Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

booZe

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  340
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

1 ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ

Σχετικά με booZe

 • Ημερομηνία γέννησης 26 Νοεμβρίου

Πληροφορίες προφίλ

 • Φύλο
  Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

booZe's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

192

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

 1. Στον Κωτσόβολο φαίνεται να έχει το ANSI US layout (το enter σε μια γραμμή) που θα προτιμούσα, ενώ βλέπω εδώ κυκλοφορεί περισσότερο το ISO version (κάθετο enter σε δύο σειρές). Μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος ποια έκδοση είναι;
 2. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, προσθήκες σαν και αυτές είναι που αποδεικνύουν την κατεύθυνση κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζει την Microsoft τα τελευταία χρόνια. Το παρακάτω παλαιότερο clip δείχνει εν μέρει τον αντίκτυπο τέτοιων κινήσεων.
 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 12/11/2021 09:03 μμ

  • Πώληση
  • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

  Πωλούνται "as-is" τα παρακάτω περιφερειακά/πρόγραμμα Amiga 500/500+ σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά χωρίς να έχω πλέον τη δυνατότητα να ελέγξω τη λειτουργικότητά τους: VIDI-AMIGA Video Frame Grabber 512KB expansion RAM card for Amiga 500/500+ Photon Paint (software - 3 disks) Επίσης, ένας PCI SCSI controller Adaptec 2940U2W (Ultra 2 Wide LVD / AHA-2940U2W). Όλα μαζί στα 50 40 ευρώ - είμαι Αθήνα.

  40 €

 4. Μαζί σου είμαι σχετικά με τις διαφορές και σίγουρα δε θα κοίταζα σε laptop σε άλλη περίπτωση, απλά η διαθεσιμότητα και το VFM σε desktop GPUs είναι στα τάρταρα, π.χ. 3060 στα 600 που παίζει; Υπάρχει κάποια αντίστοιχη σύνθεση που μπορεί να φτιαχτεί πριν το τέλος Οκτώβρη; Στο φορητό τα extra 16GB είναι κόστος της τάξης ~70 euro, μικρή διαφορά στο συνολικό.
 5. Το laptop που ανέφερα είναι το: Lenovo Legion 5 15ACH6H (Ryzen 7-5800H/16GB/1TB/GeForce RTX 3060/FHD 120Hz) ~1500 euro. Ναι, η φορητότητα δεν είναι ζητούμενο, απλά bonus -δηλαδή ως desktop replacement θα χρησιμοποιούσα κυρίως ένα laptop. Εντύπωση μου είχε κάνει ο φίλος μας από το YouTube που βρήκε τις διαφορές σχετικά μικρές από την desktop έκδοση (για το παραπάνω laptop):
 6. Χαίρετε! Βλέπω ότι για να φτιάξω μια αξιοπρεπή σύνθεση για προγραμματισμό, editing και gaming, με ένα 8-core CPU και μια 3060/3060ti θα χρειαστεί να ξεπεράσω τα 1600 (το σύνολο της σύνθεσης του συνημμένου ξεκινάει από τα 1800 περίπου), ενώ π.χ. ένα σχεδόν αντίστοιχα δυνατό αξιοπρεπές laptop (πχ. Lenovo Legion 5 με Ryzen7/3060) θα είναι ίσως και φθηνότερο από αυτό, με μικρότερο form factor και μια οθόνη bonus. Οθόνη και λοιπά περιφερειακά υπάρχουν. Μπορεί να βελτιωθεί δραστικά η παραπάνω σύνθεση; Αν όχι, αξίζει να φτιάξει κάνεις desktop αυτή την εποχή ή ένα laptop είναι ίσως καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή δεδομένων των συνθηκών;
 7. Μιλάς για το Surface Type Cover ή γενικά για ένα πληκτρολόγιο που είχε κάποιο Surface Pro που έτυχε να δεις; Πριν το χρησιμοποιήσω είχα πολλές αμφιβολίες για αν θα βολεύει, τι travel θα έχουν τα πλήκτρα για τόσο λεπτό πληκτρολόγιο κτλ, αλλά είναι εντυπωσιακό το ότι μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου μια χάρα, δεδομένου και πόσο λεπτό/portable είναι το set μαζί με το Surface Pro. Τα Surface Books/Laptops έχουν πάρα πολύ καλά πληκτρολόγια, οπότε υποθέτω δεν μιλάς γι'αυτά.
 8. Είμαι νέος κάτοχος ενός Μac Mini m1 και το έχω συνδέσει με δύο οθόνες Dell U2518D (1440p). Αυτή που είναι συνδεδεμένη με HDMI για κάποιο λόγο φαίνεται ως 5120x2880 (στο System Report) με αποτέλεσμα να πρέπει να την ορίσω ως scaled για να την φέρω πίσω σε 1440p. Η δεύτερη συνδέθηκε με καλώδιο USB-C to DP και παίζει σωστά στη native ανάλυσή της. Το αποτέλεσμα είναι ότι σε αυτή με το HDMI το κείμενο είναι ελαφρώς πιο blurry από την άλλη και επιπλέον τα χρώματα διαφέρουν (με τις ίδιες ρυθμίσεις και στις δύο), ενώ σε Windows φαίνονται ίδια, στο μάτι τουλάχιστον. Είμαι εντελώς αρχάριος στο macOS, οπότε θα είχατε καμία πρόταση για να στρώσω το συγκεκριμένο πρόβλημα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 9. Ήσυχο και μηχανικό; Ακόμα και με red switches θα είναι πολύ μακρυά σε θέμα θορύβου από ένα ήσυχο μεμβράνης. Στη θέση σου με τα κριτήρια που έχεις θέσει θα κοίταζα κάτι από αυτά: https://www.skroutz.gr/s/21031472/Logitech-MX-Keys-Ασύρματο-Πληκτρολόγιο-Αγγλικό-US.html (όταν ξαναπέσει στα 99 eur) https://www.skroutz.gr/s/7487306/Logitech-Illuminated-Keyboard-K740-Πληκτρολόγιο-Αγγλικό-US.html Επιβεβαίωσε το layout, φαίνονται και τα δύο με το "σωστό" Enter πάντως.
 10. Επιπλέον, οι ΑΙΟ υδροψύξεις δεν έχουν σταθερή απόδοση σε βάθος χρόνου, αρχίζουν και έχουν εσωτερικές διαβρώσεις και χάνουν έστω και πολύ αργά ποσότητα υγρού λόγω εξάτμισης κτλ. Να προσθέσω ότι εμφανίστηκε στα 81.80 ευρώ (+5 μεταφορικά) στο BeQ (δεν έχω καμία εμπειρία με το κατάστημα -επίσης κατόπιν παραγγελίας): https://beq.gr/product/noctua-nh-d15-chromax-black-επεξεργαστής-ωύκτης-2/
 11. Καλησπέρα σε όλους, Δεν έχω προλάβει να κάνω αρκετή έρευνα αγοράς, αλλά είμαι μεταξύ αυτών των δύο, με την Samsung να είναι αυτή τη στιγμή 100 ευρώ ακριβότερη. Η χρήση της θα περιλαμβάνει και gaming με κάποιο next gen console -με πιθανότερο το Xbox X Series. Υπέρ/κατά με βάση την τρέχουσα διαφορά τιμής; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 12. Οπότε δώσε και τα δύο cents σου please. 😊 Θα την ξαναγόραζες;
 13. 89.99 Euro βλέπω έχει από την Creative: https://en.creative.com/p/speakers/creative-stage
 14. booZe

  4K UHD 27 - 32 inch Monitor??

  Εντελώς χοντρικά, το pixel density που είναι ΟΚ για native resolution χωρίς scaling σε απόσταση 60~70 εκ είναι κάπου 110 ppi -οπότε για 27άρα είναι 1440p (που για κάποιοι τη θεωρούν ήδη υψηλή και ανεβάζουν το scaling). Μία 32άρα 4Κ έχει ~140 ppi, οπότε με 125% scaling τα γράμματα κτλ στην οθόνη έχουν το ίδιο μέγεθος με μια native ανάλυση που έχει 110 ppi αλλά φυσικά με πιο ομαλές καμπύλες κτλ (μικρότερο pixel size). Μια 40άρα 4Κ (π.χ. https://www.skroutz.gr/s/10817274/Philips-BDM4037UW.html) έχει 110 ppi, οπότε χωρίς scaling λογικά τη χρησιμοποιείς μια χαρά -αλλά δεν έχω δοκιμάσει να δουλέψω σε 40άρα σε τόσο μικρή απόσταση.
 15. Έχοντας εμπειρία από το Surface 2 Pro παλαιότερα το οποίο είχε εμφάνισε θέμα με το boot sequence μετά από 2,5 χρόνια (εκτός εγγύησης). Με ρώτησαν από το support αν η χρήση του ήταν επαγγελματική και απλά μου έστειλαν χωρίς καμία χρέωση ένα Surface 3 Pro (πολύ ανώτερο σαν συσκευή) με τα αντίστοιχα specs (μνήμη, SSD, CPU) και ολοκαίνουρια περιφερειακά (πληκτρολόγιο, pen). Να ξαναματασημειώσω, το πρόβλημα που είχα ήταν εκτός εγγύησης. Αν συνεχίζει το ίδιο καλό support, δε θα πρέπει να σε αφορά καν που βρίσκεται physically.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.