Προς το περιεχόμενο

anax111

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  1.146
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  0%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

1.428 Excellent

1 ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ anax111

 • Κατάταξη
  Senior Member
 • Ημερομηνία γέννησης 25/01/1972

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. Θυμάμαι ρε συ την δεκαετία του 70 Σαλονίκη, πριν φοβηθεί ο κόσμος, που μπορούσες να πας με ωτοστόπ Κασσάνδρα για μπάνιο το καλοκαίρι και να γυρίσεις! Καθόντουσαν οι φοιτητές και οι νεαροί τουρίστες που γύρναγαν όλη την Ευρώπη με ένα σακ βουαγιάζ στην παραλιακή και κάναν ωτοστόπ και σταματούσε ο κόσμος και τους έπαιρνε και συζητούσες με αγνώστους στον δρόμο χωρίς φόβο σαν να ήμασταν φιλαράκια. Πήγαινες Χανιώτη και γύρναγες με ωτοστόπ! Χωρίς πορτοφόλια, χωρίς χρήματα χωρίς κλειδιά, χωρίς κινητά! Αυτό κράτησε μέχρι και αρχές του 80 περίπου. Μετά άρχισε να φοβάται ο κόσμος με διάφορα που γίνανε, γίναμε όλοι ατομιστές, χάθηκε το συλλογικό πνεύμα και σταμάτησε.
 2. Στην Samsung πρέπει να υπολογίσουν ότι μέρος των απωλειών τους οφείλετε στους χρήστες που δεν αναβάθμισαν την συσκευή τους λόγο μεγάλης διαφοράς στην απόδοση και throttling του Exynos απέναντι στον Snapdragon. Προσωπικά περίμενα το S20 για να αναβαθμίσω το Note 8 μου αλλά με αυτά που είδα αποφάσισα να περιμένω ή το Note 20 ή κάποια άλλη συσκευή. Σίγουρα πάντως δεν πρόκειται να δώσω 1200-1400 ευρώπουλα για συσκευή που ο επεξεργαστής του κάνει throttling στα 15 λεπτά βαριάς χρήσης.
 3. Υπάρχει πλατφόρμα και για αυτό και μάλιστα ελληνική. https://gr.terranesia.com
 4. Έχεις πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει στον χώρο των μηχανικών αυτοκινήτων; Σε λίγα χρόνια θα είναι τελείως άχρηστοι και θα δουλεύουν μόνο σε αυτοκίνητα αντίκες. Οι εταιρίες τοποθετούν σε όλα τα εξαρτήματα σιγά σιγά αισθητήρες και το 80% των βλαβών εντοπίζεται πλέον από υπολογιστή. Σε 5 χρόνια από τώρα το 99%. Επιπλέον δεν μπορείς στα περισσότερα αυτοκίνητα να βάλεις μόνος σου το ανταλλακτικό αλλά πρέπει να είσαι εξουσιοδοτημένος μηχανικός της εταιρίας για να έχεις το κατάλληλο λογισμικό. Μόνο που το "μηχανικός" θα είναι τελείως άχρηστο όταν το 99% των βλαβών το βρίσκει ο υπολογιστής και η αλλαγή εξαρτημάτων θα γίνει τόσο εύκολη και τυποποιημένη που θα μπορεί να το κάνει ένας απόφοιτος λυκείου με εξάμηνο σεμινάριο. Ποιο νομίζεις ότι θα είναι το επόμενο βήμα; Οι εταιρίες θα προσλάβουν απόφοιτους με βασική εκπαίδευση για το 90% των εργασιών συντήρησης - υποστήριξης των οχημάτων τους που θα πληρώνονται με 800€ τον μήνα και θα επιβλέπονται από έναν μηχανικό ανά 50 άτομα. Δεν είμαστε μακρυά από αυτό. Το πολύ 10 χρόνια. Κι όταν με το καλό έρθουν και τα ρομπότ θα αχρηστευτούν και αυτοί. Η επανάσταση της πληροφορικής δεν μοιάζει καθόλου με την βιομηχανική επανάσταση. Και αυτό γιατί στην βιομηχανική επανάσταση για κάθε νέα εφεύρεση - μηχάνημα δημιουργούνταν μία τεράστια ποσότητα νέων πληροφοριών που χρειαζόταν ανθρώπους για να την διαχειριστείς ώστε να δουλέψει το μηχάνημα και έτσι δημιουργούνταν και καινούρια επαγγέλματα. Στην βιομηχανική επανάσταση αντικαταστάθηκε ο ανθρώπινος μόχθος. Στην επανάσταση πληροφορικής όμως αντικαθίσταται η διαχείριση της πληροφορίας και όταν έλθει μια Τ.Ν. η οποία θα μπορεί να διαχειριστεί την πληροφορία αυτόνομα τότε θα αντικαταστήσει όλα τα θεωρητικά επιστημονικά - επαγγέλματα. Κυριολεκτικά τα πάντα.
 5. Τέλεια! Το κρίσιμο κομμάτι τελείωσε! Μπήκαν σε τροχιά και ανέκτησαν επιτυχώς και το πρώτο τμήμα του πυραύλου! Ιστορική πτήση που θα αλλάξει κυριολεκτικά τις ισορροπίες στο διάστημα καθώς πλέον οι ιδιώτες έχουν τον πρώτο λόγο.
 6. Δοκιμαστική καύση κινητήρα στο έδαφος ήταν.Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να ήταν αυτός που καίει μεθάνιο. Πάντοτε όταν αναπτύσσεις πυραυλικούς κινητήρες είναι στο πρόγραμμα μερικές ανατινάξεις στις πρώτες φάσεις ανάπτυξης του κινητήρα.
 7. Καλή τύχη στον τρελάρα τον Έλονα. Μακάρι να πάνε όλα καλά, όχι και τίποτε άλλο αλλά αυτή την φορά υπάρχουν και άνθρωποι στο διαστημόπλοιο. Οι δοκιμές πήγαν όλες καλά. Οι στολές των αστροναυτών είναι λίγο παράξενες και μοιάζουν με πιτζάμες. Μια από τις μεγαλύτερες καινοτομίες του νέου διαστημοπλοίου είναι ότι ο πίνακας ελέγχου φέρει πολλά όργανα με οθόνες αφής. Σίγουρα θα έχουν κάνει ένα σωρό σχετικές δοκιμές αλλά και πάλι ακούγεται κάπως παράξενα. Σε τόσο ακραίες συνθήκες περιμένεις ποιο σταθερά χειριστήρια.
 8. Φιλική υπόδειξη: Στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πρέπει να αναφέρεται πάντα ο χρόνος φόρτισης της μπαταρίας. Είναι πολύ βασικό χαρακτηριστικό και ένα πολύ μεγάλο μειονέκτημα απέναντι στα οχήματα εσωτερικής καύσης.
 9. Δώστε το ρε με Snap 865 worldwide και πάρτε μας τα φράγκα. Με Exynos θα προσπεράσω.
 10. Ω ρε δικέ μου! Θα κλατάρουν οι σκληροί από το κατέβασμα. Δέκα δέκα θα κατεβάζουμε τις σεζόνς!
 11. Δεν νομίζω. H Huawei μπήκε στον στόχαστρο των ΗΠΑ λόγο των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και του δικτυακού εξοπλισμού και οι πρώτες αναφορές της NSA για την Huawei έγιναν επί Ομπάμα. Όχι λόγο των smartphone της. Αυτό που έγινε με την Huawei θα γινόταν με οποιονδήποτε πρόεδρο. Η Xiaomi είναι ασφαλής όσο δεν μπαίνει σε αυτό το πεδίο της αγοράς ακόμα και αν γίνει και ο πρώτος κατασκευαστής στον κόσμο. Έχε υπόψιν σου ότι πληρώνει κάτι δις σε πατέντες στις ΗΠΑ κάθε χρόνο προκειμένου να μπορεί να τις χρησιμοποιεί νόμιμα και εκτός Κίνας. Αν όμως ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας κλιμακωθεί τότε θα την πάρει και αυτήν η μπάλα.
 12. Δεν υπάρχει σκηνοθέτης αυτή την στιγμή στο Holywood που να μπορεί να χειριστεί την εικόνα όπως ο Snyder. Είναι ο μόνος σκηνοθέτης υπερηρωικών ταινιών που κατάφερε να δώσει στους χαρακτήρες μια μεταφυσική λάμψη πάνω στο πανί. Όλοι οι άλλοι βασίζονται σε τετριμμένες απεικονιστικές λύσεις και πατούν κυρίως στα εφέ και στο μοντάζ, στο προφανές. Ο καλύτερός τους είναι δύο κλάσεις κατώτερος από τον Snyder. Όσοι ξέρουν από σκηνοθετική τέχνη και φωτογραφία καταλαβαίνουν τι λέω. Είναι ο Snyder και από κάτω όλοι οι υπόλοιποι. Όταν βγήκε το Batman vs Superman πραγματικά δεν πίστευα στα μάτια μου από τις εικόνες που έβλεπα. Μας είχε δείξει τι μπορεί να κάνει στο απίστευτο Sucker Punch στο οποίο όμως δεν ήταν ακόμα έτοιμος. Στο Batman vs Superman είχε ωριμάσει και μας παρέδωσε ένα άρτιο έργο κινηματογραφικής τέχνης. Μέχρι τον Snyder o Superman δεν ήταν παρά ακόμα ένας made in comic υπερήρωας με γυαλιστερό σώβρακο. Με τον Snyder γίνεται πραγματικά υπεράνθρωπος. Κοιτάξτε τα πλάνα του στην ταινία, το μυστικό φως που τον φωτίζει λες και βγαίνει από μέσα του, την εξιδανικευμένη μορφή, τα κάδρα του που γεμίζουν την οθόνη, το πως αλλάζει ρυθμό το μοντάζ όταν εμφανίζεται. Τον έχει κυριολεκτικά θεοποιήσει! Τον πήρε από καρτούν και τον έκανε ημίθεο. Ξέρω πως πολλοί δεν έχουν την ίδια άποψη, κυρίως γιατί ο αφηγηματικός ρυθμός του Snyder δεν έχει τον ξέφρενο κομιξάδικο ρυθμό που έχουν οι ταινίες δράσης και είναι όντως σε κάποια σημεία κουραστικός. Ο κινηματογράφος όμως είναι κυρίως εικόνα και προσωπικά έχω βαρεθεί να βλέπω τις γυαλιστερές μαρβελοταινίες την μία μετά την άλλη που ήδη τις έχω ξεχάσει. Αντίθετα το Batman vs Superman έχει χαραχτεί στην μνήμη μου ανεξίτηλα. Και το γεγονός πως στις δύο τελευταίες ταινίες των Avengers οι σκηνοθέτες τους προσπαθούν να μιμηθούν σε πολλά σημεία την χρωματική παλέτα και τον φωτισμό του Snyder λέει πολλά. Οπότε καλοδεχούμενο από εμένα το Snyder΄s Cut. Το περιμένω λίγο φλύαρο σεναριακά αλλά είμαι σίγουρος πως θα με αποζημιώσει συνολικά.
 13. Τον θέλω στον Note 20 με Snapdragon 865 Worldwide! Άντε μπας κι αλλάξουμε κινητό.
 14. Μια χαρά προχωράει η τεχνολογία στις κάρτες, το πρόβλημα είναι ότι ενώ το SD card drive ήταν στάνταρ στα laptops τώρα ψάχνεις να το βρεις με το κανοκιάλι. Και με τις χωρητικότητες στα drives των περισσότερων ultrabooks να μην ξεπερνάν σε χωρητικότητα τα 512gb το SD drive είναι μια πολύ καλή λύση για έξτρα χώρο και για μεταφορά από συσκευή σε συσκευή μεγάλων αρχείων.
 15. anax111

  Αγορα Flagship

  To S20+ στην Ελλάδα δεν πρόκειται να το βρεις με τον Snapdragon 865 αλλά ούτε και Ευρώπη. Μόνο ΗΠΑ - Νότια Κορέα. Εάν το πάρεις από ΗΠΑ θα πληρώσεις τελωνειακά έξοδα κατά 90% και θα είναι πολλά λεφτά. Εκτός και αν στο φέρει κάποιος από ΗΠΑ μαζί του. Περίμενε να βγει το Note 20 μήπως και λόγο της πατάτας που πάθανε με τον Exynos το κυκλοφορήσουν παντού με τον Snapdragon αλλά το βλέπω λίγο δύσκολο. Στα ίδια λεφτά και ποιότητα τώρα σε Android οι απόψεις διίστανται και εξαρτάτε σε τι δίνει ο καθένας περισσότερη σημασία. Εγώ καλοβλέπω το καινούριο Sony Xperia 1 II που φοράει τον 865, έχει OLED 6,5 οθόνη, δεν έχει τρύπα στην οθόνη (πολύ βασικό για μένα, απορρίπτω άμεσα οποιαδήποτε συσκευή έχει τρύπα στην οθόνη), είναι 5G και έχει και 3,5 jack. Επιπλέον στις κάμερες έχει πολλές βελτιώσεις. Η Sony δίνει πάντοτε πολλές αναβαθμίσεις, στις ναυαρχίδες της δίνει ενημερώσεις σε βάθος 2,5 ακόμα και 3 ετών, και το Xperia 1 ΙΙ είναι δίκαρτο χωρίς esim. Στα αρνητικά ότι δεν έχει αισθητήρα αποτυπωμάτων στην οθόνη αλλά μόνο στο πλάγιο κουμπί. Αλλά θα περιμένω πρώτα το Note 20 μπας και μας βάλουν Snapdragon καθώς και το νέο FOLD.
×
×
 • Δημιουργία νέου...