Προς το περιεχόμενο

MastroGiannis

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  147
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  0%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

28 Excellent

1 ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ MastroGiannis

 • Κατάταξη
  Member
 • Ημερομηνία γέννησης 11/05/1973

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. MastroGiannis

  Excel μαζίκη αναζήτηση.

  Σχεδόν όπως τα λέει ο Μανώλης. Απλά, η βοηθητική στήλη θα είναι στην πλευρά των χύμα barcodes. Εισάγεις στο κελί b2 τον τύπο =IF(ISNA(MATCH(A2;BarCodes;0));0;1) και αντιγράφεις προς τα κάτω (όπου BarCodes η περιοχή των βασικών κωδικών). Φιλτράρεις με βάση τη βοηθητική στήλη (0-1) ενώ μπορείς πλέον εύκολα να μετρήσεις/προσθέσεις τους κωδικούς που ταιριάζουν (SUM(), COUNT() κτλ).
 2. Πολύ καλό ποσοστό πρόβλεψης, δε λέω, αλλά γιατί να καίμε τους επεξεργαστές μας, μηχανικούς και μη, στο ν’ αποφύγουμε την κακή διάθεση της συζύγου; Μπορούμε κάλλιστα να άρουμε τις αντιστάσεις μας και να κάτσουμε να το απολαύουμε, και, σε λίγο, δεν θα μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας αλλιώς. Αυτό άλλωστε γίνεται και στο 75% των περιπτώσεων . Ένα 20% αλλάζει μόνιμα τετράγωνο ενώ, το υπόλοιπο 5% δεν μπαίνει ποτέ σε συ-ζυγία. Προτείνω λοιπόν στον Μανώλη, για εξάσκηση, μια εφαρμογή διαχείρισης οικιακών βαρών για παντρεμένους, όπου τα προειδοποιητικά μηνύματα να συνοδεύονται από τσιρίδες της γυναίκας, ενώ τα μηνύματα σφάλματος από υποτιμητικά σχόλια της πεθεράς και το κουμπί "Βοήθεια" να είναι σε τετράγωνο πλαίσιο. Επίσης, να διαθέτει και στατιστικά αποτελεσματικότητας/αποδοτικότητας γαμπρού/συζύγου, μηνός/έτους. Να υπάρχει και σε free έκδοση για αρραβωνιασμένους.
 3. Καλά εσύ τον έριξες κατευθείαν στα νευρωνικά δίκτυα! Δεν έχει βγει ακόμα ο αλγόριθμος που να προβλέπει την άβυσσο. Εδώ, χιλιάδες τώρα χρόνια, προσπαθούμε με το "Ναι" μιας γκόμενας να κάνουμε μια If...Else να βγάζει αποτέλεσμα!... Με το να αλλάζεις τετράγωνο τι εννοείς; στο UI; αντί για το κόκκινο -ας πούμε- να διαλέγεις το πράσινο; Εμένα πάντως Μανώλη, μ' άρεσε το μήνυμά σου. Είναι τίμιο, ειλικρινές και άμεσο. Είναι αλήθεια πως, όσο καλά και να ξέρεις ένα αντικείμενο, το σημαντικότερο είναι η ιδέα, και δυστυχώς, όσο εστιάζεις στη μάθηση τόσο στενεύει το εύρος στις ιδέες. Υ.Γ. Ο τίτλος πάντως είναι λίγο παραπλανητικός. Μοιάζει σαν να έχεις ήδη βρει την εφαρμογή που θα μας βοηθήσει, κι εγώ μπήκα να δω σε τι θα μας βοηθήσει.
 4. Πολύ σωστός! Φυσικά, τα επιχειρήματα περί τεμπελιάς που προάγουν τα επιδόματα, είναι ισχυρά και δύσκολα καταπολεμούνται, εφόσον τίθενται στο ίδιο πλαίσιο που τα παράγει, και φυσικά, είναι αδιάψευστα για εκείνους που τα αναπαράγουν μιας και τους κάνει να αντανακλούν λίγη από την αίγλη της αντικειμενικότητάς τους. Μπορεί λοιπόν η πρώτη αντίδραση, ενός ανθρώπου με την τρέχουσα εργασιακή νοοτροπία, αποκτώντας αναπάντεχα ένα ισόβιο επίδομα, να ήταν σαν να κέρδισε το joker, όμως, στην πορεία, μη έχοντας το άγχος της επιβίωσης, κωφεύοντας στις προσταγές της αγοράς και της κοινής γνώμης, θα στρεφόταν σε πιο ουσιαστικές δραστηριότητες και στην [δική του] εργασία, όχι στη χαζοκατανάλωση και τη δουλεία. Θα σπούδαζε αυτό που πραγματικά θα ήθελε, θα εργαζόταν εκεί που πραγματικά θα ήθελε, θα αναγνώριζε και θα ικανοποιούσε τις πραγματικές του ανάγκες με τα δικά του ανεξάρτητα κριτήρια, θα αξιοποιούσε τον ελεύθερο χρόνο του για τον εαυτό του, θα έβλεπε από άλλη οπτική το περιβάλλον του και γενικά θα έβγαζε στην κοινωνία του τις ανθρώπινες αξίες και ικανότητες, για τις οποίες ανέκαθεν ακούμε αλλά δε βλέπουμε, εκείνες που, υπό το κράτος της ανασφάλειας και του αποκλεισμού, του διαφεύγουν και δεν έχει καν την ευκαιρία να γνωρίσει. Τότε θα βλέπατε τι ατομικές συμβάσεις εργασίας θα συνάπτονταν και τι νόημα θα έπαιρναν όροι όπως παιδεία, εργασία, ανάπτυξη και ελευθερία! Θα ‘ταν ανάποδα ο ντουνιάς! Αυτά όμως είναι για κοινωνίες ανθρώπων και ατόμων, ενώ, στη δική μας, ο εξανδραποδισμός έχει επιτευχτεί στο έπακρο, και αυτό ίσως αποτελεί κοινότοπη προφάνεια, όμως, η αναπαραγωγή τέτοιων προφανειών είναι που διατηρεί τους σημερινούς ηγέτες μας στη θέση τους [κι εμάς στη δική μας]. Μήπως λοιπόν, οι λαοί που μας αγναντεύουν απ’ την κορυφή, έφτασαν εκεί από την άλλη πλευρά του λόφου; εκείνη που σε μας δεν είναι ακόμα ορατή και που εμείς τη θεωρούμε κατηφόρα;
 5. MastroGiannis

  jpg to excel

  Κάνε μια δοκιμή και με το OneNote. Στην περίπτωσή μου (OneNote-2007), τώρα που το δοκίμασα, τα πάει καλά με τα αγγλικά αλλά με τα ελληνικά –αχταρμάς. :-( Αν εσύ διαθέτεις καμιά νεότερη έκδοση… https://support.microsoft.com/en-us/office/copy-text-from-pictures-and-file-printouts-using-ocr-in-onenote-93a70a2f-ebcd-42dc-9f0b-19b09fd775b4?ui=en-us&rs=en-us&ad=us
 6. Και μάλιστα, σοφά και πολύ χρήσιμα σχόλια! Εύγε!
 7. Ναι, Lord of Nothing! Φυσικά και δε σε απολύουν, ως ελεύθερος αδέσποτος επαγγελματίας υπηρέτης τους έχεις απαλλάξει και από αυτή την ευθύνη κι ενοχή. Σ’ αφήνουν μόνο σου να σε κατασπαράξουν τα θηρία και τα κοράκια. Είναι ωραία η ζούγκλα όταν τη βλέπεις μέσα απ’ τα ντοκιμαντέρ!... Κάτσε εκεί που είσαι Theo, έχει λάθη ο κώδικας εκεί έξω, γενικά, και τη deadline τη βαδίζεις κατά μήκος!
 8. Του φταίει το κράτος που υποκύπτει (με το αζημίωτο) στις πιέσεις ορισμένων συμφερόντων εις βάρος όλων των υπολοίπων. Μην στέκεσαι στις προφάνειες!... Πάντως, πολύ μαύρα τα βλέπετε εδώ μέσα. Στο ΣΚΑΙ λένε ότι όλα είναι καλά, και τα καλύτερα έρχονται.
 9. Παίζει ρόλο και το βατραχοπέδιλο αλλά και το καλτσάκι, οπότε δεν είναι εύκολο ν' απαντηθεί αυτό που ρωτάς. Ούτως ή άλλως βγαίνουν σε μεγέθη δύο νούμερων (πχ 42-43) αλλά κάποια έχουν και παπουτσάκι πιο ελαστικό από άλλα και με μεγαλύτερη ανοχή. Τα δικά μου πάντως (Cressi Gara Professional 44/45), με 45Νο παπούτσι, μια χαρά μου κάνουν με καλτσάκι (2mm) αλλά και χωρίς. Γενικά, πρέπει να είναι κάπως σφιχτό στο πόδι σου για να εμπνέει και σιγουριά. Δεν είναι να σου βγαίνουν εκεί που τα χρειάζεσαι! Πάντως, καλό είναι, αν έχεις τη δυνατότητα, να δοκιμάσεις μερικά σε ένα κατάστημα. Τα μακρυά όμως θέλουν και "νερό" για ν' αποδώσουν, στα ρηχά κουράζουν άδικα.
 10. Η αλήθεια είναι πως αυτά τα επαγγέλματα κάνουν την Ελλάδα λίγο πιο sexy. Αυτό, από μόνο του, αποδεικνύει ότι προχωρήσαμε αλματωδώς στην ψηφιακή εποχή.
 11. MastroGiannis

  Θέμα με Elpedison

  Ο πελάτης είναι και πολίτης και μέλος μιας κοινωνίας, και ως μέλος μιας κοινωνίας οφείλει να ελέγχει τη ροή της ιστορίας και όχι απλά ν' ακολουθεί οπαδικά τις εξελίξεις και να προσαρμόζεται σαν αλοιφή σ' αυτές, και οφείλει να διαφυλάττει ό,τι έχει κληρονομήσει από τις προηγούμενες γενιές! Σήμερα οι περισσότεροι νέοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνουν τα αρχικά Δ.Ε.Η., ενώ για όσους γνωρίζουν, το Δ είναι απλά το τέταρτο γράμμα τις αλφαβήτου(!). Αν είχαμε διαφυλάξει τα δημόσια αγαθά όπως τους αξίζει, σήμερα δεν θα υπήρχε περιθώριο κέρδους για τους idiotες. Αλλά, βλέπεις, ο καθένας μας κοιτάει τη δουλίτσα του, και αυτή ήταν η βάση της διαπαιδαγώγησής μας! Καλό είναι το τυράκι, όμως, όταν είναι εύκολο και ελκυστικό, κάπου εκεί είναι και η φάκα.
 12. MastroGiannis

  Θέμα με Elpedison

  Με την ίδια συνέπεια -που κάποιοι εδώ μέσα αναφέρουν τόσο υποτακτικά- πλήρωναν και οι πελάτες των Energa και Hellas Power, αλλά φταίει η ΔΕΗ που δεν τους άφησε να περιμένουν την αποφυλάκιση του Φλώρου για να ξαναπάρουν ρεύμα, και μάλιστα 20% φθηνότερο(!). Κάτι τέτοιοι συνεπείς πολίτες και πελάτες κάνουν τη ζημιά, κοιτώντας μόνο τον εαυτούλη τους, και στο τέλος την πληρώνουμε όλοι, θέλοντας και μη. Το ότι αξίζουμε ό,τι παθαίνουμε, είναι δεδομένο, ειδικά εμείς οι 73άρηδες.
 13. Καλό είναι λοιπόν, εσείς από "εκεί", να προειδοποιείτε τους επίδοξους από "εδώ" για τους κινδύνους και τις δυσκολίες που θ' αντιμετωπίσουν, κι ας μη γίνεστε και τόσο αρεστοί.
 14. Και πολύ καλά έκανες, δεν ήταν κακοπροαίρετο το σχόλιό μου. Άλλωστε, το '17 δεν θα είχαν την ίδια βαρύτητα και αποδοχή οι πληροφορίες σου.
 15. Με μια τόσο ώριμη απάντηση (3,5 ετών) σίγουρα θα σε πιστέψει.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.