Προς το περιεχόμενο

TuXaKoS

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  18
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

-2 Poor

Σχετικά με TuXaKoS

 • Κατάταξη
  Junior Member
 • Ημερομηνία γέννησης 13/11/1987

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.378 προβολές προφίλ
 1. Πάντα υπάρχουν ψιλά γράμματα για κάτι τέτοια. Αλλά σε κάθε περίπτωση, τέτοια κόστη βαραίνουν πάντα τον αγοραστή. Δεν είναι υποχρέωση του πωλητή να γνωρίζει το νομικό πλαίσιο και τα έξοδα που προκύπτουν σε κάθε χώρα. Ειδικά όταν μιλάμε για αγοραπωλησίες μεταξύ ιδιωτών.
 2. Το ΦΠΑ και οι Δασμοί πάνε στο CIF δηλαδή στο κόστος του προϊόντος μαζί με τα έξοδα αποστολής (και την ασφάλεια αν υπάρχει). Σε αυτό θα πληρώσεις δηλαδή 24% + δασμούς (νομίζω 2.5%, μπορεί να κάνω λάθος σε αυτό). Σωστά, αν πλήρωσες 500 ευρώ να περιμένεις ένα έξτρα κόστος κοντά στα 150 ευρώ.
 3. Δεν ήμουν σίγουρος για αυτό. Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Σε αυτή τη περίπτωση φαντάζομαι πέφτει στο cif 500-1000 ευρώ, όπου τα ΕΛΤΑ χρεώνουν 25 ευρώ + 24% ΦΠΑ + Δασμούς. Και εγώ πιστεύω ότι αυτήν την περίοδο, κινητό που έρχεται από Αγγλία, 99% θα σταματήσει τελωνείο..
 4. Δυστυχώς αρκετά.. Τέλος εκτελωνισμού ανάλογα την εταιρία με την οποία θα έρθει εδώ (π.χ. για τη DHL αυτό είναι 60 ευρώ) + 24% ΦΠΑ + Δασμούς. Όπως είπαμε και σε προηγούμενα ποστ, έχεις 2 επιλογές. Είτε τα πληρώνεις και το παραλαμβάνεις είτε το αφήνεις εκεί και ο αποστολέας έχει 2 επιλογές είτε το παίρνει πίσω και πληρώνει τα μεταφορικά κτλ και σου επιστρέφει κάποιο ποσό αφού αφαιρέσει τα έξοδα είτε το αφήνει στο τελωνείο και δεν σου επιστρέφει τίποτα (που είναι και η επιλογή που τον συμφέρει σε αυτή την περίπτωση..).
 5. Δε χρειάζεται να γράφει κάτι. Εφόσον το αγόρασες από ιδιώτη, είναι δική σου ευθύνη το τελωνείο όχι δική του. Πως έγινε η αποστολή; Να φανταστώ με κάποια κούριερ;
 6. Ε προφανώς είναι παράνομος και καταχρηστικός ένας όρος που σου λέει π.χ. δεν επιτρέπονται τα κατοικίδια (εφόσον υπάρχει νόμος για αυτό). Το ότι έβαλες την υπογραφή σου, δε σημαίνει ότι μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να σου κάνει έξωση πχ.
 7. Ναι, εφόσον οι όροι είναι σύμφωνοι με το νόμο. Αν δηλαδή στους όρους χρήσης, γράφει ότι τους δίνεις τα νεφρά σου και εσύ πατήσεις αποδοχή, τι σημαίνει αυτό;
 8. Άρα και σύμφωνα με τις προδιαγραφές, δε χρειάζεται μάσκα απλώς προστατευτικά γυαλιά και γάντια.
 9. Αν αρνηθείς να παραλάβεις, ο αποστολέας έχει 2 επιλογές. Είτε να αφήσει το πακέτο στο τελωνείο και να μη σου επιστρέψει τίποτα, είτε να ζητήσει να το παραλάβει πίσω και να σου επιστρέψει ένα ποσό αφού αφαιρέσει το κόστος των μεταφορικών και της διαχείρισης. Πρακτικά, τον συμφέρει να το αφήσει στο τελωνείο και να μη σου επιστρέψει τίποτα..
 10. TuXaKoS

  Έξωση εν μέσω covid-19!

  Για την αύξηση κάνατε ανανέωση συμβολαίου ή καινούργιο συμβόλαιο; Μπορείς να το ελέγξεις αυτό στο taxis..
 11. Τελικά εσένα τι σου ζήτησε η DHL;
 12. Από κάποιον του κλάδου, που εργάζεται στο εξωτερικό, τα πτυχία (ειδικά στο IT), δεν έχουν καμία αξία.
 13. Δε δείχνει για απάτη. Πιστεύω ότι είτε θα παραλάβεις κάποια στιγμή ή θα ακυρώσουν την παραγγελία. Σίγουρα, με την κατάσταση που επικρατεί στις μεταφορικές θα καθυστερήσει αρκετά. Μη ξεχνάς ότι είναι και περίοδος γιορτών και αρκετός κόσμος έχει άδειες κτλ..
 14. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Το τελωνείο είναι δική σου ευθύνη και αναγράφεται συνήθως σε όλες τις πωλήσεις στα μικρά γράμματα. Όλοι οι courrier έχουν τιμοκατάλογο με τις χρεώσεις. Όπως μπορείς να υπολογίσεις τα έξοδα για μια παραγγελία από Αμερική, μπορείς και για μια παραγγελία από Αγγλία. Καποιες φορές αυτό το κάνει αυτόματα ο πωλητής και το συμπεριλαμβάνει στην τιμή (με όποιο ρίσκο αυτό έχει π.χ. Amazon), κάποιες άλλες όχι.
 15. Τον πωλητή τον συμφέρει ξεκάθαρα να αφήσει το πακέτο στο τελωνείο και να μην επιστρέψει τίποτα από το ποσό (και αυτό γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις).
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.