Προς το περιεχόμενο

magnett

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    103
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με magnett

  • Ημερομηνία γέννησης 23/05/1980

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Thessaloniki

Πρόσφατες Επισκέψεις

3.529 προβολές προφίλ

magnett's Achievements

  1. Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα του πλεονεκτήματος του "κλειστού" οικοσυστήματος και των περιορισμών ασφαλείας. Στο iOS η Apple δεν επέτρεψε ποτέ την πρόσβαση στα SMS. Ο προγραμματιστής δεν έχει απολύτως κανένα τρόπο να διαβάσει και κυρίως να αποστείλει SMS. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προσυμπληρώσει κείμενο και αποστολέα στο native SMS app για να το στείλει χειροκίνητα ο χρήστης.
  2. Απο τη στιγμή που έκοψαν όχι μόνο τον Πρόεδρο τους, αλλά και τους υποστηρικτές του, προφανώς υπήρξε μεγάλη μείωση. Προσωπικά χαίρομαι που έχασε τις εκλογές ο κολλητός του Ερντογάν αλλά το να αποφασίζουν οι CEO των social τί είναι fake news και τι όχι, με βρίσκει αντίθετο.
  3. Το ίδιο είχε κάνει και με το headphone jack, "κοροϊδευε" διαφημιστικά την Apple και στο επόμενο μοντέλο της το αφαίρεσε και αυτή.
  4. Απογοήτευση! Μπήκα για να διαβάσω τα γνωστά σχόλια του τύπου: "Εγώ θα μπορούσα να φτιάξω ένα με τα ίδια ή καλύτερα specs στη μισή τιμή". Ξέρετε, αυτά που γεμίζουν 10 σελίδες κάθε φορά που η Apple ανακοινώνει καινούριο Mac Pro... Αν δεν είναι Apple, δεν πετάμε εξυπνάδες?
  5. Τι θες να πεις, ότι πρέπει η Apple να "καλύπτει" τα προσωπικά δεδομένα αυτών που έκλεψαν τα μαγαζιά της?
  6. Από απάτη, δε μπορείς να χρεωθείς στο App Store, απο αγνοία/βλακεία σου μπορείς. Το λειτουργικο (iOS) υποχρεωτικά βγάζει popup πριν ενεργοποιήσει συνδρομή, με το ποσό αυτής μετά τη δοκιμαστική περίοδο χρήσης και αν ο χρήστης απαντήση θετικά λαμβάνει email με την χρέωση, την ημερομηνία που θα γίνει και σύνδεσμο για να την ακυρώσει. Ακόμα και αυτά να μην δει, κάθε μήνα η Apple στέλνει email με το ποσό χρέωσης. Τώρα, αν κάποιος μετά από αυτά θεωρεί θύμα τον εαυτό του επειδή χρεώθηκε, μάλλον είναι θύμα γενικά στη ζωή...
  7. To ίδιο πρόβλημα έχω κι εγω, θέλει να μου στείλει verification σε αριθμό που έχω αλλάξει εδω και 5-6 χρόνια. Αφου επιβεβαίωσα ότι τρέχον αριθμός μου είναι σωστα καταχωρημένος στη συσκευή μου, στο AppleID και στο e-Banking, πήρα τηλ στην AlphaBank και μου απάντησαν ότι όλες οι εγγραφές τους έχουν το τρέχον νούμερο και ότι το πρόβλημα το έχει η Apple. Ψάχνωντας στα forums όλοι λένε ότι ο αριθμός αυτός προέρχεται απο την τράπεζα. Αδιέξοδο... Στη Revolut η διαδικασία κράτησε λίγα δευτερολεπτα, χωρις SMS και χάσιμο χρόνου...
  8. Γιατί ως γνωστόν, όλοι οι καλοί hacker(s) είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων...
  9. Εκ πείρας θα σας πω ότι ναι, δεν χρειάζεσαι πτυχίο για να διαπρέψεις στον προγραμματισμό. Εάν υπάρχει (το πτυχίο), ακόμα καλύτερα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τον αγαπήσεις και να αφιερώσεις χρόνο, πολύ χρόνο. Η γνώση υπάρχει δωρεάν για όλους googlαρωντας ή σχεδόν δωρεάν μέσο Udemy (και παρόμοιων platforms). Εγώ προσωπικά ξεκίνησα να σχολούμε σοβαρά πριν από 8 χρόνια επειδή δεν μπορούσα να βρω δουλειά πάνω στο αντικείμενο μου (πωλητής σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών). Τα δυο πρώτα χρόνια ήταν πολύ δύσκολα, έφαγα όλες μου τις οικονομίες και συντηρούμασταν με το μισθό της γυναίκας μου. Κατάφερα να φτιάξω portfolio που είναι το Α και το Ω σε αυτό το χώρο, δουλεύοντας σχεδόν αφιλοκερδός. Αποκτώντας με τον καιρό εμπειρία, είχα προτάσεις συνεργασίας από πολλές εταιρίες, μεταξύ αυτών, το spotify, το booking.com, την Emirates (airlines) και άλλες. Ποτέ κανένας δεν με ρώτησε αν έχω πανεπιστημιακή εκπαίδευση, όλοι κοιτάν τι έχεις ήδη φτιάξει. Τα τελευταία 5 χρόνια δουλεύω remote για μια Ελληνική εταιρία με έδρα το Dubai με μισθό πολλές φορές πολλαπλάσιο ενός πωλητή. Κοιτώντας το παρελθόν, η ενασχόληση μου με τον προγραμματισμό ήταν ίσως η καλύτερη επιλογή που έκανα στη ζωή μου. Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν μειώνω την αξία ενός πτυχίου. Είναι "nice to have", δεν είναι απαραίτητο.
  10. Έχουμε χάσει λίγο τη μπάλα εδώ μέσα, έτσι? Η "Wall Street Journal" χρεώνει 12$/μήνα και η "Washington Post" χρεώνει 9$/μήνα συνδρομή. Οι συνδρομητές του Amazon Prime (amazon=Jeff Bezos=WP) πληρώνουν επιπλέον 4$/μήνα για να έχουν ειδήσεις από WP. Εκτός από WSJ και WP θα υπάρχει ειδησεογραφικό περιεχόμενο από πολλές άλλες (μεγάλες) πηγές. Συζητάμε λοιπόν εάν το Apple News θα έχει συνδρομή ή όχι? Φυσικά και θα έχει και τα 10$ ακούγονται πολύ λίγα για το κοινό που απευθύνεται.
  11. Οι Ferrari που έχεις δει έχουν π.χ. λάστιχα Ferrari ή μήπως Bridgestone & Michelin? Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές κάνουν out source εξαρτήματα. Σιγά μην κάθετε η ferrari να υφαίνει υφάσματα αλκαντάρα...
  12. Υπάρχει το ασφαλές και το απόλυτα ασφαλές. Απόλυτα ασφαλές θα ήταν να πούμε ότι αύριο θα ανατείλει ο ήλιος. Ασφαλές μπορεί να είναι ένα λειτουργικό σύστημα, ή ένα ταξίδι με αεροπλάνο. Τα αεροπλάνα πέφτουν, αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι ασφαλή μέσα μεταφοράς. Αντιστοιχα και τα λειτουργικά συστήματα.
  13. Με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να διαλέγουμε ασφαλή αυτοκίνητα γιατί ακόμα και στα ασφαλέστερα υπάρχει πιθανότητα να χτυπήσεις...
  14. Λοιπόν, ως iOS developer που έχω χρησιμοποιήσει αυτή τη δυνατότητα, όχι συγκεκριμένα από το GlassBox, αλλά από το AppSee και το Instabug, να σας πω ότι γίνεται ντόρος για το "τίποτα". Πρώτα από όλα, νομίζεται ότι οι κινήσεις σας μέσα π.χ. σε μια ιστοσελίδα ή εφαρμογή, δεν καταγράφονται (heatmaps). Κάθε σοβαρό site & app το κάνει με στόχο τη βελτιστοποίηση του interaction του χρήστη. Η καταγραφή της οθόνης που όπως σωστά αναφέρθηκε, γίνεται αποκλειστικά στο ίδιο το app. Δεν υπάρχει τρόπος να καταγράψεις οτιδήποτε άπαξ και ο χρήστης κλείσει ή αλλάξει εφαρμογή. Ο λόγος που χρησιμοποιούμε τέτοια εργαλεία είναι καθαρά για debugging. Όταν π.χ. σου σκάσει η εφαρμογή, εγώ μπορώ να δω ακριβώς τι έκανες για να μπορέσω εύκολα να αναπαράγω τα βήματα και να λύσω το πρόβλημα. Μερικοί μπορεί να νιώθετε "κάπως" με την ιδέα της καταγραφής της οθόνης του app αλλά νομίζετε ότι εμείς οι developers δεν γνωρίζουμε ούτως ή άλλως τι χρήση κάνετε στον κώδικα που εμείς γράψαμε? Άκουσα διάφορα "άκυρα" όπως ότι έτσι μπορούν να γίνουν leak αριθμοί πιστωτικών καρτών, κτλ.. Leak σε ποιους? Σε εμάς που γράψαμε τον κώδικα? Λέτε να χρειάζομαι βίντεο για να πάρω τον αριθμό της κάρτας που εισάγει ο χρήστης στην εφαρμογή μου?! Αφού μου τον δίνει ούτως ή άλλως για να την χρεώσω! Προφανώς και τον γνωρίζω. Leak στην εταιρία που έφτιαξε το εκάστοτε screen recording SDK? Μας δίνει τη δυνατότητα να μπλοκάρουμε συγκεκριμένα πεδία που περιέχουν ευαίσθητα δεδομένα και το πληκτρολόγιο είναι μόνιμα blocked. Μη σας φαίνονται λοιπόν περίεργα όλα αυτά, είναι εργαλεία για να κάνουμε οι developers καλύτερα τη δουλειά μας και εσείς να έχετε καλύτερες εφαρμογές.
  • Δημιουργία νέου...