Προς το περιεχόμενο

tristeza

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  18
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

123 Excellent

Σχετικά με tristeza

 • Κατάταξη
  Junior Member
 • Ημερομηνία γέννησης 03/05/1980

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. tristeza

  TeX mathjax

  Αν δε σε ενδιαφέρει να τις αριθμήσεις, \begin{table} \begin{tabular}{cccccccc} $\sum\limits_{k=1}^n a_k$ =& $a$&+&$(a+d)$&+&$(a+2d)$&+$\dots$+&$(a+(n-1)d)$\\ $\sum\limits_{k=1}^n a_k$ =& $(a+(n-1)d)$&+&$(a+(n-2)d)$&+&$(a+(n-3)d)$&+$\dots$+&a \end{tabular} \end{table} Αν θες να τις αριθμήσεις, πχ. την τελευταία, \begin{table} \begin{tabular}{cccccccm{3cm}} $\sum\limits_{k=1}^n a_k$ =& $a$&+&$(a+d)$&+&$(a+2d)$&+$\dots$+&$(a+(n-1)d)$\\ $\sum\limits_{k=1}^n a_k$ =& $
 2. Η εξίσωση που γράφει, p^3(1-p)^{x-3}=0.99, δεν έχει λύση για θετικά x. Ειδικότερα, ψάχνει να βρει λύση με x>= 3, όμως η συνάρτηση f(x)=p^3(1-p)^{x-3} είναι γνησίως φθίνουσα με f(3)=p^3=0.077. Mετά το "Έτσι έχουμε...", όταν παίρνει λογαρίθμους, ο αριστερά αριθμός είναι αρνητικός και ο δεξιά είναι θετικός. Μετά, διαιρεί με το log(1-p) και βάζει τον λογάριθμο μέσα, σαν να ίσχυε ότι log(x)/log(y)=log(x/y).
 3. tristeza

  NFL - MLB - NHL topic

  Από το Edmonton Eskimos @BC Lions
 4. tristeza

  Jordan B. Peterson

  Έγραψες "νομίζει ότι είναι ανώτερος επειδή γεννήθηκε άνδρας". Από πού προκύπτει ότι ο Peterson έχει αυτή την πεποίθηση;
 5. tristeza

  Jordan B. Peterson

  Καμία επαφή. Έχεις παρακολουθήσει καμιά διάλεξή του;
 6. tristeza

  Λοταρια αποδειξεων

  Από αυτό όμως δεν μπορείς να συμπεράνεις ότι η κλήρωση ήταν ύποπτη, αυτό δηλαδή που συμπέρανε το ποτάμι. Αυτό γράφω τόση ώρα. Όπως έγραψα παραπάνω, είναι στατιστικά βέβαιο ότι θα βρίσκονται παίκτες με 2 νίκες (και μάλιστα αρκετοί). Αυτοί οι παίκτες δεν είναι "τυχεροί" (υπό την έννοια ότι κέρδισαν επειδή συνέβη κάποια χειραγώγηση), αλλά τυχεροί.
 7. tristeza

  Λοταρια αποδειξεων

  Αν σε ενδιαφέρει να δείξεις ότι η κλήρωση είναι σικέ, τότε πρέπει να δείξεις πόσο απίθανο είναι να βρεθεί άτομο με 3 νίκες και όχι το να νικήσει 3 φορές ο ίδιος (συγκεκριμένος). Αν σε ενδιαφέρει να δείξεις πόσο τυχερός ήταν αυτός που κέρδισε τρεις φορές, υπολογίζεις το δεύτερο.
 8. tristeza

  Λοταρια αποδειξεων

  Επειδή μας ενδιαφέρει η πιθανότητα να υπάρξει νικητής και όχι η πιθανότητα ένα συγκεκριμένο άτομο να νικήσει. Προφανώς η πιθανότητα ένα δεδομένο άτομο να κερδίσει το τζόκερ είναι η ίδια ανεξαρτήτως του πόσοι παίκτες έχουν παίξει. Όμως το ενδεχόμενο "Ο Ζιο κέρδισε το τζόκερ" και το ενδεχόμενο "Κάποιος κέρδισε το τζόκερ" είναι διαφορετικά και έχουν διαφορετική πιθανότητα να συμβούν. Το ποτάμι δεν καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα δύο και υπολογίζει την πιθανότητα να συμβεί το πρώτο ενδεχόμενο νομίζοντας ότι υπολόγισε την πιθανότητα να συμβεί το δεύτερο. Ως ένα πιο απλοϊκό παράδε
 9. tristeza

  Gender Pay Gap (ξανά)

  Από την 5η σελίδα του report (ψιλά γράμματα για πολλούς): As gender pay gaps are based on averages taken across the whole of an organisation, they do not take in to account factors such as job type or different levels of seniority. We have reviewed our gender pay gap numbers carefully and the pay gaps that are visible in each of our UK entities result from the distribution of men and women between corporate grades across Barclays. We are confident that men and women at Barclays are paid equally for doing the same job. We know that our gender pay gaps are driven by two main factors:
 10. Περιέργως τα μονά ζυγά στο μπάσκετ, αν και αρκετά κοντά στο 50-50 δεν είναι ακριβώς ισοπίθανα. Ο κύριος λόγος είναι ότι ως τελικό σκορ δεν λογίζεται το σκορ μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού, αλλά το σκορ μετά και από τις ενδεχόμενες παρατάσεις. Αν υποθέσουμε ότι για το σκορ στο τέλος της κανονικής διάρκειας η αναλογία είναι όντως 50-50 (η οποία είναι μια λογική υπόθεση που όμως δεν έχω τα data για να την επιβεβαιώσω) η παράταση εισάγει ένα μικρό αλλά συστηματικό bias: Για όλα τα ματς που οδηγούνται στην παράταση, το σκορ της κανονικής περιόδου ειναι αναγκαστικά ζυγός αριθμ
 11. Επιπλέον αυτών που σου προτάθηκαν ήδη, δες και το Time Lapse. Low budget, σαν ιδέα μοιάζει αρκετά με το primer, αλλά λιγότερο περίπλοκο. Μη σε αποθαρρύνει το 6.5.
 12. tristeza

  Έτερος Εγώ

  Νομίζω πως στη βιβλιοθήκη του Deree έχουν πρόσβαση μόνο τα μέλη του, σε αντίθεση πχ. με αυτήν της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.