Προς το περιεχόμενο

nikos903

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  4.153
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  100%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

598 Excellent

1 ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ nikos903

 • Κατάταξη
  Senior Member

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • Φύλο
  Άνδρας

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. Αν έχει μπόσικα γδάρε λίγο καλώδιο και σήκωσε το σιδεράκι με το ελατήριο, μετά βάλε το καλώδιο εκεί και γύρνα το ελατήριο στην θέση του να το μαγκώσει. Η κόλληση είναι πιο σωστή δουλειά αλλά αν δεν έχεις κολλητήρι...
 2. Bios update δεν χρειαζόταν... Πάλι καλά που δεν σου κόλλησε απάνω στην διαδικασία αναβάθμισης 😅 Ναι, αυτό το core multi processing καντο disable. H μπλε οθόνη μπορεί να είναι και απο το sata controller mode, δοκίμασε να αλλάξεις την ρύθμιση αυτή επίσης (αμα βγάζει πάλι μπλε οθόνη όμως γύρνα το εκεί που ήταν).
 3. Λογικά ο NEC ο πυκνωτής είναι που σε αποχαιρετά. Δες ακριβώς πίσω απο τον επεξεργαστή αν έχει η μητρική σου απο αυτόν και αν ναι..... Αν θες να το διαπιστώσεις οτι όντως είναι αυτό μπορείς να κάνεις 2-3 πράγματα, α) βρες έναν επεξεργαστή μονοπύρηνο (χαμηλότερης κατανάλωσης δηλαδή) και βάλτον απάνω και έτσι δεν θα ζορίζεται τόσο ο πυκνωτής άρα δεν θα κολλάει. β) Αν έχει στο bios επιλογή ενεργών πυρήνων ρίχτο στο 1 που πάλι θα έχεις χαμηλότερη κατανάλωση άρα πάλι δεν πρέπει να κλείνει. ή γ) μπες msconfig και βάλε αριθμό πυρήνων 1 και ήλπιζε μέχρι να φορτώσει το λειτουργικό να κρατήσει και να μην κολλήσει.
 4. Κομπλέ, δώσε 6V και είσαι μια χαρά. Και πρόσεχε μην πάρεις πολύ μεγαλύτερο τροφοδοτικό γιατί θα ζεσταίνονται οι μπαταρίες. 300mA ήταν το άλλο άρα κάπου εκεί βρες.
 5. Δες μια εδώ: link @ 2.05 6V 300mA DC Λογικά έχει 4* Ni-Cd μπαταρίες που για να φορτίσουν φούλ θέλουν ~ 1,35-1,4 η μία , άρα 4*1,35=5,4V για τις 4 στην σειρά, αλλά πρέπει να έχει και καμία δίοδο εκεί για προστασία άρα άλλα 0,7V, δηλαδή μπορείς να του βάλεις μέχρι 5,4+0,7 =6,1V, άρα το 6ρι τροφοδοτικό φαίνεται λογικό. Τώρα αν θες να το σιγουρέψεις άνοιξε το και δες αν έχει 4 μπαταρίες NiCd στην σειρά και μια δίοδο μετά την είσοδο της τροφοδοσίας που λογικά έτσι είναι γιατί και ο κωδικός μοντέλου εκεί παραπέμπει (το 4,8 είναι 1,2 (τάση κελιού NiCd) *4 (Αριθμός κελιών)).
 6. PowerLine με WiFi και της προκοπής <80€ δεν βλέπω, μόνο αυτό με τα 90~ Link Μετά επιλογή Β πας σε άλλο PowerLine χωρίς WiFi και βάζεις ένα AP εξωτερικά, πχ αυτό το PowerLine με αυτό το AP (ή αυτό που είναι μικρό/ επιτοίχιο (αλλά δεν έχει Ethernet άλλη)). BTW και η Fritz έχει PLC στην ίδια τιμή αν τα προτιμάς. Τώρα η επιλογή Repeater.... Καλύτερα θα έλεγα όχι αλλά αν δεν θες ταχύτητες και αποκρισιμότητες βάλε κανένα φθηνό (Xiaomi - TP-Link) και όσο κρατήσει... Θεωρητικά το δεύτερο είναι καλύτερο.
 7. Καλησπέρα. Στα πόσα λεφτά περίπου; Η γραμμή στα πόσα κλειδώνει; Θες καλές ταχύτητες / απόκριση ή "απλά να μπαίνει"; Μόνο απο Ελλάδα ε;
 8. Ναι, μπαίνει σε σημείο με όσο το δυνατόν καλύτερο σήμα. Γενικά όσο πιο κοντά πας έχεις καλύτερο σήμα αλλά πρέπει να δεις να πιάνει η επανεκπομπή και εκεί που θες. Το ιδανικό θα ήταν να μπει σε σημείο με καλό σήμα και να φτάνει το σήμα που θα δώσει και αυτό χωρίς πολλές απώλειες στο σημείο που θες να επεκτείνεις. Γενικά φαντάσου το σημείο που θα βάλεις το repeater θα είναι το σημείο που θα επικοινωνεί με την συσκευή σου και άρα θα είναι σαν να έχεις εκεί του ρούτερ, αν το σήμα υπολογίζεις θα φτάνει κομπλέ είσαι μια χαρά.
 9. Χιόνια σε γραμμές; Για ανέβασε καμιά φωτογραφία αν γίνεται. Δοκίμασε να ξετυλίξεις λίγη ταινία (1 μέτρο; ) απο την κασέτα και να την καθαρίσεις με βαμβάκι και μετά τύλιξε την στην αριστερή μεριά όπως βλέπεις την κασέτα και δες αν καθάρισε (για την περίπτωση που έπιασε σκόνη μέσα). Αλλιώς ανάλογα τι έχει μέσα παίζει να ήταν κακογραμμένη απο την αρχή;
 10. Τα Repeater δεν λειτουργούν μέσω του δικτύου του ρεύματος, απλά παίρνουν το σήμα μέσω WiFi και το επανεκπέμπουν ή το περνάνε σε ethernet, ότι ρυθμίσεις. Άρα το οτι είναι σε πολύπριζο δεν έχει να κάνει, απλά ρεύμα να παίρνει και να έχει καλό σήμα το σημείο που θα μπει. Και το ξαναλέω, "καλό σήμα"!!! Μην το βάλεις σε σημείο που δεν πιάνει το WiFi γιατί θα σέρνεται. Αυτό που λες για το πολύπριζο ισχύει για τα PowerLines γιατί λειτουργούν με σήμα απο τα καλώδια του ρεύματος.
 11. Σωστός, δεν είναι για τέτοια δουλειά η μπαταρία του αυτοκινήτου, βαθιάς εκφόρτισης θέλει, αλλά αυτές είναι πιο ακριβές. Δεν σημαίνει οτι του αυτοκινήτου δεν θα δουλέψει όμως, απλά ο χρόνος ζωής της θα πέσει, ένα χρόνο θα βγάλει; Δύο; Αυτό εξαρτάται απο τον κύκλο που θα της κάνει (απο 100 σε 0 ή απο 100 σε 50). Η απόδοση του πάνελ δεν είναι στο 100% όλη την ώρα, το max να το πιάσεις καννα 3ωρο και μετά πέφτει στα 2/3 χονδρικά. Μην το υπολογίσεις με max watt όλη την ώρα. (Δες εδώ πχ την απόδοση μίας εγκατάστασης ΦΒ συνάρτησή της ώρας). Για μπαταρίες βγάλε τιμή €/Wh στα Ah που θα υπολογίσεις οτι θες και δες τι σε συμφέρει.
 12. Υπάρχουν κάμερες ειδικά για αυτόν τον σκοπό με sim μέσα και ανιχνευτή κίνησης που ειδοποιούν μέσω mms, νομίζω πιο πολύ σε συμφέρει... Βγαίνει και με WiFi αν θες. Στην περίπτωση που βάλεις πάνελ τώρα, υποθέτουμε η κάμερα που έχεις έχει WiFi και συνδέεται στο σπίτι κανονικά και μπορείς και στριμάρεις χωρίς θέματα. Λες κατανάλωση 5V*2A=10W (δεν πιστεύω να καίει τόσο πολύ βέβαια, αυτό πρέπει να το μετρήσεις), αυτή δηλαδή για να τρέξει μία μέρα (αν καίει τόσο) θα καταναλώσει 10W * 24h=240Wh, για 2 μέρες υπολόγισε 480Wh. Τώρα οι μπαταρίες, πες βάζεις μια αυτοκινήτου 40Ah @ 12V, αυτό μεταφράζεται σε 40Ah*12V=480Wh, άρα μία τέτοια μπαταρία σου βγάζει 2 μέρες χωρίς ηλιοφάνεια (απο 100% σε 0% όμως, πράγμα που πρέπει να αποφεύγεται, πιο σωστό είναι να την ξεφορτίζεις μέχρι το 50%~). Μετά θες πάνελ, πες ένα 80ρι , έχεις 4 ώρες ηλιοφάνεια εκεί που θα μπει; Ας πούμε 6, άρα 6h * 80W = 480Hw, άρα κάθε μέρα θα φορτίζει η μπαταρία αν έχει ήλιο, τώρα αν δεν έχει κάτι θα φορτίζει πάλι αλλά πόσο... Τέλος πάντων, στην σούμα, θες πάνελ πες 80€, θες μπαταρία πες 50€, θες μετατροπέα απο 12 σε 5V πες 10€, θες ρυθμιστή φόρτισης της μπαταρίας πες άλλα 10€, βάλε στεγανά κουτιά, μπαταρίες, βάση κάμερας και πάνελ σου βγαίνει κοντά στο 200ρι.... Πρόταση μου είναι η παραπάνω κάμερα (3G ή WiFi) για να μην μπλέκεις και με κατασκευές... Τώρα αν θες να κάνεις σύστημα με φωτοβολταϊκό δες την πραγματική κατανάλωση της κάμερας σου και κάνε τους υπολογισμούς σου όπως παραπάνω για να δεις τι μπαταρία και τι πάνελ σου χρειάζεται. Αν έχεις κάποια πρόταση για άλλο πάνελ ή μπαταρία γράψε να δούμε αν γίνεται. Απλά έχε στα υπόψιν οτι όσο μεγαλύτερη μπαταρία τόσο περισσότερο θα αντέξει η κάμερα όταν δεν έχει ήλιο, και όσο μεγαλύτερο πάνελ τόσο πιο γρήγορα φορτίζεις την μπαταρία όταν έχει ήλιο. Ελπίζω μην μου έφυγε τίποτα στις πράξεις, τσέκαρε τα και εσύ.
 13. Τροφοδοσία πρέπει να θέλει και ο δικός σου, απλά τις μπαταρίες τις χρησιμοποιεί όταν δεν έχει ρεύμα λογικά για να μην απενεργοποιείται και απορυθμίζεται. Που το είδες στο σχήμα το βραχυκύκλωμα; Αριστερά πάει φάση, μέση ουδέτερος και στην δεξιά είναι το καλώδιο που πάει στο φορτίο (λάμπα). Μια χαρά φαίνεται η συνδεσμολογία.
 14. Στον τοίχο έχεις 2 καλώδια που πάνε που; Γιατί αν είναι καλώδια που ήταν για διακόπτη τότε τα 2 καλώδια αυτά είναι το ένα η φάση (L) και το άλλο που πάει στο φως (OUT). Αν (και λέω αααααν) είναι έτσι σου υπολείπεται ο ουδέτερος (Ν) που θα πρέπει να βρεις απο που θα τον τραβήξεις. Δεν ξέρω τι σχέση έχεις με τα ρεύματα αλλά τα 230 με προσοχή
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.