Προς το περιεχόμενο

velociraptoras

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    437
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

3.125 προβολές προφίλ

velociraptoras's Achievements

  1. με τιποτα δεν τις πιάνεις αυτές τις σχολές, αν το θες τόσο πολύ όμως μπορείς να ξαναδώσεις πανελλήνιες.
  2. Στον οδηγό σπουδών κάθε σχολής που μπορείς να τον κατεβάσεις από το σαιτ της γράφει αναλυτικά την ύλη κάθε μαθήματος. πχ μαθηματικά : γραμμική αλγεβρα, διαφορικός λογισμός, απειροστικός λογισμός, κλπ
  3. Μην σε αποτρέπει κανείς. Αν γουσταρεις Βιολογία και έρευνα είναι σχετικά ευκολο να προσανατολιστείς προς τα κει με μεταπτυχιακό ή και κατευθείαν διδακτορικό αφού η σχολή σου δίνει αυτό το δικαίωμα. Απλά αν μείνεις Ελλάδα τα χρήματα θα είναι λίγα και η αποκατασταση δύσκολη η δε μονιμότητα στον ακαδημαικό χώρο ίσως έρθει στα 50 σου και ενδιαμεσα θα εργάζεσαι σε ερευνητικά προγράμματα και ίσως μαθήματα σε ΙΕΚ ή στο πανεπιστήμιο σε καθεστώς ωρομίσθιου/ ακαδημαικού υποτρόφου. Αφου οι γονείς μπορούν να σε στηρίξουν στην αρχή πάλεψε το, κάνε ενα PhD, φύγε κάποια χρόνια εξωτερικό όπου μπορείς να εργαστείς με καλύτερες συνθήκες στην ερευνα κι όταν πια έχεις μια καλή επιστημονική προυπηρεσία επιστρέφεις να διεκδικήσεις ακαδημαικές θέσεις.
  4. Εχω πάει Μοναχο για βόλτα σε μια φίλη, πριν αρκετά χρόνια. Ωραία πόλη, θα μπορούσα ανετα να ζήσω εκεί αν και πιστευω οτι θα μου ήταν πολύ δύσκολο να μάθω γερμανικά. Η φίλη μου παρόλο που πήγε χωρίς να ξερει λέξη γερμανικά βρήκε αμέσως εργασία στη φροντίδα ηλικιωμένων, εμαθε τη γλώσσα, σπούδασε νοσηλευτική (είχε ήδη πτυχίο από ελλάδα σε εντελως ασχετο με την υγεία αντικείμενο) και τώρα εργάζεται σε νοσοκομείο με πολύ καλές αποδοχές. Εχει πολλούς έλληνες και τούρκους και αν καποιος είναι κοινωνικός μπορεί να κάνει κύκλο, η φίλη ουτε που το σκέφτεται να γυρίσει λατρεύει τη ζωή εκεί. Εκτός αυτού μου λέει οτι δεν ισχύει καθόλου αυτό που λένε οτι στη Γερμανία είσαι μόνο δουλειά-σπίτι, και έξω βγαίνει και εκδρομές πάει και σε ολη την Ευρώπη έχει ταξιδεψει. λλοι φίλοι και γνωστοί που είναι σε διαφορετικές πολεις δεν είναι όλη ευχαριστημένοι, πχ όσοι πήγαν να δουλεψουν σε εστιατόρια συγγενών. Από μένα πάντως ένα μεγάλο μπράβο που υπολογίζεις και την καριέρα της γυναίκας σου σε όλο αυτό (οι περισσότεροι άντρες δεν το κάνουν θεωρούν οτι η δική τους καριέρα έχει προτεραιότητα), μη χάσεις όμως εντελώς τον εαυτο σου. Δεν ξέρω πόσο παρεμβατικοί είναι οι γερμανοί γονείς, αν πάτε μόναχο κράτα λίγο αποστάσεις. Εγώ έκανα πολλά λάθη στο γάμο μου, ακολουθούσα το συζυγο αρχικά στο χωριό του κ μετά όπου τον έστειλαν από τη δουλειά και για αρκετά χρόνια ήμουν σαν μονογονέας στην ουσία αφού είχα αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις για να μπορεί εκείνος να κάνει καριέρα (εκανα δουλειές μόνο για βιοπορισμό κι αφησα πίσω την επαγγελματική εξέλιξη αλλά το πάλεψα με μεταπτυχιακό κ δευτερο πτυχιο) συν το πρήξιμο από πεθερικά. Μετά από 15 χρόνια γάμου κατάφερα να ξεφύγω από τη λούπα και να κάνω κάποια επαγγελματικά βήματα μπροστά, με πολύ κόπο και χωρίς την παραμικρή βοήθεια από κανέναν.
  5. Είχα δώσει με νόμο Αρσένη παλιά που διναμε ολα τα μαθηματα. εγραψα απο 2,5 μέχρι 19,5. Στην Εκθεση και τη Βιολογία που εγραψα πάνω απο 19 και ΑΕΠΠ που εγραψα 18 δεν έιχα διαβασει καθόλου πέραν των μαθημάτων στο σχολείο κι αν μας έβαζαν κάτι για το σπίτι. φυσική και μαθηματικά κατευθυνση που διάβαζα δυστυχως μόνο με βοηθήματα γιατι δεν ειχα τη δυνατότητα για φροντιστήριο, πάτωσα. Σημασία λοιπόν δεν έχει μόνο το πως διαβάζεις αλλά πρωτίστως να έχεις κατανοήσει την υλη.
  6. Η κόρη μου έδωσε πέρυσι το C2 του LRN ενω Β2 έχει Michigan, και το πήρε με αριστα. Γενικά το επιπλέον διάβασμα ήταν λιγότερο από αυτό που θα χρειαζόταν αν πήγαινε πάλι σε Michigan όμως δε θα έλεγα οτι δεν είναι απαιτητικό, σκίστηκε στο διάβασμα όλη τη χρονια παρόλο που μιλάει αγγλικά σαν μητρική γλώσσα από πολύ μικρή. Χωρίς προσπάθεια τιποτε δε γίνεται Το ΤΙΕ είναι αυτό που δεν έχει προφορικά?
  7. γενικά για data science υπάρχει μεγάλη ζήτηση, το πτυχίο σου εχει βάση τα οικονομικά οπότε το να κάνεις κάτι πολύ γενικό δεν σου παρέχει εξειδίκευση. Δες τι γουστάρεις πιο πολύ και ασχολήσου με αυτό. εμένα μου αρέσει πολύ η στατιστική κι αν είχα τη δυνατότητα θα εκανα αυτό του ΟΠΑ ή κάποιο σχετικό με big data/ βιοστατιστική (έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό κοντα σε αυτό τον τομέα και επειδή δεν υπήρχε κάτι αλλο στην περιοχή μου κανω δευτερο πτυχιο πληροφορική)
  8. Σε δημόσιο ΙΕΚ όχι δε μπορείς να γραφτείς. μπορείς να πας ταυτόχρονα σε ιδιωτικό. Αν διαγραφεις από τη σχολή και πας σε ΙΕΚ παλι δικαιούσαι αναβολή. Σχολές ΟΑΕΔ πλέον δεν έχουν καμια επαγγελματική αναγνώριση
  9. Βιολογία χωρίς χημεία πολύ δυσκολο να την κατανοήσεις, από ενα σημείο και μετά τα ορια ειναι λίγο δυσδιάκριτα. Από φυσική δεν είναι πολλές οι απαιτήσεις αλλά η χημεία είναι απαραίτητη. Κυρίως οργανική και βιοχημεία. Αν θες πες μας ΤΙ θες να κάνεις μετά τη σχολή ωστε να δούμε αν υπάρχει άλλο μονοπάτι να φτάσεις στον προορισμό σου. Πχ αν θες να ασχοληθείς με ακαδημαική έρευνα μπορείς να ξεκινήσεις προπτυχιακό και σε άλλη σχολή σχετική οπως γεωπονική και μετα μεταπτυχιακό κλπ εκεί που σε ενδιαφέρει. Αν θες να διδασκεις δυσκολο υπάρχει φουλ κορεσμός, αν θες να πας σε φαρμακευτική ή σε εταιρία ιατροτεχνολογικών προιοντων πάλι μπορείς να φτάσεις κι από αλλο δρόμο. Ό,τι και να διαλέξεις πάντως η χημεία θα είναι μπροστά σου οπότε αν δεν έχεις κατανοήσει έστω τα βασικά θα είναι πολύ δύσκολο Αν θες να προετοιμαστείς θα σου προτεινα να ψάξεις από πρωην φοιτητές βιολογικού βιβλία οργανικής χημείας και βιοχημείας να τα αγοράσεις μεταχειρισμένα καθώς στα αγγλικά ισως δυσκολεύεσαι να καταλάβεις ορολογίες.
  10. υδραυλικός αλλά μην πας χωρις χαρτί από σχολή, μετά δε θα μπορείς να εργαστείς μονος σου . κάνε την ειδικότητα που σου είπε ο jimmys και δε θα μείνεις ούτε μέρα χωρίς δουλειά. εκτός από μπάνια και νεροχύτες θα κάνεις συντήρηση σε λέβητες και μπορείς να εργαστείς και σε κατασκευαστική αν δε θες ελεύθερο επάγγελμα.
  11. Δεν ισχύει αυτό. Το πτυχίο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό απλά σου ανοίγει την πόρτα, μετά για να μείνεις και να εξελιχθείς πρέπει να είσαι καλός στη δουλειά σου. Για να σε πάρουν χωρίς πτυχίο πρέπει να έχεις να δείξεις κάτι δικό σου που έκανες μονος σου.
  12. χρειάζεσαι μαθήματα με καθηγητή και να διαβάζεις γενικά, από λογοτεχνία μεχρι σοβαρά δημοσιογραφικά άρθρα, να παρακολουθείς ομιλίες, και να σκέφτεσαι πάνω σε διάφορα θέματα.
  13. υπάρχουν κάποια δωρεάν εργαλεία ελεγχου plagiarism (γκουγκλαρε θα τα βρεις) αλλά έχουν περιορισμό στο κείμενο και δεν εχουν πρόσβαση σε όλο το υλικό που έχει το turnitin. αν δηλαδή θες να το χρησιμοποιήσεις πριν υποβάλεις την εργασία σου υπολόγισε η λογοκλοπή να πέφτει στο μισό πχ αν ο καθηγητής ζητάει μεχρι 20% σε αυτά να βγαίνει κάτω από 10%
  14. Εδωσα κατατακτήριες στα 33 μου πληροφορική, είχα να κάνω μαθηματικά από το πρώτο έτος της πρώτης σχολής που τελειωσα. είναι όντως δυσκολα τα περισσότερα, για μένα πχ ήταν δυσκολα τα ολοκληρωματα, αλλά μου αρεσει πολύ η στατιστική και τα διακριτά μαθηματικά. με θέληση ίσως και κανένα φροντιστήριο για να δώσεις πανελλήνιες ναι θα τα καταφέρεις. στις περισσότερες σχολές τα κανουν αναλυτικά αλλά πρέπει να υπάρχει ένα υπόβαθρο. εμένα τώρα μου έχουν μείνει μονο κάτι σκόρπια μαθήματα που για διαφορους λόγους δε μπόρεσα να δώσω νωρίτερα και παίρνω πτυχίο. Τώρα επειδή σκεφτεσαι να δώσεις, κοίτα αναλυτικά όλες τις σχολές που μπορεί να σε ενδιαφέρουν οχι μόνο πληροφορικής καθαρά, υπάρχουν κι αλλες που μπαίνεις στο αντικείμενο και συνδυαζονται με μεσα ενημέρωσης ή διοίκηση επιχειρήσεων και έχουν πιο βατό πρόγραμμα σπουδών. Επίσης δες εναλλακτικές πχ ανοιχτό πανεπιστήμιο, σεμινάρια κλπ. Τέλος εκτός από πληροφορική σκέψου μηπως υπάρχει κάποιο επάγγελμα που πραγματικά το γουστάρεις πολύ. Όσοι γνωστοί μου τέλειωσαν πληροφορική χωρίς να έχουν πραγματικά πάθος για το αντικείμενο τώρα κάνουν εντελώς ασχετες δουλειές, στην καλύτερη είναι πωλητές σε καταστήματα τεχνολογίας.
  • Δημιουργία νέου...