Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

Manos Petrucci

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  436
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

1 ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ

Σχετικά με Manos Petrucci

 • Ημερομηνία γέννησης 11/10/1983

Πρόσφατες Επισκέψεις

4.532 προβολές προφίλ

Manos Petrucci's Achievements

 1. Όταν γράφεις κάτι τέτοιο δημόσια και δεν έχει σημασία αν υπάρχει ανωνυμία ή επωνυμία πίσω από τον λογαριασμό σου στο insomnia, λες κάτι πολύ συγκεκριμένο, που κανονικά θα ήθελες να το είχες κρύψει καλά και να το κρατήσεις για τον εαυτό σου. Αλλά στην ουσία είπες ότι... Η ικανότητα οδήγησης ενός αυτοκινήτου - στη ζωή σου, αποτελεί ένα κατόρθωμα. Μια κατάκτηση και ικανοποίηση. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με τα "οικιακά", που προφανώς για λόγους συντηρητισμού και πατριαρχίας, εγκλώβιζε τις γυναίκες με το να ικανοποιούνται όταν ένα σπιτικό είναι απόλυτα συμμαζεμένο, πεντακάθαρο, με σιδερωμένες κουρτίνες και ρούχα "με τσάκιση". Δεν τους δινόταν καμία «ανάσα» για οτιδήποτε άλλο. Ούτε για δημιουργικά χόμπι, ούτε για μόρφωση, εξειδίκευση και αυτονομία/ελευθερία που αρμόζει σε όλους το πολιτισμένους ανθρώπους. Και ξαφνικά, ήρθε ένα "κουμπάκι" και πλένει τα πιάτα. Ήρθε ακόμα ένα κουμπάκι και στεγνώνει τα ρούχα σε 1 ώρα. Ήρθε κι άλλο "κουμπάκι" και κάνει σκούπα όλο το σπίτι μόνο του. Τώρα έρχεται ακόμα ένα κουμπάκι που πλένει, στεγνώνει, σιδερώνει και διπλώνει όλα τα άπλυτά σου. Όλα αυτά τα κουμπάκια, έβγαλαν άχρηστη και κυρίως ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ την νοικοκυρά. Και δεν ήξερε τι να κάνει με τον ελεύθερο χρόνο της. Έχασε την ταυτότητά της. Τι την έσωσε;; Η μόρφωση και η εξειδίκευση, Φώτη. Βέβαια, δεν έχουν όλοι, την όρεξη για μόρφωση. Χρειάζεται κίνητρο. Κι όταν έχεις κίνητρο, το καταλαβαίνεις με έναν τρόπο και μόνο. Είναι όταν βλέπεις αυτόν που βρίσκεται «μπροστά» από σένα, κι ενθουσιάζεσαι με την ιδέα ότι υπάρχει η δυνατότητα να τον φτάσεις και να δεις "τι τρέχει". Καθώς, όταν δεν έχεις κίνητρο, βαριέσαι και μιζεριάζεις με το που αντικρίζεις την «απόσταση» που σας χωρίζει. Επειδή λοιπόν, Φώτη, τεμπελιάζεις στην ιδέα του να μορφωθείς, ώστε να κατακτήσεις και να ικανοποιηθείς σαν άνθρωπος αυτής της εποχής, κάθεσαι και μας λες ότι δεν έχεις κίνητρο να προχωρήσεις. (Γιατί στην ουσία, αυτό μας είπες). Σου εύχομαι ολόκαρδα, να βρεις το κίνητρο, Φώτη.
 2. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πολλές ταινίες και ιστορίες και μυθοπλασίες βιβλίων, υποστηρίζουν το λεγόμενο "πεπρωμένο". "Beyond fear, destiny awaits" - Πέρα από τον φόβο, το πεπρωμένο περιμένει/προσμένει. Το πεπρωμένο είναι μια σκέψη που μας λέει ότι, η ζωή μας, είναι προκαθορισμένη. Που σημαίνει, δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση. Κι αυτό θα το περιγράφατε ως κάτι συναρπαστικό; Γιατί εμένα μου περιγράφει την "απόλυτη μιζέρια".
 3. Manos Petrucci

  PayPal

  Βασικά αυτός που το έκανε είναι ο Friggasdotter. Και όπως είπε, ζήτησε με εσωτερικό (μάλλον) e-mail, την παύση του conversion. by contacting PayPal and asking them to stop conversion because I have a Croatian / EU bank account in USD
 4. Manos Petrucci

  PayPal

  Ναι θα το δοκιμάσω παιδιά και θα ενημερώσω.
 5. Manos Petrucci

  PayPal

  Περίεργο... Γιατί βρήκα αυτό... Στο 3ο σχόλιο.
 6. Manos Petrucci

  PayPal

  Δηλαδή αν ανοίξεις λογαριασμό στην Πειραιώς π.χ. αλλά είναι λογαριασμός συναλλάγματος σε $ και τραβήξεις 100 δολάρια σε αυτόν τον λογαριασμό από Paypal, θα τα κάνει πάλι αναγκαστικά σε € και θα μπουν στην Πειραιώς με 2ο conversion από € σε $ ??
 7. Manos Petrucci

  Dark Mode Theme

  Ωωω είμαι ένας ρεζίλης... Ευχαριστώ και ζητώ συγνώμη από τους «διαχειριστές» για την αλαζονεία της άγνοιάς μου. Πάντως θα βοηθούσε αν η επιλογή ήταν πάνω στο υπομενού του προφίλ κι όχι κει χάμω..!
 8. Manos Petrucci

  Dark Mode Theme

  Το Insomnia πότε θα κάνει Dark Mode? Όνομα και πράμα, ο ορισμός του νυχτερινού αναγνώστη τεχνολογίας μας βάζει να χρησιμοποιούμε add on για Dark Mode... Έλα, ντροπή.
 9. Όσοι - για χρόνια, π.χ. 15, είχαν Windows και έφαγαν την ψυχή τους με XP, Vista, 7 και δεν θέλουν να βάλουν 10άρια, είναι σαν να μην θέλουν να πάρουν σύνταξη. Κι αυτό γιατί, επί πολλά χρόνια ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΠΗΡΑΤΕΙΑΣ, μέσα από το Feedback που προσέφεραν οι χρήστες (επί το πλείστον) "πειρατές", είτε από forums είτε από την ενσωματωμένη αναφορά σφαλμάτων, τα Windows 10 πλέον είναι ότι καλύτερο. Είναι το πληρέστερο και καλύτερο λειτουργικό OS αυτή τη στιγμή. Πριν τα Windows 10, να δεχτώ το MacOS. Δυστυχώς για το Linux, παραμένει περιορισμένο αλλά αξιόλογο. Αν η Microsoft, όλα αυτά τα χρόνια, ήθελε και έβρισκε τρόπο να πολεμήσει την πειρατεία των Windows αποτελεσματικά, τότε τα Linux, θα ήταν στην κορυφή αυτή τη στιγμή, με μια - μάλλον επικρατέστερη αλλά, εμπορική έκδοση χαμηλής τιμής. Πλέον τα Windows 10, ακόμα και μη ενεργοποιημένα, λειτουργούν κανονικά - ενώ, με 4€ από e-bay βρίσκεις κλειδί.
 10. Δεν ξέρω αν έχει εκφραστεί η άποψη που θα εκφράσω εγώ τώρα, να με συγχωρείτε αν υπάρχει και δεν έπεσε στην αντίληψή μου. Οδηγώ ένα Skoda Superb του 2007 στην έκδοση L&K όπου είναι Full Extra. Θερμαινόμενα καθίσματα μπρος - πίσω, δερμάτινα καθίσματα κλπ... Αυτό όμως που δίνει ξεκούραση στον οδηγό, πέρα από το καλό βάδισμα που, σχεδόν πλέον όλα τα (λιμουζίνες, σεντάν) προσφέρουν, είναι η δυνατή μηχανή, συγκεκριμένα του Skoda 1.8 με 193 άλογα. Η αυτοπεποίθηση του οδηγού όταν ξέρει ότι το αμάξι ακόμα και φορτωμένο, με A/C ανοιχτό, θα υπακούσει σε μια προσπέραση, είναι ανεκτίμητη. Τα άλογα, δεν είναι εκεί για να τρέχουμε με 200. Είναι εκεί, για να προσθέσουν στην ενεργητική ασφάλεια, όπου μια προσπέραση στο ταξίδι, πρέπει να γίνει το γρηγορότερο δυνατόν. Αυτή η αυτοπεποίθηση, ξεκουράζει τον οδηγό πολύ περισσότερο απ' ότι νομίζουμε. Πρόσφατα, χρειάστηκε να ενοικιάσω ένα αυτοκίνητο για γάμο και για καλή μας τύχη, υπήρχε διαθέσιμο ένα Audi A4 νομίζω του 17' με μηχανή 1.4 150ps, 6τάχυτο με εξαιρετική οικονομία. Έπαθα πλάκα με την δύναμή του. Αυτή η μηχανή είναι VW Group και θα τη βρεις και σε passat και σε octavia. Κλείνοντας, αυτό που θέλω να πω είναι ότι, μην παραβλέψεις μια δυνατή μηχανή με 150 άλογα τουλάχιστον στην επόμενη αγορά σου, μιας και θέλεις το αυτοκίνητο για ταξίδι.
 11. Το έβαλα σε εισαγωγικά, γιατί σύμφωνα με το μανιφέστο, ο κομμουνισμός είναι η τελευταία βαθμίδα εξέλιξης της κοινωνίας, αυτό που λέμε ουτοπία. Εκεί που κανένας δεν πεινάει, το χρήμα έχει μόνον ανταλλακτική αξία κι όχι χρηματιστηριακή αξία, εκεί που η εργασία είναι χόμπι δημιουργικότητας. Τώρα, η Κίνα προφανώς δεν διέπεται από κάποιο φιλελεύθερο καθεστώς. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας χαρακτηρίζει την υπάρχουσα κατάσταση της Κίνας ως χώρα που βρίσκεται στο αρχικό στάδιο του σοσιαλισμού, ένα αναπτυξιακό στάδιο παρόμοιο με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. βλ. wikipedia. Όπως και να χει, όταν επιτρέπεται από οποιοδήποτε καθεστώς αυτού του είδους εργασιακή εκμετάλλευση, ότι ταμπέλα και να του βάλεις, για μένα η "απάνθρωπη", είναι με τεράστια γράμματα. Το θέμα είναι το πώς, τα Δημοκρατικά φιλελεύθερα Κράτη, αναπτύσσουν εμπορικές σχέσεις με τα βλαβερά - για την ελευθερία κι αξιοπρέπεια του ανθρώπου, τα λεγόμενα κομμουνιστικά - σοσιαλιστικά κράτη; Με ποια λογική και ηθική εξήγηση γίνεται κάτι τέτοιο;;
 12. Είναι σα να βλέπεις νταβατζή να ρητορεύει κατά της πορνείας... Μιλάει για ιδιωτικότητα, την ώρα που η εταιρία του, προάγει τον αθέμιτο - σύμφωνα με την δυτική οικονομία και δημοκρατία, «κομμουνισμό» της Κίνας, δίνοντας δουλειά στους «λεπτοχέριδες» Κινέζους σε εργατουπόλεις που είναι σαν στρατόπεδα συγκέντρωσης, που βαράνε 12ωρα και 14ωρα. Σουρεάλ καταστάσεις και εκτιμήσεις, από σουρεάλ άτομα που γίνονται είδωλα και εμπνευστές επιχειρηματικότητας.
 13. Σε λίγο θα μας πούνε ότι για να «γαργαληθούμε», θα χρειαζόμαστε πρωτόκολλο και μηχανοργάνωση...
 14. Μουσική παραγωγή. Η τεχνολογία Sampling πλέον απαιτεί μεγάλη ποσότητα RAM. To HEDT και η πρότασή μου ότι μπαίνω σε όλη αυτή τη διαδικασία σταδιακής αναβάθμισης στα 64GB για οικονομικούς λόγους, δεν μπορούν να "συγκατοικήσουν"... Να σου δώσω ένα παράδειγμα όσον αφορά τις απαιτήσεις από έναν μέγιστο επαγγελματία μέχρι και σε έναν ημί-επαγγελματία σαν εμένα που πουλάω Royalty Free μουσική για πολλαπλή χρήση... o John Powell που η τελευταία του δουλειά είναι η μουσική του How To Train Your Dragon 3, δουλεύει με ένα Template όπου έχει φορτωμένους όλους τους ήχους μιας (μπορεί και 2 και 3) συμφωνικής ορχήστρας. Αυτό χρειάζεται πάνω κάτω 512GB RAM. Και όπως μου απάντησε σε σχόλιο, χρειάζεται μόλις 3 λεπτά σε κάθε άνοιγμα καινούργιου Project για να το φορτώσει από τους δίσκους στη RAM και είναι έτοιμος για τη σύνθεση του επόμενου Sountrack. Τo θέμα ξέρεις ποιο είναι; Ότι ακόμα κι αν είχα 2 - 3 χιλιάρικα να ρίξω σε Socket 2066 της Intel ή TR4 της AMD (πιο πιθανό), είναι ότι οι MB υποστηρίζουν μέχρι 128GB, ενώ οι επεξεργαστές - τουλάχιστον της AMD, υποστηρίζουν μέχρι 1ΤΒ RAM. Δεν βρίσκω λόγω για τη δική μου χρήση να κάνω κάτι τέτοιο χωρίς να έχω τη δυνατότητα να προσθέσω RAM αν όντως ποτέ χρειαστώ. Έχω δημιουργήσει μουσική με το Cubase που το project ήταν στα 25GB και πλέον δεν νιώθω άνετα. τα 64GB θα μου προσφέρουν τη δυνατότητα να δουλέψω πιο ξένοιαστα και πιο γρήγορα μιας και σου επιτρέπει να δημιουργήσεις το Template ready to compose για κάθε είδος μουσικής. Τα προγράμματα μουσικής δύσκολα θα εκμεταλλευτούν πάνω από 4 - 8 πυρήνες όπως πχ το Logic, Cubase κλπ... Τα libraries θέλουν γρήγορους δίσκους και μπόλικη RAM. Τα Plug ins effects χρειάζονται CPU αλλά λόγω του ότι η εκμετάλλευση της CPU εξαρτάται από το Host software, υπάρχουν ειδικές κάρτες ήχου με ενσωματωμένο DSP για να μην επιβαρύνουν, την όση επεξεργαστική ισχύ μπορεί να αναγνωρίσει και να παραχωρήσει στα plug ins το Host software, δηλαδή Logic, Cubase κλπ... John Powell Latest Template... (Μας πουλάει μούρη τώρα, κατάλαβες)...
 15. Καλησπέρα παιδιά... Παρόλο που το θέμα μου είναι η RAM, θα ήθελα να δώσω πληροφοριακά, ολικά το σύστημά μου για καλύτερη οπτική της συζήτησης. Έχω τον παρακάτω υπολογιστή: MB: GA-AX370-Gaming K5 (rev. 1.x) CPU: AMD Ryzen™ 5 1600X Processor RAM: HyperX Fury Red 32GB 2400MHz DDR4 CL15 DIMM Kit of 4 Τώρα, θέλω να προχωρήσω σε αναβάθμιση της RAM αλλά σταδιακή. Δηλαδή, έχω 4 Slot των 8GB και σύνολο 32GB... Και θέλω να ελευθερώσω 2 slot των 8GB και να βάλω 2 module των 16GB με σύνολο 48GB. Ο λόγος που θέλω να γίνει σταδιακά είναι προφανώς οικονομικός, που σημαίνει στο μέλλον θέλω να φτάσω τα 64GB. σημ...Έχω κάνει κάτι παρόμοιο σε παλιό Intel Based σύστημα σε DDR3, όπου είχα 16GΒ με ελεύθερα 2 Slot στη MB και έβαλα άλλα 4GBx2 με σύνολο 24GB χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτό που ήξερα και ξέρω είναι ότι οι RAM πρέπει να έχουν τα ίδια Volt και τα ίδια CL timings στα Hz που τρέχουν. Απλά με προβληματίζει λίγο το θέμα της AMD που δεν είναι τόσο σταθερή και απλή σε overclocking όσο η Intel. Μπορεί να κάνω και λάθος. Μιλάω εμπειρικά, όχι γνωσιακά. H σειρά FURY της HyperX, όπως βλέπετε κι εσείς, αυτό που μου δίνει να καταλάβω είναι ότι, ενώ κυκλοφορούν στην αγορά 2400, 2666 κλπ, τα CL Timings είναι κοινά αντιστοίχως ταχύτητας. π.χ. το δικό μου set που είναι 2400 C15, έχω κάνει overclock με profile από τη MB στα 2666 και το CL Timing είναι πλέον στα 16. Όπως υπάρχουν μοντέλα που πωλούνται FURY στα 2666 με C16. Η λογική μου λέει ότι ακόμα κι αν αγοράσω ένα FURY σετ στα 2933MHz που έχει C17, θα συγχρονιστεί με την ρύθμιση μου στα 2666MHz C16 χωρίς αστάθειες. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και θα εκτιμούσα πολύ, απόψεις από παράλληλες εμπειρίες αλλά και από γνώστες. Υ.Γ Σκέφτομαι να στείλω email στην HyperX αλλά πιστεύω εδώ η κουβέντα θα είναι πιο άμεση.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.