Προς το περιεχόμενο

jkoukos

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  6.326
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

1.721 Excellent

7 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Σχετικά με jkoukos

 • Κατάταξη
  Junior Member
 • Ημερομηνία γέννησης 11/06/1963

Πρόσφατες Επισκέψεις

9.050 προβολές προφίλ
 1. jkoukos

  Modem

  Τι εννοεί ο ποιητής;
 2. jkoukos

  Modem

  Είναι μια συσκευή που διαμορφώνει και αποδιαμορφώνει τα ψηφιακά σήματα σε κατάλληλη μορφή ώστε να μεταφερθούν μέσω του αναλογικού τηλεφωνικού σήματος προς το DSLAM του παρόχου σε μία DSL σύνδεση. Δεν κάνει την σύνδεση με το διαδίκτυο. Αυτή είναι δουλειά του Router. Απλά αυτές οι δύο λειτουργίες συνήθως συνυπάρχουν σε μία συσκευή, τον DSL Router ή αλλιώς Modem/Router.
 3. jkoukos

  Facebook Wi-Fi με το modem της cosmote?

  Μέσω Controller, δηλαδή επιπλέον συσκευής ή εφαρμογής που τρέχεις στον υπολογιστή (ή στο Cloud) και δεν ισχύει για όλες τις συσκευές αλλά μόνο της συμβατές της σειράς Omada της εταιρείας. Το ίδιο ισχύει και σε άλλους κατασκευαστές, όπως π.χ. της Ubiquiti στη σειρά Unifi με τον αντίστοιχο Controller.
 4. jkoukos

  FRITZ!Box 7590 Review

  Υπάρχει στον πλανήτη κάποιο DSL Router για να ζητάμε και από την AVM; Άλλο τι συμβαίνει στα μερικά WiFi Router. Εξάλλου το θέμα για όποιον το θέλει, καλύπτεται με κάποιο αντίστοιχο Switch. Αν αυτές οι συνδέσεις γίνουν κοινός τόπος στην Ευρώπη, τότε θα δούμε τέτοιες υλοποιήσεις σε περισσότερα μοντέλα εκτός των ελάχιστων και πανάκριβων ναυαρχίδων που υπάρχουν σήμερα.
 5. jkoukos

  Facebook Wi-Fi με το modem της cosmote?

  Με κανένα απλό Router όπως ήδη ανέφερα. Αυτές είναι λειτουργίες που παρέχονται από συγκεκριμένες συσκευές και εφαρμογές.
 6. jkoukos

  Facebook Wi-Fi με το modem της cosmote?

  Δεν γίνεται με τα απλά DSL ή τα WiFi Router. Χρειάζεται κανονικό Router ή Access Point και συνήθως με συμβατό controller στον οποίο θα τρέχει εφαρμογή hotspot με Radius Server, όπως θα δεις και στην ιστοσελίδα με τις πληροφορίες που παραθέτεις σε κάθε κατασκευαστή.
 7. Πας Home Network > Network > Network Settings, πατάς IPv4 Settings και βρίσκεις τις ρυθμίσεις του DHCP. Φροντίζεις η ΙΡ που έχεις δώσει χειροκίνητα ως σταθερή στο PC να είναι έξω από την περιοχή "from ... to" από την οποία μοιράζει αυτόματα διευθύνσεις ο Router. Είναι κανόνας απαράβατος. Όταν δίνουμε χειροκίνητα ΙΡ σε μια συσκευή, αυτή πρέπει να είναι έξω από εκείνη του DHCP.
 8. Το PoE που χρειάζονται οι κάμερες είναι Passive ή ενεργό 802.3at/af (προσοχή δεν είναι ίδια και ούτε συνεργάζονται); Αν είναι το πρώτο δεν υπάρχει λύση. Στο δεύτερο υπάρχουν αρκετές αλλά με το φθηνότερο να κοστίζει περίπου 60€ μήπως είναι προτιμότερο να περάσεις άλλο ένα καλώδιο δικτύου; Εξάλλου θα είναι σε εξωτερικό χώρο, οπότε πας για ακόμη ακριβότερη συσκευή.
 9. α. Έλεγχος στον κατανεμητή της οικοδομής, με αποσυνδεδεμένο το καλώδιο προς το διαμέρισμα έγινε και αν ναι, ποια τα στοιχεία του συγχρονισμού; β. Έλεγχος στην 1η πρίζα του διαμερίσματος, με αποσυνδεδεμένο το καλώδιο προς τις υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού έγινε και αν ναι, ποια τα στοιχεία του συγχρονισμού; γ. Στην 1η πρίζα του σπιτιού, γίνεται διαχωρισμός του DSL σήματος με αυτό της τηλεφωνίας, ώστε να μην αλληλοεπηρεάζονται; Μήπως κάνεις χρήση DSL splitter και φίλτρων, με επιστροφή της τηλεφωνίας σε όλη την εσωτερική εγκατάσταση; δ. Αν ο Router δεν είναι στην 1η πρίζα του σπιτιο
 10. Αν ο Router δεν έχει εξαρχής τέτοια δυνατότητα (που 99% των περιπτώσεων στα απλά οικιακά δεν υπάρχει, με εξαίρεση στα Fritz που αναφέρει ο poulinios), τότε αναγκαστικά με 2 υπολογιστές συνδεδεμένους στον Router.
 11. Δοκίμασε να ορίσεις σταθερή ΙΡ στο PC, αλλά έξω από την περιοχή που δίνει ο DHCP του Router.
 12. jkoukos

  FRITZ!Box 7590 Review

  Σωστά! Το Fritz παίζες ως VPN Server και με εφαρμογή VPN Client στο κινητό, συνδέεσαι απομακρυσμένα. Από το 7170 και μετά. Προσοχή ωστόσο, δουλεύει εφόσον το Fritz κύριο Router κάνοντας αυτό την σύνδεση στο διαδίκτυο και όχι μέσω άλλου Router ή δικτυακής συσκευής.
 13. jkoukos

  Repeater

  Υπάρχουν Repeater/Extender που έχουν θύρα δικτύου και άλλα (όπως το δικό σου) που δεν έχουν. Τα δεύτερα κάνουν μόνον ασύρματη αναμετάδοση, ενώ τα πρώτα μπορούν να παίξουν και ως κανονικά Access Point, συνδεόμενα ενσύρματα με έναν Router.
 14. jkoukos

  Repeater

  Πριν αγοράσεις κάτι, ποιο Extender έχεις; Ρωτώ διότι πολλά παίζουν και ως ΑΡ συνδεδεμένα ενσύρματα με τον Router. Επίσης από την στιγμή που έχεις Modem/Router, χρειάζεσαι ένα απλό εσωτερικό ΑΡ και όχι άλλη μια ίδια συσκευή.
 15. jkoukos

  FRITZ!Box 7590 Review

  Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Ωστόσο στα ΗΑΕ υπάρχει σφικτός έλεγχος του διαδικτύου και παρόλο που επιτρέπεται η λειτουργία του VPN, απαγορεύονται για συγκεκριμένες χρήσεις.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.