Προς το περιεχόμενο

Billator

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    3.134
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    1

7 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

13.702 προβολές προφίλ
  1. Billator

    Netflix μέσω Τουρκίας problem

    Σε εμάς μόλις έβγαλε το μήνυμα αυτό (το εμφάνισε πρώτη φορά με το που έληξε το geolocation restriction που είχα φάει) , άνοιξα VPN τουρκία (προφανώς έκλεισα τελείως το app και το άνοιξα πάλι) και έβγαλε επιλογή αν ταξιδεύω, επέλεξα εκείνο έκανα email verification και εδώ και 1 μήνα είναι μια χαρά. Οπότε ίσως αυτό είναι μία λύση μέχρι το κόψουν.
  2. Και εμένα ο βασικός μου λογαριασμός είναι Τούρκικος, τον έχω πολλά χρόνια έτσι και δεν το άλλαξα με το payment restriction που φάγαμε (απλά με βοήθησε να κάνω οικονομία ). Εμένα δεν με ενόχλησε κάπου το VPN, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις απλά το σταματούσα γιατί αλλιώς δεν είχα access σε εφαρμογές / σελίδες. Και επαναλαμβάνω δεν το έκανα με σκοπό αυτό, απλά έτυχε να ξεκινήσω να παρακολουθώ μία σειρά στο Netflix και το άφηνα μόνιμα έτσι. Και έτυχε και μου άρεσε μία εκπαιδευτική εφαρμογή που ήθελα να κάνω συνδρομή και δοκίμασα πριν αλλάξω το κεντρικό λογαριασμό για να την αγοράσω και απλά δούλεψε. Τώρα αν δουλεύει σε άλλους ή όχι δεν το γνωρίζω. Είτε με VPN είτε με την απενεργοποίηση του Data Roaming έχει δουλέψει σε αρκετούς πάντως. Υπάρχει μια "πληθώρα" workarounds που εμφανίστηκαν τον τελευταίο 1+ μήνα, δεν το θεωρώ οπότε και πολύ τυχαίο το timing.
  3. Billator

    Skroutz Plus

    Ακριβώς, αναμφισβήτητα το Skroutz για την Ελληνική αγορά είναι μία από τις καλύτερες επιλογές, αλλά (ευτυχώς) δεν είναι και η μόνη. PS. Στο "παιχνίδι" για τις δικές μου αγορές, έχω βάλει και το Allegro.pl , τα αγοράζεις από την "πηγή" , οι περισσότεροι προμηθευτές τεχνολογίας / είδη σπιτιού κλπ είναι από εκεί (Πολωνία). Έχω αγοράσει περίπου 25 φορές από εκεί πλέον. Οπότε πολλές φορές βρίσκεις διαμαντάκια και εκεί.
  4. Billator

    Skroutz Plus

    Συγκρίνεις 2 άσχετα πράγματα δυστυχώς. Το κόστος του Skroutz (αν μιλάμε για μεταφορική + επαρχεία) είναι αρκετά χαμηλό απλά μετατοπίζει σχεδόν ΟΛΟ το κόστος σε εσένα (ίσως κάποιο μικρό κομμάτι καλύπτεται και από το ίδιο), και συμπεριλαμβάνει ένα ποσοστό που αφορά επιστροφές προβλήματα κλπ. Όταν σου στέλνει κατευθείαν το μαγαζί το κόστος αποστολής για το μαγαζί είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερο από αυτό που σε χρεώνει το Skroutz. Απλά για να πουλήσει επωμίζεται το μεγαλύτερο κόστος από πλευράς του, που σημαίνει μικρότερο περιθώριο κέρδους. Όταν το Skroutz παίρνει ένα 15-17% επι της πώλησης καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει τρόπος να το επωμιστεί, βασικά δεν το θέλει και να μπορεί. Φυσικά αν τύχει ποτέ να στείλεις από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη κάποιο μεγάλο αντικείμενο και όχι κάποια κούτα και χρειάζεται και διαμεταφορα θα σου πέσουν τα μαλλιά για το πόσο κοστίζει (όπου συνήθως πηγαίνουν για παραλαβή από την αποθήκη τους), ή για το πόσο προβληματικό είναι να το βάλεις να φτάσει σε κάποια διεύθυνση ακριβώς στην πόρτα σου στην επαρχία. Φυσικα συμφωνώ ότι ακόμα ο τρόπος υπολογισμού των μεταφορικών στο Skroutz δεν είναι τέλειος μιας και υπάρχουν 100αδες προϊόντα (αν όχι χιλιάδες) που έχουν αδικαιολόγητα υψηλό κόστος αλλά θεωρώ το πρόβλημα κυρίως συστημικό. Ε σε αυτά τα προϊόντα απλά μην επιλέξεις Skroutz, θεωρώ ότι είναι υπερβολικά απλή η λύση 🙂
  5. Δοκίμασε να έχεις non stop για 48+ ώρες από το NordVPN: Special Servers --> Obfuscated --> Turkey Να χρησιμοποιείς τα πάντα μέσω VPN και απλά κάνε Paused 5 minutes σε περίπτωση που πρέπει να μπεις σε iban ή οτιδήποτε άλλο. Τα ενεργά Subscription δεν επηρεάζονται , μόνο οι νέες αγορές όπως έχεις δηλαδή εσύ πρόβλημα κλπ. Προσωπικά επειδή χρησιμοποιούσα για αρκετές μέρες το κινητό μου με VPN (για να βλέπω Netflix πρακτικά) με τον παραπάνω server που σου αναφέρω (το οποίο πρακτικά φαίνεται σαν να μην χρησιμοποιείς VPN αλλά ότι βρίσκεσαι στην χώρα εκεί) και οι πληρωμές ενεργοποιήθηκαν και πάλι. Πόσες μέρες χρειάζονται πρακτικά δεν γνωρίζω άλλοι αναφέρουν 48+ ώρες, εγώ το λειτουργούσα 28 μέρες μέχρι να φύγει το Geolocation restriction του netflix και κάπου στην 10-11 μέρα που το δοκίμασα τυχαία λειτουργούσε κανονικά και πάλι..
  6. Billator

    Payzy by Cosmote

    Η Payzy δεν είναι μόνο ελλάδα, έχει γίνει δυνατό promote στην Γερμανία. Αν μην ξεχνάμε ότι ο ΟΤΕ βρίσκεται στον όμιλο και υπό τον έλεγχο της Deutsche Telekom. Οπότε long term αμφιβάλλω αν το κεντρικό target group είναι μόνο η Ελλάδα, βέβαια η Revolut έδειξε την "δυναμική" της με το τεράστιο βαθμό εισχώρησης στην Ελληνική αγορά και ο όμιλος ΟΤΕ έχει πολύ πιο δυνατό portfolio για να την φτιάξει την "ιδανική" (για μεγάλο target group) επιλογή στην Ελλάδα. Και επειδή οι συστημικές τράπεζες δεν έχουν πρακτικά ανταγωνιστές και παίζουν μπάλα μόνες τους, βρίσκουν μεγαλύτερη θέση τέτοιες υπηρεσίες στην Ελλάδα.
  7. Αν δεν κάνετε abuse τις αποστολές τότε δεν θα γίνει spam. Αυτό όμως μπορεί να συμβεί ανεξάρτητα την υπηρεσία που θα χρησιμοποιήσεις, και αν μιλάμε συγκεκριμένα για promo emails το ενδεχόμενο είναι σχετικά μεγάλο για να γίνει spam , υπάρχουν τεχνικές που μπορείς να μειώσεις την περίπτωση αυτή και ίσως τις γνωρίζει αυτός που σας έστησε το site.
  8. Φυσικά εξαρτάται από την τράπεζα, δες τις χρεώσεις ισοτιμίας που έχει ο πάροχος της κάρτας σου.
  9. Φυσικά και υπάρχει χρησιμοποίησε το Gmail API, μπορείς πρακτικά 2 email / sec. Χρησιμοποιεί 100 quota per action ανεξάρτητα τους bcc. Το Limit είναι 250 quota per sec. Άρα 2 email per second. Υπάρχει ένα burst capacity το οποίο αν δεν το κάνεις abuse είναι αρκετά βοηθητικό κάποιες στιγμές. Την προηγούμενη εβδομάδα έφτιαξα ένα σύστημα και στέλνουμε πάνω από 3000 emails ανά ημέρα. Φυσικά πηγαίνουν αρχικά στα spam αλλά λόγω ότι αφορούν report emails οι ίδιοι οι χρήστες αναφέρουν ότι δεν είναι spam οπότε μετά από καμιά εβδομάδα λειτουργεί κανονικά και στους νέου χρήστες. Επειδή δουλεύει σωστά ίσως αυξήσουμε τα daily emails για πιο τακτά reports στους users. Κόστος χρήσης 0 ευρώ φυσικά.
  10. Αυτό είναι αλήθεια, εγώ έχω mini PC που έχει (πραγματικό) tdp στα 90W (το θεωρητικό στα tdp 54W), σε idle με ένα adaptive profile που χρησιμοποιώ έχει idle 12-13W και max peak (γιατί έχει και gpu) τα 200-210W. Θα μπορούσε να πέσει και άλλο το Idle αλλά για εμένα δεν έχει νόημα η διαφορά των 3-4Watt. Αλλά επειδή έχω και ένα (όχι του θέματος) με N100 cpu (95 ευρώ αγορά αν θυμάμαι καλά από ali) το max peak που κάνει στο 100% load από άποψη tdp είναι 25W, το performance per watt στο Peak είναι "χάλια" (ίσως επειδή τρέχουν και σαν τρελά τα fan, έχει 2 fans), ενώ με το "δυνατό" cpu τις ίδιες λειτουργίες τις κάνει σε σχεδόν idle κατάσταση (18-21W) και χωρίς θόρυβο μιας και δεν ξεκινάει καν ο ανεμιστήρας. PS. Κάνω hosting κάποια webapp οπότε τα συγκρίνω με βάση ακριβώς το ίδιο workload. Αλλά από άποψη κόστους απόκτησης και απόδοσης το N100 είναι πιο vfm (βέβαια με τα πιο νέα cpu αλλάζουν τα δεδομένα πάλι αλλά αυτό συμβαίνει πάντα). Εφόσον φυσικά καλύπτει κάποιον το performance που έχει είναι τέλεια επιλογή για πολλά σενάρια.
  11. Είτε τα κάνεις όλα με φόρμουλες οπότε εφόσον ξέρεις βασικό excel και με λίγο ψάξιμο, και με βάση αυτά που σου έγραψα, τα κάνεις εύκολα έτσι. Είτε πηγαίνεις σε πιο solid solution σε Google script, που από ότι βλέπω θα δυσκολευτείς στο κομμάτι αυτό, βέβαια αν ξέρεις κώδικα θεωρώ είναι πιο εύκολο από το να το στήσεις με φόρμουλες. Για το 2: Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι η ιστοσελίδα θα μεριμνήσει για το σωστό preview του κειμένου. Αν κάνεις change line θα φαίνεται όπως νάνε σε διαφορετικές οθόνες δεν θα είναι δυναμικό το text.
  12. Δεν αξίζει να πας σε μεταχειρισμένο, δεν υπάρχει κάποιο μεταχειρισμένο που σε αυτό το Price range να χτυπά κάποιο καινούριο Laptop σε cpu performance. Εκτός και αν θες να πας καρφωτός σε συγκεκριμένη σειρά όπου εκεί εσύ "φταις". 1. Στα 500 ευρώ βρίσκεις το πιο VFM Laptop με το πιο δυνατό CPU. 2. Στα Plus να έχει Type C θύρα με δυνατότητα charging μέσω αυτής (δύσκολο φυσικά να βρεις σε αυτή την τιμή να έχει αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Μαζί με ένα PD powerbank (20,000-30,000mah) έχεις μία αυτομία πάνω από 15 ώρες και δεν περιορίζεται με το να ψάχνεις πρίζες. Αν δεν σε απασχολεί το On the go φυσικά δεν το χρειάζεσαι, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θα το χρειαστείς. 3. Αν τα παραπάνω τα βρεις σε Dell, πηγαίνεις σε Dell λόγω του Service, αν όχι απλά να είναι ελληνικής αντιπροσωπείας τουλάχιστον. 4. Επίσης οθόνη λογικά θα πας σε 15,6" μιας και δύσκολα θα βρεις (όχι αδύνατον) 16"
  13. 1. Δεν γίνεται να αλλάξεις αυτό το action. Απλά υπάρχουν άπειρα workarounds ανάλογα πως θα το σκεφτείς. (Αυτό πλησιάζει όσο πιο κοντά στο να γίνει σαν default) Να κάνεις ένα απλό shorting Google script function onFormSubmit(e) { var spreadsheet = SpreadsheetApp.openById('your-spreadsheet-id'); var sheet = spreadsheet.getSheetByName('SheetName'); sheet.sort(1, false); // εφόσον το timestamp είναι στο column A } Να κάνεις μία απλή φόρμουλα με Sort σε ένα άλλο tab (ή στο ίδιο σε διαφορετικά columns, πέρα όμως από το range του original table) =SORT('Form Responses 1'!A:Z, 1, FALSE) 2. Απλά κάνε clip το cell δεν αξίζει να το κάνεις προγραμματιστικά αν δεν υπάρχει λόγος πρακτικός, απλά με το column width ορίζεις χονδρικά τα characters per row/cell https://prnt.sc/l22Aj-kyd6jG 3. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι θες να κάνεις σε αυτό το βήμα. Γενικά μπορείς με ένα απλό SUBSTITUTE να το καταφέρεις, διαφορετικά αν θες να εφαρμοστεί κατευθείαν στα Form Responses πρέπει να το κάνεις σαν επιπλέον ενέργεια στο μέσα στο "onFormSubmit(e)" ώστε να λειτουργεί το replacement / check σε κάθε Submit. Δεν είναι κάτι δύσκολο από αυτά που θες να κάνεις. Μία λογική και επαγωγική σκέψη χρειάζεσαι και θα τα λύσεις όλα. Αν δεν σε βοηθάει το AI είναι επειδή δεν καταλαβαίνεις ίσως και εσύ ακριβώς τι πρέπει / θες να κάνεις, οπότε σκέψου λίγο καλύτερα το workflow σου (δεν ξέρω φυσικά και που ρωτάς ή τον τρόπο που ρωτάς).
  14. Billator

    Iris Instant payment

    Παιδιά υπάρχει κάποια τράπεζα που να δέχεται Schedule payments μέσω IRIS; Βολεύει αρκετά για μικρά ποσά για να μην έχεις προμήθειες καθόλου.
  15. Billator

    Google forms

    Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς, αν θες να κάνεις feed, με σταθερό url, στην ουσία που πρέπει να έχει τα δεδομένα του Google sheet σε XLS format, θα χρειαστεί να κάνεις σε Google script webapp το οποίο όταν κάποιος το κάνει call να κάνει live μετατροπή του αρχείο Google sheet σε XLS / CSV (προτείνω csv για λόγους καλύτερης συμβατότητας), και μετά από την πλευρά του site ένα trigger για να διαβάζει το url αυτό. Κάθε φορά που το site θα καλεί τo webapp url, θα δημιουργείται νέο αρχείο (και δεν θα έχεις προβλήματα caching) με τα updated δεδομένα. Φυσικά θα πρέπει να διαχειριστείς με αυτόν τον τρόπο πως θα διαχειρίζεται το file αυτό από το site. Ίσως ένα API connection μεταξύ Google sheet (ή του Google form) και του site θα ήταν η καλύτερη long term λύση.
  • Δημιουργία νέου...