Προς το περιεχόμενο

Navu

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  1.052
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  100%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

161 Excellent

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ Navu

 • Κατάταξη
  Member
 • Ημερομηνία γέννησης 12/04/1982

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • Φύλο
  Δεν το μαρτυρώ
 • Τοποθεσία
  Αθήνα

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. Η διαφορά 2κάναλου και 4κάναλου ενισχυτή είναι σχεδόν προφανής: ο ένας διαθέτει 2 κανάλια ενίσχυσης, άρα εξυπηρετεί 2 ηχεία, ο άλλος διαθέτει 4 κανάλια ενίσχυσης άρα εξυπηρετεί 4 ηχεία. Το γιατί σου καίγονται έχει να κάνει με πολλά, αλλά οι αιτίες είναι 2 βασικά: κακή εγκατάσταση ή/και κακή ρύθμιση. Τηλεδιαγνώσεις δεν γίνονται, αλλά αν θες πες μας από τι αποτελείται το ηχοσύστημά σου χοντρικά (τι πηγή, ηχεία, καλωδιώσεις, μπαταρία, κτλ).
 2. Καλημέρα! Έχω και κάθονται έναν Intel 600P m.2 512GB και έναν Crucial CT256100MX. Είμαι τελείως εκτός κλίματος, οπότε το ερώτημα: για πόσα θα έφευγαν ο εν λόγω M.2 της Intel (ελάχιστη χρήση, 4 χρόνια υπόλοιπο εγγύησης) πακετάκι με τον CT256MX100 (ελάχιστη χρήση, χωρίς εγγύηση);
 3. Πωωωωωωωωωωω... Έχεις 100% δίκιο, δεν το 2πλοτσέκαρα δυστυχώς... Εκτός θέματος καραμπινάτο.
 4. Καλημέρα! Είμαι τελείως εκτός κλίματος, οπότε το ερώτημα: για πόσα θα έφευγαν ο εν λόγω M.2 της Intel (ελάχιστη χρήση, 4 χρόνια υπόλοιπο εγγύησης) πακετάκι με τον CT256MX100 (ελάχιστη χρήση, χωρίς εγγύηση);
 5. Θα "κουφάνω" και εσένα και τους άλλους φίλους στο νήμα, αλλά μην αποκλείσεις από τις επιλογές σου τα Creative Τ20. Κόντρα στα πιο θεαματικά αλλά ανούσια έως ενοχλητικά T40, έχουν πολύ φυσιολογικά πρίμα, αποδεκτά μεσαία και ένα ευχάριστο μπασάκι. ΔΕΝ είναι για τρελά χαμηλιάσματα, τη δουλειά τους την κάνουν όμως. Είναι και στενά, όπως τα θες. ΔΕΝ θα ήθελα να τα συγκρίνω με τα R1600, πιθανότατα τα Edi είναι συνολικά πιο ολοκληρωμένο προϊόν. Δυστυχώς έχω καιρό να τα ακούσω τα 1600, έχω όμως σχεδόν καθημερινές εντυπώσεις (από συμπαθητικές ως καλές) από τα Τ20. Ζητούμενο ήταν ο καλύτερος δυνατός ήχος από το μικρότερο δυνατό μέγεθος/μέτωπο. Α, κάτι τελευταίο. Αυτό με τα 60watt κτλ κτλ κτλ, ξέχνα το, μην το αναφέρεις καν, μην το υπολογίζεις καν στις άτυπες συγκρίσεις "ισχύος". Το μέγεθος που μετράει είναι η ευαισθησία του ηχείου (dB/1watt), τα watt είναι ούτως ή άλλως μια κουκουρούκου, σκοτεινή και berdeway κατάσταση. Boomy τα 1700????? Με την καμία. Όπως δεν είναι ούτε τα 1600, ούτε τα 1800... ΔΕΝ ξέρω με τι κριτήρια δοκιμάζουν και τι θεωρούν boomy, προσωπικά τα χαρακτήριζα ως τον ορισμό του "ξερού" μπάσου με γρήγορη ατάκα και μάλιστα χωρίς περγαμηνές στο πραγματικά χαμηλό (δλδ ΚΑΛΥΤΕΡΑ να είναι έτσι, παρά το πλαδαρό, boomy ψευτομπάσο τύπου Logi & Co). PS. Μου αρέσει πάντως που όλοι οι κατασκευαστές αρέσκονται στο να καλλιεργούν ένα σωρό απροσδιόριστες, τραλαλά τεχνικές πληροφορίες τύπου "total power output". OUTPUT???? BΓΑΖΕΙ WATT το ηχείο ρε Edi? θα μας τρελάνετε και σεις τώρα; Κι αν τα βγάζει, ΠΟΥ τα πάει; =D Nα έλεγε input, να το δεχθώ, αλλά το output είναι τελείως άσχετο. Aυτά διαβάζει ο κόσμος και μπουκώνεται στην παραπληροφόριση.
 6. ...οπότε θα καταννοείς και θα συμφωνείς μαζί μου πόσο άκυρες και κενές περιεχομένου είναι και αυτές οι πάσης φύσεως ερωτήσεις περί ηχείων "είναι καλά τα τάδε, είναι καλά τα δείνα;", καθώς οι υποκειμενικές γνώμες/απόψεις σπανίως ταυτίζονται/συμπίπτουν με τα προσωπικά γούστα του εκάστοτε χρήστη.
 7. Το αφτί σας έχει εκπαιδευτεί/κακομάθει σε εξάρσεις των +5bB στο μπάσο, οπότε ένα ηχείο που παίζει ομαλά και φυσιολογικά χαρακτηρίζεται ως "απογοήτευση". Αν πήρες τα Edi για να ακούς τα μπάπα μπούπα και τα τακατούκα των games, μάλλον πρέπει να τικάρεις το "fail" στο αντίστοιχο εικονικό κουτάκι αξιολόγησης. Τα ηχειάκια είναι κάτι απαραπάνω από αξιοπρεπή στην αναπαραγωγή μουσικής, πάντα εντός του στενού πλαισίου των pc speakers για ανθρώπινα λεφτά.
 8. Όταν τα παραλάβεις, κούμπωσέ τα πάνω και πες μας...
 9. Ορίστε; Τι φάση; Έχω χάσει τόσα επεισόδια;
 10. Το "μπάσο" έχει έκταση από τα 20Hz (λέμε τώρα) μέχρι χοντρικά τα 350Hz. Λογικό είναι ένα σετ ηχείων με dedicated subwoofer να αναπαράγει καλύτερα το "χαμηλό", ενώ ένα σετ 2.0 να είναι πιο εμφατικό στο τμήμα από 50-60Hz και πάνω.
 11. Στο διπλανό φόρουμ μήπως αναφέρουν πως οδηγούμενα πχ από dedicated κάρτα ήχου αναπληρώνεται το υποθετικά ελλιπές μπάσο;
 12. Γιατί να είναι χάλια με την onboard? Aπό εντάσεις, μόνον κάποιος κωφός ίσως εκφράσει παράπονα...
 13. Θα το καταθέσω κι αυτό κι ας πέσει κάτω: προ μηνός σχεδόν βρέθηκα για πολλοστή φορά τα τελευταία 4 χρόνια σε μια μονοκατοικία (στο Περιστέρι αυτή τη φορά), της οποίος ο πρώτος όροφος λειτουργούσε ουσιαστικά ως χώρος ακρόασης καθώς φιλοξενούσε οικιακά audio componets των πολλών 10άδων χιλιάδων € το καθένα. Είχαν μαζευτεί εκεί 4-5 τρελαμένοι highendάδες της γνωστής αθηναϊκής κοινότητας για να ακούσουν και να συγκρίνουν έναν κτηνώδη οικιακό τάξης Α (των 30.000€ προ μετατροπών) με ένα νεοφώτιστο μηχανάκι τάξης Α/Β των 2.000€. ΔΕΝ γνωρίζω λεπτομέρειες για όλα τα μηχανήματα, αλλά επί 5 ώρες ακούσαμε από cd, βινύλιο και ασυμπίεστο ψηφιακό αρχείο σχεδόν τα πάντα. Ο οικιακός βάσει απόλυτης ισχύος και μόνο, ήταν ο νικητής της βραδυάς (πάνω από 3πλάσια σε σχέσης με τον Α/Β η ισχύς τους ανά κανάλι), κατά τα άλλα οι ουσιαστικές ηχητικές διαφορές, κατά ομόφωνη "απόφαση" ήταν από μηδαμινές ως ανύπαρκτες, αλλά πάντα ο class A είχε το (έστω και ελαφρύ) προβάδισμα. Προς το κλείσιμο της βραδυάς, ένας κύριος Γιώργος, 50άρης τρελαμένος και προφανώς πολύ καταρτισμένος, μας ζήτησε να καθίσουμε με την πλάτη γυρισμένη προς τα ηχεία και να καταγράψουμε τις ακουστικές εντυπώσεις μας ή διαφορές στην αναπαραγωγή, ενόσο ο ίδιος θα έκανε εναλλαγές μεταξύ 2 ψηφιακών player (ο ένας εξ αυτών είχε για σηματάκι ένα κεφάλι τύπου alien). Ρεζουμέ; ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ σημειώσαμε ΣΚΕΤΕΣ placebo μπαρούφες, εφόσον οι εναλλαγές δεν έγιναν ποτέ, ο dj έπαιξε όλα τα προεπιλεγμένα κομμάτια με έναν και μοναδικό player σε φάση back2back... Γελούσαμε μεταξύ μας, οι πρεσβύτεροι της παρέας μεταξύ σοβαρού και αστείου παρακάλεσαν να "μην βγει παραέξω"... Τα παραπάνω για μένα σίγουρα δεν αποτελούν απόδειξη για ο,τιδήποτε, αλλά σίγουρα αποτελούν σοβαρή ένδειξη πως συχνά ακούμε και αισθανόμαστε αυτά που θέλουμε. Καλό ΣΚ, φίλοι μου.
 14. OK... Oπότε, σου εύχομαι ολόψυχα να πάρεις της κάρτα των 60€ και να σε βοηθήσει να ακούσεις διαφορές με τα ηχεία των 80€ (και τα οριακώς επαρκή ψηφιακά ενισχυτάκια των 5rms/10%THD). =D
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.