Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

frap73

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  662
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με frap73

 • Ημερομηνία γέννησης 22/10/1973

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

frap73's Achievements

 1. Πώς υπολογίζεις το 26/11; Σύμφωνα με το πρώτο screenshot το δέμα σου είναι στο Μιλάνο από 24/11. Σύμφωνα με το δεύτερο screenshot, τα ΕΛΤΑ απλά πληροφορήθηκαν ότι τους έρχεται κάτι στις 19/11, όταν και ξεκίνησε η αποστολή, όμως δε το έχουν λάβει ακόμη: (παραλαβή από πελάτη στο εξωτερικό => το παρέλαβε ο εκεί μεταφορέας).
 2. Δικαιολογεί γιατί αξία €25 και όχι €12 ($14). Όχι πως δε γίνεται να το έχει θεωρήσει όλο ως κόστος αποστολής.... Δυστυχώς το πόσο ακριβώς πλήρωσε για μεταφορικά δε φαίνεται (εκτός κι αν δε το διακρίνω), οπότε.... εκτίμηση.
 3. Ο τελωνειακός έχει την δυνατότητα να θεωρήσει την αναγραφόμενη αξία χαμηλή και να εκτιμήσει ο ίδιος βάσει καταλάγων αγαθών που έχουν στη διάθεσή τους. Επίσης, κάτι που αρκετοί φαίνεται να αγνοούν, ΦΠΑ επιβάλλεται ΚΑΙ στα μεφαφορικά έξοδα, δλδ με άλλα λόγια σε όλο το ποσό που πληρώθηκε για την απόκτηση του αγαθού που εκτελωνίζεται. Αν δεν υπάρχει ένδειξη της αξίας της αποστολής πουθενά, επίσης ο τελωνειακός πάει με βάση κάποια ενδεικτική τιμή....
 4. Όπως και σε κάθε παρόμοια συσκευή, Θα συνδέσεις το powerline σε μια από τις LAN πόρτες του, θα του κλείσεις το DHCP server και θα είσαι μια χαρά.
 5. scam, μάλλον απίθνο. Είτε κάτι που έχεις ξεχάσει ότι το περίμενες είτε λάθος τηλεφωνικό νούμερο στη φορτωτική. Είναι πράγματι το ταχυδρομικό κατάστημα στη Φιλωνος που εξυπηρετεί την περιοχή σου;
 6. Σίγουρα η αποστολή έγινε από Γερμανία; Μήπως ξεκίνησε από UK;
 7. Προσοχή δε πρέπει να συγχέονται το "επιστολικό ταχυδρομείο" και τα "δέματα". Τα "δέματα" δεν έρχονται στο σπίτι, εκτός κι αν έχει καταβληθεί το αντίστοιχο τίμημα ("οίκοι επίδοση" το αναφέρει στον τιμοκατάλογο). Επίσης είναι πάντα με υπογραφή, δεν υπάρχει τέλος "συστημένου" στα δέματα, είναι εξ' υπαρχής έτσι. Πάει αυτό. Το "επιστολικό ταχυδρομείο" (θα πρέπει να) έρχεται στο σπίτι, ΠΑΝΤΑ. Και αν επιεπλέον είναι συστημένο, πρέπει να πάρει υπογραφή ο ταχυδρόμος, αλλιώς χαρτάκι. Δεν είμαι σίγουρος εάν πρέπει να προσπαθήσει επιδοση και δεύτερη φορά. Το επιστολικό ταχυδρομείο δέχεται και ακανόνιστων διαστάσεων (όχι τυπικό φάκελο) εντός κάποιων ορίων φυσικά και με βάρος έως 2 κιλά. Τα ΕΛΤΑ οτιδήποτε μεταφέρεται ως επιστολή αλλά δεν είναι φάκελος με επιστολή το έχουν ονομάσει "μικροδέμα". Στην πράξη, αυτά τα μικροδέματα έχουν καταλήξει να τους συμπεριφέρονται ως "δέματα", παρόλο που ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία τέλους και άρα χειρισμού. Κατ' αρχήν επειδή ο διανομέας έχει να καλύψει πλέον μεγάλες περιοχές (έχουν λιγοστέψει είναι αλήθεια) δε γίνεται να κουβαλά τα πάντα. Κάποιοι μπορεί να το βρίσκουν δικαιολογία και να μη παίρνουν τίποτε που να μην είναι επίπεδο με πάχος μερικών χιλιοστών. Έτσι η ΜΔ τα προωθεί στο τοπικό κατάστημα και ο διανομέας παίρνει ένα χαρτάκι. Κσι εγώ εκνευρίζομαι όταν περιμένω κάτι και τυχαίνει να βρίσκομαι στο σπίτι αλλά ο διανομέας έχει μόνο την ειδοποίηση μαζί του. Αλλά, αντικειμενικά, στο 90% των περιπτώσεων, δεν είναι κανείς σπιτι να παραλάβει οτιδήποτε και ούτως ή άλλως θα το έπαιρνα από το κατάστημα. Τουλάχιστον, αν ο όγκος είναι μικρός, για παράδειγμα χωρά σίγουρα στο γραμματοκιβώτιο και δεν θέλει υπογραφή, σε εμένα τουλάχιστον τα φέρνει ο διανομέας. Αλλά τα μεγαλύτερα/συστημένα, όχι.
 8. 6/7 παραγγελία από Κινέζο στο eBay, 17/8 άφιξη στην Ελλάδα και αναμονή να πάρουμε σειρά στο τελωνείο, 25/9 μπήκαμε στο τελωνείο, 13/10 εκτελωνιστήκαμε, 16/10 βγήκαμε και σήμερα παραλάβαμε. €2.5 χωρίς άλλη επιβάρυνση μιας και ήταν μ*****ούλα μαξιλαράκι-κούκλα χωρίς σοβαρή αξία. Οκ, καλά μας πήγε, ούτε καν 2 μήνες δε καθυστέρησε εντός Ελλάδας :)
 9. Αποστολή εντός της ευρωζώνης, τίποτε επιπλέον.
 10. Bangoodd express, αποστολή 26/9, μέσω CometHellas επίδοση σήμερα (4/10) από EasyMail, χωρίς παρατράγουδα :)
 11. Speedpak ξεφορτώνεται κάπου σε κάποια αποθήκη και προωθείται με ελληνική courier ή ΕΛΤΑ για την τελική επίδοση. Το αποτυχημένη απόπειρα επίδοσης που βλέπεις στο tracking είναι πλασματική εγγραφή, είναι ακριβώς η στιγμή που το "παραλαμβάνει" η δεύτερη εταιρεία. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, σύντομα είτε θα δεις νέο tracking στο 17track αν το υποστηρίζει (εγώ συνήθως χρησιμοποιώ το parcelssapp, εκεί βγάζει σίγουρα) αν είναι να στο φέρει κάποια courier, αλλιώς θα έρθει σαν απλό μικροδέμα με ΕΛΤΑ.
 12. Ανοίγεις μεγάλη κουβέντα σχετικά με το τι θα έπρεπε, όμως η κατάσταση έχει ώς εξής: Στην τελική, υπόλογος για την καταβολή φόρων και τελών είναι ο εισαγωγέας.
 13. Αν κάτσεις και το σκεφτείς λίγο, από τη μεριά του τελωνειακού, θα δεις πως αυτό με τα χαρτιά που στέλνεις, για την περίπτωση αυτή, δεν έχει νόημα. Έχεις ένα χαρτί που λέει πως καταβλήθηκε ΦΠΑ. Φαντστηκά. Αν ο υπάλληλος στο τελωνείο δε μπορέσει να διασταυρώσει στο πληροφοριακό του σύστημα ότι ο Κινέζος πράγματι για αυτήν την αποστολή κατέβαλε το σωστό ΦΠΑ και επιπλέον, πως η αξία του αντικειμένου που βλέπει συνάδει με το ΦΠΑ που καταβλήθηκε, τότε ότι χαρτί και να του δείξεις, εκείνος θα επιβάλει τους φόρους και τέλη που νομίζει. Τέλος. Αν θες μετά εσύ πάνε και βρες το δίκιο σου με εκείνον που σου έδωσε το χαρτί που δείχνεις.... και που δε φέρει και κάποια ιδιαίτερη σήμανση έτσι; Ένα χαρτί με ένα νούμερο είναι, μπορείς να εκτυπώσεις όσα αγαπάς. Δεν έχει κάποια αξία για κανένα πέρα από την επιχείρηση που το εξέδωσε.
 14. Μια χαρά. Και εμένα με ξένισε αρχικά με επιβεβαίωση email ΚΑΙ κινητού, αλλά τελικά όλα οκ. Εγω το έψαξα γιατί σκέφτηκα να δοκιμάσω αμερικάνικο ps plus (δεν είχα παλιότερη συνδρομή) μιας και η τιμή είναι ακόμη χαμηλότερη.... Επίσης, δεν "κλέβουν" στην ισοτιμία € <=> $ !!!
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.