Προς το περιεχόμενο

kurkosdr

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  2.340
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  0%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

1.004 Excellent

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ kurkosdr

 • Κατάταξη
  Senior Member
 • Ημερομηνία γέννησης 09/02/1989

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. Εγώ προτιμώ να παίρνω το ελάχιστο δυνατό και να πληρώνω 150-300 ευρώ Λονδίνο-Αθήνα πήγαινε-έλα παρά να πληρώνω τα διπλάσια και να έχω λίγο παραπάνω άνεση για 4 ώρες. Προτιμώ τα υπόλοιπα λεφτά να τα κάνω κάτι που θα διαρκέσει παραπάνω από 4 ώρες.
 2. Με το hub-and-spoke μοντέλο να γίνεται λιγότερο σημαντικό, τα landing slots σε μεγάλα αεροδρόμια δεν είναι πλέον τόσο "πολύτιμα", οπότε δυο Α350 συμφέρουν καλύτερα από ένα μεγάλο Α380 και ας πιάνουν δυο landing slots αντί για ένα, και σαφώς πιο ευέλικτα στο θέμα του προορισμού.
 3. Δυστυχώς όλες οι εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες cold backup με χρήση κασέτας (πχ η Amazon μέσω της υπηρεσίας AWS Glacier) ή έχουν επενδύσει σε συστήματα κασέτας για ενδοεταιρική χρήση δεν ρώτησαν τον TsoliasGR για τη βιωσιμότητα του όλου εγχειρήματος και στο τέλος θα το πληρώσουν ακριβά. ΥΓ: Δε μιλάμε για την κασετούλα του Commodore 64, αλλά για purpose-built συστήματα που κάνουν αξιόπιστα αυτή τη δουλειά για δεκαετίες.
 4. Δεν μιλάμε για δίσκους αλλά για κασέτες ταινίας.
 5. Την... ποιά Ολυμπιακή; Η Ολυμπιακή μετά την κρατικοποίηση ήταν κερδοφόρα μόνο με την τσέπη του φορολογούμενου, μέσω άμεσων ενισχύσεων που κρίθηκαν παράνομες από την ΕΕ (και ήταν όντως παράνομες) και διαφόρων έμμεσων ενισχύσεων (βλ πρωθυπουργοί που μεταφέρονταν με Boeign 747 της Ολυμπιακής γιατί ήθελαν και wide-body αεροσκάφος 350 θέσεων οι πωποί τους). Δεν μπορούσε να ήταν κερδοφόρα γιατί εκεί μέσα υπήρχαν ένα σωρό βύσματα, πχ υπεράριθμες καθαρίστριες με μισθό κάμποσων χιλιάδων ευρώ.
 6. Η Aegean άμεση κρατική ενίσχυση δεν έχει πάρει ακόμα, έχει πάρει έμμεση ενίσχυση από το πορτοφόλι των πελατών μέσω ΠΝΠ της κυβέρνησης που της επιτρέπει να δίνει voucher με δικούς τους ιδιωτικούς όρους (κάτι σαν ΣΔΙΤ αλλά για τη νομοθεσία ένα πράγμα) αντί να σου δίνει τα λεφτά σου πίσω συν εγγύηση δανείου 100εκ από τις τράπεζες.
 7. Νομίζω ότι συμφωνούμε, διάβασε ολόκληρο το ποστ μου.
 8. Στην Ελλάδα δεν έχει όντως, στο Λονδίνο όμως έχει και πήγα. Είχαν το Xbox One συνδεδεμένο σε μια τεράστια τηλεόραση, με ένα πραγματικό supercar για controller που κάθόταν πάνω σε ένα υδραυλικό σύστημα που το έκανε να γέρνει στις στροφές και στα φρεναρίσματα, διάφορα Surface tablets, μερικά Samsung Galaxy τηλέφωνα με προεγκατεστημένες τις εφαρμογές του Microsoft Office, και στον πάνω όροφο είχαν διαλεγμένα Windows laptops διαφόρων OEMs, 2-3 από κάθε κατηγορία που ήταν τα καλύτερα της κατηγορίας τους και που φυσικά ήταν signature edition, που σημαίνει ότι δεν έβλεπες το McAfee και το Norton να ουρλιάζουν για renewals και να πετάνε subscription errors σε καινούριο προϊόν (που πάντα το θεωρούσα απαράδεκτο από άποψη παρουσίασης). Γενικά το store μου έδωσε ένα premium feel για τη μάρκα μόνο και μόνο με τον τρόπο που ήταν παρουσιασμένα τα προϊόντα, και εύκολα θα εντυπωσίαζε κάποιον μη-γνώστη. Αυτό δεν καταλαβαίνουν στην Microsoft, ότι τα Apple Stores ποτέ δεν ήταν θέμα εσόδων. Ήταν θέμα prestige και για να θέτουν τους όρους τους στους retailers (η Microsoft θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει για να θέσει όρους στους OEMs επίσης, ώστε να σταματήσουν να βάζουν ένα σωρό αηδίες και trial antiviruses στα images των λάπτοπ τους αν ήθελαν να μοιραστούν λίγο από το prestige του store) Γενικά ακατανόητη κίνηση από μια εταιρία που δεν της λείπουν τα χρήματα. Ίσως πρόκειται για ένδειξη ότι η Microsoft θέλει να θέσει το κομμάτι που απευθύνεται στους καταναλωτές σε maintenance mode.
 9. Λογικά από κάπου προέρχονται τα BluRay rips που κατεβάζουμε, αν και προσωπικά δεν έχω δει κάποιο BluRay player εκτός καταστήματος τύπου Κωτσόβολος. Όσον αφορά την είδηση, πολλά BluRay players είναι συνδεδεμένα στο internet για λειτουργίες BD Live και τα υπόλοιπα θέλουν updates τουλάχιστον για να μπορούν να τρέξουν το Java-based copy protection, δηλαδή δε μιλάμε για πλήρως offline μέσο.
 10. Το άμεσο όφελος για εμάς είναι ότι αποκτάμε ένα ακόμα constellation για ακόμα καλύτερο "σήμα GPS". Ο λόγος που τα παλιά κινητά έκαναν πιο πολύ ώρα να λοκάρουν είναι επειδή είχαν μόνο GPS, ενώ τα πιο σύγχρονα χρησιμοποιούν και GPS και GLONASS (και πιθανόν Galileo και Beidou). Συνεχίστε λοιπόν υπερδυνάμεις να ανταγωνίζεστε η μία την άλλη και να ανεβάζετε geolocation satellites.
 11. Δεν είναι τόσο απλό, ναι όντως το horizontal scaling (δηλαδή οι περισσότεροι πυρήνες) είναι εύκολο, αλλά δεν μπορεί να βγάλει Mac Pro με 48 πυρήνες και single-core performance ενός iPhone. Το vertical scaling είναι πιο δύσκολο, δεν μπορείς απλά να ανεβάσεις τα GHz και τα volt, γιατί πολύ απλά αν το κάνεις σε mobile chip θα φτάσεις πολύ σύντομα τα GHz και τα volt των desktop CPUs αλλά πάλι πίσω θα είσαι στις επιδόσεις. Αν έπαιζαν ρόλο μόνο τα GHz ένας 3GHz Pentium 4 θα "πετούσε" στο single core. Η Intel έχει διαφορετικά "flavors" της κάθε αρχιτεκτονικής ανάλογα με το αν πρόκειται για passively-cooled hybrid tablets, ultraportables, laptop ή desktop. Άραγε έχει κάτι παρόμοιο στα σκαριά η Apple; Εκεί είναι το ενδιαφέρον.
 12. Καμιά λέξη για τους Mac Pro και πως (αν;) θα κάνουν τη μετάβαση στην αρχιτεκτονική ARM, που ήταν αυτό που όλοι περίμεναν να ακούσουν αλλά... δεν. Το ότι τα λαπτοπ της Apple θα πήγαιναν στο ARM μας το είχε πει το SemiAccurate εδώ και καιρό, οπότε λίγο-πολύ το περιμέναμε. Το πραγματικό ενδιαφέρον είναι στους Mac Pro, καθώς οι CPU που χρειάζονται είναι αποκλειστικό παιχνίδι των Intel και AMD εδώ και 15 χρόνια (τελευταίοι workstation CPUs από SGI και Sun βγήκαν το 2005 περίπου, και τότε ήταν που η Apple εγκατέλειψε το PowerPC). Οπότε έχει τεράστιο ενδιαφέρον αν οι Mac Pro θα πάρουν κάποιου είδους workstation-class ARM ή θα συνεχίσουν με Intel.
 13. Ποτέ δε κατάλαβα γιατί τόσες πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν αυτή την κακή απομίμηση του Skype και του Hangouts Meet. Τη πρώτη φορά που το άκουσα αυτό το Zoom ήταν όταν μια Αμερικανική εταιρεία μας έστειλε ένα email με Zoom link στο e-mail της δουλειάς για κάποιο demo τους και αυτή ο θεός-να-την-κανει εφαρμογή του Zoom δεν δούλευε καλά στα Ubuntu laptops και δεν μπορούμε να μπει σε full screen. Βέβαια έχουν περάσει 2-3 χρόνια από τότε αλλά δείχνει την ποιότητα που βγάζουν. ΥΓ: Ναι η καθημερινή μου δουλειά περιλαμβάνει χρήση Ubuntu desktop για εργασία σε CentOS servers (EC2) ή docker container σε Ubuntu Server. Ελπίζω μερικά παλιά μέλη εδώ μέσα που ξέρουν την προϊστορία μου με το Linux να μην είναι τριγύρω... ΥΓΓ: Ευτυχώς η δουλειά γίνεται κυρίως σε command line. Αλλά στα YouTube videos στο Firefox έχω tearing και το multi-screen είναι ασταναπαν. Αχχ.... αθάνατο Desktop Linux όπως τότε...
 14. Όντως έχει ξεφτίλιστεί το πράγμα. Το έκανε πρώτος ο Elon Musk για να μπει στο μάτι των παραδοσιακών αυτοκινητοβιομηχανιών, που όταν μας πουλούσαν το Prius ως δήθεν το καλύτερο δυνατό που μπορεί να καταφέρει η ηλεκτροκίνηση αυτός είπε "θα βγάλω πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο όπως ήθελε ο Nikola Tesla", και μετά πάει το πήρε ο καθένας σερί να βαφτίζει την hype corp του με ονόματα αποθανόντων επιστημόνων χωρίς να υπάρχει η παραμικρή σύνδεση.
 15. Ποιός τον προσέλαβε άραγες και με πόσα εκατομμύρια μισθό; Έχει γίνει ο Messi των hardware engineers.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.