Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

jajavax

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    16
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

0 Neutral

Σχετικά με jajavax

  • Κατάταξη
    Junior Member
  • Ημερομηνία γέννησης 04/01/1966

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Αθήνα

Πρόσφατες Επισκέψεις

853 προβολές προφίλ
  1. jajavax

    Ναργιλές topic :)

    Όχι βρε σύ. Τα 2 αρώματα που ανέφερα ως παράδειγμα πριν, άμα κοιτάξεις προδιαγραφές, τότε θα ανακαλύψεις ότι είναι Υδατο-διαλυτά. Τα έλαια υποτίθεται ότι δεν διαλύονται στο νερό (και κατ' επέκταση στην γλυκερίνη). Άσε. Μαρτύριο. Τώρα τραβάω το γνωστό ζόρι των τελευταίων 10 ετών : Το KISS (σοκολάτα - φράουλα) που δοκίμασα (όπως κάνω πάντα) μία σταγόνα συμπυκνωμένο. Πρέπει να είναι πολύ κοντά στην πραγματική γκοφρέτα και ποιός περιμένει 1 ολόκληρο μήνα ζύμωση... Ο κατασκευαστής λέει ........ Συνιστώμενος χρόνος ωρίμανσης: Τουλάχιστον 15 ημέρες .......... αλλά γνωρίζω καλά εκ πεί
  2. jajavax

    Ναργιλές topic :)

    Όταν ακούς «Γλυκερίνη με Γεύση» είναι ουσιαστικά αυτό (για όποιον κυκλοφοράει με ατμοποιητή). Χωρίς να μπορώ να πω με σιγουριά (για τον κόσμο του ναργιλέ), όταν επί παραδείγματι βλέπω μία νέα γεύση τσιχλόφουσκα, ενώ στο παρελθόν είχα δοκιμάσει 3-4 τέτοιες (που λέγαμε ότι συνήθως τις δοκιμάζεις όλες), τότε το μυαλό πάει εκεί. Όλα αυτά, για να καταλάβεις, προέρχονται από τεράστιες βιομηχανίες τροφίμων (TPA Αμερικής - Flavorah Ιταλίας κλπ), που ευρίσκοντο για 10ετίες στον χώρο της αγοράς. Στα μπισκότα με γεύση λεμόνι, σοκολάτα, στα παγωτά φράουλα - φυστίκι, στους γαλλικούς καφέδες με γεύ
  3. jajavax

    Ναργιλές topic :)

    Captain, είναι η γλυκερίνη που χρησιμοποιείται και στο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Και επειδή κοντεύω τα 10 χρόνια, έχοντας δοκιμάσει αμέτρητες, πάντα καταλήγω σε αυτήν. Τα αρώματα (γεύσεις) είναι ιστορία μέχρι να βρεις το τέλειο. Όλη η δυσκολία, είναι να καταλήξεις σε κάτι που να σου αρέσει για πάντα !! Τι θέλω να πω : Όταν κάνεις φράουλα και υπάρχουν 20 φράουλες, θέλεις να τις δοκιμάσεις όλες, ακόμα και αν έχεις ήδη βρει, κάποια πολύ καλή. Εγώ ας πούμε ψάχνω την ψευτο-φράουλα που είχε παλιά το Milk Shake και όχι την ρεαλιστική. Η παρασκευή χρειάζεται μόνο υπομονή και υπομονή. Όταν ο
  4. jajavax

    Ναργιλές topic :)

    Αδελφέ, τότε δεν υπάρχει λόγος να πληρώνω την Al Fakher στα 15€ τα 250 γραμμάρια ή στα 6 € τα 50 γραμμάρια (αυτές είναι τιμές από Άραβες σε ψιλικατζίδικα και μανάβικα. Σε τελική ό,τι φρούτο έχω δοκιμάσει, μύριζε σαν ούζο (από την ζύμωση - or something) και ήταν ενοχλητικό, ειδικά επειδή κυριαρχεί επάνω και μπροστά από την γεύση του καπνού. Ούτε υπάρχει λόγος (ενώ στις 14 και 17 Μαΐου διαφήμιζε με 25 €) να μού ζητάει 30 € τα 250 gr ο Ράμεζ επειδή άρχισε να τελειώνει και το βαφτίζει ως "δεσεύρετο". Τις μίξεις με γλυκερίνη τις γνωρίζω άριστα. Υποθέτω ότι υπάρχει λειτουργικός λόγος
  5. jajavax

    Ναργιλές topic :)

    Δεν καταλαβαίνω, για ποιον λόγο αποκαλούν τον αρωματισμένο καπνό «Molasses», ενώ από την άλλη, διαβάζοντας λίγο παρατηρητικά τα "κατασκευάσματα", βλέπουμε ότι συνήθως αποτελούνται από 30 έως 40 gr ξανθού καπνού Virginia και 70 ώς 80 gr αρωματισμένης Γλυκερίνης... Άσε που είτε μιλάμε για Overdoze (ΗΠΑ), είτε μιλάμε για Al Fakher (Ντουμπάι - Αίγυπτο) η γεύση από την "μαρμελάδα" είναι μπροστά από τον ήδη αδύναμο ξανθό καπνό. Και μιλάω για γυάλινη κούπα, ρυθμιστή Kaloud, καλά πλυσίματα, νέο σωλήνα σιλικόνης. Είμαι σχεδόν βέβαιος, ότι θα φτιάξω δικό μου, σαφώς ανώτερο αποτέλεσμα, με κα
  6. jajavax

    Ναργιλές topic :)

    Σεβόμενος τις γνώμες, πήγα και πήρα μία αραβική εστία 1000 Watt (σαν μπρίκι) από ένα μαγαζί στον Νέο Κόσμο, με 15 €. Ήταν το τελευταίο σε τόσο καλή τιμή και ρώτησα την κυρία εάν θα φέρει ξανά, προκειμένου να ενημερώσω εδώ την παρέα. Μου απάντησε «….ναι …». Φώναξε και τον γιό της, προκειμένου να μου εξηγήσει αν τα κάρβουνα τα γυρίζω -και- από την ανάποδη. Μου είπε «….Όχι. Σε 3 λεπτά είναι έτοιμα…». Ή μάλλον το είπε στα αραβικά και η μητέρα του, τα μετέφραζε. Είχαν και κάτι ναργιλέδες εντελώς ανατολίτικους στο πάνω ράφι, αλλά δεν είχαν κανέναν καπνό. Ήθελα μήπως έβρισκα τον
  7. jajavax

    Ναργιλές topic :)

    Χαιρετώ τους αγαπητούς. Μπαίνοντας στον κόσμο του ναργιλέ, περιμένω έναν Oduman N2 μαζί με το ενιαίο σύστημα καύσης Carbo-One για λόγους αρχικής ευκολίας. Επειδή τα έξοδα ξέφυγαν κάμποσο, μαζί με τις βούρτσες, κάρβουνα 26άρια, σκόνη καθαρισμού και τον καπνό, είπα να κάνω πατέντες για υπόλοιπα που σχετίζονται με τα καρβουνάκια, δηλαδή : Τσιμπίδα σιλικόνης με 1,29 € Γκαζάκι του καφέ και σχαράκι ανεμιστήρα με 1,90 €. ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥ Έχω ακούσει ότι τα καρβουνάκια δεν είναι και τόσο εύκολα στην διαδικασία του ανάμματος. Μήπως αν τους έσκαγα μία-δύο
  8. Αφού πήρες την πρωτοβουλία και έφτιαξες αυτό το υπέροχο προγραμμα, τότε συγχαρητηρια. Αν βρεις τον χρόνο, τότε πρόσθεσε σε παρακαλώ μια επιλογή να σβήνει το 2ο nameday που βγάζει όταν μπερδεύεται από το επιθετο.
  9. Ανεφέρομαι στο YouTube και παράλληλα στα πιθανά συμφέροντα, μαζί με τις αναμεμιγμένες αλήθειες. Ο δημιουργός τού Bump Key μπορεί κάλλιστα να είναι και άλλος (κάποιος συνεργάτης ή κρυμένος κατασκευαστής άλλης κλειδαριάς). Kaba ExperT και Mul-T-Lock που αναφέρει (άλλος όμως και όχι ο ίδιος) ότι καρα-δυσκολεύεται :
  10. Αγαπητέ έκανα μία αναζήτηση, προκειμένου να ενημερώνομαι και εγώ. Θέλω τη γνώμη σου, στο αν κατάλαβα καλά και εφόσον θες, με ενημερώνεις και στο τι ενδεχομένως μού διαφεύγει : Η Kaba ExperT έχει λίγη αντίσταση στο Bumb (μερικά δευτερόλεπτα) ενώ η MUL-T-Lock 5, σε αυτόν τον τομέα παραβίασης τουλάχιστον, δεν δίνει τόσο πεδίο, όσο η προηγούμενη.
  11. Μήπως τού την σκάλισε τού ανθρώπου, κάποιος απ' έξω και γυρίσαν οι συνδυασμοί σε άλλο επίπεδο ; Εάν το παρατήρησε απ' έξω, θα ήταν όταν επέστρεψε. Το λέω μήπως κάποιος τον περίμενε να βγει. Κάποιος με πειραματικό αντικλείδι, που έκανε τον συνδυασμό να πάει στο επόμενο...
  12. Βρήκα έναν ενδεικτικά και έπεσα πάνω στην αντιπάθειά μου : Τους μεντεσέδες γμτ !!! Οι συρρόμενες που ανοίγουν 180 μοίρες, φαίνεται ότι έχουν τους μεντεσέδες απ' έξω : http://www.tsianakas.com.gr/ptisomena_kagkela.html
  13. Μέχρι να απαντήσουν κάποιοι πιό έμπειροι, εκτιμώ ότι είναι σαφώς καλύτερα από το καθόλου. Αυτό που θέλω να ψάξω, είναι για τα μοντέλα που ανοίγουν κιόλας όταν ξεκλειδώσουν και μαζέψουν (σαν παντζούρια) προκειμένου να μην πιάνουν χώρο αριστερά-δεξιά, εάν θεωρούνται ίδιου βαθμού ασφαλείας με τα "Μόνο Συρρόμενα" ή εάν εξαιτίας τού πρόσθετου μηχανισμού με το άνοιγμα, έχουν γίνει πιό ευάλωτα...
  14. Μόλις τώρα έμαθα γι αυτήν την επιλογή. Μα το είχα συζητήσει με τον κλειδαρά που είμαι 30 χρόνια πελάτης και δεν τού έκοψε. Ενώ για τα παράθυρα με τις 4-5 φορές, που ξαναπήγαινα και τον ρώταγα (γνωριζόμαστε από παιδιά), εκεί είχε καλή πρόταση, στην πόρτα το έμαθα τώρα από εσένα. Κοίτα μάλλον θα αλλάξω σπίτι, οπότε καταλαβαίνεις. Δύσκολο να πω στον αγοραστή να τού πάρω την πόρτα και να βάλει άλλη... Και αφού μάλλον θα αγοράσω από την αρχή, είπα να μάθω το πώς, κατά την αγορά, να έχω κάνει μία καλή περιμετρική αναβάθμιση σε κάποια τού τύπου EXTRA-1.
  15. Συζήτηση κάνουμε. Το ζητούμενο επομένως είναι μία πόρτα καλύτερη από του Χαλκιά, που να βγάζει έστω 1 κινητό σημείο από τη μεριά του μεντεσέ. Εγώ φοβάμαι το άλλο με τα πάρα πολλά περιμετρικά κλειδώματα. Ότι δεν μένει αρκετός χώρος για τις εσωτερικές μπάρες. Εκείνες τις χοντρές κολώνες. Κάτι μού λέει ότι αν δεν έχει λίγα και καλά (για να μην πω ελάχιστα) αντικρυστά κλειδώματα, τότε γίνεται κάτι σαν την ATROS, που δεν έχει αρκετές κολώνες. Μόνο που αυτήν την φορά, δεν γίνεται για λόγους οικονομικού μοντέλου, αλλά για να υπάρχει χώρος, να περνάει ο μηχανισμός που κινεί τα κινητά έμ
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.