Προς το περιεχόμενο

bendersteed

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  69
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

13 Good

Σχετικά με bendersteed

 • Κατάταξη
  Junior Member
 • Ημερομηνία γέννησης 26/03/1980

Πληροφορίες προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.325 προβολές προφίλ
 1. Αρχικά δε θα ασχοληθώ με τις δηλώσεις του Stallman προ διετίας, καθώς υπάρχουν ακριβώς τα mail και μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Απλά μου φαίνεται αστείο πως άτομα που δεν ενδιαφέρονται για το free software (υπάλληλοι microsoft, υποστηρικτές ethical licences κλπ) προσπαθούν να καθαιρέσουν τον Stallman και μέσω αυτού να "εκμηδενίσουν" ένα κίνημα που πλέον πρέπει να μεταβεί στα standards του OSI, με το νέο board που είναι πολύ κοντά στο να υποστηρίζει μη-ελεύθερο λογισμικό. Μέσα σε mailing lists του GNU υπάρχει χρόνια τώρα άπειρη κινητικότητα από μη-contributors που
 2. Δεν ξέρω γιατί γίνεται όλη η αυτή η κουβέντα, αλλά μου αρέσουν τα off-topic και για αυτό θα προσθέσω και εγώ την αποψάρα μου. Δε χρησιμοποιώ windows γιατί θέλω ο υπολογιστής μου να δουλεύει για εμένα. Δε θέλω να στέλνει τι κάνω και τι όχι σε όποιον τρίτο, ούτε θέλω διαφημίσεις για candy crush κλπ. Έχω να δω χρησιμοποιήσω windows από τα xp, οπότε δεν ξέρω, ίσως να είναι καλύτερα, πιο εύκολα και λοιπά. Διαλέγω όμως εν γνώσει μου το εργαλείο που με σέβεται και όχι αυτό που με υποδουλώνει. Για κάποιους αυτό είναι ασήμαντο. Θα πρέπει όμως να το έχουν στο μυαλό τους, ότι το εργαλείο τους έχει κ
 3. bendersteed

  λινουξοαστεία

  Δεν φαίνεται η εικόνα σε εμένα.
 4. bendersteed

  συντομευση αντιγραφης

  Λοιπόν για να φτιάξεις τα tags κάνεις το εξής. Εγκαθιστάς το kid3 επιλέγεις όλα τα τραγούδια και γράφεις τα κοινά στοιχεία, πχ δίσκο, καλλιτέχνη κλπ. Μετά γράφεις και τους τίτλους έναν-έναν. Αν οι τίτλοι υπάρχουν στο όνομα του αρχείου μπορείς να τους κάνεις πολύ εύκολα import. Γενικά έχει πολλές δυνατότητες και με αυτό έχω οργανώσει πλέον τη μουσική μου συλλογή, που αριθμεί κοντά στα 20.000 κομμάτια και μια δευτερεύουσα με αυτά που δεν έχουν μπει ακόμα στην κύρια, επειδή δεν τα έχω ακούσει, με άλλα τόσα.
 5. Πάντως νομίζω πως οι ανταλλαγές αρχείων μέσω msn δεν είναι και ότι πιο χρήσιμο. Υπάρχουν απλοί άλλοι τρόποι όπως πχ το dropbox που καλύπτουν αυτές τις ανάγκες καλλίτερα. Όσο για το kde-telepathy, πλέον στην έκδοση 0.4 έχει γίνει αρκετά σταθερό, με διάφορα ενδιαφέροντα features, όπως ένα plasmoid που μοιάζει με το chat του facebook για την επιφάνεια εργασίας, και πλέον έχει γίνει το βασικό μου im. Χρειάζεται ακόμα fine-tuning αλλά είναι σε καλό δρόμο.
 6. Πάντως να ξέρεις ότι δεν ενδείκνυται να κρατάς πίσω αναβαθμίσεις, όλο και κάτι μπορεί να σπάσει. Επειδή χρησιμοποιώ το KDE να σε ενημερώσω πως δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με την έκδοση 4.8.4.
 7. bendersteed

  Our Linux Desktop Screenshots

  Να ανεβάσω και εγώ ένα screenshot ρε παιδιά. Arch με KDE, σχετικά λιτό, περίπου 500mb ram στο boot με preloads αρκετών εφαρμογών στη RAM.
 8. Δυο παρατηρήσεις: Το boot νομίζω καλό είναι να βρίσκεται στον SSD για ταχύτερο φόρτωμα του πυρήνα κατά το boot. Να ενεργοποιήσει, όποιος δεν έχει SSD πχ της Samsung με ενσωματωμένο στο firmware garbage collector, την επιλογή, στα options του fstab, discard που ενεργοποιεί το trim. Αυτά.
 9. bendersteed

  Αλλαγη θεματος!!

  Το προτιμότερο είναι αυτό που είπε ο tolis_01, για να μη γράφεις στο root partition. Αν όμως θες πιο ενδεδειγμένη έναρξη του nautilus ως χρήστης root είναι η εντολή gksu nautilus.
 10. bendersteed

  CentOS και Scientific Linux

  Η Fedora δεν προτείνεται για workstation χρήση καθώς προσφέρει πολύ πρόσφατα και όχι πολύ δοκιμασμένα πακέτα οπότε είναι συχνότερη η εμφάνιση bugs. Το centos από όσο ξέρω προσπαθεί να είναι 100% συμβατό και συμβαδίζωων με το RHEL σε εκδόσεις πακέτων κλπ, οπότε αν το χρησιμοποιήσεις μέχρι να έρθει η άδεια τότε η μετάβαση θα είναι ευκολότερη.
 11. Αυτά από τη wiki του ArchLinux. Επομένως αυτή την εποχή πιθανότατα δεν δουλεύει ή αν δουλεύει προϋποθέτει κάποια "κόλπα" τα οποία εγώ δεν ξέρω.
 12. bendersteed

  msn client + file transfers - SOLVED

  Χμ, δεν έχω ιδέα πως μπορείς να χτίσεις πακέτο στο debian, αλλά το patch και κάποιες πληροφορίες έχει εδώ.
 13. bendersteed

  msn client + file transfers - SOLVED

  Το kmess δεν ψόφησε, υπήρχε ένα πρόβλημα με τη σύνδεση στους σέρβερ μετά από αλλαγές στα πρωτόκολλα του msn. Το θέμα έχει λυθεί με patch, αλλά το πρόβλημα είναι πως έχει σταματήσει το development στο kmess. Δυστυχώς καθώς ήταν η καλλίτερη λύση για msn γενικά. Πάντως το πατσαρισμένο kmess, που λειτουργεί άψογα, υπάρχει στο αποθετήριο της ελληνικής κοινότητας arch, αν χρησιμοποιείς, όπως νομίζω, arch. Πληροφορίες εδώ.
 14. bendersteed

  Gigabyte Z68X-UD4-B3 Preview

  Γιατί αυτοί είναι αντικαταστάτες τις μεσαίας κατηγορίας, του πρώην socket 1156 και όχι του 1366. Οι νέοι high end επεξεργαστές θα μπαίνουν σε νέο socket, το 2011 αν δεν απατώμαι ή κάτι τέτοιο και θα έχουν imc quad channel αν δεν κάνω λάθος.
 15. bendersteed

  [INFO] project Linux Μαρμελάδα

  Δεν είναι πρόβλημα αυτό, τα additions στην εικονική μηχανή δε θα τα περάσεις μέσα από τον pm αλλά μέσα από την εικονική μηχανή δηλαδή από το μενού του virtualbox. Θα κατεβάσεις το .iso θα το κάνεις mount στον εικονικό υπολογιστή και θα τρέξεις τα script εγκατάστασης. Έτσι θα έχεις σωστά additions --> ίδια έκδοση με το virtualbox.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.