Προς το περιεχόμενο

citakis

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  74
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  0%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

1 Neutral

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ citakis

 • Κατάταξη
  Member
 • Ημερομηνία γέννησης 08/04/1980

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Ενδιαφέροντα
  Linux, Python, Ηλεκτρονικά DIY

ΑΛΛΑ

 • Τοποθεσία
  Ηλεία
 • Ενδιαφέροντα
  Python

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

1.566 προβολές προφίλ
 1. Το Speedport δεν νομίζω να μπορεί να υποστηρίξει wan απο wifi. Αν έχεις ένα wifi-repeater μπορείς να πάρεις ίντερνετ μέσω wifi να συνδέσεις την θύρα lan του repeater με την wan του speedport και τότε θα έχεις δίκτυο. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψει το voip με αυτόν τον τρόπο
 2. Τις προηγούμενες μέρες μου έκανε ο ΟΤΕ και την δική μου γραμμή voip και επειδή είχα το Draytek 2700 να κάθεται είπα να το δοκιμάσω ωστε να το έχω standby σε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί με το Speedport. Ζήτησα από τον ΟΤΕ τους κωδικούς τους έβαλα αρχικά στο Speedport και η τηλεφωνία λειτούργησε και μετά τους έβαλα στο Draytek όπως φαίνεται στην εικόνα (τα σημεία που έχω σβήσει είναι ο 10ψήφιος αριθμός). Δυστυχώς κάτι δεν είναι σωστό και δεν κάνει login. Έχω δοκιμάσει ότι παραλλαγή μπορώ να σκεφτώ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αν κάποιος έχει καμια ιδέα ας βοηθήσει γιατί έχω χαθεί.
 3. Αν το Ups δεν ανάβει όταν το βγάζεις από το ρεύμα, αλλά ανάβει όταν είναι κανονικά συνδεδεμένο στο ρεύμα τότε μάλλον είσαι για μπαταρίες. Με ανησυχεί πάντως το γεγονός ότι μετά από 1-2 λεπτά σβήνει οπως και να χει.
 4. Σιγουρέψου ότι η πρίζα που είναι συνδεδεμένο το Pc είναι γειωμένη!!
 5. Το UPS είναι Line Interactive οπότε οι μπαταρίες χρησιμοποιούνται μόνο εφόσον κοπεί η παροχή ρεύματος στο UPS. Δεν είναι λογικό να σβήνει το UPS εφόσον δεν κοπεί το ρεύμα. Μπορεί να είναι ζητά ο υπολογιστής παραπάνω watt από όσα μπορεί να δώσει το ups. Δοκίμασε το και χωρίς τον υπολογιστή με κάποια άλλη συσκευή που να καίει λιγότερα από 200watt (πχ τηλεόραση). Αν σβήσει πάλι τότε δεν είναι λόγω υπερφόρτωσης. Πολύ πιθανό να τα παίζει και καποιος πυκνωτής αλλά αυτό θέλει κάποιον που να γνωρίζει για να το δει. Τις μπαταρίες δοκίμασε τες βάζοντας τον υπολογιστή να ανοίξει με το UPS εκτός ρεύματος. Αν δεν κλείσει το UPS αμέσως τότε οι μπαταρίες αντέχουν.
 6. citakis

  Android GPS και χαρτες!

  Πραγματικά δωρεάν Gps για android έχω βρει μόνο το Osmand και το Navigator. Και τα δύο στηρίζονται στο Open Street Maps που είναι αρκετά πλήρες και γίνεται καλύτερο μέρα με τη μέρα όσο ο κόσμος το συμπληρώνει.
 7. Μπράβο στα παιδιά για την προσπάθεια, πάντα είναι καλά αυτά τα σεμινάρια.
 8. Το πρόβλημα είναι στην κωδικοποίηση των χαρακτήρων του αρχείου srt. Αυτά που σου εμφανίζει σωστά έχουν κωδικοποίηση utf-8 ενώ τα "κινέζικα" είναι σε iso8859-7. Η πιο απλή λύση είναι να ανοίξεις τον media player της τηλεόρασης και ενώ παίζει κάποιο αρχείο πάτα το κουμπί Tools στο τηλεχειριστήριο και πήγαινε στην επιλογή Υπότιτλοι-> Κωδικοποίηση και επέλεξε Ελληνικά. Λογικά δεν θα έχεις πλέον πρόβλημα ότι srt και να χρησιμοποιήσεις.
 9. citakis

  ue46c8000

  Αυτό που ζητάς είναι πολύ εξειδικευμένο και μόνο αν είσαι τυχερός και βρεις κάποια χαλασμένη θα μπορέσεις να βρεις panel. Δεν σε καλύπτει η εγγύηση για την ζημιά που έπαθες; Αν όχι στη θέση σου θα έψαχνα εδώ να βρώ καποιον τεχνικό, και δεν είναι ανάγκη να πας σε αυτόν μέσω της samsung αλλά σαν ιδιώτης. Συνήθως έχουν άκρες σε ανταλλακτικά και αν είσαι τυχερός ίσως σε εξυπηρετήσει κάποιος σε κάποια συμφέρουσα τιμή.
 10. Πριν από μερικά χρόνια ξεκίνησα να μαθαίνω προγραμματισμό εντελώς ερασιτεχνικά. Ακόμα και τώρα παραμένω ερασιτέχνης και σε αρκετά χαμηλό επίπεδο κυρίως λόγω ελλειψης χρόνου και οικογενειακών υποχρεώσεων αλλά κατάφερα να μάθω αρκετά ώστε όταν χρειαστεί να φτιάξω ένα πρόγραμμα για να καλύψω καποια ανάγκη μου ή κάποιον αυτοματισμό να μπορώ να το κάνω. Το σημείο που θέλω να σταθώ είναι ότι κατάφερα να συγκεντρώσω το μυαλό μου και να δαπανήσω τον ελεύθερο μου χρόνο διαβάζοντας για περίπου ένα χρόνο σχεδόν κάθε μέρα και μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε το γεγονός πως την εποχή που κυριαρχούσαν στην αγορά οι Pentium 4 και οι Athlon XP εγώ είχα ξεμείνει με έναν Pentium II. Αυτή ήταν η πιο παραγωγική περίοδος στη ζωή μου στο θέμα προγραμματισμός. Δεν κατακλυζόμουν από παιχνίδια, ταινίες ή οτιδήποτε άλλο μου σπαταλούσε το χρόνο, όχι γιατί δεν υπήρχαν αλλά γιατί δεν ήταν μές στις δυνατότητες του υπολογιστή μου. Θα καθόμουν σίγουρα κάθε μέρα 2 με 3 ώρες στον υπολογιστή ακόμα και αν είχα καλύτερο μηχάνημα αλλά θα έκανα άλλες δραστηριότητες. Αυτό πιστεύω ότι έχουν δει οι δημιουργοί του Raspberry pi. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι έναν υπολογιστή και όχι το σούπερ pc, ένα εργαλείο μάθησης και όχι μια παιχνιδομηχανή. Αυτό που χρειάζεται το παιδί μου είναι ένα μηχάνημα που θα είναι δικό του να το πειράξει, να πειραματιστεί, ίσως και να το χαλάσει(θα μάθει και από αυτό), ένα μηχάνημα που θα του λέει "σταμάτα να παίζεις με βλακείες" , "έλα να παίξεις μαζί μου", γιατί ο ερασιτέχνης μαθαίνει μόνο παίζοντας. Όλα αυτά με κάνουν να θέλω το Raspberry Pi, γιατί έχει ένα μικρό επεξεργαστή, λίγη μνήμη, μια καλή gpu και άπειρη όρεξη να σε βοηθήσει να μάθεις...
 11. citakis

  Αγορά UPS

  Εγώ χρησιμοποιώ το Lamtech-K950VA και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Πάνω του έχω το Desktop ,μια 19αρα LCD, έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, τα ηχεία, ένα inkjet και ένα ρουτερ παρέα με ένα switch. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος αντέχει για λίγο παραπάνω από 5λεπτο. Μόνο μειονέκτημα είναι η δύσκολη πρόσβαση στην μπαταρία( όταν αυτή χαλάσει). Επίσης έχω ένα Kebo-850GP το οποίο έχει αποδειχθεί σκυλί εδώ και 5 χρόνια. Γενικά στο θέμα ups δεν πιστεύω πως αξίζει να αγοράσει κανείς επώνυμο εκτός και αν έχει πολύ ιδιαίτερες απαιτήσεις.
 12. citakis

  Αγορά UPS

  Το ups καλά έκανες και το αγόρασες αλλά αν πέφτει η ασφάλεια καλά θα κάνεις να βρεις την αιτία. Βρες τις πρίζες που καλύπτει αυτή η ασφάλεια και δες πόσα αμπερ αντέχει. Όταν πέφτει κάνε έναν έλεγχο ποιες συσκευές λειτουργούσαν και προσπάθησε να διαπιστώσεις μήπως κάποια από αυτές είναι ελαττωματική. Διαφορετικά μπορεί κάποιο καλώδιο μέσα στις γραμμές να είναι φθαρμένο ή χαλαρό. Επειδή ο κίνδυνός πυρκαγιάς είανι πάντα παρών καλά θα κάνεις να το ψάξεις ή να καλέσεις ηλεκτρολόγο
 13. Η μάχη τώρα ξεκινά αν και η Microsoft έχει μείνει πολύ πίσω από τους δύο κύριους ανταγωνιστές της. Ας ελπίσουμε να μάθει από τον ανταγωνισμό και να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο. Άλλωστε όσο περισσότεροι ανταγωνιστές υπάρχουν τόσο περισσότερο κερδισμένοι είναι οι καταναλωτές. ΥΓ: Φοβάμαι πως η συνεργασία Microsoft -Nokia δεν θα ευοδώσει απόλυτα γιατί είναι και οι δυο τους "δυσκίνητες" εταιρίες και αυτή την στιγμή χρειάζεται ευελιξία και πειραματισμός για να πετύχουν τους στόχους τους.
 14. Εννοείται πως η διαφορά τιμής προκύπτει από χαμηλότερης ποιότητας υλικά, ειδικά σε κάποια μοντέλα η πυκνωτές της ήταν λίγο της σειράς σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Επειδή όμως κανείς δεν κρατά το pc 10 χρονια η χαμηλοτερη ποιοτητα δεν γινεται αντιληπτη. Ανηκει ομως στις εταιριες στις οποιες τρεφω μια συμπαθεια αφου δινει την δυνατοτητα να φτιαξεις ενα μηχανημα της προκοπης χωρις να χαλασεις μια περιουσια στην μητρικη
 15. Το μεγάλο ελατωμα του bing είναι η αδυναμία του να δουλέψει ικανοποιητικά με άλλη γλώσσα πλην της Αγγλικής. Μέχρι να το κάνουν "παγκόσμιο" στην Ελλάδα θα κυριαρχεί το google. Να τονίσω ότι δεν είμαι υπέρ κανενός απλά μου αρέσει να έχω ποικιλία επιλογών.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.