-
ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM
194 -
ΜΕΛΟΣ
Σχετικά με eliassgr
- Ημερομηνία γέννησης 28/09/1989
Ιστοσελίδα
-
Website URL
www.imavropoulos.com
Πληροφορίες προφίλ
-
Φύλο
Άνδρας
-
Τοποθεσία
Athens
-
Ενδιαφέροντα
Photography / iOS / Prosumer
Πρόσφατες Επισκέψεις
6.054 προβολές προφίλ
eliassgr's Achievements
-
Ο eliassgr άλλαξε την εικόνα προφιλ
-
silentstorm άφησε μία Θετική αξιολόγηση για τον eliassgr
-
slayerjohnny18 άφησε μία Θετική αξιολόγηση για τον eliassgr
-
άφησε μία Θετική αξιολόγηση για τον eliassgr
-
Άρα θα «χτυπάει» την Spirit στην τιμή που βγαίνει συνήθως προσφορά δηλαδή κοντά στα 550 ευρώ η 310 στον Κώτσο... γιατί η αρχική τιμή της Spirit είναι στα 779 😬
-
Θα σου πρότεινα να προσπαθήσεις να ψήσεις στους 180 βαθμούς να λέει στο καπάκι σου, σε έμμεσο ψήσιμο δηλαδή οι καυστήρες να μη βαράνε άμεσα τα κοτόπουλα να τα βάλεις στη μέση και να ανάψεις τους καυστήρες στην άκρη. Τώρα παίξε με την ένταση των καυστήρων για να πετύχεις αυτή τη θερμοκρασία.
-
Θεωρώ πως η επιλογή μεταξύ των 2 μοντέλων είναι αρκετά εύκολη λόγω των πολλών παραπάνω χαρακτηριστικών και ανώτερης ποιότητας κατασκευής της Napoleon 365 - Πιο δυνατοί καυστήρες - Σχάρες 2 όψεων, στη μια μεριά ψήνεις κανονικά, στην άλλη έχει αυλάκια που μαζεύεται το λίπος και διοχετεύεται μακρυά από τους καυστήρες για να έχουμε ακόμα λιγότερες αναφλέξεις όταν ψήνουμε λουκάνικα / προβατίνε / σταβλίσιες μπριζόλες κτλ - Καλύτερες εγγυήσεις έως 15 έτη και για μέρη που είναι λιγότερα έτη υπάρχει μόνιμη έκπτωση 50% έως και το 15ο έτος - Κάδος ψησίματος που είναι πολύ πιο εύκολος στον καθαρισμό, έχει γίνει λείανση και υπάρχει κεραμική επίστρωση. Επίσης σε όλο το κάτω μέρος του κάδου υπάρχει συρτάρι που αφαιρείται και πλένεται πολύ πιο γρήγορα από ότι στη Weber που καθαρίζεις τον ίδιο τον κάδο. Στο συρτάρι μπορείς να βάλεις και αλουμίνιο προσεχώς για να μην το πλένεις καθόλου. - Τα καλύμματα των καυστήρων είναι από ανοξείδωτο ατσάλι ενώ στη Spirit δεν είναι το ίδιο. Το ανοξείδωτο ατσάλι καθαρίζει πιο εύκολα και διαρκεί πολύ περισσότερο πριν χρειαστείς ανταλλακτικό. Επίσης είναι πιο υγεινό υλικό για να έρχεται σε άμεση επαφή με τη φλόγα. - Το καπάκι της Napoleon έχει μεγαλύτερο ύψος και χωράει πιο σωστά μεγάλα ψητά στη σούβλα. - Σχεδιασμός κλειστού τύπου που προφυλάσσει την μπουκάλα από τον ήλιο, αλλά είναι και πιο όμορφη η ψησταριά στο μπαλκόνι σου. - Ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας στη Napoleon γιατί έχει καλύμματα καυστήρων τοποθετημένα σε διαφορετικό ύψος αλλά και διαφορετική κλίση ειδική για να ψήνεις σωστά και στο μπροστά μέρος της σχάρας όπου όλες οι υγραερίου έχουν «θέμα» . Δηλαδή στις περισσότερες ψησταριές είναι λογικό να ψήνεις πιο δυνατά στο πίσω μέρος της ψησταριάς που είναι πιο κλειστό, και πιο αδύναμα στο μπροστά μέρος που είναι το άνοιγμα από το καπάκι. - Σύστημα ανάφλεξης καυστήρων ανώτερης τεχνολογίας Μετά υπάρχουν και άλλες διαφορές πιο μικρές ή πιο μεγάλες ανάλογα τις ανάγκες και την αντίληψη του καθενός! Προσωπική μου άποψη είναι πως στάθηκες τυχερός που βρέθηκες μπροστά σε αυτό το «εμπόδιο» στην αγορά σου και κατέληξες να πας πιο κοντά στην επιλογή της Napoleon... Καλές αγορές!
-
Και οι Napoleon enameled λένε σε πολλές μπροσούρες αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι όντως enameled όπως έχεις παρατηρήσει και εσύ με τη Genesis που έχεις. Ωστόσο πριν αρκετά χρόνια στην έκθεση Horeca είχα δει spirit ii με πραγματικά enameled σχάρες που το έβλεπες ότι είναι έτσι, απλά δεν ξέρω τα μοντέλα που εισάγονται τώρα Ελλάδα τι σχάρες φοράνε. Πάντως και η Weber εδώ προτείνει βούρτσες ίδιες και για το enamel, το μόνο που λέει να αποφύγεις είναι στο scrapping με την ξύστρα που έχουν κάποιες βούρτσες. https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/how-to-care-for-your-cast-iron-cooking-grates/weber-29675.html Tools to use – Weber offers a variety of grill brushes to clean your grates. They are all approved for use with our porcelain enameled cast iron grates. We don’t recommend anything with sharp edges as that can damage the porcelain enamel coating and open the door for corrosion issues. Make sure to test your brush for any loose bristles before each use and please keep in mind we recommend a new grill brush annually. You can check out our grill brushes on weber.com.
-
Στο link που μας έβαλες λέει και το παρακάτω: "Another benefit of the new grates is the 5 year no rust/no burn through warranty. These grates also do not need to be seasoned. Simply preheat your grill with all burners on high for 12-15 minutes, brush the grates clean with a stainless steel bristle brush, adjust the burners to your desired cooking temperature, and you are good to grill! " Αυτό σημαίνει ότι μιλάει για σχάρες με επισμάλτωση πορσελάνης που δίνει και εγγύηση 5 έτη και ΔΕΝ χρειάζεται seasoning (λογικό για την εγγύηση γιατί η επισμάλτωση πορσελάνης δεν κρατάει για πάντα). Από τη Genesis 310 του ξάδερφού μου ξέρω πολύ καλά ότι οι σχάρες του ΔΕΝ είναι επισμαλτωμένες άρα μιλάμε σίγουρα για διαφορετικό μοντέλο σχαρών από αυτό που αναφέρεται στο παραπάνω άρθρο. Για τα μοντέλα Spirit να σου πω την αλήθεια δε θυμάμαι την τελευταία φορά που είχα δει αν είχε επισμαλτωμένες ή όχι σχάρες. Επίσης, προσωπική μου άποψη είναι πως οι σχάρες που ΔΕΝ είναι επισμαλτωμένες είναι καλύτερες καθώς δεν κινδυνεύεις να φύγει η επισμάλτωση που έχει σε συγκεκριμένα σημεία και μετά να μην ξέρεις τι θα κάνεις seasoning επάνω στη σχάρα και τι όχι, ή αν αυτή η ισχυρή επισμάλτωση πορσελάνης καταλήξει μετά από κάποια χρόνια χρήσης και φθοράς στο φαγητό σου. Δηλαδή προτιμώ το καθαρό μαντέμι που κρατάει κυριολεκτικά για πάντα αν ξέρεις να το συντηρήσεις και να το επαναφέρεις αν χρειαστεί.
-
Θα σου λυθούν όλες σου οι απορίες αν διαβάσεις το manual της ψησταριάς σου! Στα brand που όντως έχουν σχάρες διπλής όψης αναγράφεται και σχετικό section στο manual της ψησταριάς!
-
Κάτι τέτοιο είναι στα όριο της επινόησης / πατέντας , δηλαδή σκέφτηκε κάτι ο ψήστης να κάνει το οποίο δεν έχει σκεφτεί ο κατασκευαστής της ψησταριάς. Μπορεί όντως να έχει χρησιμότητα να το κάνεις ανάλογα με τα γούστα και το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις, απλά το ανέφερα για να επιβεβαιώσω αυτό που είπες ο φίλος πιο πάνω ότι κάλεσε στο κατάστημα και του είπαν πως «οι σχάρες της Weber είναι σχεδιασμένες για να ψήσιμο στη 1 πλευρά» ✌️
-
Σωστή ήταν η απάντηση καθώς σχάρες 2 όψεων προσφέρουν από τα μεγάλα brand αυτή τη στιγμή μόνο η Napoleon και η Broil King Το θέμα είναι να έχει κάποιο νόημα να ψήσεις από την άλλη πλευρά. Σε Napoleon έχει αυλακώσεις που μαζεύουν τα λίπη και τα διοχετεύουν με ειδικές εγκοπές στο μπροστά μέρος και το πίσω μέρος αντίστοιχα, από όπου γλιστράνε στον κάδο προς τον λιποσυλλέκτη και δεν πέφτουν επάνω στα καλύμματα και τους καυστήρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση αναφλέξεων σε συγκεκριμένα λιπαρά φαγητά!
-
Τότε ίσως να μην είναι 2 όψεων.. τι ψησταριά έχεις;
-
Στη δεύτερη πλευρά της σχάρας αν προσέξεις έχει αυλάκια όπου μαζεύεται το πολύ λίπος και οι ζωμοί! Ψήνοντας από αυτή την πλευρά λιπαρά κρέατα , θα έχεις ακόμα λιγότερες αναφλέξεις αλλα παράλληλα θα γίνεται το φαγητό σου και πιο ζουμερό!
-
Ηλιέλαιο για τη συντήρηση και το seasoning (μόνο και μόνο επειδή είναι λεπτό έλαιο και δεν μένει μεγάλη στρώση στο τηγάνι), αλλά να ξέρεις για το μαγείρεμα, πάντα με ελαιόλαδο αν αντέχει η τσέπη σου (ακόμα και για τηγάνισμα) είναι πιο ανθεκτικό έλαιο στις υψηλές θερμοκρασίες και πιο υγιεινό όταν καίγεται σε σύγκριση με όλα τα άλλα έλαια. Διάβασε και τα άρθρα παρακάτω: https://www.capital.gr/health/3097963/einai-to-elaiolado-to-kalutero-ladi-gia-tiganisma https://www.oliveoiltimes.com/world/frying-with-olive-oil/30470
-
Η Napoleon γενικά έχει πιο δυνατούς καυστήρες σε kW, και καλύτερη κατανομή θερμότητας λόγω της διαφορετικής κατανομής και κλίσης των καλυμμάτων για τους καυστήρες, οπότε δεν χρειάζεσαι περισσότερους καυστήρες... καλό είναι να κοιτάς τη συνολική απόδοση του μπάρμπεκιου σε kW σε συνδυασμό με την επιφάνεια ψήσιματος!