Προς το περιεχόμενο

dancer_69

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  1.187
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  0%

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από dancer_69

 1. dancer_69

  Τακτοποιηση αρχειων.

  Δεν είναι απαραίτητο ν' αλλάξει διανομή, μπορεί απλά να εγκαταστήσει το cinnamon ή το xfce ή το mate.
 2. Από την έκδοση 80 υπάρχει και σε wayland και σε X11: https://www.omgubuntu.co.uk/2020/08/firefox-80-release-linux-gpu-acceleration
 3. dancer_69

  Assassin’s Creed Odyssey [PC]

  Αν δυσκολεύεσαι με απευθείας επίθεση μπορείς να τους αποδυναμώνεις πρώτα με τον ικαρο(harass) και με το τόξο κρυμμένος σε θάμνους. Πολλές φορές μπορείς να ρίξεις αρκετές φορές πριν προλάβει να κρυφτεί ή να σε δει ο αντίπαλος, ενώ κατά το διάστημα που προσπαθεί να κρυφτεί μπορείς ν' αλλάζεις θέση και να επαναλαμβάνεις τα παραπάνω. Ειδικά με φλεγόμενα ή δηλητηριώδη βέλη και την predator shot ability κάνεις μεγαλύτερη ζημιά.
 4. Σε μένα αλλάζει με alt-shift, αλλά δεν ξέρω πως έγινε γιατί δεν το είχα χρειαστεί/δοκιμάσει ως τώρα. Οι ρυθμίσεις που είχα κάνει απ' όσο θυμάμαι, ήταν στο vconsole.conf: KEYMAP=us KEYMAP_TOGGLE=gr FONT=ter-728n FONT_UNIMAP=iso07 Δε θυμάμαι να έκανα κάτι άλλο(ίσως λοιπόν το alt-shift να είναι η προεπιλογή?) και δεν έχω aliases ή τίποτα σχετικό με το loadkeys σε .bashrc, .bash_profile κλπ. Επίσης έχω ρυθμίσει το /etc/X11/xorg.conf.d/00-keyboard.conf: Section "InputClass" Identifier "system-keyboard" MatchIsKeyboard "on" Option "XkbLayout" "us,gr" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbVariant" "grp:alt_shift_toggle" EndSection που είναι για τα Χ βέβαια, αλλά είναι οι μόνες αλλάγες που είχα κάνει σχετικά με το πληκτρολόγιο και την αλλαγή γλώσσας.
 5. Με μια γρήγορη αναζήτηση γίνεται, όπως αναφέρει εδώ: https://www.bestbuy.com/site/questions/lenovo-ideapad-130-15-6-laptop-amd-a9-series-4gb-memory-amd-radeon-r5-128gb-solid-state-drive-black/6323661/question/5e95cf73-2707-367e-b7dd-d38cc9b54c0c και εδώ το πως: https://support.microsoft.com/el-gr/help/4456067/windows-10-switch-out-of-s-mode
 6. Κι από τα παραπάνω πως βγαίνει το συμπέρασμα ότι το πρόβλημα είναι ο λανθασμένος κωδικός? Αφού γράφει ότι με λάθος κωδικό του βγάζει μήνυμα λάθους κωδικού. Οπότε δεν είναι λάθος είναι ο κωδικός. Ούτε λοιπόν η αλλαγή κωδικού, ούτε η επανεγκατάσταση(που ήδη έχει γίνει άλλωστε 3 φορές) πρόκειται να διορθώσει το πρόβλημα. Το πρόβλημα φαίνεται ότι είναι η αδυναμία φόρτωσης του γραφικού περιβάλλοντος gnome3(πιθανότατα, αφού πρόκειται για ubuntu). Μιας και το gnome3 έχει sessions για Xorg και Wayland, το πιο απλό θα ήταν η χρήση μιας διαφορετικής επιλογής από την default(που νομίζω στο ubuntu είναι με wayland). Ειδικά αφού πρόκειται για nvidia, είναι αρκετά πιθανόν να φταίει το wayland, οπότε η επιλογή εκκίνησης με X θα λειτουργήσει χωρίς πρόβλημα. Αν υπάρχει πρόβλημα και στις άλλες διαθέσιμες sessions τότε όπως αναφέρεται εδώ: https://askubuntu.com/questions/1182506/login-loop-with-fresh-19-10-install ίσως να είναι θέμα του desktop manager(gdm3) που μπορεί να λυθεί με την εγκατάσταση και χρήση του lightdm.
 7. dancer_69

  κάρτες γραφικών & linux

  Οπότε έχεις μαύρη οθόνη όταν φορτώνεται ο κλειστός οδηγός της nvidia. Με τον ανοιχτό οδηγό μπαίνεις κανονικά και όπως φαίνεται και από το "lsmod" που παρέθεσες φορτώνεται ό ανοιχτός οδηγός nouveau. Πάντως αν έριχνες μια ματιά στο wiki του arch linux, θα έβλεπες αν υπάρχει υποστήριξη για τις κάρτες που δοκιμάζεις. Συγκεκριμένα υπάρχει αυτή η ενότητα: Αν λοιπόν οι κάρτες είναι σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες, δεν υποστηρίζονται για Xorg πάνω από 1.20. Οπότε ή χρησιμοποιείς τον ανοιχτό οδηγό nouveau, ή αν θέλεις 3D επιτάχυνση, πρέπει να υποβαθμίσεις το Xorg στην έκδοση 1.20 και να εγκαταστήσεις τον "nvidia-340xx-dkms.
 8. dancer_69

  Επιλογή distro για corporate χρηση

  Πέρα από αυτά έχει και άλλα. Για παράδειγμα: https://manjaro.org/downloads/community/cinnamon/ https://manjaro.org/downloads/community/mate/ https://manjaro.org/downloads/community/lxde/ https://manjaro.org/downloads/community/budgie/ και βέβαια πάντα μπορείς να εγκαταστήσεις και κάποιο άλλο μετά.
 9. dancer_69

  κάρτες γραφικών & linux

  Ναι. Έτσι κι αλλιώς όμως καλό είναι να δεις(στο manjaro) ποια έκδοση του οδηγού χρησιμοποιείται και επίσης πατώντας "e" στην καταχώρηση στο μενού του grub(στο manjaro πάλι) από την οποία γίνεται η εκκίνηση, ώστε να δεις μήπως χρησιμοποιείται κάποια παράμετρος στον kernel(στην περίπτωση που κι εκεί φορτώνεται η έκδοση 340) και λόγω αυτής γίνεται κανονικά η είσοδος στο γραφικό περιβάλλον.
 10. dancer_69

  κάρτες γραφικών & linux

  Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι χρησιμοποιούνται οι κλειστοί drivers. Τσέκαρες με κάποια εφαρμογή όπως το inxi αν όντως έχει φορτωθεί ο οδηγός της nvidia και όχι o nouveau?
 11. dancer_69

  initramfs unpacking failed decoding failed

  Η compability mode προσθέτει κάποιες παράμετρους στον πυρήνα, ώστε να παρακάμψει κάποιες default ρυθμίσεις του πυρήνα. Τώρα το ποιες, εξαρτάται από τι υπάρχει σ' αυτήν την καταχώρηση. Συνήθως απενεργοποιείται το ACPI και το Fast mode switching στα γραφικά, αλλά μπορεί και να έχει και κάποιες άλλες παραμέτρους. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τις δοκιμάσεις μία μία ώστε να δεις ποια είναι αυτή με την οποία γίνεται η εκκίνηση κανονικά. Αν για παράδειγμα είναι το nomodeset, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με την κάρτα γραφικών. Πρέπει λοιπόν να βρεις πρώτα ποιο κομμάτι από το υλικό του υπολογιστή προκαλεί το πρόβλημα στην εκκίνηση.
 12. dancer_69

  initramfs unpacking failed decoding failed

  Μα και στην εγκατάσταση πρέπει να δημιουργείται καταχώρηση στο μενού του grub για compability mode, οπότε μπορείς να επιλέξεις εκκίνηση σε compability/failsafe mode. Μπορείς επίσης και στην καταχώρηση για κανονική εκκίνηση να προσθέσεις παραμέτρους στον πυρήνα(αυτό γίνεται και στην compability mode ουσιαστικά). Εδώ μπορείς να δεις περισσότερα σχετικά με το compability mode: https://linuxmint-installation-guide.readthedocs.io/en/latest/boot_options.html
 13. dancer_69

  Επιλογή distro για corporate χρηση

  Εγώ θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις το LinuxFX: https://sourceforge.net/projects/linuxfxdevil/ το οποίο βέβαια αρκετοί εδώ το κατακρίνουν λόγω της εκπληκτικής εμφανισιακά ομοιότητας με τα windows 10. Ο λόγος που το προτείνω δεν είναι αυτός όμως, αλλά κυρίως το ότι έχει ήδη εγκατεστημένα skype, microsoft teams, teamviewer, και πολλές άλλες εφαρμογές, οπότε είναι πιθανόν να έχει ήδη ότι χρειάζεσαι. Έχει επίσης κι έναν εύκολο τρόπο εγκατάστασης/ρύθμισης του wine, οπότε μέσω αυτού μπορούν να εγκατασταθούν και εφαρμογές των windows(πχ το ms office). Τονίζω βέβαια ότι ΔΕΝ είναι windows, οπότε μην περιμένεις να λειτουργεί όπως τα windows. Είναι linux, βασισμένο σε ubuntu, οπότε κατά τα άλλα ισχύουν όλα όσα ισχύουν για το linux και το ubuntu.
 14. dancer_69

  Προσφορές παιχνιδιών v2

  Εγώ μόλις το πήρα χωρίς κανένα πρόβλημα και καμία αλχημεία από pc με firefox. Βέβαια είμαι σε linux, οπότε μπορεί να υπάρχει περιορισμός στα windows.
 15. dancer_69

  Far Cry 3 Δωρεαν Uplay

  Μόλις το πήρα από pc κανονικά πατώντας στο link. Είχα ήδη συνδεθεί πριν λίγες ώρες κι έτσι αναγνωρίστηκε κανονικά ο λογαριασμός.
 16. dancer_69

  Our Linux Desktop Screenshots

  @jim_p Όχι, του cinnamon ειναι κι αυτό. Τα εικονίδια είναι "Micos-big-sur-night", κουμπια Adwaita και θέμα windows 10.
 17. dancer_69

  Our Linux Desktop Screenshots

  Και για να ξαναμπούμε στο θέμα: arch linux με cinnamon.
 18. dancer_69

  Linux mint bios πρόβλημα

  Εδώ υπάρχει σχετική συζήτηση για το σφάλμα αυτό: https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?p=1844010
 19. Αν το θέλεις για internet θ' απογοητευτείς ότι και να βάλεις. Καμία διανομή δεν κάνει θαύματα. Το διαδίκτυο έχει βαρύνει πολύ τα τελευταία χρόνια οπότε ότι και να βάλεις δε θα βοηθήσει σ' αυτό τον τομέα.
 20. Κατά πάσα πιθανότητα δε θα έχει 64bit επεξεργαστή, οπότε κατ' αρχήν ψάχνεις για διανομή 32bit. Εδώ έχει ένα πρόσφατο σχετικό άρθρο στο οποίο υπάρχει και το antix που αναφέρθηκε πιο πάνω: https://itsfoss.com/lightweight-linux-beginners/
 21. dancer_69

  CentOS starting dkms

  Έλεγχο κι επιδιόρθωση του διαμερίσματος έχεις κάνει? Το πιο πιθανό είναι να φταίει αυτό, αφού έγινε διακοπή ρεύματος, και λιγότερο η έλλειψη χώρου.
 22. dancer_69

  CentOS starting dkms

  Αυτό φαίνεται να είναι σχετικό: https://virtuozzosupport.force.com/s/article/000014743 Αυτό που προτείνει ως λύση είναι να κάνεις boot σε single user mode(ψάξε πως γίνεται σε centos) και από εκεί μπορείς να ελέγξεις/επιδιορθώσεις το διαμέρισμα root και αν χρειάζεται να ελευθερώσεις χώρο(αναφέρει ότι αυτό συμβαίνει συνήθως αν έχει γεμίσει το διαμέρισμα)
 23. Η αναφορά μου δεν ήταν για να μπει στη λίστα, κατ' ανάγκη. Την ανέφερα επειδή τη θεώρησα άξια λόγου μιας και η δουλειά που έχει γίνει ξεπερνά κατά πολύ μια απλή αλλαγή θέματος/εικονιδίων κλπ. Και από το λίγο χρόνο που τη δοκίμασα τη βρήκα ελαφριά, γρήγορη, πλήρη και εύχρηστη.
 24. Καλά, αγνόησε την αντίρρησή μου. Νόμιζα ότι μιλούσες για ενεργοποίηση του fastboot. Οπότε συμφωνούμε σ' αυτό(να το απενεργοποιήσει δηλαδή). Κι αν ισχύουν αυτά που γράφεις όντως μπορεί να βοηθήσει σχετικά με την καθυστέρηση.
 25. @Black Demis Αυτό δε νομίζω ότι θα διορθώσει κάτι, ίσα ίσα το fast boot ενεργοποιημένο στα windows προκαλεί προβλήματα στη χρήση των ntfs/fat32 διαμερισμάτων απ' το ubuntu. Η καθυστέρηση που έχει είναι πριν τη φόρτωση του λειτουργικού. Υπάρχει δηλαδή καθυστέρηση κατά το post όπου ελέγχονται οι διάφορες συσκευές απ' το bios και πριν φορτώσει ο bootloader. Αυτό το συμπέρασμα τουλάχιστον βγαίνει απ' τα όσα έχει αναφέρει ο ΤS. Από τη στιγμή που αυτό, αλλά και το πρόβλημα μη αποθήκευσης των ρυθμίσεων του bios δε διορθώθηκαν με την ενημέρωση του bios πάντως, πιθανότατα σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στο hardware ή στο χώρο που αποθηκεύεται η εικόνα του bios, γι' αυτό το καλύτερο θα ήταν να επικοινωνήσει με την υποστήριξη της HP στέλνοντας ένα email και εξηγώντας αναλυτικά το πρόβλημα αλλά και τις ενέργειες που έκανε και δεν το διόρθωσαν, ώστε να τον κατευθύνουν ανάλογα.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.