Προς το περιεχόμενο

Barman-baristas


Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης

Ποσα λεφτα βγαζει περιπου ενας μπαρμαν η ενας μπαριστας? Εξαρταται απο το μαγαζι θα μου πειτε αλλα σε φυσιολογικα επιπεδα που κυμαινεται ο μισθος?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπάρμαν σε βραδινή βάρδια βγάζεις κάνα 40άρι(εννοείτε μαύρα)...αλλά κατά 99% είναι αυτονόητο ότι θα δουλεύεις κάνα 10ωρο ή όποτε καυλώσει την τελευταία παρέα να φύγει..χώρια μετά καθάρισμα το πόστο σου και να κάνεις ταμείο με την μάρκα...

 

Είναι δουλειά μόνο να είσαι φοιτητής κυρίως για τις γνωριμίες που κάνεις και για το πόσο τρελή μουνοπαγίδα είναι...

 

Μπουφετζής (άκου μπαρίστα) ανάλογα το μαγαζί...λιγότερα από μπάρμαν και περισσότερα από σερβιτόρο εκεί κυμαίνεται...

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποσα λεφτα βγαζει περιπου ενας μπαρμαν η ενας μπαριστας? Εξαρταται απο το μαγαζι θα μου πειτε αλλα σε φυσιολογικα επιπεδα που κυμαινεται ο μισθος?

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Όσο πιο πολλή όρεξη έχεις να δουλεύεις, τόσα περισσότερα θα βγάλεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα τελευταία 2-3 χρόνια με τη μόδα των κοκτέηλ, αλλά και του καφέ, τα μπαρμάνια είναι περιζήτητα. Οι σχολές που αναλαμβάνουν να μυήσουν τους επίδοξους μπαρίστες στα μυστικά του καφέ και του μυξόλοτζι ξεπηδάνε σαν τα μανιτάρια.

Ένα μέσο μεροκάματο για Θεσσαλονίκη είναι 35-40 ευρώ. Αν θα είναι εντελώς μαύρα, εξαρτάται από το μαγαζί. Το πιο συνηθισμένο είναι να κολλάνε 2-3 ένσημα ανά (πλήρως απασχολούμενο) υπάλληλο, ίσα-ίσα για να είναι καλυμμένο το μαγαζί τις ώρες και ημέρες αιχμής. 

Αυτοί που έχουν πρόβλημα είναι οι παλιότεροι μπάρμεν που έχουν μεγαλώσει και δεν "κολλάνε" με την εικόνα των μαγαζιών που δουλεύουν κυρίως με φοιτητές, κλαρινογαμπρούς και τρομπονονύφες.

 

Στην Αθήνα τα πράγματα(και τα μεροκάματα) είναι κάπως καλύτερα, γιατί αφού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γιατί αφού.

ειναι καινουργια μοδα το γιατι αφου?θεσσαλονικιωτικο?τι σημαινει?

 

 

οσο για μπαριστα και bartender-mixologist κτλ.υπαρχουν αρκετα ατομα(αρκετοι ελληνες ειναι champions ακομη και σε global διαγωνισμους) που βγαζουν πολυ παραπανω απο αυτα που λετε και σιγουρα αν κραταει και μαγαζι θα χει ενσημα.

Αλλα για να σε παρει καποιο σοβαρο καφε πλεον θελει certificates(iba,scae...).Αφου εξοικειωθείς,και αν κερδισες και κανα διαγωνισμο(γινονται αρκετοι καθε χρονο τοσο σε ελλαδα κ εξωτερικο) θα πληρωνεσε και πολλαπλασια για διαφορους λογους..

 

y.g. The word barista is an Italian word, and in Italian, a barista is a male or female "bartender", who typically works behind a counter, serving both hot drinks (such as espresso), and cold alcoholic and non-alcoholic beverages, not a coffee-maker specifically.

Επεξ/σία από kage
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποσα λεφτα βγαζει περιπου ενας μπαρμαν η ενας μπαριστας? Εξαρταται απο το μαγαζι θα μου πειτε αλλα σε φυσιολογικα επιπεδα που κυμαινεται ο μισθος?

 

Ερωτιξις;.. γιατι ο ενας (που ειναι πισω απο τη μπαρα) λεγεται μπαρμαν, και ο αλλος (που παλι ειναι πισω απο τη μπαρα) λεγεται μπαριστας; 

Μηπως για να διαχωρισεις το μπαρμαν απο τον καφετζη;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ερωτιξις;.. γιατι ο ενας (που ειναι πισω απο τη μπαρα) λεγεται μπαρμαν, και ο αλλος (που παλι ειναι πισω απο τη μπαρα) λεγεται μπαριστας; 

Μηπως για να διαχωρισεις το μπαρμαν απο τον καφετζη;

Ναι . Γιατί καφετζής άλλωστε σημαίνει στα ελληνικά διαβάζω τον καφέ!. Δεν μου αρέσει η λέξη, προτιμώ το μπάρμαν το δουλεύω μπαρ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Ερωτιξις;.. γιατι ο ενας (που ειναι πισω απο τη μπαρα) λεγεται μπαρμαν, και ο αλλος (που παλι ειναι πισω απο τη μπαρα) λεγεται μπαριστας;

Μηπως για να διαχωρισεις το μπαρμαν απο τον καφετζη;

Ναι . Γιατί καφετζής άλλωστε σημαίνει στα ελληνικά διαβάζω τον καφέ!. Δεν μου αρέσει η λέξη, προτιμώ το μπάρμαν το δουλεύω μπαρ.

Όχι

 

Καφετζού είναι αυτή που τον διαβάζει

Καφετζής είναι αυτος που φτιάχνει καφέ .

 

Όπως τον μάγειρα θα τον πεις μάγειρα και οχι "διαχειριστη και παρασκευαστή υλικών κ υποδομων εστίασης"

 

Όπως και αυτόν που παίζει μπουζούκι ή κιθάρα θα τον πεις αντιστοιχα μπουζουκτσή και οχι " χειριστή και υπευθυνο λειτουργιας εγχόρδου , μελος γκρουπ παροχης υπηρεσίας διασκεδασης".

 

Ας ξεκολαμε λεω εγω απο τα κομπλεξ του πως θα ακουστει η δουλεια που κανει κάποιος,δεν ειναι ντροπή.

Μπαριστας και σεφ , οι μοδες των ημερων ε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως σε όλες τις δουλειές, όσο καλύτερος είσαι τόσα περισσότερα μπορείς να διεκδικήσεις - πάρεις. Πλέον όλοι το παίζουν μπάρμαν, μπαρίστα, dj και σερβιτόροι...Οι καλοί μαθαίνονται, παίρνουν καλό εώς πολύ καλό μεροκάματο και δε μένουν χωρίς δουλειά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να προσθεσω πως σαν μπουφε μπορεις να ασφαλιστεις πιο ευκολα!Και ειναι και μια δουλεια που αν εισαι πολυ καλος και δεν θες κατι αλλο,μπορεις να συνεχισεις για πολλα χρονια.Μιας και δεν εχει ουτε ξενυχτια ουτε καταχρησεις!Αντε το πολυ πολυ να παθουν τα νευρα σου απο τον καθε μαλακα που παραγγελνει freddo cappiccino γλυκο με καραμελα και crumbles σοκολατας γαλακτος(γιδια)!!!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

υπαρχουν αρκετα ατομα(αρκετοι ελληνες ειναι champions ακομη και σε global διαγωνισμους) που βγαζουν πολυ παραπανω απο αυτα που λετε και σιγουρα αν κραταει και μαγαζι θα χει ενσημα.

καλα υπαρχει και ο ροναλτο με τον μεσι που παιρνουν πολλα περισσοτερα απο τους αλλους !

επισης η σακιρα με την γκαγκα και ούτω καθεξής ..

σε μεσες περιπτωσεις το 40αρι πλεον θεωρειται - δυστυχως- πολυ καλο νυχτοκαματο ..

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ειναι καινουργια μοδα το γιατι αφου?θεσσαλονικιωτικο?τι σημαινει?

 

 

Είναι διαχρονική αξία το "γιατί αφού", ευρύτερα μακεδονίτικο και δεν ξέρω τι σημαίνει.

Το χρησιμοποίησα χιουμοριστικά, γιατί δεν ήθελα να φτιάξω σεντόνι περιγράφοντας τα αυτονόητα. Ότι δηλαδή στην Αθήνα τα μεροκάματα είναι υψηλότερα λόγω μεγαλύτερων μισθών, κόστους ζωής, αυξημένου ανταγωνισμού και ανώτερης τεχνογνωσίας. Επίσης, δεν έχω ικανοποιητική εικόνα της εκεί αγοράς, οπότε δεν μπορώ να δώσω ακριβείς λεπτομέρειες. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...