Προς το περιεχόμενο

DreaMakos

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    31
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με DreaMakos

  • Ημερομηνία γέννησης 18/01/1988

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

DreaMakos's Achievements

Contributor

Contributor (7/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

1

Φήμη

  1. Γεια σου elorant, μου άρεσε πολύ το παράδειγμά σου με το αυτοκίνητο, σας ευχαριστώ όλους για τις βοήθειες σας.
  2. Ωραία παιδιά εντάξει σας ευχαριστώ, σαν να την κατάλαβα, είδα και αυτό το παράδειγμα http://www.completecsharptutorial.com/basic/understanding-concepts/ και σαν να μπήκα στο νόημα. Τώρα που το σκέφτομαι είναι σαν τις συναρτήσεις, απλά τις φτιάχνεις λες τη θέλεις να κάνουν και μετά τις καλείς και η μόνη διαφορά είναι στην "ορατότητα".
  3. Τον ορισμό της ενθυλάκωσης το έχω καταλάβει, αλλά στον τρόπο λειτουργίας της μπερδεύομαι. Ας πούμε ότι έχω δύο κλάσεις και έχω βάλει private μεταβλητές και public μεθόδους και την main, τώρα ο άλλος προγραμματιστής πως θα διαβάσει αυτές κλάσεις, δηλ εγώ τη πρέπει να του δώσω, όλο τον κώδικά ή μόνο το όνομα του αντικειμένου που δημιούργησα ?
  4. Από ποιους να τα κρύψω? Από τους άλλους προγραμματιστές - χρήστες ? Ναι, αλλά τότε σαν τους περιορίζω να χρησιμοποιήσουν τις δικές μου μεταβλητές και μεθόδους, όπως και στις βιβλιοθήκες που φτιάχνουν οι προγραμματιστές. Άρα τα χρησιμοποιούμε για περισσότερη ασφάλεια, από του άλλους.
  5. Γεια σας, ασχολούμαι με την C# και έχω κάποιες ερωτήσεις - απορίες. Μαθαίνω τη γλώσσα από εδώ: http://www.tutorialspoint.com/csharp/ είναι καλή σελίδα ? Ποια προτείνετε εσείς ? Έχω προχωρήσει πολύ μακριά αλλά εδώ --> C# - Encapsulation έχω μια απορία, την ενθυλάκωση γιατί πρέπει να την χρησιμοποιούμε ? Δηλ τι να κρύψω - προστατεύσω ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  6. Γεια σας, ψάχνω τις ερωτήσεις & απαντήσεις για την ειδικότητα με τίτλο <<Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/Web Designer- Developer/Video Games)>> και δεν μπορώ να τις βρω. Μήπως η παραπάνω ειδικότητα έχει κάποια σχέση με αυτήν --> Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα ? Διότι στον www.eoppep.gr/ υπάρχει αυτή η ειδικότητα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  7. Το λάπτοπ προς το παρόν δουλεύει, αν γίνει κάτι τότε θα το ανοίξω, ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.
  8. Ναι κάνει επανεκκίνηση, αλλά άλλες φορές κλείνει. Ναι φορτίζει την μπαταρία όταν είναι κλειστό (η μπαταρία κρατάει το πολύ 15 λεπτά). Δεν φορτίζει την μπαταρία είναι σταθερά 17% και γράφει αυτό --> 17% διαθέσιμη (συνδεδεμένη, δεν φορτίζεται) εξετάστε το ενδεχόμενο αντικατάστασης της μπαταρίας. Ναι αυτό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δουλεύει σε safe mode και όχι στην κανονική εκκίνηση. Επίσης εάν δεν έχω το καλώδιο κουμπωμένο στο λάπτοπ, δουλεύει η μπαταρία το πολύ 15 λεπτά και μετά σβήνει. Με αυτό το κόλπο στο βίντεο δουλεύει κανονικά όταν είναι συνδεδεμένο το καλώδιο.
  9. Έκανα αυτό στο βίντεο και δε σβήνει το λάπτοπ όταν έχω συνδεδεμένο το καλώδιο τροφοδοσίας (τροφοδοτικό). Τι να φταίει άραγε ?
  10. Γεια σας, έχω ένα θέμα με το Toshiba satellite A300 - 1gn κατά τη φόρτιση. Συνδέω το τροφοδοτικό στο λάπτοπ, πατάω το κουμπί εκκίνησης και μόλις φορτώσουν τα windows και εμφανιστεί η επιφάνεια εργασίας τότε σβήνει το λάπτοπ, το ίδιο συμβαίνει και αν έχω αφαιρέσει την μπαταρία. Το παράξενο είναι ότι όταν δε συνδέω το τροφοδοτικό στο λάπτοπ λειτουργεί κανονικά αλλά μετά από λίγα λεπτά σβήνει επειδή έχει θέμα η μπαταρία, επίσης και το άλλο παράξενο είναι ότι οταν έχω συνδεδεμένο το τροφοδοτικό και μπαίνω με ασφαλεί λειτουργία (F8) το λάπτοπ δουλεύει κανονικότατα χωρίς να σβήσει. Τι μπορεί να φταίει άραγε ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  11. Εντάξει, πρώτα θα μάθω τις βασικές εντολές της C++ και μετά θα επανέλθω στο θέμα. Εγώ για compiler χρησιμοποιώ αυτά Site: CodeBlocks , Site: wxDev-C++ . Υπάρχει μήπως και κάτι καλύτερο (εκτός την visual C++) ? Παρατήρησα ότι μερικά compilers δεν αναγνωρίζουν αυτό #include <iostream.h>,ενώ αυτό #include <iostream> χαλαρά. Ποιο από τα δύο WxWidgets ή GTK είναι καλύτερο (δηλ έχει τα περισσότερα χαρακτηριστικά) ?
  12. Χαίρομαι όταν βλέπω κάποιους ανθρώπους να αναλύουν ένα θέμα με πολύ λεπτομέρεια, ευχαριστώ και πάλι. Σήμερα, βλέποντας αυτό το βίντεο αναρωτήθηκα, εάν και σήμερα οι προγραμματιστές που φτιάχνουν τις εφαρμογές τους χρησιμοποιούν τόσο πολύ κώδικα κάθε φορά που θέλουν να φτιάξουν ένα αντικείμενο μέσα σε μια εφαρμογή. Μήπως, χρησιμοποιούν έτοιμες βιβλιοθήκες ή χρησιμοποιούν κάποια user interface design tools, όπως Site: Visual Studio , Site: Glade κτλ ? Λογικά, αυτό θα σημαίνει ότι μπορείς και με μία γλώσσα προγραμματισμού να φτιάξεις τα κουμπιά, μενού, παράθυρα κτλ που είναι και χρονοβόρο, αλλά εκεί έξω οι προγραμματιστές τι χρησιμοποιούν, ξέρουμε ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  13. Ωραία, εγώ τα είχα σχεδιάσει αλλιώς στο μυαλό μου, βλέπεις υπάρχουν και τα παραδείγματα που βοηθάνε, ευχαριστώ. Ναι, σωστά εννοούσα αυτό στο λινκ (πιο σύντομα στα ελληνικά https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B1)
  14. Καλησπέρα, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα για το εάν θα κλείσει ή όχι, απλά λέω μήπως οι άλλοι που θα μπουν στο παρόν νήμα να μην μπερδευτούν, κατά τα άλλα μπορεί να μείνει ανοιχτό. Έκανα εγγραφή στο http://www.codecademy.com/είναι αρκετά καλό, απλά πρέπει να προσθέσουν κι άλλες γλώσσες. Παιδιά εδώ και ένα μήνα που ασχολούμαι με τις γλώσσες προγραμματισμού, παρατήρησα ότι όλες μα όλες οι γλώσσες έχουν κάποια κοινά στοιχεία μεταξύ τους. Προσωπικά εγώ είχα ξεκινήσει με την C++ και συγκρίνοντας τη με άλλες γλώσσες κατάλαβα ότι είχαν υιοθετήσει κάποια στοιχεία της. Οπότε, ας γυρίσουμε λιγάκι και στις πρώτες σελίδες του νήματος, εγώ από σας είχα ζητήσει να μου προτείνεται μια γλώσσα μοναδική η οποία μπορεί να παίξει το ρόλο όλων των γλωσσών, κάτι τέτοιο φυσικά δεν ίσχυε και δεν ισχύει. Αντιθέτως, έπρεπε να σας ζητήσω μια γλώσσα που είχε την περισσότερη σύνταξη και διαβάζοντας την θα μαθαίναμε ΌΛΟ το νόημα του προγραμματισμού και μετέπειτα η άλλες γλώσσες θα ήτανε παιχνιδάκι να τις μάθουμε. Αλήθεια, υπάρχει μία γλώσσα που διαβάζοντας την μπορείς να μάθεις το νόημα του προγραμματισμού, ας πούμε μπορεί να ήτανε η C++ ? Επίσης, νομίζω πως δεν έχει κάποια σημασία εάν μια γλώσσα είναι εύκολη ή δύσκολη, σημασία έχει να μας δώσει να καταλάβουμε το νόημα του προγραμματισμού.....μπορεί να έχω άδικο και για αυτό περιμένω τα σχόλιά σας.
  15. Αδέρφια μου, έχουμε ξεφύγει από το θέμα (πρέπει να κλείσει). Μετά από αρκετές μέρες αναζήτησης για τις γλώσσες προγραμματισμού βρήκα ένα καταπληκτικό site που στα λέει όλα ένα-ένα αρκεί να ξέρεις λίγα αγγλικά, σας συνιστώ να διαβάσετε μόνο τις φωτογραφίες ορίστε το λίνκ: https://www.udemy.com/blog/best-programming-language/ Οι χάκερς προτείνουν για αρχή σ' έναν αρχάριο να μάθει πρώτα την python και μετά να πάει στις άλλες γλώσσες, όπως C, C++, Java.
  • Δημιουργία νέου...