Προς το περιεχόμενο

StylaZ

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  56
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  0%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

2 Neutral

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ StylaZ

 • Κατάταξη
  Junior Member
 • Ημερομηνία γέννησης 09/12/1985
 1. Το ένα που έχουμε για τα δικά μας projects είναι ένα m4.large και αυτό που έχουμε για τους πελάτες (και development αυτή τη στιγμή) είναι ένα m3.medium (τα χαρακτηριστικά τους μπορείς να τα δεις εδώ). Γενικά το μηχάνημα των πελατών κυμαίνεται στο 8%-45% load αλλά όταν κάνουμε development/testing σε apps που δεν έχουμε φτιάξει εμείς και είναι αρκετά βαριά χτυπάει κατοστάρια και καθυστερεί τα πάντα. Δεν είναι τόσο η ενόχληση του να σέρνεται σε κάθε restart του apache όσο το ότι υπάρχει και mail server πάνω και διάφορα άλλα cron tasks που είναι ψιλο-critical για τους πελάτες μας. Όλα τα products της Atlassian, για μεγέθη εταιρειών και χρήσεις σαν τη δική μας προτείνουν 2GB RAM και multicore processor. Το local μηχάνημα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι ένας αρκετά παλιός Βάγιος με έναν i5 και 4GB RAM που ακούγεται σαν τρακτέρ αλλά με το Jira δεν έχει προβλήματα. Απλά όταν κάνουμε deploy site πελατών με βάση που έχει μέγεθος 1.5-2GB βγάζει χέρι και σε μουντζώνει. Σε γενικές γραμμές ό,τι στήσουμε για να αντικαταστήσουμε τον Βάγιο πρέπει να έχει πυρήνες, RAM και SSD. Θα ξοδέψουμε αρκετό χρόνο για να οργανώσουμε τη δουλειά μας (σκέφτομαι να αντικαταστήσω τα Google Apps με το Sandstorm σε κάποιο σημείο για να μειώσουμε λίγο τα λειτουργικά έξοδα) οπότε αν χρειαστεί να δώσουμε κάτι παραπάνω τώρα και να μας γλυτώσει από taksies backsies στο μέλλον είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.
 2. Ευχαριστώ πολύ. Τίμιο setup φαίνεται.
 3. Δεν σκοπεύω να τον κάνω file server αν αυτό ρωτάς. Πέρα απ' τον SSD, δύο (το πολύ) μαγνητικούς σκεφτόμουνα από 1-2 TB ο καθένας. Για αρχή ένας μαγνητικός και ο SSD. Σκέφτομαι ότι θα ξεφύγει πάλι η τιμή γιατί οι Skylake έχουν πάτωμα τα 300 και αν πάρω και μητρική για server θα πάω για χιλιάρικο. Σαν πιο κοντινή λύση αυτή τη στιγμή βλέπω τον 4690k που δε θα με βάλει μέσα από άποψη κατανάλωσης αλλά θα είναι και τίμιος σε αποδόσεις.
 4. Το low consumption δε με πολυαπασχολεί. Έχουμε ήδη και τρέχει ένας βραστήρας 24/7 που κρατάει το Jira. Ιδανικά θα ήθελα να τον αντικαταστήσω με το καινούργιο μηχάνημα και να βάλω πάνω και επιπλέον πραγματάκια. Ξέρω ότι πρακτικά τη διαφορά τιμής από έναν Xeon θα τη δώσω στη ΔΕΗ αλλά δε με απασχολεί τόσο πολύ για την ώρα. Θέλω κάτι που να έχει μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, πολλή RAM (ούτε τα λεφτά για ECC νομίζω θα πιάσουν τόπο γιατί δε θα παίζουν live apps σε αυτό το μηχάνημα) και SSD για βασικό σκληρό. Όλα τα υπόλοιπα δε με καίνε καθόλου. Atom μάλλον δε θα βολέψει.
 5. Ποσό που διαθέτουμε : Κάτι γύρω στα 500-600 θα βόλευε πολύ. Χρήση υπολογιστή : Ubuntu Server Edition. Δε θα έχει πάνω ούτε οθόνη. Ένα lamp θα έχει πάνω και θα χρησιμοποιείται κυρίως για staging των web εφαρμογών που κάνουμε develop. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε : Όχι κάτι το ιδιαίτερο. Apache, PHP, MySQL, git και άλλα τέτοια αστεία. Το χειρότερο που μπορεί να του πετάξω είναι stuff από Atlassian (HipChat, Confluence, Jira, BitBucket) που τρώνε μνήμη και θέλουν cores. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη : Όχι. Δε θα είναι καν συνδεδεμένο σε οθόνη το μηχάνημα. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι : Όχι. Τίποτα απολύτως. Μόνο με ssh θα έχουμε πρόσβαση στο μηχάνημα. Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος) : Αθήνα, Χαλάνδρι Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα : Κανένα πρόβλημα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο : Κανένα πρόβλημα Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο : Όχι. Επιπλέον στοιχεία : Ψάχνοντας τις τιμές για να αγοράσουμε ένα 3ο reserved instance στο EC2 είδα πως τα χαρακτηριστικά που δίνουν είναι αρκετά χαμηλά για τις τιμές που ζητάνε κάθε χρόνο οπότε είπα να "σπάσω" το development μηχάνημα απ' το cloud και να το στήσω στα γραφεία της εταιρείας. Θα προτιμούσα πέρα από SSD σκληρό να υπάρχει και μια μεγάλη αποθήκη γιατί σκέφτομαι μελλοντικά να φτιάξω και ένα εσωτερικό Drive που αυτή τη στιγμή στην Google είναι στα 200+ GB Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προτάσεις σας.
 6. 3 Οθόνες μέχρι 600 ευρώ σύνολο Τις 2 τις θέλω για προγραμματισμό (οπότε η μία θέλω να έχει pivot αν γίνεται) και η μίια είναι για Photoshop, Illustrator etc. Το συνολικό budget δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 600 ευρώ. Ο υπολογιστής που θα πάρει τις δύο οθόνες είναι ένα κτηνάκι με μία AMD Radeon R9 200 4GB κάρτα γραφικών και αυτός που θα πάρει τη μία έχει ήδη μια LG M2250D και κάρτα γραφικών GTX 960 2GB. Ιδανικά θα ήθελα κάτι με minimum διάσταση 23 ίντσες. Με μια πολύ πρόχειρη έρευνα αγοράς βρήκα αυτές: Dell P2414H Samsung S24D590PL BenQ GL2460HM Philips 247E6QDSD Οποιαδήποτε άποψη, ιδέα ή γενικότερη πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη γιατί πρόκειται να δουλεύουμε 18 ώρες το 24ωρο μπροστά σ' αυτές τις οθόνες και θα ήταν κρίμα να μας βγουν τα μάτια επειδή είμαι άσχετος επί του θέματος.
 7. Τις 2 τις θέλω για προγραμματισμό (οπότε η μία θέλω να έχει pivot αν γίνεται) και η μίια είναι για Photoshop, Illustrator etc. Το συνολικό budget δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 600 ευρώ. Ο υπολογιστής που θα πάρει τις δύο οθόνες είναι ένα κτηνάκι με μία AMD Radeon R9 200 4GB κάρτα γραφικών και αυτός που θα πάρει τη μία έχει ήδη μια LG M2250D και κάρτα γραφικών GTX 960 2GB. Ιδανικά θα ήθελα κάτι με minimum διάσταση 23 ίντσες. Με μια πολύ πρόχειρη έρευνα αγοράς βρήκα αυτές: Dell P2414H Samsung S24D590PL BenQ GL2460HM Philips 247E6QDSD Οποιαδήποτε άποψη, ιδέα ή γενικότερη πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη γιατί πρόκειται να δουλεύουμε 18 ώρες το 24ωρο μπροστά σ' αυτές τις οθόνες και θα ήταν κρίμα να μας βγουν τα μάτια επειδή είμαι άσχετος επί του θέματος.
 8. Κάτι σαν αυτό: http://www.skroutz.gr/s/4513802/Gigabyte-GeForce-GTX750-Ti-2GB-WindForce-2X-OC-GV-N75TOC-2GI.html ?
 9. Λοιπόν... Με βάση τις προτάσεις σας και λίγο ψάξιμο που έκανα έχω αυτό: Κάρτα Γραφικών Asus Radeon R9 270 2GB DirectCU II OC 162.73 Επεξεργαστής Intel Core i5-4690K 239.49 Μητρική ASRock H97 Pro 4 92.99 Μνήμη G.Skill RipjawsX 8GB DDR3 63.76 SSD Crucial mx200 250GB 109 Αποθήκη Western Digital Caviar Blue 1TB 58.49 Τροφοδοτικό Thermaltake Smart SE 530W 57.99 Case Corsair Carbide 200R 59 Σύνολο στα 843.45. Ντιβιντιέρα δε θα βάλω (δεν την έχω χρησιμοποιήσει τα τελευταία 3 χρόνια). Σχετικά με το πιο ακριβό case η λογική μου είναι ότι θέλω κάτι που να μπορέσει να ικανοποιήσει μια μελλοντική αναβάθμιση (π.χ. αν χρειαστεί να κάνω OC τον επεξεργαστή να χωράει έναν EVO μέσα). Επειδή δεν το έχω ψάξει και πάαααρα πολύ, αν έχετε οποιαδήποτε ένσταση, κάντε την τώρα (or forever hold your peace ). Thanks again guys!
 10. Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις. Ήθελα να βγει λίγο πιο χαμηλά αλλά κι εγώ βλέποντας τί βάλατε δε βλέπω κάτι που να μπορώ να κόψω. Μία μικρή ερώτηση: γενικά οι ASRock οι motherboards έχουν συμμορφωθεί; Γιατί έχω πολύ κακές εμπειρίες. Ή απλά είναι τα ίδια χάλια που ήταν αλλά είναι οι πιο value for money? Thanks again. P.S: @8elwadsl: νομίζω τα παιδιά μου πρότειναν την Nvidia γιατί το ζήτησα συγκεκριμένα στην περιγραφή. Ίσως όμως με την πρότασή σου να χρειαστεί να αναθεωρήσω
 11. Ποσό που διαθέτουμε : 700 - 800 ευρώ (καλό θα ήταν να μείνουμε κοντά στο κάτω όριο εκτός κι αν υπάρχει κάποιος πολύ ιδιαίτερος λόγος) Χρήση υπολογιστή : Θα είναι dual-boot μηχάνημα. Έχω ήδη Windows license και θα του κοτσάρω και ένα Linux-άκι (μάλλον κάτι debian-οειδές για web development). Στα Windows θα χρησιμοποιήσω σίγουρα Photoshop + Illustrator και πιθανόν κάτι για ερασιτεχνικό video editing (π.χ. sony vegas). Κανένα παιχνιδάκι θα ήθελα να μπορώ να παίξω άνετα (όχι τπτ τρελό, κανένα ποδοσφαιράκι etc). Γενικά επειδή θα είναι dual boot και έχω ψάξει κάπως το θέμα των drivers, θα προτιμούσα για κάρτα γραφικών να πάω σε κάτι από nvidia, ενώ για το θέμα του επεξεργαστή, προκειμένου να βγει πιο οικονομικό το μηχάνημα δεν έχω πρόβλημα να πάω σε amd. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Photoshop + Illustrator + PHPStorm είναι ίσως τα πιο extreme προγραμματάκια που θα τρέξω πάνω του. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Όχι. Έχω μια LG m2250d (21.5 ίντσες) αλλά πιθανόν να προσθέσω κάτι καλύτερο/μεγαλύτερο στους επόμενους μήνες. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Μπα όχι. Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Χαλάνδρι Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Απ' όπου νά 'ναι τα κομμάτια. Δε μ' ενδιαφέρει. Online θα τα παραγγείλω και θα τον συναρμολογήσω μόνος μου. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το συναρμολογήσω μόνος μου. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Nope. Thanks in advance
 12. Καταρχάς να πω ότι σας υπερευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. Με βάση τις προτάσεις σας λέω στο παραπάνω σύστημα να αλλάξω τις RAM σε αυτές: http://www.skroutz.gr/s/2189831/Mushkin-997017-16GB-2x8GB-DDR3-PC3-10600-9-9-9-24-Essentials.html να αφήσω την video card που πρότεινε ο TRILOBYTER, να αλλάξω την ψύκτρα σε αυτήν: http://www.skroutz.gr/s/418744/CoolerMaster-Hyper-212-EVO.html και για το κουτί δεν έχω ιδέα γιατί κάποιος ανέφερε ότι μπορώ να πάρω καλύτερο στα ίδια χρήματα. Οποιοδήποτε comment για τις αλλαγές και input για το κουτί είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτο.
 13. Για ψύκτρα αν βάλω αυτήν: http://www.skroutz.gr/s/418744/CoolerMaster-Hyper-212-EVO.html να μου χωρέσει και στο κουτί;
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για μια καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στο site.