Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

dolph

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  790
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

  1

Σχετικά με dolph

 • Ημερομηνία γέννησης 06/05/1971

Πληροφορίες προφίλ

 • Φύλο
  Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

dolph's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/15)

 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Πρόσφατες Διακρίσεις

764

Φήμη

 1. dolph

  Apple TV & Ertflix

  Χαχα, δηλαδή πώς πάει το πράγμα, ταξική διάκριση και σε κάθε φτηνό tv box (του λαού) μπορείς να παίξεις ertflix, αλλά αν πας σε ακριβό Apple σου λέει no passaran;
 2. dolph

  Apple TV & Ertflix

  Είπα ότι αυτό που είναι πρόβλημα της Apple είναι ότι δεν κάνει σωστό mirroring. Στο ipad έχω μια χαρά full screen και στην τηλεόραση στέλνει μια μέτρια cropped εικόνα. Και σαφώς έχει θέμα και η ΕΡΤ, που δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έκαναν τον επιπλέον κόπο να υποστηρίξουν και τις Apple TV. Μιλάμε για φάουλ που έχουν κάνει όλοι τους (και η Samsung, και η ΕΡΤ, και η Apple). Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος έχει βρει κάποιον τρόπο που δεν τον έχουμε βρει εμείς, ας μας πει
 3. dolph

  Apple TV & Ertflix

  Κι όμως, ναι, δεν το υποστηρίζει. Το μοντέλο είναι το JU7000 (https://www.samsung.com/uk/support/model/UE55JU7000TXXU/) και στην εποχή της ήταν premium τηλεόραση. Αλλά όταν μιλάμε για «εποχή» μιλάμε για τηλεόραση που και αυτή τη στιγμή έχει κορυφαία εικόνα - δεν είναι ότι πήγαμε γενιές πιο κάτω, και θεωρώ απαράδεκτο να μην υποστηρίζει HBBTV, αλλά αυτό είναι μάθημα για την επόμενη φορά που θα αγοράσω τηλεόραση (και φυσικά ΔΕΝ θα είναι Samsung για αυτόν τον λόγο). Σχετικά με την αδυναμία του Apple TV να παίξει ertflix, βρίσκω ότι και πάλι έχουμε ένα θέμα και δεν ξέρω αν οφείλεται στην Apple ή στην EΡΤ. Η ευθύνη της Apple είναι στο ότι το mirroring που κάνει (ακόμα και από Safari για την ertflix) είναι cropped και όχι ιδιαίτερα καλής ποιότητας. Εκεί ήθελα να μου πει κάποιος αν έχει βρει τρόπο να το κάνει να δουλέψει σωστά (έστω μέσω browser). Και το κουλό είναι ότι κάποια στιγμή, για λίγα λεπτά, μπόρεσε να κάνει mirroring σε full screen στην τηλεόραση, αλλά δεν κατάφερα να το επαναλάβω. Τί να πώ...TV BOX των 200 ευρώ και να μην μπορεί να παίξει ertflix...ήμαρτον... Εξακολουθώ να ελπίζω να έχει βρεθεί κάποιος τρόπος που θα μας πει κάποιος φίλος.
 4. dolph

  Apple TV & Ertflix

  Θέλω να χρησιμοποιήσω άλλες δυνατότητες του Apple TV. Σε κάθε περίπτωση, είναι ευπρόσδεκτη κάθε πρόταση για καλύτερη αξιοποίηση του Apple TV, και αν κάποιος έχει βρει τρόπο να παίζει σωστά η Ertflix, θα χαρώ να μου πει.
 5. dolph

  Apple TV & Ertflix

  Καλησπέρα στην παρέα, Αγόρασα πρόσφατα το Apple TV και ένας λόγος που το έκανα ήταν για να μπορώ να βλέπω ertflix στην τηλεόραση μου (Samsung 4k αλλά αρκετά παλιά και δεν την ενημερώνει η Samsung με Hbbtv…). Τέλος πάντων, που το έχω ψάξει αρκετή ώρα, δεν έχω βρει τρόπο να το καταφέρω, εκτός από ένα υποτυπώδες cropped mirroring. Γνωρίζετε αν τελικά μπορεί να γίνει αυτό ή τσάμπα σπάω τα νεύρα μου ψάχνοντας να βρω τρόπο να δουλέψει; Ευχαριστώ
 6. Το έχω εδώ και χρόνια, μπορούσα φέτος να αλλάξω, π.χ. σε iPhone 13 pro, αλλά δεν βρήκα λόγο να το κάνω. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι μια εξαιρετική συσκευή και αν δεν έχεις κάποια πολύ συγκεκριμένη ανάγκη, δεν βρίσκω λόγο να πας σε άλλη για την ώρα. Αυτονόητο ότι δεν την χρησιμοποιώ επαγγελματικά για φωτογραφίες - αν θέλω κορυφαίες φωτογραφίες χρησιμοποιώ...φωτογραφική μηχανή.
 7. Ναι, εννοείται ότι υπάρχουν κορυφαία albums που ακούγονται (σωστά) μόνο ολόκληρα και στην σειρά τους. Δεν ξέρω πότε χάθηκε το νήμα και ο κόσμος άρχισε να ακούει «σκέτα» τραγούδια - ίσως όταν σταμάτησαν να είναι στην πρώτη γραμμή πραγματικοί δημιουργοί και μείναμε με τους μύξες (mix).
 8. Σε ένα album είναι σημαντικό να ακούς τα τραγούδια σε σειρά, για να νιώσεις τί θέλει να πει ο καλλιτέχνης. Για παράδειγμα: 1ο τραγούδι: Είμαι νέα, έφηβη, έχω ανησυχίες, θα μ' αγαπήσει κανείς, ω τί πόνος... 2ο τραγούδι: Μ' ένα αγόρι γίναμε ταίρι, περπαρούσαμε χέρι με χέρι, έχω αγωνία αν θα συνεχίσει να μ' αγαπάει, ω τί πόνος... 3ο τραγούδι: Με παράτησε για μια άλλη, άφησα αξύριστη μασχάλη, είμαι μόνη ζω στην ερημιά, στου Λονδίνου μια γειτονιά, ω τί πόνος... 4ο τραγούδι: Πέρασε καιρός και η πληγή επουλώθηκε, γνώρισα έναν άντρα σωστό, πήγαμε σε θάτρο ακριβό, μα μου βγήκε παντρεμένος κι αυτός, ω τί πόνος... 5ο τραγούδι: Πρώτα ξεκαθάρισα δεν έχει δεσμό, ζήτησα και πιστοποιητικό, τα είχαμε για λίγο καιρό, μα έφυγε για δουλειά στο Κογκό, ω τί πόνος... 6ο τραγούδι: Βρήκα τον άνθρωπο που θέλω να ζήσω εγώ, για αιώνες, κάθε στιγμή και λεπτό, παντρευτήκαμε σ' ένα χωριό, μετά μάθαμε πώς είμαι στείρα εγώ, ω τί πόνος... 7ο τραγούδι: Ζούσαμε με ένα βάρος, τον έβλεπα δεν είχε το θάρρος, να μου πει δεν μπορεί με μια στείρα, ένιωθα γεμάτη στην ψείρα, ώ τί πόνος... 8ο τραγούδι: Χωρίσαμε ειρηνικά, ήθελα εμπόδιο να μην είμαι ξανά, στην ευτυχία ένος άντρα, στην μοναξιά μου κλείστηκα σε μια μάντρα, ω τί πόνος... 9ο τραγούδι: Αφού έκλαψα ατελείωτες ώρες, πήγα και ταξίδια σε άγνωστες χώρες, έκανα έξαλη ζωή όλο πάρτυ, μα το βράδυ δεν κλείνει το μάτι, ω τί πόνος... Μια ολοκληρωμένη session πόνου αλα αντέλ
 9. Η ταινία ήταν καταπληκτική, αλλά πρέπει να την κατανοήσεις ως κομμάτι ενός έργου που θα έχει συνέχεια. Όσον αφορά στο θέμα του άρθρου, λέει πολλά. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν προχωράνε στο δημιουργικό τους νομίζοντας ότι θα το καταφέρουν μόνο αν έχουν μάθει να παίζουν στα δάκτυλά τους το Scrivener (software συγγραφής σεναρίων), ή αν έχουν την τελευταία-τελευταία έκδοση του Visual Studio, ή το τελευταίο Photoshop κ.ο.κ. Η πραγματικότητα είναι ότι αν θέλεις να εκφραστείς δεν πρέπει να σπαταλάς τον μέγιστο χρόνο στα εργαλεία, αλλά στην ίδια την έκφραση. Αν έχεις να πεις κάτι, πες το με τα μέσα που έχεις.
 10. Ευχαριστώ Βασίλη, αλλά να πω ότι έψαχνα κάτι πιο συγκεκριμένο και ιδίως από κάποιον που έχει ίδια πείρα και δεδομένα. Ψάχνω να βρω κριτικές και βλέπεις ο ένας λέει «πάρε ecotank, όλα τέλεια και δεν κοστίζει τίποτα» και διαβάζεις μετά «φρικτός εκτυπωτής, δεν συνδέεται, δεν κάνει το ένα, δεν κάνει το άλλο». Οπότε εκεί είναι που θα ήθελα να ακούσω μια πρόταση από κάποιον που γνωρίζει και έχει πείρα ο ίδιος.
 11. Γεια σας! Είναι να πάρω ένα monitor 24-27” στον πιτσιρικά, για gaming κυρίως χρήση (σύνδεση σε ps) και θα ήθελα τις προτάσεις σας. Με ενδιαφέρει η ποιότητα της οθόνης, καλή εικόνα και από γωνία και καλή κατασκευή. Να πούμε ένα budget μέχρι 400 ευρώ θα έλεγα. Ευχαριστώ πολύ!
 12. Γεια σας! θα ήθελα την πρόταση σας για οικιακό εκτυπωτή/πολυμηχάνημα, να συνδέεται μέσω WiFi και usb/Ethernet, να εκτυπώνει duplex και έγχρωμες σελίδες(όχι φωτογραφίες), να είναι πολύ οικονομικές οι εκτυπώσεις και να είναι καλή η κατασκευή, να μην χαλάσει εύκολα. Στο κόστος να φτάνει μέχρι περίπου 400 ευρώ, που νομίζω είναι ικανοποιητικό το budget για οικιακό εκτυπωτή. Ευχαριστώ πολύ!
 13. Καλημέρα! Θέλω να παραγγείλω T-shirts από ΗΠΑ (δυστυχώς δεν έχω βρει Ευρωπαϊκό κατάστημα με ωραία designs...). Παλαιότερα που παράγγελνα, δεν είχα θέμα με τελωνείο, αλλά έχω ακούσει ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει πρόβλημα. Γνωρίζετε ποιά είναι η καλύτερη πρακτική, είτε να μην πληρώσεις τελωνείο (αν υπάρχει τρόπος), είτε να μην είναι μεγάλο το κόστος; Ευχαριστώ,
 14. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο τόση σαβούρα, που αν κάνεις υπολογισμό κόστους-οφέλους, η πλάστιγγα δυστυχώς γέρνει στο ότι είναι άχρηστο. Μπορεί να γίνει κάτι για αυτό; Δυστυχώς όχι, καθώς ο κόσμος κουβαλάει λίγα πνευματικά εφόδια να ανταπεξέλθει σε αυτή τη σαβούρα. Πού καταλήγουμε; Στο ότι, όπως πάντα στην ιστορία, θα υπάρχει ένα μικρό ποσοστό πνευματικά ισχυρών ανθρώπων και οι υπόλοιποι θα είναι μια μετριότητα που θα τελειώσει τη ζωή της ελπίζοντας να μην αντιμετωπίσει ποτέ στον καθρέπτη αυτή τη μετριότητα. Και αυτό, ενώ είμαστε σε μια στιγμή της ιστορίας που θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει ένα άλμα προς έναν καλύτερο άνθρωπο και ως εκ τούτου μια καλύτερη κοινωνία.
 15. Σε καιρούς παγκοσμιοποίησης ο θεσμός του συνδικαλισμού είναι επικίνδυνος για την οικονομία μιας χώρας και τους πολίτες της. Πώς θα ανταγωνιστεί μια χώρα την κάθε Τουρκία ή Βιετνάμ που οι εργαζόμενοι εργάζονται αν οι δικοί της απεργούν; Πριν ζητήσετε, λοιπόν, συνδικαλισμό, ζητήστε κατάργηση της παγκοσμιοποίησης. Ναι, αυτής που σας βοηθάει να αγοράζετε με 3 ευρώ φτηνότερο ένα προϊόν από την Κίνα ή...την Amazon και μετά να βγαίνετε στο Insomnia και να κατηγορείτε ως κλέφτες τις εγχώριες επιχειρήσεις.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.