Προς το περιεχόμενο

Laurelien

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    19
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από Laurelien

  1. Να παίζω Pokemon στο GameBoy μου με τα παιδιά στην γειτονιά. Να βλέπω ωραία παιδικά που έβαζαν τα Σ/Κ. Να νοικιάζω ταινίες και παιχνίδια από videoclubs. Ο όλος πανικός με το LotR και Harry Potter.
  2. Σε άλλες χώρες του εξωτερικού μπορεί να σας βγει οικονομικότερα απ' ό,τι σε ιδιωτικό Ελλάδα ή Κύπρο. Για παράδειγμα στην Σκωτία που ξέρω, και που το επίπεδο σπουδών είναι εφάμιλλο της Αγγλίας, τα δίδακτρα (1820 λίρες τον χρόνο) στα πληρώνει η σκωτσέζικη κυβέρνηση μέσω αίτησης στο SAAS. Αυτό ισχύει για Ευρωπαίους φοιτητές που θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους μέχρι και το 2019, οι οποίοι και θα έχουν πληρωμένα δίδακτρα για όλα τα έτη σπουδών ενώ γι'αυτούς που θα ξεκινήσουν αργότερα δεν ξέρουμε ακόμη τι θα γίνει λόγω Brexit. Ανάλογα πάντα με τη ζωή που κάνει, το κόστος για 9 μήνες μπορεί να βγει γύρω στις 5500 λίρες (περίπου 6200 ευρώ). Οπότε, ΠΟΛΥ πιο οικονομικά από Κύπρο.
  3. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το πρώτο το έχω δει και είναι από τις αγαπημένες μου σειρές. Τις άλλες όχι αλλά θα τις κοιτάξω. Πάντως εκείνο που είχα δει και ψάχνω ήταν καθαρά δραματοποιημένο ντοκυμαντέρ.
  4. Δεν έχω υψηλές προσδοκίες ότι θα το βρω αλλά είπα να προσπαθήσω. Είναι παλιό ντοκυμαντέρ και μ'άρεσε πολύ. Νομίζω ήταν σαν επεισόδια. Γυρίζονταν με ειδικά εφέ και ηθοποιούς ενώ ταυτόχρονα ήταν ένας αφηγητής κοντά τους. Μια σκηνή που θυμάμαι ήταν ένας νέος αυτοκράτορας που φορούσε χρυσή μάσκα ήλιου και ήταν εθισμένος στο σεξ και ήθελε να ευνουχιστεί για να σταματήσει.
  5. Κι εγώ πιστεύω ότι παλιότερα έβγαιναν πιο πρωτότυπες ταινιες. Τώρα ανακυκλώνουν τα ίδια και τα ίδια.
  6. Καλή τύχη! 600 ευρω για Γερμανια λιγα μου ακουγονται. Αλλά αν καταφέρεις να βρεις συγκάτοικο τότε οκ. Κι εντάξει προσπάθησε δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Αν δεις ότι δεν βγαίνεις ή γύρνα πίσω ή πήγαινε στην αδερφή σου και ψάξε κάτι εκεί. Δες στο ιντερνετ ποσο κυμαινονται τα ενοικια σ'αυτην την περιοχη να ξερεις απο τωρα ή ρωτα απο το προγραμμα τους υπευθυνους. Δεν είναι ρόδινα πουθενά ΑΛΛΑ μην αποθαρρυνεσαι. Δεν ειχαν ολοι πολλα λεφτα στη τσεπη οσοι εφυγαν αλλα με δυσκολιες στην αρχη προκοψαν. Στη θεση σου θα ξεμπερδευα πρωτα με τη χαρτουρα του στρατου ομως. Δεν λεει να πηγαινοερχεσαι κι οσο φτηνα μπορει να βρεις εισιτηρια, μιας και θα εισαι καπως οικονομικα στενεμενος φανταζομαι στην αρχη και το 50ευρω θα μετραει.
  7. Ξέρει κανείς γιατί στην Ελλάδα σου ζητάνε της Παναγιάς τα μάτια για να μετατρέψεις νόμισμα; Εδώ στη Σκωτία ούτε ταυτότητα δεν μου ζητάνε, μέσα σε 1 λεπτό μου τα δίνουν.
  8. Εγω τα Καλαντα τα ειχα παντα σαν κατι που τα λενε παιδια παντως κι οχι εφηβοι επειδη ετσι κανανε στα μερη μου. Παντως εγω Καλαντα και Λαζαρο εβγαζα γερο μεροκαματο. 270 ευρω ειχα μαζεψει μια φορα και τοσα γλυκα που επρεπε να παω σπιτι να κανω ξεφορτωμα για να συνεχισω.
  9. Αν δεν ειστε πολυ της θρησκειας/παραδοσης καντε εναν πολιτικο να τελειωνετε και αν θελετε καντε γλεντι μετα σε στενο κυκλο. Εμενα η ξαδερφη μου το καλοκαιρι παντρευτηκε σε ξωκλησι με στενους συγγενεις και κολλητους και μετα πηγαμε για φαγητο σε κεντρο. Κι αυτοι σε ενοικιο ειναι.
  10. Εμεις ειχαμε τους κανονες που ειπε κι ο TS. Επισης, θεωρουνταν αυτονοητο οτι ο καθενας θα μοιραζοταν τα χρηματα του με καποιον αλλον αν τα ειχε αναγκη. Αν χρειαζομουν χαρτζιλικι θα μου εδινε ο αδερφος μου και το αντιθετο χωρις να χρειαζεται να τα επιστρεψουμε αν και συνηθως τα επιστρεφαμε. Επισης δεν "επιτρεποταν" να κανεις θορυβο. Ο πατερας μου νευριαζοταν πολυ με τον θορυβο π.χ. αν επεφτε ενα πιατο ή αν εκλεινες την πορτα με δυναμη. Παιζει να ειχε και μισοφωνια. Ενταξει δεν ηταν τοσο τραγικο (δηλαδη δεν θα μας χτυπουσε αλλα μπορει να φωναζε ή να εκανε παρατηρηση) αλλα μου εχει μεινει υποσυνειδητα "φοβος" και ειμαι ησυχη σαν γατα τωρα. Μια φορα μου επεσε το καπακι της κατσαρολας στο πατωμα και μ'επιασε ταραχη και ειπα "συγνωμη" στη μανα μου και μου ειπε "σιγα μωρε δεν με πειραζει εμενα" και μου εκανε εντυπωση επειδη το θεωρουσα κακο να κανεις θορυβο. Η βλακεια ειναι οτι μεταδοθηκε σε μενα και στον αδερφο μου αυτη η ταση να νευριαζομαστε απ'τον θορυβο.
  11. Laurelien

    Γυναίκες Ναυτικών

    Ειχα μια ηλικιωμενη καθηγητρια στο Λυκειο που ειχε αντρα πλοιαρχο και φαινοταν πικραμενη και θυμωμενη που ο αντρας της ηταν ναυτικος. Της ειχα πει οτι σκεφτομουν για Εμποροπλοιαρχων και αφηνιασε. Φανταζομαι στην αρχη θα παλευεται αλλα μετα κατανταει κουραστικο. Χανεις χρονο και εμπειριες με το συντροφο σου και ειδικα αν εχεις και παιδια θα τους φαινεται περιεργο να ειναι ο πατερας σπιτι (αυτο μου το ειχαν πει 2 φιλοι μου με πατερα πλοιαρχο). Πολλοι ναυτικοι "γλυκαινονται" κιολας που ειναι μακρια και δεν εχουν κανεναν να τους κανει κουμαντο. Η καθηγητρια μου ειπε επισης οτι οταν επεστρεφε ο αντρας της πελαγωνε και δεν μπορουσε να κανει καποια πραγματα που για μας φαινοταν γελοια επειδη ειχε συνηθισει στο καραβι. Αυτο μας το ειχε πει κι ενας καπετανιος στην ΑΕΝ και το ειχε χαρακτηρισει "κουβαδίαση" xD Αν ημουν ναυτικος θα καθομουν να βγαλω λεφτα καμποσα χρονια και μετα θα πηγαινα σε ναυτιλιακη εταιρια. Αλλα αυτο θελει αυτοπειθαρχια να το κανεις επειδη (παλι συμφωνα μ'αυτα που μας ελεγαν οι καπεταναιοι) γινεσαι απληστος. Οταν παιρνεις 8 χιλιαρικα τον μηνα λες "αντε να κατσω λιγο ακομα και λιγο ακομα" μεχρι που λες χαζος ειμαι να αρκεστω σε λιγοτερα και σε τρωει η μαρμαγκα. Στειλε σε καποιον Moderator, εσυ δεν μπορεις να το διαγραψεις.
  12. Laurelien

    Γνωμη για acapella

    Εμενα μ'αρεσε η φωνη σου αλλα θες δουλεια στον τροπο που τραβας τον ηχο. Ακουγεται καλυτερα οταν παλλεται καπως η φωνη απ' ο,τι οταν την τραβας κι ακουγεται καπως flat.
  13. Laurelien

    Προτάσεις βιβλίων

    Για τις εκδοσεις ΚΑΚΤΟΣ εχω ακουσει καλα λογια.
  14. Καλά στην Βρετανία μόνο ντόμπροι δεν είναι. Μένω εδώ πολύ καιρό και δεν έχω γνωρίσει ανθρώπους που να αποφεύγουν τόσο πολύ τις αντιπαραθέσεις. Στην αρχή, συνήθως προτιμούν να είναι ευγενικοί κι ουδέτεροι στις απόψεις ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να μην είναι ειλικρινείς. Κι αν πρέπει να διαφωνήσουν μαζί σου, σου λένε 10 φορές "sorry" αφού έχουν πει ένα ευγενικό προοίμιο.
  15. Jared Leto Και στον 'Αλέξανδρο'
  16. Ναι ειχα διαβασει παλια γι'αυτον τον φοιτητη στις ΗΠΑ που πεθανε επειδη ηπιε πολυ νερο. Τον ειχαν προκαλεσει σ'ενα frat party να πιει 5 γαλονια νερο http://www.cbsnews.com/news/hazing-death-too-much-water/
  17. Ενταξει ρε παιδια για την ευχαριστηση του ειπε θελει να μαθει, οχι για να παιξει σε ορχηστρα στη La Scala Εγω θα ελεγα πιανο. Πολλες μελωδιες κι ακουγεται πολυ ομορφο.
  18. Δεν εχω μιλησει με ατομα με βοστωνεζικη προφορα. Οταν ημουν στον Νοτο (Τενεσί) στην αρχη μου ηταν δυσκολο να καταλαβω καποιους. Μετα βεβαια συνηθισα αλλα ηταν κουραστικο επειδη επρεπε να συγκεντρωνομαι στο τι λενε. Χαχαχα σε νιωθω. Εγω παρολο που μπαινω στον 2ο χρονο εδω στη Σκωτια και καμια φορα πεφτω σε ατομα με τετοιες περιεργες προφορες που δεν καταλαβαινω.
  19. Κι εγώ τις καταλάβαινα δεν είναι δύσκολο απλά δεν μας μαθαίνουν στην Ελλάδα πως να τις προφέρουμε σωστά. Και μπορεί να μπερδέψει τους αγγλόφωνους καμιά φορά άσχετα απ'τα συμφραζόμενα. Έλεγα σ'έναν φίλο μου για ένα πρόβατο που μπήκε στην αυλή κι επειδή δεν τράβηξα το "ι" στο sheep αυτός κατάλαβε "καράβι" (ship) xD Ή σε μια άλλη κοπέλα της είπα "πάτησα στη λάσπη" και το mud το είπα με ελληνικό "α" κι αυτή κατάλαβε "πάτησα στην τρελός" (mad).
  20. Πραγματικά είναι στον άνθρωπο. Εγώ δεν το έχω με το προφορικό ούτε στα ελληνικά. Δεν έχω ευγλωττία. Και να φανταστείς μένω σε αγγλόφωνη χώρα και ναι μεν ξέρω να μιλήσω καλά, κάποιες φορές πιάνω τον εαυτό μου να κάνει λάθη. Όμως ξέρω ότι κάνω λάθος εκείνη τη στιγμή οπότε υποθέτω είναι λόγω βιασύνης. Όταν είμαι συγκεντρωμένη και μιλάω αργά βλέπω διαφορά όμως. Γενικά το κάνουν αυτό οι Αμερικάνοι! Θυμάμαι ένας μου έλεγε παλιά bacon κι εγώ καταλάβαινα bakin'. Ή η διαφορά που υπάρχει πχ στο low και law ή sοn και sun. Πολλοί Έλληνες δεν τις διδάσκονται καν. Επίσης, είναι πολύ χρήσιμο να μάθει κάποιος να προφέρει το schwa /ə/ επειδή νομίζω χρησιμοποιείται γύρω στο 70% στα αγγλικά.
  21. Όντως κακώς επειδή είναι πολύ καθαρή προφορά και (για μένα) πιο ορθή.
  22. Δεν είμαι ειδικός αλλά κάνω μαθήματα Γλωσσολογίας και μένω Βρετανία οπότε έχω μια εικόνα. Αυτό που μετράει είναι να γίνεσαι κατανοητός. Τους αγγλόφωνους δεν τους νοιάζει κάτι άλλο, αντιθέτως μια ξένη προφορά την θεωρούν ωραία (και σέξι οι Αμερικάνοι). Τώρα αν παρόλα αυτά θες να την αλλάξεις χρειάζεται training. Δύσκολο να βρεις τέτοιους ειδικούς στην Ελλάδα οπότε βρες online tutorials και βίντεο. Αν γνώριζες άτομα μέσω ίντερνετ να μιλάς μαζί τους ακόμα καλύτερα. Το θέμα είναι ότι για τους αγγλόφωνους η generic προφορά θεωρείται ποζεριά! Π.χ. η προφορά των BBC English και αυτών που ακούμε στα προφορικά για τα πτυχία λέγεται Received Pronunciation και δεν την έχει ο μέσος πολίτης. Εκτιμάται ότι μόνο το 3%-5% των Βρετανών την έχει και είναι συνδεδεμένη με προνομιούχα άτομα. Μέχρι κι ο Cameron που την είχε έκανε μαθήματα να την αλλάξει για να ακούγεται πιο προσιτός στον λαό. Θυμάμαι σ'ένα μάθημα που ακούγαμε προφορές κάποιος μίλησε μ'αυτή κι όλοι έσκασαν στα γέλια Τώρα αν τον ts που μένει Ελλάδα δεν το νοιάζει αυτό όλα καλά. Αυτό ίσως θα ήταν θέμα αν ζούσε εδώ. Επίσης να πω στον ts ότι αν κάτσει να μάθει οποιαδήποτε προφορά καλό είναι να μάθει να διαβάζει το IPA (International Phonetic Alphabet) http://www.yorku.ca/earmstro/ipa/
  23. Laurelien

    Prestige πανεπιστημίου

    Ναι, βλεπεις το Cambridge οτι το 90+% των αποφοίτων βρίσκουν δουλειά και σίγουρα οι διασυνδέσεις τους παίζουν ρόλο. Αυτοι οι απόφοιτοι που λες από τί είδους πανεπιστήμιο ήταν; Επειδή απ'τη στιγμή που το Master είναι ανώτερο απο το BA τότε δεν παίζει ρόλο σε ποιό πανεπιστήμιο έκαναν προπτυχιακό.
  24. Laurelien

    Prestige πανεπιστημίου

    Εννοώ 'Oxbridge', LSE, Durham, St Andrews, Edinburgh κτλ Χμμ ναι το έχω ακούσει αυτό. Π.χ. το Edinburgh μετράει πολύ στις Ανθρωπιστικές επιστήμες αλλά το Business department του δεν είναι καλό.
  • Δημιουργία νέου...