα τον παλιό δίσκο που ήταν καρφωμένος πάνω για να την χωρέσω στο παλιό κουτί που παίρνειMICROATX μητρικές και πιστεύω ότι την έβαλα σωστά. Το λαμπάκι της ανάβει αρχικά κόκκινο και έπειτα γίνεται άσπρο σταθερό. Γυρνάει το fan του επεξεργαστή κανονικά.
  12. Καλησπέρα παιδιά! Εγκατεστησα την μητρική MSI MAG B660M MORTAR και τον I3 13100F που είναι συμβατός με το chipset B660. Έχω κάνει όλες τις συνδέσεις, πιστεύω σωστά, αλλά το μηχάνημα δεν μπουταρει. Έχω βγάλει την RAM, τον SSD M.2, κρατώντας τον παλιό SSD, αλλά και πάλι δεν μπουταρει. Έβγαλα ψήκτρα, επεξεργαστή, τα τοποθέτησα ξανά, χωρίς αποτέλεσμα. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Αρχίζω και υποπτεύομαι πρόβλημα με τον επεξεργαστή. Είναι αγορασμενος σε box από γνωστό κατάστημα. Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος αν και σε σφραγισμένο κουτί, τον είδα όταν τον έβγαλα από την πλαστική του θήκη να έχει πάστα. Η ψήκτρα που τον συνόδευε είχε επίσης πάστα. Κάθε συμβουλή και βοήθεια δεκτή. Όταν τυχαίνουν στραβες ειδικά Σαββατοκύριακο πραγματικά με τρελαίνουν γιατί τέτοιες μέρες σε ποιον επαγγελματία να απευθυνθείς.
  13. Καλησπέρα! Χθες δοκίμασα από το κινητό μου να κάνω live streaming και μου έβγαλε την οθόνη προετοιμασίας του Live. Έπρεπε προφανώς να περάσουν τουλάχιστον 1 εβδομάδα από την στιγμή που συμπλήρωσα τους 50+ subscribers.
  14. Όπως έγραψα και παραπάνω και φαίνεται και στην φώτο που επισυνάπτω από κάτω, δεν υπάρχουν τέτοιου είδους περιορισμοί.
  • Δημιουργία νέου...